Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: 19 mjeseci i koncervirana hrana

Datum pristupanja
    May 2007

Početno 19 mjeseci i koncervirana hrana

Drage mame i tate,

evo, ja sam mama bemboline od 19,5 mjeseci i muku mucimo s hranom od pocetka dohrane.
    Pazimo sto jede, od slatkisa/grickalica pojesti ce eventualno pokoji stapic i to je to.
    Nema vremena za hranu i moramo biti jako mastoviti i domisljati da ona pojede obrok i kad je vec "tezi slucaj" za jelo, onda se barem trudim kuhati zdravo.

Nego, zanima me vase razmisljanje/savjet/iskustvo, kad bih mogla djetetu dati tunu iz konzerve?
    Pri tome ne mislim da cu otvoriti konzervu tune ii nahraniti ju time, vec npr. petkom obicno jedemo nesto riblje i kako kasno dodjem s posla, cesto napravim tunu u umaku od paradajza i kad mi to jedemo, ona navaljuje i zeli jesti, dala sam joj da proba i jaaako joj se svidja, ali ne znam da li je to mozda jos ipak prerano da nesto tako jede?
    Uz taj tuna-paradajz umak skuham spagete i to je nama super, a vidim i njoj. Inace ne jede nikakve pastete, hrenovke, nista takvo..to ni ja ne jedem jer sam alergicna na konzervanse, ali ovu tunu sa spagetama volimo, pa bih joj dala da jede, npr. 1 tjedno, ali me zanima da li bi to bilo previse ili moglo joj stetiti? Mozda pretjerujem s paznjom oko hrane, ali smatrak kako je kvalitetna prehrana temelj za zdravlja, pa zasto ne od malih nogu barem pokusati nauciti dijete na normalnu zdravu prehranu, ali ova tuna nam je izlet u "zabranjeno" pa me zanima vase misljenje.

Hvala puno svima!

Pozdrav,
    Vlatka

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mislim da ti tuna ima dosta olova u sebi, te ti bas i nebi preporucila da das detetu.
    Mozda neko drugi zna nesto vise.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj kole prvotno napisa
    Mislim da ti tuna ima dosta olova u sebi, te ti bas i nebi preporucila da das detetu.
    i žive, ja ne dajem tunjevinu

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pridružujem se klubu protivnika tunjevine.
    Kao što su ti gore već napisali, tunjevina je puna otrova i ja je se trudim što više izbaciti iz vlastite prehrane (iako sam i ja sucker za tjesteninu s tunjevinom, moram priznati). Djetetu još nisam dala (ima 2 godine). A i za konzervama i konzervansima nisam baš luda, pa se i njih trudim izbjegavati.

Ne znam na koji način spremaš tjesteninu s tunjevinom, ali ako je spremaš kao ja, da prvo napraviš umak, a onda kad je sve gotovo na kraju dodaš tunu, odvadi malo umaka prije stavljanja tunjevine pa ponudi bebi taj umak s tijestom. Ili samo tijesto. Moj je lud za tim, iako je prehrambena vrijednost upitna.

A ako hoćeš nešto brzo riblje za petak, kupi smrznute filete oslića ili bakalara, ubaci ih u vodu s krumpirima narezanim na kolute, nasjeckanim peršinom, glavicom luka i češnjakom, i eto ribljeg obroka za pola sata - bez konzervirane tune

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    Citiraj kole prvotno napisa
    i žive, ja ne dajem tunjevinu
    Mislila sam na zivu a ne olovo no.....

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam tunjoljubac pogotovo sa tjesteninom. službeno sam dobila preporuku za bebe da tunj ne više od 1-2 x mjesečno.ja sam dala L točno dva puta tunjevinu sa tijestom,počela sam negdje sa 17,5 mjeseci i pojeo je ko sivonja.zbog ranije navedenih informacija o tuni sam odlučila prestati mu davati a i sebe obuzdati,no žao mi je ribe,jer jedino tu ribu hoće a ja bi je mogla svaki dan pobrstiti...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

..ja bas danas radila tuna salatu od tjestenine.

Otprilike 2 puta mjesecno to radim, jer MM i ja jako volimo.
    Malenoj zapravo ni ne dajem to jesti, ali kad mi jedemo, onda dobije koju zlicu (spiralna tjestenina, pa koliko se tune priljepi uz tjesteninu), ali nije to neka kolicina. Ona danas ima juhu od povrca s ribanom kasicom za rucak, a jest ce to i poslije rucka za uzinu (nije nesto luda za hranom, ali juhu jako voli), a navecer ce dobiti palentu....prije spavanja bocicu mlijeka i koliko TITE ulovi, jer mamina tita je omiljeno jelo jos uvijek.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •