Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 74 od 74

Tema: trebam kremu od vanilije..

  1. #51
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Za štapić vanilije je lako, razrežeš uzduž i šušneš u litru mlijeka dok ne zakuha. Ako je sve OK iz njega ti izađe nešto poput sadržaja električnog brijaćeg aparata nakon brijanja i to fino miriši - osobito ako je burbon vanilija. Potom to zgusneš kako te volja, recimo gustinom, naravno prvo ga razmutiš u hladnom mlijeku.

    Čas posla.

  2. #52
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    ne mogu vam opisati kako me strah sutrašnjeg razrezivanja tog štapića
    tko zna što ću unutra naći :shock:

  3. #53
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Puuuuuno maaaaalih crnih zrnaca. Ako je štapić friški onda je i mekan pa ćeš ga s lakoćom rasporiti.

  4. #54
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj Maja prvotno napisa
    ne mogu vam opisati kako me strah sutrašnjeg razrezivanja tog štapića
    tko zna što ću unutra naći :shock:

    Inače, šta ne gledaš Anu Ugarković? Ona se ispresijecala tih štapića vanilije...

  5. #55
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    ako se odlucis na kremu s jajima, oprez pri ponovnom kuhanju - znaju jaja koagulirati, pa dobijes zrnatu strukturu. tu kao preventiva pomaze parna kupelj - ako imas zivaca za to.

  6. #56
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    wewa ubit ce nas Maja rad te kreme. deder, pravi se luda, ako ne uspije, nije do recepta nego do nje.

  7. #57
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Dobro, zaboravimo na ovo što sam pomislila kombinirati.

    Mamasanka evo ti šanse
    Pitanje:
    Imate li ideju kakvu laganu kremicu bih smućkala na jednu koru voćne torte od ananasa? Iz vana ću je namazat šlag pjenom.

    Radila sam kremu po nečijem receptu s foruma (ne mogu se sjetiti čijem, možda @n@?) gdje se kuhaju žutanjci, šećer, brašno i mlijeko i u hladno se umiksa maslac pa se u tu kremu umiješaju ananas i banana na kockice, samo - ne bih rekla da je ta krema baš lagana (ali je jako fina).

  8. #58
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa
    wewa ubit ce nas Maja rad te kreme. deder, pravi se luda, ako ne uspije, nije do recepta nego do nje.
    pa naravno da je do nje, a do koga bi moglo biti

  9. #59
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno


  10. #60
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa
    wewa ubit ce nas Maja rad te kreme. deder, pravi se luda, ako ne uspije, nije do recepta nego do nje.
    ovo je trebao biti pp ?

  11. #61
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Citiraj Maja prvotno napisa
    Citiraj marta prvotno napisa
    wewa ubit ce nas Maja rad te kreme. deder, pravi se luda, ako ne uspije, nije do recepta nego do nje.
    ovo je trebao biti pp ?
    a jok, mi smo transparentne 8)

  12. #62
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    krema je super, prefina i bez grudica
    hvala cure i dečki

  13. #63
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj Maja prvotno napisa
    krema je super, prefina i bez grudica
    hvala cure i dečki

    može recept?
    al ono u grame, korak po korak
    da ga stavim uz kukije i makice

  14. #64
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    ja sam ti sve dalje od grama i cm, starim..

    uglavnom, slijedila sam wewin recept, otvorila "mahunu" i sastrugala kolko sam mogla u politru mlijeka, dodala 3 žlice šećera i stavila kuhat na lagacku vatricu. U međuvremenu sam uzela pol deci mlijeka (recimo) i zamiješala unutra žlicu gustina, jedno jaje i dva žumanjka, pa kad je ono mlijeko zakipilo, makla ga s vatre, i užasno lagano zamiješala tu žutu smjesu unutra. vratila na vatru, beskonačno laganu, samo na plinu mogu tako kuhat, da nemam plin trebala bi mi ta vražja parna kupelj. I zakuhala, al nije mi bilo dosta gusto pa sam dodala još žlicu gustina u mrvici mlijeka, opet jako jako lagano, mješajući stalno (naravno, makla s vatre). I onda skuhala do vulkana. I kad se malo prohladilo, al tolko da se može još stopit, dodala jedno četvrt maslaca možda i manje, odoka. Sad se sve hladi, sutra ću mazat

  15. #65
    Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Bestovje
    Postovi
    6,890

    Početno

    njami

  16. #66
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    zaboravila reć da sam skuhala u mlijeku i oguljenu mahunu, pa je poslije makla

  17. #67
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Eh, još da si ubacila unutra veliki komad žlundre - ista Ana Ugarković.

  18. #68
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa
    Eh, još da si ubacila unutra veliki komad žlundre - ista Ana Ugarković.
    pa nije anin, nego wewin recept - a ja ne jedem do neprepoznatljivosti raskuhane ekstremitete

  19. #69
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Naravno. Htio sam samo istaknuti nezasitost gore spomenute Ane prema zastrašujućim količinama mesa uz koje nudi makarsvakakve dekoracije.

  20. #70

    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Lokacija
    veseli Baltazargrad
    Postovi
    1,559

    Početno

    matilda ja sam isto danas napravila sličnu kremu za svoju tortu ali sam u mojoj ima i nekoliko kapi eteričnog ulja limete....ima onaj fini limeta miris i još ljepši okus u kombinaciji sa super laganim čokoladnim biskvitom i malinama u kremi.....

  21. #71

  22. #72

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    Citiraj Maja prvotno napisa
    ja sam ti sve dalje od grama i cm, starim..

    uglavnom, slijedila sam wewin recept, otvorila "mahunu" i sastrugala kolko sam mogla u politru mlijeka, dodala 3 žlice šećera i stavila kuhat na lagacku vatricu. U međuvremenu sam uzela pol deci mlijeka (recimo) i zamiješala unutra žlicu gustina, jedno jaje i dva žumanjka, pa kad je ono mlijeko zakipilo, makla ga s vatre, i užasno lagano zamiješala tu žutu smjesu unutra. vratila na vatru, beskonačno laganu, samo na plinu mogu tako kuhat, da nemam plin trebala bi mi ta vražja parna kupelj. I zakuhala, al nije mi bilo dosta gusto pa sam dodala još žlicu gustina u mrvici mlijeka, opet jako jako lagano, mješajući stalno (naravno, makla s vatre). I onda skuhala do vulkana. I kad se malo prohladilo, al tolko da se može još stopit, dodala jedno četvrt maslaca možda i manje, odoka. Sad se sve hladi, sutra ću mazat
    da li bi ova krema išla između išlera?
    da li je dovoljno gusta?

  23. #73

    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Postovi
    309

    Početno

    Pitanje je za vlasnike Alaske.
    Dakle, kupila sam taj pekač prošli mjesec. Koristila sam ga jedno 10 puta. Kruhovi su uglavnom ispadali dobro, naravno još sam u fazi pokušaja-pogrešaka. I tek pred koji dan skužimo da poklopac ne naliježe savršeno na kućište, odn. ima nekih 1-2 mm lufta, najviše upravo kod spoja s kućištem. Je li to i kod vas tako? U Metrou pekača više nema tako da ne možemo provjeriti treba li to biti tako, iako mislim da ne bi trebalo.

  24. #74

    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Postovi
    309

    Početno

    Prethodno mi je pitanje otišlo na krivi thread, ispričavam se.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •