Drage mame i tate,
evo, ja sam mama bemboline od 19,5 mjeseci i muku mucimo s hranom od pocetka dohrane.
Pazimo sto jede, od slatkisa/grickalica pojesti ce eventualno pokoji stapic i to je to.
Nema vremena za hranu i moramo biti jako mastoviti i domisljati da ona pojede obrok i kad je vec "tezi slucaj" za jelo, onda se barem trudim kuhati zdravo.
Nego, zanima me vase razmisljanje/savjet/iskustvo, kad bih mogla djetetu dati tunu iz konzerve?
Pri tome ne mislim da cu otvoriti konzervu tune ii nahraniti ju time, vec npr. petkom obicno jedemo nesto riblje i kako kasno dodjem s posla, cesto napravim tunu u umaku od paradajza i kad mi to jedemo, ona navaljuje i zeli jesti, dala sam joj da proba i jaaako joj se svidja, ali ne znam da li je to mozda jos ipak prerano da nesto tako jede?
Uz taj tuna-paradajz umak skuham spagete i to je nama super, a vidim i njoj. Inace ne jede nikakve pastete, hrenovke, nista takvo..to ni ja ne jedem jer sam alergicna na konzervanse, ali ovu tunu sa spagetama volimo, pa bih joj dala da jede, npr. 1 tjedno, ali me zanima da li bi to bilo previse ili moglo joj stetiti? Mozda pretjerujem s paznjom oko hrane, ali smatrak kako je kvalitetna prehrana temelj za zdravlja, pa zasto ne od malih nogu barem pokusati nauciti dijete na normalnu zdravu prehranu, ali ova tuna nam je izlet u "zabranjeno" pa me zanima vase misljenje.
Hvala puno svima!
Pozdrav,
Vlatka