Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 60

Tema: Platnene pelene i atopijski dermamtitis - iskustva

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Platnene pelene i atopijski dermamtitis - iskustva

Molim roditelje koji koriste platnene pelene i čija djeca imaju atopijski dermatitis da napišu svoja iskustva u borbi s crvenom guzom.
    Puno mama prešlo na platnene pelene zbog toga što se kod djece javio AD. Naš slučaj je drugačiji. Moj sin je u platnenima praktički od rođenja, a s 5 mjeseci se pojavilo crvenilo na bedrima. Paralelno se pojavilo i crvenilo ispod brade i na obrazima.
    Čime mažete?
    Kako perete pelene?
    Znam da ima puno tema o AD-u, mene zanima kako se promijenila vaša rutina s platnenim pelenama otkako se vašem djetetu javio atopijski.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moja curica ima dermatitis tj. imala je, nije nam se pojavljivao od ljeta pa se nadam da ni neće.
    Uglavnom, mi smo platnenopelenaši i guza je jedino mjesto koje nikada nije bilo crveno i problematično.
    Nisam mazala nikakvim kremama osim kada bi u nekim prilikama imala jednokratne penele.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ah da, čime perem?
    Ja perem kako kada, trenutno Arielom praškom, duplo ispiranje i naravno bez omekšivaća. Neko vrijeme sam prala denk mitovim tekućim s aloe verom. Kojim god praškom prala nikada nije bilo ništa. I to što kažeš da ima na bedrima ne bih rekla da ima veze s pelenama. Ako je područje pokriveno pelenom u redu.
    I nama su problematična bila bedra, nogice iznad i oko koljena pogotovo s unutarnje strane, na laktovima i na ličeku. Nekada i na leđima.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dermatitis po guzi i nogicama nam je prosao tek kad smo prešli na 100% prirodne materijale - pelene samo 100% pamuk i zastitne gacice samo 100% vuna

dakle, nikakve pocketice, aio, flis, pul nisu dolazili u obzir tako negdje od 5 mjeseci pa do godine dana.

sad opet moze sve nositi bez reakcije

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, na ariel i dan-danas dobije osip

perem pelene ili s faksom ili s persilom, obavezno u prahu a ne tekuci. stavim maksimalno jednu žlicu praska. ispirem uvijek 2 puta.

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moj L ima atopijski i nikakve promjene nisam primjetila dok smo koristili platnene i sada kad smo ih skinuli (iako sezona buktanja dermatitisa tek počinje pa je možda još rano govoriti).Prala sam normalno sa Faksom,bez duplog ispiranja.
    Ima jedno mjesto na guzi di obavezno dođe lišajić i mazali smo kantarion uljem,a ostatak tijela atodermom.

Nevidim baš neke povezanosti (u lošem smislu) dermatitisa i platnenih,dapače mislim da ih je poželjno koristiti.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kod nas se sklonost dermatitisu, čini mi se, poklopila s lošom majkom koja nije dobro isprala pelene
    Tako je nastalo ovo.
    Pisala sam na drugom topiku, skupilo se dosta deterdženta u pelenama, trebalo je tri ciklusa pranja bez ičega da se ispere zaostali deterdžent.
    A guzu smo izlječili u Pempersu (još se čudim tome, ovo iskustvo se kosi sa svim mojim stavovima o pelenama).

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

E moja bebica od 1 mj. je od pocetka u platnenima i sada nam je buknuo pelenski osip oko pise i po preponama i guzi
    Vidim da se vi bunite na Ariel, AIO i flis, pa si mislim da mozda samo 100%pamuk pomogne... :?

Mazem sa Bepanthen masti i 1 puta sam namazala sa Sudokremom, ali nikako da se stisa....imate kakvih savjeta...?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mi smo takodjer na platnenim i povremeno se guza malo zacrveni a ako ne tretiram na vrijeme bude i ranica. Sve smo kreme isprobali i naletili na Deflamol kremu koja je samo za tu namjenu. Cim vidim da je guza malo crvena odmah mazem i odmah prodje. Inace ne koristim niti jednu kremu sa platnenim pelenama. Tako je ispravnije.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Zaboravila sam napisati da su sve moje pelene pocket ali propusna varijanta HM tako da ih perem odvojene od uloska sa pola doze deterdjenta sa dodatnim ispiranjem na 60stepeni. Ja sam inace protivnik fitted pelena jer se nikad svi ti slojevi ne mogu oprati i isprati a znaju i odrveniti i smrditi. A kod pocket varijante je sve cisce a uloske mozete koristiti stalno a samo mjenjati pelene kako raste guza.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Koje zaštitne koristite? Nekako mi se čini da ga vuna grebe. Ili to ili je odjedanput razvio alergiju na vunu.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj baby_eve prvotno napisa
    E moja bebica od 1 mj. je od pocetka u platnenima i sada nam je buknuo pelenski osip oko pise i po preponama i guzi
    Vidim da se vi bunite na Ariel, AIO i flis, pa si mislim da mozda samo 100%pamuk pomogne... :?

Mazem sa Bepanthen masti i 1 puta sam namazala sa Sudokremom, ali nikako da se stisa....imate kakvih savjeta...?
    Pelenski osip se može mazati i s nekom kremom protiv gljivica (Plimikol ili Rojazol).

Inače, jesu li pelenski osip i atopijski dermatitis povezani? Hoće li se zbog AD češće javljati PO?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Fana prvotno napisa
    Koje zaštitne koristite? Nekako mi se čini da ga vuna grebe. Ili to ili je odjedanput razvio alergiju na vunu.
    mi i danas samo s vunom rjesavamo crvenila koja se dese kad zastitne od pul-a zagrebu :/
    koristimo hm, disana, honeyboy, stacinator i baby blossom vunene

Dionea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Fana prvotno napisa
    Pelenski osip se može mazati i s nekom kremom protiv gljivica (Plimikol ili Rojazol).

Inače, jesu li pelenski osip i atopijski dermatitis povezani? Hoće li se zbog AD češće javljati PO?
    Pelenski će proći kad se tretira Plimikolom ako je uzročnik kandida. Inače pelenski nastaje zbog okluzije i treba luftati pelensku regiju što više. Moja dermatologica tvrdi da AD ne ide u pelensku regiju, no, ako je koža osjetljiva i hiperreaktivna, mislim da je sklonija osipu.
    Ja koristim pamučne i bambus pelene te su me oduševile fitted pocketice. Po noći stavim jednokratnu pelenu jer su mi se platnene noćne usmrdile i jedva sam ih oprala i isprala i baš tad kad se to događalo guza se osula i jedva sam ju nekako riješila sudokremom i niveinom kremom nutri sensitive za guzu.
    Mažem ju redovito sa kremom, ako ima crvenu točkicu- sudokrem, a ako ne Nivea.
    Pelene perem sa 1/3 praška, ali nikad ne napunim bubanj i stavim prašak u bubanj te program s pretpranjem. Koristila sam Dreft, a sada ariel.Fitted-ice imaju tendenciju da se usmrde, ali u mom slučaju čini mi se da zbpg stajanja u kanti, a ne zbog viška praška. Zbog tog svaku pelenu prije odlaganja u kantu isperem.

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Dionea prvotno napisa
    sudokremom i niveinom kremom nutri sensitive za guzu..
    Sudokrem imam, znaci to moze za PO. Hvala

Citiraj Dionea prvotno napisa
    Zbog tog svaku pelenu prije odlaganja u kantu isperem.
    Da, to i ja radim, isperem pod vrucom vodom. Kupila sam i kantu sa rupicama i nikad mi se jos nisu pelene usmrdile, samo zuta mrlja ne ide u pranju i ostane fleka, a kako nema sunca ne mogu ih izblijediti. Nadam se da zbog toga ne moze nastati PO. :? Ja ih susim u susilici.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

bas sam htjela pitati da li ispirete prije odlaganja u kantu jer sam skuzila da se u kanti usmrde, ali ih perem svaki drugi dan (sa Vistom) i dvostruko ispirem tako da se miris uopce ne osjeti nakon pranja. od danas i ja ispirem pa cemo vidjeti..

za zute fleke sam skuzila da djeluje i sunce preko prozora (dakle ne moraju visiti vani) ali samo dok su mokre...stalno razmisljam kakva je to fotoosjetljiva rekacija u pitanju..ima koja kemicarka da mi objasni?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj saska7 prvotno napisa
    za zute fleke sam skuzila da djeluje i sunce preko prozora (dakle ne moraju visiti vani) ali samo dok su mokre...
    ovo moram probati!

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Da, to i ja radim, isperem pod vrucom vodom.
    Mislim da nije baš dobro ispirati u vrućoj vodi. Čini mi se da sam negdje pročitala da vruća voda "zapeče" prljavštinu i fleke ako se veš odmah ne opere. Dok mi je klinka bila samo na noćnoj peleni, ispirala sam ih u hladnoj vodi i stajale su po tjedan dana tak mokre dok ih nisam skupila dovoljno za pranje.

Dionea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sudokrem imam, znaci to moze za PO. Hvala
    Kupila sam i kantu sa rupicama i nikad mi se jos nisu pelene usmrdile, samo zuta mrlja ne ide u pranju i ostane fleka, a kako nema sunca ne mogu ih izblijediti. Nadam se da zbog toga ne moze nastati PO. :? Ja ih susim u susilici.
    Može sudokrem, a kad je i on zakazao pomogla je krema od Uriage ' 1. change' i luftanje. Fleke od kakice odstranjujem sa sapunom za otklanjanje mrlja iz DM-a i dobar je. Kantu imam i ja i držim ju otklopljenu. Navodno se tako manje usmrđuju, a opće ne smrde.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mi smo jednom imali osip i trajao skoro 3 tjedna. probala sam sve i nije išlo. pedijatar je rekao da je upaljeno i da najbolje da ispiremo par put dnevno hipermanganom. isprali smo 2 ili 3 puta u jako jako blagoj otopini, bila je jedva jedva svijetlo roza, i sve nestalo i nikad se više nije vratilo :D

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kolko je dijete bilo staro kad si koristila hipermangan? Moja beba od mjesec dana ima pelenski osip i nikako da ga se riješimo . Mazala sam Plymicolom, a sad s Tridermom, između koristim Bepanthen. Luftam ga prije kupanja.
    Bojim se da bi mu hipermangan previše isušio kožu.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

imala je 2 mjeseca
    kožu joj nije isušilo jer sam koristila jako jako razrijeđen i to samo 2 dana jer je brzo prošlo :D

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Probat ću sa skroz blagim hipermanganom.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

slava jesi li probala sudocrem.
    Nas je spasio s nekih 2 mj.
    Nema što nisam probala - kantarjonovo ulje, bademovo, pavlovićevu, riblju mast, bepanthen. Ona nas je spasila.

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Jesam, nije pomogao, kao da je još isušio crvene dijelove. Bepanthen malkice popravi, ali crvenilo se stslno vraća.
    Sad sam uzela Nivea Wunderschutz kremu, pa ću vidjeti. Guza se malo popravi, pa pogorša, i tako u krug.
    Izbacit ću dječji sapun s kojim mu navečer operem guzu.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj slava prvotno napisa
    Jesam, nije pomogao, kao da je još isušio crvene dijelove. Bepanthen malkice popravi, ali crvenilo se stslno vraća.
    Sad sam uzela Nivea Wunderschutz kremu, pa ću vidjeti. Guza se malo popravi, pa pogorša, i tako u krug.
    Izbacit ću dječji sapun s kojim mu navečer operem guzu.
    Pa nama je doslovce preko noći prošlo crvenilo, samo je ostala suha koža - odnosno ta oštećena se ljuštila (ak kužiš na što mislim).
    Treba ju obavezno namazati u što tanjem sloju.
    Nikako ne smije ostati bijelo. I na njihovim uputama to piše.
    Nama je pomogla tek kada sam počela tako mazati.

Ali, ne djeluje kod svakoga isto.
    Sretno

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam isto vrlo tanko mazala, držala sam se uputa na kremi. Možda sam prerano odustala od te kreme :/ . Mazala sam ju nekih tjedan dana, pa odustala radi tih suhih dijelova kože.

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

meni je patronazna rekla da mazem samo sa plimicolom i ne mjesam kreme i sada konacno prolazi

i trik, kazu:
    a) ne kupati bebu dok to traje, nego samo brisati krpicom (kao prije otpadanja pupka)
    b) prati guzu pod tekucom vodom (lavabo, kada)
    c) ne brisati krpicom, nego- pazite sada ovo - susiti fenom!!! (to ubija bakteriju)

mi tako radimo i prolaaaaaaaaazi :D :D

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

D. se pojavilo crvenilo na desnom guzu i koki. Mažem sa Adermom i već je bolje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pranje guze pod tekucom vodom je opcenito najbolji nacin pranja, i margitu uvijek tako perem.
    fen ne ubija gljivice, nego rastu gljivica pogoduje vlaga. pa ako detaljno posusis suhim zrakom, gljivice nece bujati.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ne znam jel tema još aktualna - vidim da ste svašta probale kao i ja no kod nas nema pomaka. Koristimo platene - crvenilo, pampers - crvenilo.
    Perem ga preko dana do 4x, pritom koristim sve od A Derme - sapun, zatim onu emulziju koja se ne ispire, poslije toga njihovo mlijeko. Ništa ne pomaže. Probala i Sudocrem, Pavlovićeva, Plimicol......... NIŠTA
    Kad ga presvlačim suze mi idu jer si hoće pišonju istrgati.
    Danas namjeravam kupiti sve proizvode od Dr. Theiss na bazi ulja noćurka.
    To mi je tak grozno. Sa prvom curicom nisam imala nikakvih problema, mogla sam je mazat i ne mazat koža joj je bila ko svila glatka i bez pikice, a maleni je osjetljiv da je to strašno.
    Ako imate još kakvih iskustva sa tim kremama dajte javite da i mi probamo, pa valjda nešto pomaže.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

pranje guze pod tekucom vodom je opcenito najbolji nacin pranja, i margitu uvijek tako perem.
    fen ne ubija gljivice, nego rastu gljivica pogoduje vlaga. pa ako detaljno posusis suhim zrakom, gljivice nece bujati.

Lutonjica kad posušiš kožu da li onda mažeš kremom, kojom ako da?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

DiLala
    a da pokušaš ne koristiti ništa od navedenih proizvoda? pereš samo vodom i luftaš guzu što je češće moguće? možda ti dijete ima jako osjetljivu kožu a svi proizvodi koje koristiš su (priznali mi to ili ne) ipak kemija, kemija za djecu ali ipak kemija.
    i mi imamo osjetljivu guzu, ali uspjevamo držati situaciju pod kontrolom. ne koristimo nikakvu kremu, nikakav losion, ne peremo ničime osim vodom (kod svakog presvalčenja), posušimo ručnikom i pustimo da se malo lufta.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nece ti ni dr Teis pomoci. Njegova krema sa nocurkom se koristi kod atopiskog dermatitisa a ne kod pelenskog osipa.
    Probajte naci kremu DEFLAMOL koja je samo za pelenski osip. Mojoj malenoj nije nista pomagalo osim nje. I sad kad vidim da se guza pocinje crveniti odmah mazem i nestane odmah.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Probat ću ja i ovu metodu - bez ičega + luftanje, no sada ću još isprobati kremu Linola Fett (80,00 kn) - dr. mi je upravo preporučila. Osim toga mislila sam da oralno uzme od Childlife - ulje jetre bakalara no nem au apoteci jer je skupo (211,00 kn) pa sam uzela nešto slično sa Omega 3 i hrpom vitamina - sirup neki.
    Vidjet ću rezultat. Inače smo probali i kupke sa morskom soli, maslinovim uljem, homeopatija (djelomično pomoglo - nestala suha nadražena koža sa cijelog tijela osim područja pelena).
    Linola Fett sadrži nezasićene masne kiseline.
    Bit će bolje. Kad tad.

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

DiLala baš mi je žao što se mučite s crvenom guzom, znam kako je to .
    Kod nes je srećom prošlo. Pomogla nam Nivea wundschutz krema i luftanje svaku večer prije kupanja.
    Kad sam probala preći na JGL kremu, opet je počelo lagano crveniti, pa smo se vratili na Niveu.
    Koje god kreme koristiš, najvažnije je luftanje i često presvlačenje.
    Svakako moraš isključiti gljivice i/ili bakterijsku upalu.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Dobro, no trenutno luftanje ne bi išlo - kad je gol potrga si pišonju, moram ga brzo zamotat da se ne ozlijedi.
    Najbolje je izgleda kad više ne koriste pelene, na proljeće idemo na odvikavanje pa što bude.

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj DiLala prvotno napisa
    Najbolje je izgleda kad više ne koriste pelene, na proljeće idemo na odvikavanje pa što bude.
    moja isto najradije je cijeli dan bez pelena, a ima samo 2 mj. pa malo hvatamo (bezpelenasi spika) a malo smo u platnenima. Mislim da cemo vrlo rano na odvikavanje isto.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi nemamo AD ali smo na jednokratnima imali česte pelenske osipe, dosta jake i neugodne koji se znao proširiti skoro do pol leđa, zato smo rano prešli na platnene i od tad nikad nije imao pelenski.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Drage moje,
    Za pranje guze koristite isključivo vodu i jednom dnevno-navečer dječji sapun ali ne tekući.Dobro isprati.Što manje kemikalija-bolje.NE KORISTITE ZA PRANJE DJEČJE MARAMICE.Možete,ali nakon njih dobro isperite vodom,posušite i namažite s kremom.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ako dojis predlažem ti da pokušaš izbaciti mlijeko i sve mliječne prerađevine iz prehrane. znam za nekoliko slučajeva gdje je upalilo...

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi se prijavljujemo s istim problemima...

curka je bucka, gotovo od rodjenja joj je jako crveno ispod vrata, nigdje drugdje...

pred neka dva mjeseca pojavio se i pelenski osip i nikako ga se rijesiti, paralelno s time i neke flekice na licu...

dok nam je prvo prepisao plimikol, mazati vrat i guzu. kako nije pomagalo dao je tridermu, ona je super sve ocistila ali se nakon desetak dana sve opet vratilo (ja bi rekla da se poklopilo s padom imuniteta)...

da, njegov je komentar bio i da probamo jednokratnim pelenama jer da guzi sigurno ne pomaze stalna vlaga ali ono sto ja vidim da se gljivice sire tocno do ruba jednokratnih ili kavera(zato mislim da joj plastika smeta).

Sada razmisljam o vunenim kaverima, ima li smisla da kupim i njih? A sto s vratom?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vec sam sto puta napisala, nama su jedino vuneni cover i 100% pamučne pelene dolazile u obzir negdje od 5 mjeseci do preko godine dana
    a i danadanas, kad ima napad AD (kao recimo trenutno ), odmah se prebacujemo iskljucivo na vunu

i dok ste doma, sto vise da je bez pelene, ili samo u peleni, bez ikakvog covera

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma jasno mi je, sigurno prelazimo na vunene...

vise me brine vrat, njega nikako ne rjesavamo

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Postavljam pitanje i ovdje.

Još isključivo dojimo i imamo crvenu guzu.

Naime, viroza joj je zakomplicirala prehladu i završila na antibiotiku prije mjesec dana zbog čega joj je kakica doslovno pržila guzu.

Stanje se smirilo i crveni se samo oko samog ulaza u guzu. Prešli na platnene, kaos. Pocrvenili i guzovi.
    Vratili se na jednokratne, promijenili 3kreme i opet se vratili Bepanthenu koji joj najbolje smiri, ali ne do kraja. Već predugo traje i nikako proći. Čim se pokaka, odmah je promijenim, ali samo taj kratki kontakt s kakicom dovoljan je da joj se koža upali, uglavnom u procjepu između guzova i oko samog čmara.
    Tijekom korištenja platnenih upalili se i guzovi.

Ne primjećujem soor, stoga je li moguće da su gljivice unatoč tome?
    Pokušali s Canestenom, no nije pomoglo.

Platnene su nam uglavnom pamučne, sad čekamo konoplja/bambus radi boljeg upijanja.

Ima li kakvo rješenje? Strah me da se ne dogodi da ne budemo mogli koristii platnene.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

luftanje?
    vunene zastitne?

nama je to /donekle/ pomagalo.
    donekle, jer nikad koža nije bila sasvim ok.

i nesto utjesno ako mislite da su pelene krive: marge je vec 3 tjedna bez pelena.
    a stanje koze u pelenskom podrucju joj je trenutno uzasno, lisajevi i crvenilo i osip i ukratko katastrofa.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zaboravih napisati - mislim da je stvar u gumici na gaćama. probat cu se prebaciti na one modele koje imaju gumicu usivenu u gace

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Lutonjice, hvala na odgovoru.

Mislim da nije problem u platnenim, bar se nadam. Njoj je dio oko čmara stalno crven i vjerujem da je to radi kakice, a u platnenima se to proširilo na okolnu kožu. Problem mi je kako do kraja maknuti to crvenilu kako bi napokon krenuli s platnenima kako treba. Znači crvenilo je bilo i prije nego smo krenuli s platnenima.

Guzu peremo po vodom, dosta je luftamo i opet mažemo Bephantenom.

Nisam pametna. Prekustra idemo kod pedice, no bojim se da će i ona imati kakvo rješenje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo za najmladju curu vec odavno odustali od platnenih zbog problema s kozom.
    Ja bih samo savjetovala cure koje planiraju probati s vunenim gacama da ih, eventualno, od nekog prvo posude i isprobaju na bebama.
    Vunene gace nisu bas jeftine, ako se kupuju nove, a moja Jelena je uzasno reagirala na vunu.
    Isto tako, citala sam da mnogim bebama pomognu ulosci od flisa jer nakon mokrenja koza ne ostane toliko mokra kao sto bude ako je u kontaktu s mokrim pamukom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovisi od cega je koza crvena. margiti nije smetala vlaga nego umjetni materijali. flis joj je pogorsao stanje kad smo ga probali.

dakle, prvo utvrditi je li problem vlaga ili plastika. a onda reagirat u skladu s tim. ako dijete ima AD, vjerojatnije je da je problem u plastici, nego u vlazi.

indi, nas je spasavao sudocrem i luftanje (cijele noci je bila bez pelene)

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •