Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 218

Tema: pokreti

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj maybe--- prvotno napisa Vidi poruku
    A ja sam procitala da okrene glavu prema svjetlu. Hmm...
    I ja isto.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

opet ja (drama queen).... jucer i danas osjetim bebu samo gore, jel moguce da se ona okrenula sad naglavacke? jel se oni tak stalno okrecu ili samo kad osjete da ce uskoro van?
    zbilja sam glupa za takve stvari jer nemam nimalo iskustva pa nemojte zamjerit sto stalno pitam i ako pitam budalastine...
    nekako mi je logicno da se vrpolji dok ima mjesta svuda i svagdje, ali mi je cudno da 2 dana bude naglavacke

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

ivana.sky kako znaš da je naglavačke, tj. kako znaš u kojem položaju ti je beba u trbuhu?
    Ja osjetim svako jutro bebu da se javi, to neko migoljenje, nekad malo lijevo nekad desno nekad po sredini, a sve ispod pupka. Ja ne mogu procijenit (a i kako bi) u kojem je beba položaju, a još su i mali u tim tjednima pa imaju prostora za vrtit se unutra kako si i sama rekla. Ti si tri tjedna ispred mene.
    Mislim da je to sve ok i da se ne trebaš brinuti. Mi se puno brinemo oko svega.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Mene više brine ovo što je jarica napisala da ako se beba jedan dan ne javi da je to znak za odlazak dr-u
    E sad svašta čujemo, čitamo, tuđa iskustva pa više ne znaš šta je ispravno.
    A ja sam baš čitala da ako se beba ne javi par dana da se ne treba brinut i odmah dizat paniku i da je to, čini mi se značajno za 5. mjesec trudnoće da se nekad ne javi. Ma isto čitala u nekoj knjizi o trudnoći.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

uf nije bas za ne brinit se... mojoj sestricni se nije javila 2 dana, otisla kod dr. jos ju izgrdio da se kasno javila, mala se spustila, zavrsila na serklazi u 24tt (ako se ne varam).
    jedno je da je mirnija beba taj dan i osjetis ju samo par puta, ili da si ti aktivnija pa se ne obazires jel ju osjetis... ali drugo je kad nema nikakvog odaziva, bar ja na to tako gledam, da prodje dan da nema ni jednog udarca, ja bi vec navecer bila na hitnoj isprepadana vjerovatno.

a iskreno ne znam kak je okrenuta, samo nagadjam, jer dosad sam ju uvijek osjetila samo dolje a sad se javljala oko i iznad pupka... iako evo sad ima tulum i opet je dolje.. vald se ta 2 dana izokretala... i ja bi tulumarila u svim smjerovima da imam tolko prostora

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    jer dosad sam ju uvijek osjetila samo dolje a sad se javljala oko i iznad pupka... iako evo sad ima tulum i opet je dolje..
    pod to mislim na one bas jake udarce koji pretpostavljam da su od nogu, bude i ovako po stomaku i sa strane i okolo ali sitnije i vise kao titranje, gurkanje... a ovo smatram tipicnim sutanjem

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Jedino što mene umiruje i to mi je najbolja investicija je baby watcher!!

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ja bebu i ne osjetim kad sam aktivna, tj. po danu. Samo kada mirno ležim i to na leđima ujutro kad se probudim.

Btw, ima žena koje do 20 i nekog tjedna i ne osjete bebu ili ne idu za tim.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Cure, samo jedan savjetić mi treba. Mi smo danas 25+2 i otkad se pocela javljati prije nekoliko tjedana uvijek se javi bas nisko ispod pupka (mozda najbolje reci tamo gdje vam je rub gacica mozda malo vise). Je to u redu ili bih ju trebala osjecati posvuda kao sto vidim vecina ovdje?

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Kad si aktivna normalno je da ne skužiš bebu ili da ju skužiš, samo ne svaki put. Onda se i navikneš pa ju zato ne osjetiš. Ja se nekad uplašim da ju nisam osjetila, pa skužim da se upravo miče al više to nit ne primijetim uvijek jer je postalo normalno.
    Mislim da je "rok" za osjetiti bebu 20-i nešto sitno tt (22 il 25). Da nisam lijena, digla bih se i pogledala u knjigu. Ima ih koje ju osjete već s 13tt, a neke dosta kasnije. Isto kao što su neke bebe mirnije, a neke dosta živahne. Moja se javlja od 15tt, al niti jednom me nije roknula u rebra kao neke druge trudnice. Prije je lupkala, sad kad je tijesno namiješta se i proteže, pomiče mi trbuh, al sve nježno, ko prava curica. Guzu i nogice tako izbaci i napne trbuh da imam osjećaj da nas samo koža dijeli.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj Sanja_S prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, samo jedan savjetić mi treba. Mi smo danas 25+2 i otkad se pocela javljati prije nekoliko tjedana uvijek se javi bas nisko ispod pupka (mozda najbolje reci tamo gdje vam je rub gacica mozda malo vise). Je to u redu ili bih ju trebala osjecati posvuda kao sto vidim vecina ovdje?
    u redu je sanjice sve dok se javlja, super je... i mislim da nije ni bitno gdje, sve ovisi kakva je beba i koliko mjesta ima i koliko joj se okrece ili miruje

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mene posljednjih dana ceprka tako nisko da imam osjecaj da rukicama skaklja po mjehuru i nize.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Bas tako, ceprka. Moja isto. Sad vec trazi vrata i petlja po bravi.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Sadie prvotno napisa Vidi poruku
    Bas tako, ceprka. Moja isto. Sad vec trazi vrata i petlja po bravi.
    Haha, bas takav osjecaj!

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Moja divlja stalno.ako se umiri dovoljno je da mm ceska drob i ona odmah podivlja.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    cure, sta mi je sa stomakom??? sad sam guglala polozaj bebe u 20tt i vidim da bi cak tu negdje mogla bit glava, jer dolje osjetim ritkanje pa kontam da su dolje noge.... ali jel moguce da toliko iskoci i da se to vec sad tak vidi??? ako nije, sta mi je onda to?

http://imageshack.com/a/img538/7435/dzjSVD.jpg
    Pricale smo da je ovo tvoje razdvojenost trbusnih misica. Ja imam identican trbuh, samo veci. Danas sam radila ekg i kad sam se dizala dr/tehnicarka je vidjela to brdasce i rekla kak su mi super misici za trudnicu i da nemam tu dijastaziju, kak li vec. Onda sam savinula koljena i pipkala mi je trbuh i rekla da ju definitivno nemam. Nitko sretniji od mene.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Vidis bas cu pitat dr. dobro si me sjetila
    A i utjesila

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

evo prvo stucanje mislila sam da necu znat prepoznat ali ajme pa preeestlatkooo

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj Sadie prvotno napisa Vidi poruku
    Pricale smo da je ovo tvoje razdvojenost trbusnih misica. Ja imam identican trbuh, samo veci. Danas sam radila ekg i kad sam se dizala dr/tehnicarka je vidjela to brdasce i rekla kak su mi super misici za trudnicu i da nemam tu dijastaziju, kak li vec. Onda sam savinula koljena i pipkala mi je trbuh i rekla da ju definitivno nemam. Nitko sretniji od mene.
    Potvrdila mi dr.danas da ja ipak imam

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ponadala sam se da je internetska dijagnoza i u tvom slucaju pogresna.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mi jos nismo stucali (ili ja to ne kuzim).

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Kad stuca, osjecas ritmicko lupkanje/pokrete. Kao po pravilnom taktu.

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

moja bebškica svakodnevno štuca
    a primjetila sam posebno ako je aktivnija, valjda se nalije te vode i odmah krene štucati
    danas je par puta

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja sam usla u 29 nedelju i brine sto vec dva dana beba deluje nekako mirnije. Osecam ja pokrete, ali su odjednom slabiji. Neke samo vidim kad gledam u stomak, a neki deluju kao blago meskoljenje i pomeranje, nema uopste onih pravih udaraca.
    Da li je vazno da osecam bilo kakve pokrete ili bi ovo trebalo da me brine?

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Mislim da je u redu dokle god nesto osjecas, beba sad ima manje mjesta i veca je pa se mozda malo smirila dok se ne navikne da i u tijesnom moze bubat mamu
    nadam se da ce se javiti neko s vise iskustva i bolje te znat utjesit

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

je normalno je, ništa ne brini
    bitno da je osjetiš svakodnevno
    ne moraju to biti skakanja i udarci

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Moj bebač kao da već ima svoj ritam, od početka ga osjećam ujutro pogotovo rano kad se ja probudim za na wc, a zadnje vrijeme i navečer kad sjednem ili legnem ispred tv-a na kauču, a nekad i po danu znam osjetit. Intezitet nije uvijek isti, al par puta se baš onako jako lipo javio, a nekad je to samo lagano. Ujutro ga uvijek više osjećam. A u zadnje vrijeme sam primjetila da kad stavim ruku i pomilujem stomak da reagira na to i da se nakon par sekundi javi.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj sara10 prvotno napisa Vidi poruku
    A u zadnje vrijeme sam primjetila da kad stavim ruku i pomilujem stomak da reagira na to i da se nakon par sekundi javi.
    tako i mi pricamo ja kucnem ona odma skakuce... bas se cesto i puno jace javlja ovih dana, neka mi je razigrana... a ja se samo topim, najradje bi ju stalno bockala da skakuce a mm samo gleda i vice neee gnjaviii mi kceeer

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Cure, sjecam se da ste pisale da je znak za uzbunu ako se ne javi jedan cijeli dan.. Jesam dobro zapamtila ili? Brinem se jer mi se ne javlja evo od jucer. Inace se svako jutro javi

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

pojedi nesto slatko i lezi i pricekaj, mozda spava jos

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj Sanja_S prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, sjecam se da ste pisale da je znak za uzbunu ako se ne javi jedan cijeli dan.. Jesam dobro zapamtila ili? Brinem se jer mi se ne javlja evo od jucer. Inace se svako jutro javi
    jel se javila??

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Ma jucer cijeli dan opet nesto jako malo, jednom sam osjetila da me udarila i mozda par puta nesto bas slabo. Naspram inace skoro nista. Ne znam
    Imam pregled danas popodne, pa cu reci ginekologici. Nije mi svejedno nakon svih onih prica koje ovih dana slusamo na forumu.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

vjerujem bit ce to sve ok, javi se poslije pregleda

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Moj Bože kako je ovo lijepo! Mislim ti pokreti. Meni se moj mali u zadnje vrijeme nekad tako lipo javi, nekad bude kao da mi neki val jači prođe kroz stomak, pa kao da mi želi reći;"hej, tu sam" obožavam ga
    Ponekad još nisam svjesna da ću za koji mjesec imati svoju malu bebu kraj sebe.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Sara10, ja danas kod zubara i ono sama sebi govorim da disem duboko jer sav taj stres prenosim na bebu. I onda mi se ona javi, onako lagano me pomazi iznutra kao da mi kaze Ajde mama ti to mozes. Divno. Slazem se

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Drage moje ima li koja od vas posteljicu sprijeda? Ja posljednja tri dana isto slabo osjetim bebicu, inače imam posteljicu sprijeda i svi udarci su mi bili slabiji ali barem su bili česti, a sad drmam trbuh, puštam glazbu, pijem cedevitu i sve je to jako slabo... danas sam 28+5..

Poslano sa mog SM-G800F koristeći Tapatalk

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

kika, ja imam posteljicu sprijeda. Neki kazu da se manje osjete udarci i pokreti bebe, osobito izvana. Ne znam kako si prije osjecala, pa ne mogu usporedivati s tim kako udarce osjecam ja - mozda ono sto je tebi blago, ja smatram aktivnim i obratno. Definitivno kako trudnoca napreduje, a beba raste, udarci i pokreti postaju manje jaki, jer beba nema toliko mjesta. Ja ne bih brinula, ali uvijek mozes otici na kratki kontrolni uzv, tek toliko da se umiris.

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Hvala ti vala mala na podršci malo mirnija sam, ipak se je javila par puta tako da neću do dr, inače su to blagi pokreti, jedino ujutro kad se probudim i legnem na lijevi bok jače osjetim udarce..( tu ima valjda manje prepreka do kože)

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Kika222, mi smo 29+0 i posteljica je straga, ali bome sam bila u istoj situaciji kao ti. I onda mi je na uzv ginekologica rekla da se beba skroz okrenula i da zato puno slabije osjetim udarce. I tako je bilo par dana i onda je jucer opet imala tulum. Tako da kao sto kazu cure beba ima mjesta i mijenja polozaj tako da ja bih ti rekla da ne brines Veliki kiss podrske ti saljem

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Hvala ti Sanjice

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Jedno jednostavno pitanje. Vam se dogodilo ikad da vam je beba turbo aktivna? Moja danas ne prestaje, kao da ima party. Nikad mi se do sad nije dogodilo da je osjetim skoro cijeli dan, a i po noci je skoro stalno se vrtila unutra..

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

jooj da
    sad kad spominješ, ima dana kad je stvarno jako aktivna većinu dana
    a kao bebe spavaju uglavnom, moš mislit

meni je to tako slatko kad se desi iako mi mjehur nastrada uglavnom i stalno letim na wc, al neka <3

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

da.. bas ima dana kad je ful aktivna i dana kad je mirna (ko danas recimo)... i tak kad skace ko navijena se isto mucim sa spavanjem pa joj pricam, pa ju mazim, pa se ljuljuskam... onda poludim i probudim muza i kazem mu da ne moze ni on spavat ak ja ne spavam i nek vjezba ali meni je to bas super vise volim kad skace ko luda nego kad je mirna

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ja vama ne mogu opisat koliko ja uzivam u njenim pokretima... sad cak vise ni ne lupa toliko cesto nego "gmize"... ko cudoviste iz loch nessa mi se sam nazire po stomaku, najvise gore od pupka di je tanja koza i jos kak su mi razmaknuti misici, doslovce imam osjecaj da se dodirujemo i mazimo jer mi odgovori uvijek kad joj kucnem... i super mi ju je osjetit kad se protegne s obje strane jedva cekam da izadje

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ona je nešto aktivnija kada se uzrujam. Inače se samo proteže. Jučer i danas osjetim štucanje.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

ivana.sky bas sam ja to komentirala neki dan u razgovoru, da me uopce vise ne udara cesto nego kao da gmize kako ti kazes :D Onako je vidim da prelazi s jedne strane trbuha, pa malo lijevo, malo desno. Presmjesna mi je

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Moja je smanjila lupanje.al to je svebu skladu sa tjednima.
    Isto se migolji.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Bas tako. Gurkanje, istezanje, migoljenje. I stucanje.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Kako se bliži termin zna se podbočiti i nogom odgurivati o stijenku. Takav mi je osjećaj, a nije baš ugodno.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

moja smizla je velika i isto vise nije nimalo ugodno kad se odguruje i podboci negdje... a jako je nemirna i stalno se vrpolji... obozavam joj kuckat a ona onda odgovara samo kad mi ne gnjeci sve iznutra

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •