Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 218

Tema: pokreti

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Supeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer Tanjaa!!!!!!!!!!!!
    Bas mi je drago za tebe :D

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Evo i kod nas veselje u stomaku. Prije 4-5 dana je počelo s jakim pozdravom u 4 ujutro nakon presvlačenja cure, a onda se nastavilo. A danas je baš veselje, lupa, pozdravlja. Zanimljivo, sad sam u 18tt, a u prvoj trudnoći sam stvarno prvo imala leptiriće, kao da me netko škaklja u stomaku, a kasnije su došli jači pozdravi, hehe! I ne znam kad su počeli... jedino ako sam ovdje negdje pisala, onda ima traga toj informaciji. U ovoj drugoj trudnoći odmah konkretno- tup-lup! Srce moje maleno, joooj, jedva čekam velike pokrete kad naraste. Moja cura i ja smo se pozdravljale i komunicirale pokretima, a najupečatljivije je bilo češkanje guze, ehehehe, kad se sjetim... samo iskoči loptica i onda se češkamo
    Tko zna koji će trik ovaj bebač imati!

maybe--- avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Da malo podignem temu...
    Danas (točno 18 tt) sam osjetila prve konkretne udarce i stvarno mislim da bi se mogli nazvati udarci, lupkanje nogom ili rukom. Osjetila sam ih par cm ispod pupka. Koje veseljeeee!!! Neopisivo!!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja sam sad 16+5, a leptirice osjecam vec od 14tt. Zadnjih par dana je to. postalo konkretnije, ali je jos daleko od pravih lupkanja.

Inace zna li netko kako utjece posteljica koja je smjestena sprijeda na osjecaj micanja bebe?

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Osjecas bebu u maternici, neovisno o tome gdje je posteljica. Mozda se slabije osjeti pod rukom jer ti je prvo posteljica pa onda beba.
    Velika je razlika koja ti je to trudnoca. U svakoj iducoj bolje se i jasnije osjeti beba.

Moja se javila negdje s 15tt i koji dan. Onda je usutila, ali zapravo se javljala, samo sto sam mislila da mi to crijeva rondaju (a stvarno su rondala od duphica). Sad se lijepo proteze, namjesta, gurne lakat u trbuh i tak bude neko vrijeme. Najslade mi je kad mi se trbuh mice.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Hm pa jel moguce onda da i ja to osjetim nekad a da ne prepoznajem? Ja sam misla da mi crijeva rade i krulje stalno jer se skidam s metformina... al ono nisko dolje, ne sad kod zeludca.... A osjecaj je recimo onako ko da mjehurici puckaju na povrsini vode
    cekam da lupi za prave pa da ja to znam da znam
    Posljednje uređivanje od ivana.sky : 07.02.2015. at 17:36

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Ja danas ulazim u 18.tjedan, ovo mi je prva trudnoca.. I preksinoc i sinoc kad sam legla osjetila sam neki smjesan feeling dole ispod pupka, kao da se nesto unutra mrda. I svi mi govore da sam luda i da to nije mrvica. Pojma nemam kako to prepoznati

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ma je to beba. Meni je osjecaj bio kao da je rukicom zamahnula po vodi i uzburkala ju. Onda kao da mi rade crijeva. Poslije toga kao da me skaklji.
    Nije ti to rano. Kad sam pitala gina kad cu osjetit bebu, reko je oko 18tt.
    Neke zene sanjaju da imaju ribice u trbuhu. Valjda ih u snu pokreti bebe podsjecaju na to.

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Meni je s prvim posteljica bila naprijed i baš sam tada dobila informacije da ću slabije osjetiti na tom mjestu.
    Ne mora ni uvijek biti točno da će se drugo dijete ranije osjetiti, evo ja sam drugog osjetila kasnije nego prvog. Drugi je baš bio mirnica u trbuhu, i sad je. A prvi je i u trbuhu bio tornado, a i sada je.
    ivana.sky - da to je to - kao mineralna. neki to kažu kao leptirići, neki kao ribice, a meni je bilo kao mineralna.

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Mislim da sam danas prvi puta osjetila moju bebicu Nisu bile ni ribice ni leptirić nego baš osjećaj da se u meni nešto miče. Već više dana sam osjećala te mjehuriće no mislim da su onda bila crijeva u pitanju. Danas sam kraj 18 tjedna.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj Sadie prvotno napisa Vidi poruku
    Ma je to beba. Meni je osjecaj bio kao da je rukicom zamahnula po vodi i uzburkala ju.
    Tocno to sam danas osjetila i odmah se sjetila ovog tvog posta!! Par dana su bili mjehurici neki i onda sam brinula jer je prestalo... Nadam se da je zbilja bebica, bas se veselim

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Najbolje ćeš skužiti da je bebica kad malo "naraste" i počne se jače javljati. Onda se sjetiš nekih osjećaja i skužiš da to fakat je bila bebica, a ne nešto drugo.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

ovo jos nisam osjetila, ko neka zmija/jegulja da se onak ocese o mene iznutra... pomalo je friki

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Evo ja 19+5 i jedno tjedan dana sam osjećala nešto lagano, kao da me netko iznutra mazi po trbuhu.. A zadnja dva do tri dana nikako ne mogu pogriješiti kad se ona javi jer osjetim svako toliko kao pravi udarac. Uglavnom bude par udaraca u komadu, pa se više ne javlja neko vrijeme i tako u krug. Divotica

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Cure, lezite, pojedite nešto (još bolje ak je slatko) i da vidite tulumić. Moja mala je sad već dugačka, lupka, ali ne tak često. Više se voli protezati, namještati i vrppoljiti. Gurne laktić u trbuh i tak bude neko vrijeme, pa se pomakne, baš zabavno. Onda stalno pipkam po trbuhu gdje se nagurava, više sam si dosadila. Sve čekam da me rokne u rebra, al niš od toga za sada.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

To za slatko mi je rekla i sestra koja mi je radila ctg. Prije ctg-a pojesti malo čokolade da se dignu pokreti. I napit se vode.
    Posljednje uređivanje od Optimisticna : 20.02.2015. at 09:56

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

I to za smještaj posteljice, sprijeda straga.... nema to nikakve veze... možda se na početku osjeti slabije ali kasnije...Ja sam imala posteljicu sprijeda i trebala sam slabije osjetit dijete. Bome....osjetila sam ga i to jako dobro.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Nemam iskustva s više od ove trudnoće, ali čitala sam da se jednako osjete pokreti neovisno o položaju posteljice. Mogu se malo slabije osjetiti pod rukom ak je posteljica između bebe i ruke, al mama osjeti sve isto.
    Sinoć sam otkrila što moja bebica voli - kokice. Koji tulum, protezala se i lupkala dosta dugo. I izgleda da je to jedino što mogu jesti poslije 17 da mi ne izazove žgaravicu. Dvostruki užitak.

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Danas sam čula od prijatelja da su svoju bebicu budili tako da je frendica popila dvije čaše prilično hladne vode. To bi radili kad se beba ne bi javila pa da ne brinu. Kažu da je uvijek funkcioniralo. A što se tiče slatkog, zaista funkcionira

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

To sa slatkim sam na puno mjesta pročitala.
    Al zar nije bebi zima ili nelagodno kad mama pije mrzlu vodu?

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Vjerojatno mrzla voda bebu razbudi, tako da sigurno nije najugodnije. Moji prijatelji su to primjenjivali samo kad se beba ne bi javljala i kad bi zbog toga brinuli.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja sam sad u 21tj. Pokrete osecam od 16tj, sad vec svakodnevno, a i mm ih je osetio.
    Nego me brine sto ih uvek osecam jaaaako, jaaako nisko. Iako bi sad navodno materica trebala biti do pupka ili tik iznad, pokreti nisu nikad bili ni blizu pupka. Bar 5cm su nize, a nekad mi se cini da ih u samim preponama osecam. Jel to ok, imam utisak da beba uopste ne koristi raspoloziv prostor?

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Lady ne brini. I ja ih osjećam nisko i dr. mi je rekao da je to normalno jer me bebica nožicama gura, a dole su najosjetljivije stjenke. U blizini pupka sam osjetila pokrete samo jednom do sada, a kao i ti, 21 sam tjedan.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

U početku sam mislila da mi rade crijeva prekovremeno jer nisam mislila da beba može biti tako nisko. Onda sam skužila da to ipak je beba.
    Kak bude rasla, tak ćeš i pokrete osjećati svugdje, po cijelom trbuhu i sa strane.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ja još nisam osjetila pokrete, a i ne mogu još jer je rano 14+5tt. Možda za 2,3 tjedna budem i jedva čekam da mi se moj dečkić počne javljati, čekam da doživim i taj osjećaj!

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

lady najviše osječaš ruke i noge, a one su ispred njega-nje na sredini tijela. Kad ponestane mjesta onda se osjeti guza na mjestu najviših udaraca. Tu i tamo izleti noga visoko na trbuhu.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Mojoj maloj je glavica ispod pupka (tak je bilo na uzv-u prije 1 mjesec). Kod pupka je stavila sondu za crg pa bi tu trebala biti leđa, tj. srčeko. Oko pupka osjećam da nešto gura. To su valjda rukice i guza. Visoko s lijeve strane osjetim da gura nožice. Nisam znala da je maternica toliko sa strane. Tu me zaškaklji.
    Valjda bi to bio njezin raspored. Najrađe bih se svaki put prikopčala na uzv da vidim što osjetim.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sadie, moj pisulinac je u skoro identicnom polozaju bio danas na uzv, kao i tvoja curka. No to je doslovce tu sekundu, a vec u sljedecoj moze biti na glavi. Kaze dr. da sada ima najvise prostora za okretanje i da rijetko ostaju dugo u jednom polozaju.

On je i dalje jedna njezna beba, gurka, okrece se, ali nema nikakvih jakih udaraca, vise su to kao milovanja.
    Posljednje uređivanje od ValaMala : 24.02.2015. at 14:28

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Mislim da se moja ne okreće previše. Sad su nam 33tt pa bi glavica i dalje trebala biti dolje, spremna za porod. Nema mjesta za vratolomije, ali se vrpolji i gurka što mi je još slađe.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Od jucer (taman s 23tt) osjetim momcica i izvana na trbuhu kad lupka. Za sada jos mm nije uspio uhvatiti, jer nemy prsvila kad ce krenuti s tskvim jacim pokretima, ali ja uzivam. Obozavam to, kao neka mala igra s bebom.
    Posljednje uređivanje od ValaMala : 01.03.2015. at 00:15

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Ja moju osjetim super, ali samo nisko dolje. Nigdje drugdje. Valjda je to normalno
    Posljednje uređivanje od Sanja_S : 01.03.2015. at 09:54

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mene momcic lupa malo iznad pupka i sa strane. Mislila sam da je maternica (23tt) tek dosegla pupak, ali cini se da se on jos vise protegnuo.
    Sanja, jedno vrijeme sam i ja osjecala male udarce skroz nisko na pelvisu. Sve je to normalno.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Ja sam sad usla u 21.tjedan, tako da sam dva iza tebe.. Bit ce da je to to
    Bas smo si jutros popricale ova moja i ja u krevetu. Ja bih pipkala po trbuhu, a ona se javljala. Ja glupaca se rasplakala :D

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Evo tuluma poslije sladoleda... ribica moja :inlove:

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ne spominji mi sladoled. Ovaj tren sam ga ostavila u sudoperu. Kupili smo medu u plavoj kutiji, cokolada i banana, i tek kad smo ga probali skuzili da je rok isteko prije 1,5 mjesec. Glupi Konzum.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Aaaaaaaa sta?????? Kutiju u ruke, kod njih i zalit se!! Uzas

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Moj vam je deckic pravi mali divljak sto se tice lupkanja, ima ga posvuda, stalno, i to stomak skace samo tako. A sladoled, za njim zudim vec mjesecima a ne usudim se da se ne razbolim, svi mi vicu da ne jedem. A meni se jedino on jede. Sad smo vec na polovici 30 tj.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Od sladoleda se neces razboliti (osim ako je neki sumnjiv, pa dobijes salmonelu). Nedaj se babljim pricama i uzivaj u slatkacu.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Sladoled ne smijes iz slasticarne. Njima zna pobjec salmonela, al onaj iz ducana smijes bez beda. Ja ljeti i kad nisam trudna jedem samo tvornicki jer imaju kontrole i stertilne uvjete.
    A te bapskih price sve vise slusam u zadnje vrijeme, dode mi da se izoliram od nekih ljudi. Ne ide mi u glavu sto neki ljudi vjeruju.
    Da ne bude da offtopicarim, moja mala sada osjeti kad njezno dragam trbuh. Jedva cekam iduci uzv da vidim kolicna je. Ispucala sam 3 uzv-a kod ginice, pa mislim da je sljedeci tek pred kraj trudnoce, za nekih mjesec dana.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Moja smizla svako jutro ima svoj ritual.. ako je vjerovat onome sto pricaju bit ce totalno jutarnji tip

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Ja svoju pokusavam pratiti, ali nisam joj za sad uhvatila ritam. Javi se kad sam opustena, mirna i uglavnom kad lezim, a dio dana si jos nije izabrala.
    Bile smo na metal koncertu u subotu i dva, tri puta me samo udarila, tako da ce ocito biti skulirana na mamu :D

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Moja mala se probudi oko 8,a tulum je navečer. Onda je življa, lupka, meškolji se, trbuh mi poskakuje i vidi se gdje se miče. I baš kužim kak je dugačka.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

I moj momcic je najaktivniji navecer kad ja legnem. A od svega ga najvise razbudi hladna casa vode + mentol bombon poslije. Party!!!

Najvise lupka kod pupka, a tamo se i najvise vidi. Jel bi to bile nozice?

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Tesko je reci. Stopao, koljeno.
    Mislim da je kod moje male guza, jer su nogice skroz sa strane, al moja mala je sad preko 40cm. Najrade bih stalno gledala na uzv di joj je kaj.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Momcic jos ima puno mjesta, za razliku od tvoje velike cure.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Da, veiika je. Jedva cekam neki uzv da vidim kolicna je.

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

moja bebuška je još glavom gore, a nogicama se igra s mojim mjehurom
    dosta je nisko pa znaa bit malo 'nezgodno' kad izudara dolje nisko
    rjeđe udara samo rukicama gore...noge su uvijek u pogonu
    M mi je u ovo doma 25+ tt već bio okrenut koliko se sjećam

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

alkemicar, moj momcic je na zadnjem pregledu (24tt) bio na zadak, ali dr. je rekao da se u ovoj fazi jos okrecu i vrte kao ludi. Ni ja se ne sjecam kad je Pikulica zavrsila na glavi, ali mislim da je bilo oko 28tt.

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a kaže ginekolog da im obično daju šansu do 35tt da se okrenu
    ne brinem se sad pretjerano oko toga
    nekako se nadam da će se okrenuti
    samo, da je ugodno kad doli nisko udara, baš i nije uvijek
    a da ne pričam koliko puta više idem sad na wc nego u prvoj trudnoći

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Kuzim te. Ja drzim fige da na sljedecem pregledu cujem da dubi na glavi.
    Sto se wc-a tice, meni je na mjehuru takav pritisak, da sam ziher da tako jako moze stiskati samo glava.

Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •