Stranica 3 od 5 PrviPrvi 12345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 218

Tema: pokreti

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

cure, sta mi je sa stomakom??? sad sam guglala polozaj bebe u 20tt i vidim da bi cak tu negdje mogla bit glava, jer dolje osjetim ritkanje pa kontam da su dolje noge.... ali jel moguce da toliko iskoci i da se to vec sad tak vidi??? ako nije, sta mi je onda to?

http://imageshack.com/a/img538/7435/dzjSVD.jpg

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Meni je tako jedino iskakala njegova guza i taman negdje na istom mjestu

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ivana_sky, da nisu bh kontrakcije? Meni se zna u kontrakciji stisnuti jedan dio trbuha i vise se izbociti

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je tako jedino iskakala njegova guza i taman negdje na istom mjestu
    misla sam da se to dogodi tamo puno kasnije, nekak mi je rano jos da se vidi to bas na stomaku?

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    ivana_sky, da nisu bh kontrakcije? Meni se zna u kontrakciji stisnuti jedan dio trbuha i vise se izbociti
    pa taj dio je tvrdji i onak da se uhvatit ko strudlica neka... ali nisam osjetila nikakvo stezanje ili nesto

nemam pojma, mal sam se isfrasirala, ne znam kak cu sad zaspat uopce

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

I meni se po polozaju cini ful previsoko za tvoj tjedan trudnoce, ali stvarno ne znam. To ce ti dr. bolje reci. Zar maternica ne doseze tek pupak negdje iza 30tt? U svakom slucaju, nemoj brinuti. Bila guza, glavica ili kontrakcije, sve ide u radni staz trudnoce. Svakako pitaj svog gina, cisto da budes mirna.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Tek sad vidim glupavi tipfeler gore! Ne 30tt, nego 20! U 30tt je sugurno vec puuuno vise!

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

E bas sam gledala jednu svoju sliku. Imala sam kvrgu tako malo lijevo od pupka negdje oko 25 tt. Doduse bila je manja,al u toj visini. Al ja sam nosila dosta siroko i imam dosta sala na trbuhu.

To sam bila slikala kako se malac izboci

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ivana.sky bez brige.imam identicnu sliku.u tim tjednima.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

pa te smizle su divne jedva cekam da osjetim i ruke i noge na van kak udaraju.. nikako je ne mogu uhvatit u ritanju pa da probam

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Moj je od negdje 20.tt bio glavom dolje, ja sam osjecala samo guzu i par puta kad je protegnuo noge i nabio me pod rebra u struku :D
    Al je stucao ko lud,pogotovo pred kraj

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Ja sam inace jedna dosta mirna i skulirana osoba. Moja sestra kaze "Prije bih nazivcirala mrtvog konja nego tebe". I svi komentiraju ako mala bude kao ja da ce biti super. Komentiram to jer je ova moja mrvica bas mirna. Danas smo 22+6 i osjetim ja nju kad se javi dva do tri puta dnevno, ali sve onako nesto lagano kao da me mazi iznutra. Valjda je to ok za ovaj period. Vidim da neke pisu da vec osjete prave udarce, a i gdje citam o tome isto tako pise, pa se malo zabrinem.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Sanjo, i moja je curica bila dosta mirnija nego braća, kako sam pisala trudnički dnevnik baš sam neki dan čitala kako sam u 23 tt umirala od straha jer je ona bila full mirna. Takva je bila kroz cijelu trudnoću, nije bilo udaraca već više samo okretanje. I kad se rodila bila je jako dobra i mirna beba (negdje do 3 godine, onda je podivljala )

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Normalno je da ne osjecamo svi bebu jednako. Ja sam svoju jedva osjetila, a jedna zenska je u istoj fazi vidjela na trbuhu udarce.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Jutros mi se bebač javio po prvi put (17+5). Iako sam i zadnjih par dana osluškivala dok ležim na leđima i kao nešto osjetila, al nisam bila sigurna, al jutros jesam. A lipote!

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Super, uzivaj. Sad ce ti dani biti zanimljiviji. Jos kad budes osjetila pod rukom, i tm isto.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Nikako da ju uhvatimo pod rukom! Al sad vec osjetim i vise od "leptirica" pravo malo lupkanje, pogotovo kad hrana dodje na stol! Ko da zna... bit ce pravo na mamu

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Haha. Bebe reagiraju na hranu, narocito na slatko. Ameri broje lupkanja, pa preporucaju zeni da legne i pojede nesto da se beba pokrene.
    A to pod rukom bude doslo malo kasnije. Ne kuzim kak, al mm je znao osjetiti malu pod rukom, a ja ne osjetim da se mice. Vjerojatno postoji nejo logicno objasnjenje.

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    cure, sta mi je sa stomakom??? sad sam guglala polozaj bebe u 20tt i vidim da bi cak tu negdje mogla bit glava, jer dolje osjetim ritkanje pa kontam da su dolje noge.... ali jel moguce da toliko iskoci i da se to vec sad tak vidi??? ako nije, sta mi je onda to?

http://imageshack.com/a/img538/7435/dzjSVD.jpg
    Hej, meni tako iskoci, a i ja sam 20tt, to su BH kontrakcije..imala sam ih i sa prvom curicom a imam ih i sada, samo su sada ovakve kvržice niže jer mi je beba nisko...samo miruj i uzmi magnezij 300...

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Tak meni bude trbuh, ali kad napnem mišiće. Npr. kad sam na leđima, a hoću se ustati. Prvo sam se uplašila, a onda skužila što je. Trbuh mi po cijeloj dužini špicasto ispupčen, ko vrtna gredica.

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

To je dijastaza trbusnih misica. Guglajte malo... nazalost, i ostane poslije trudnoce.

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj bella77 prvotno napisa Vidi poruku
    To je dijastaza trbusnih misica. Guglajte malo... nazalost, i ostane poslije trudnoce.

Je, to se seđava i kod dijastaze, ostala mi je nakon prve trudnoce zajedno sa pupcanom kilom...moram na operaciju nakon ove bebice iako bi ja jos jednu ..smrc... ne znam da li ivani ovo prva beba, jer ako je ne znam da li je mogla prije dobiti dijastazu...
    Ako je prva beba onda su to BH sigurno...

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Ja sam je dobila u prvoj trudnoci, u drugoj mi se povecala, plus dobila kilu.
    Cekam da malac stane na noge, pa odoh operirati.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Sad sam u šoku. Mislila sam da će to proći.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

ne znam sta da vam kazem i sta da mislim... budemo vidjeli sta i kako i hoce li proci...

kako se broje pokreti?

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ja to niš ne kužim. Imam tu tvrdu "kupolu" na trbuhu, al ne mogu naći mekani dio (rupu) na koji ne smije biti širi od 2 cm. A taman mi je bebina guza kod pupka pa niš ne uspijevam napipati. Znači, ne smijem uopće naprezati trbuh i vidjet ću kak će biti kad rodim, pa moram fizijatru, moram nositi steznik, ali ne previše. I onda će mi visiti trbuh.

Mi (ne-Ameri) ne brojimo pokrete. Pitala sam dr-icu. Ak te zanima, proguglaj "kick counts". Broji se od, čini mi se, 28tt. Legneš i nešto pojedeš (da se beba zbudi) i mora se 10 puta pomaknuti u 2h, uvijek u isto doba dana. Tako neka fora. Evo jednog članka: http://americanpregnancy.org/while-p...t/kick-counts/

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj bella77 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne slazem se, ne mora ostati. Vazno je pratiti sebe, vidjeti imate li razdvojene misice nakon trudnoce i krenuti s vjezbanjem za to. Ja sam imala nakon prve trudnoce i potpuno mi se vratilo na prijasnje stanje i to uz vrlo umjereni ritam vjezbi.

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Meni je fizio rekla da se da popraviti vjezbanjem ali ne ovako velika kao moja, 4i pol prsta. Vjezbala sam vjezbe koje mi je dala i Sean T hip hip abs(youtube) i smanjila sam na 2prsta ali onda sam skuzila da je pupak i dalje vani i da nesto ne stima, otisla na rebro i potvrdili.
    Nemoj isprobavat u trudnoci, nema potrebe jer se ionako rasire misici i bez panike, ni prva ni zadnja ja sam radila sve normalno sa bebicom ali sam i vjezbala. Steznik nakon poroda pod obavezno a kasnije obavezno u setnjama da ne iskoci kila jos jace.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Steznik nakon poroda je zakon. To i vjezbanje i moj trbuh je izgledao bolje nego prije trudnoce. Samo se nedajte obeshrabriti.

TTiL avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Malo padobranski, moze preporuka za steznik?

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Iskljucivo pro, onaj koji ide po kilaži tj.mjerama bokova cini mi se. Kupila sam ga u Gotovcevoj kod Petrove, bas neki pro ducan.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

TTiL, ja sam nosila steznik iz Mame nove, pun kufer je kostao, ali mi je napravio cuda. To je onaj steznik sto je kao siroki pojas, s velikim cickom koji se podesava kako trbuh postaje manji i manji. Ne bih uzimala nista tanko povezano s gacicama ili gornjim dijelom. Ovo je bas konkretan debeli komad materijala.

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Takav je i moj. Stavis ga na bokove u povuces do pupka.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Mene je strah steznika. Znam da ga neke žene hvale, ali čitam da se mišići ulijene. Znači, ovo što mi imamo s tim kanjojon posred trbuha je zapravo neka vrsta kile i onda baš moramo nositi steznik poslije poroda? Da ga ne nosimo, bi li se stanje pogoršalo? Di njih još ima? Mama nova mi je predaleko, a u web dućanu ga nema.
    vala, kakve si to vježbe radila, kak se zovu, kad si počela?

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sadie, to za "ulijenjivanje" misica sam i ja cula i ne mogu naci nikakav valjani argument koji bi to potkrijepio. Ima mi smisla ono sto kazu da trudnice ne bi trebale, ako bas nije nuzno, nositi one trudnicke pojaseve koji drze trbuh, jer u tom slucaju ne rade misici.
    Ja sam nakon poroda imala onaj normalni opusteni trbuscic i malo razdvojene trbusne misice (ne zovem to kila. Samo su malo razmaknuti i postoji nacin kako to mozes nakon poroda kod sebe provjeriti. Legnes na leda sa savijenim nogama u koljenima, stavis ruku na trbuh malo nize ispod grudi i podignes glavu i ramena kao za polu-trbusnjak. Ako izmedu misica na sredini imas rupu, znaci razdvojeni su ti misici. To nemoj isprobavati u trudnoci, nego kad prode babinje).
    Ja sam pobozno nosila svoj steznik i umjereno vjezbala, no mislim da je upravo to nosenje steznika skoro odmah nakon poroda odgovorno za to sto sam za mjesec-dva imala svoj stari trbuscic. Nakon ovog poroda cu ga ponovo nositi, vec je spreman!
    Na youtube imas puno demonstracija vjezbi za trbusne misice poslije poroda, upravo za to stanje koje se nekima dogodi. Prokopat cu malo, pa stavim tu.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

http://mutusystem.com/diastasis-rect...-to-avoid.html - sto je ta razdvojenost misica i kako napraviti test

https://m.youtube.com/watch?v=Ys7mb_PPuqA - osnovne vjezbe, ja sam takve radila
    Posljednje uređivanje od ValaMala : 18.03.2015. at 13:04

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

pa ja se bas ne nadjem u toj dijagnozi... ne kazem da je kriva ili nesto... ali bavila sam se sportom cijeli zivot, cak sam bila i instruktorica step aerobica i pilatesa, istina nikad nisam imala neki ravan trbuh da su mi se ocrtavali misici ali nikad nisam ni primjetila rupu izmedju, niti sa imala neki veliki visak kg, ovo mi je prva trudnoca, nisu bliznacni, nemam iznad 35, nisam puno dobila na tezini u trudnoci...
    kakogod, pomoci zasad nema... i ako je mucit cu se s tim poslije...

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

ValaMala, fala. Budem detaljno proučila i vježbala poslije trudunoće. Ionak sam mislila skinuti kilice u teretani, pa ću ubaciti i ove vježbe.
    Ivana, i mene ljuti tko dobije to, a ja ne spadam niti u jednu kategoriju. Nisam nikakva instruktorica, al sam se prije trudnoće ubijala u teretani, radila po 50 trbušnjaka s opterećenjem. Al bolje to nego strije. Kad vidim neke zebraste trbuhe na netu, ne mogu ih gledati.

A kakvi su to steznici, di tog ima, a da nije u Španskom? Meni treba putovnica do tamo (živim iza Zagreba, al s druge strane).

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

E, da. Jučer sam si gledala i dirala trbuh. Koža mi je bila tak mekana jer se navečer obavezno namažem uljem (36tt, +24 kg, možete mislit kolicni mi je trbuh, ali niti naznake od strija, jeeej) i osjećala sam se ko neka stara baba jer ću imati mekanu mlohavu kožu. Uf, ovo me ubija u pojam. Al ubit ću se od vježbi ak treba, samo da se riješim toga.

Moja bebica je prekjučer imala tulum. Ne skakuće više jer nema mjesta. Al ovo mi je zanimljivije - cijeli dan mi se trbuh pomicao, kao da ga netko mijesi iznutra. Pospremala je nešto, da si napravi više mjesta, i gurala nogice. Cijeli dan sam gledala u trbuh i uživala. Ja bih da mi je tako stalno. Vama koje ste već rodile je to normalno, al meni je to tak uzbudljivo i zanimljivo.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    pa ja se bas ne nadjem u toj dijagnozi... ne kazem da je kriva ili nesto... ali bavila sam se sportom cijeli zivot, cak sam bila i instruktorica step aerobica i pilatesa, istina nikad nisam imala neki ravan trbuh da su mi se ocrtavali misici ali nikad nisam ni primjetila rupu izmedju, niti sa imala neki veliki visak kg, ovo mi je prva trudnoca, nisu bliznacni, nemam iznad 35, nisam puno dobila na tezini u trudnoci...
    kakogod, pomoci zasad nema... i ako je mucit cu se s tim poslije...
    Kako ces se naci u toj dijagnozi, kad jos nisi rodila?
    Nije to kraj svijeta, samo valja biti odgovoran prema sebi i pregledati se da vidis imas li to ili ne nakon poroda, kako bi znala poduzeti prave korake da to vratis u pravo stanje.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Nije li to ta dijagnoza ak imaš humak na trbuhu, pa onda mora ostat rupa nakon poroda? Ili ipak ima nade za nas.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

uhvatila sam ju!!! pojela sam par keksa i popila caj i sjela i cekala da pocne.... i nisam makla ruku sa stomaka dok ju nisam osjetila! jedva cekam da to podijelimo s tatom

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

danas je ful neka mirna samo me u par navrata lupnula i nista, cak sam i mal cokolade pojela, ni to ju nije pokrenilo... jel bi se trebala brinit?

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ne. Ja sam brinula, pitla ginicu i ona kaze da je to normalno. I sada je neke dane zivahnija, a neke se kulira.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ivana.sky, mislim da nemas razloga za brigu. Imaju i bebe dane kada su aktivnije, a kada uspavane.

Moj momcic je imao vecernju igru sa svojim tatom. Tata je kuckao po trbuhu, a on odmah odgovarao. Slatkoooo!

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

I mm kucka i pita ima li koga.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ajde dobro smirili ste me
    Jel netko probao igrat se s baterijom? Cula sam kad svijetlis u trbuh uz kozu da beba i iznutra vidi i reagira.. ne znam jel se to uopce "smije" radit
    Posljednje uređivanje od ivana.sky : 27.03.2015. at 07:47

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ivana kad je čuješ makar i malo nema razloga za brigu. Kada se beba u jednom danu uopće ne čuje to je signal za odlazak doktoru. Moja poznanica je na taj način spasila svoju bebicu. Nije je čula cijeli dan i zbog toga otišla na pregled. Zadržali je odmah u bolnici i porodili u 28 tjednu. Ispostavilo se da su uzrok bili problemi s posteljicom koja nije dovoljno opskrbljivala bebu kisikom i hranom odnosno trombofilijom kao uzrok tome. Cura je prvo dijete rodila normalno, nije ni znala da ima trombofiliju, do problema u drugoj trudnoći. Da budeš mirna, popij ledenu limunadu i još malo slatkog. Legni i čekaj da ti se javi. Meni je do sada uvijek djelovalo.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citala sam to za bateriju. Beba zaklanja glavicu od svjetla kao da joj smeta pa ju ja ne bih zivcirala.

maybe--- avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

A ja sam procitala da okrene glavu prema svjetlu. Hmm...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •