Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: Reiki i usvojena djeca

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Reiki i usvojena djeca

Naišla sam na jedan zanimljiv tekst o usvojenoj djeci na reiki forumu pa sam ga htjela podjeliti s vama. Zanima me sve na temu posvojenja pa skupljam materijale i članke gdje god na njih naiđem.

Usvojena djeca

Često usvojena djeca, unatoč brizi i pažnji koju im pružaju njihovi usvojitelji, krenu loše.
    Usvojitelji djece imaju težak teret roditeljstva još teži i komliciraniji od onog kojeg imaju biološki roditelji.
    Stalno su u brizi jesu li dovoljno dobri roditelji i preispituju sebe i svoju ljubav.
    Priče koje kruže u narodu, da majka zavoli svoje dijete dok ga još nosi u maternici, i da je ljubavna veza između majke i djeteta nešto što se prirodno, samim činom rađanja uspostavlja, opterećuju žene koje su usvojile djecu. One se plaše da im ta veza nedostaje, osjećaju krivnju i nesigurne su, pa zbog toga nerijetko viđamo da pokušavaju biti što savršenije i dati što više. Slično je i s usvojiteljima-očevima koji odgajaju tuđe dijete svjesni da ono ne nosi njihvoe gene i da ne nastavlja obiteljsku lozu, pa se također trude da prikriju svoju nesigurnost i problem stavljaju po tepih.
    Djeca bez obzira jesu li naša ili usvojena, ionako stalno testiraju riditeljsku ljubav i roditeljsko strpljenje, a takva, usvojena djeca to rade još temeljitije. Kao da im je potrebna dvostruka doza ljubavi da vbi se osjećali voljeno. Ta činjenica još dotatno opterećuje roditelje - usvojitelje.
    Okolina ima svoju dodatnu ulogu da pomeće nogu (negdje više, negdje manje, ali uviejk se nađe neka budala koja bubne neku glupst baš onda kad ne treba..) i stalno podsjeća na činjenicu da je dijete usvojeno, da tiu ljudi nisu bili sposobni imati vlastito dijete, da tko zna tko su biološki roditelji, itd.
    Ako usvojitelji uspiju prevladati svoje i djetetove probleme i zaboraviti da dijete koje odgajaju nije biološki njihovo, ako uspiju razumom prevladati činjenicu da nisu oplodnjom i rođenjem stvorili veze s djetetom, na kraju uspijevaju sve to nadoknaditi i stvoriti veze kroz život. Govorimo o bioplazmatičkim vezama ili sponama koje se razvijaju između čakri roditelja i djeteta. Kad su te veze zdrave, trebale bi se spojiti paralelno, tj. roditeljeva srčana s djetetovom srčanom, solarna s djetetovim solarnim itd. KAd nisu zdrave, odna se križaju, pa se recimo roditeljeva solarna spaja s djetetovom srčanom i dobijemo roditelje koji ucjenjuju svojom ljubavlju (tipično: "neću te voljeti ako ne dobiješ peticu", "ne volim te jer nisi oprala suđe"..)

Međutim, i dalje ostaje činjenica da usvojeno dijete nosi gene svojih bioloških roditelja, i ne samo gene, nego i karmu, obiteljske zadatke, te i prokletstva i blagoslove.
    Bez obzira koliko je malo dijete bilo kad je usvojeno, i koliko smo rano počeli o njemu voditi brigu i praktički postali njegovi roditelji, moguće je, tj, vrlo vjerojatno, da će se u doba puberteta ili još ranije, pojaviti problemi koje nikako ne možemo shvatiti, koji se ne bi trebali dogoditi s obzirom da je usvojitelj-roditelj usvojenom djetetu pružio sve najbolje što je bilo moguće. To su takvi problemi gdje ne možemo shvatiti kako je bilo moguće da se dogode. Npr. dijete počne bježati od kuće, odjednom odluči prekinuti školovanje a bilo je uzoran đak, prestane se baviti nekim aktivnostima i odjednom započne neke za koje nismo sanjali da bi ga mogli zanimati, okreće se protiv roditelja, upada u društvo kockara, djevojčice koje su dotada normalno funkcionirale više ne mogu suspregnuti svoj seksualni nagon, počnu se opijati, padaju pod tuđe loše utjecaje itd.. (Takve probleme mogu imati i djeca koja rstu uz biološke roditelje, naročito kad biološki roditelji zakažu u svojoj roditeljskojh ulozi, te se takvi problemi gotovo mogu unaoprijed predvidjeti s obzirom na situaciju koja je u obitelji.....ovdje govorimo o problemima koje se ne može očekivati s obzirom na "kvalitetu" roditelja i obitelji..)

Pretpostavimo da se radi o djetetu koje bilo ostavljeno odmah po rođenju i dato na usvajanje prvih mjeseci života. Razmislimo o roditeljima tog djeteta i svim mogućnostima zbog kojih je neka majka i njezina rodbina zajedno s njom, biološki otac i njegovi roditelji, mogli ostaviti svoje dijete i dati ga drugim ljudima. Bez obzira na to što možemo razumjeti ljudske slabosti, to ne mogu biti zdravi ljudi. Njihov teret mora da je ogroman, a također i njihove karme. Nešto s njima nije u redu. Vrlo je vjerojatno da je dijete primilo to što nije redu i nosi to u auri, čakrama, na razini staničnog pamćenja, te je vjerojatno da na astralnoj razini ima kontkat s biološkom majkom i rodbinom, te da ga to ometa. (poznato je da djeca osjećaju kad je roditelj bolestan ili u nekoj velikoj brizi, i kad nisu u istom gradu. )
    Da bi usvojeno dijete moglo normalno funkcionirati, trebalo bi prekinuti veze s biološkim roditeljima. S kidanjem veza trebalo bi prekinuti i očistiti programe, nametnike, magijske utjecaje, demone i sve negativne utjecaje koju sa sobom nose biološki roditelji i njihove obitelji.
    Da bi obitelj s usvojenim djetetom mogla normalno funkcionirati trebalo bi da nakon kidanja veza uspostave zdrave veze. Usvojeno dijete trebalo bi na neki način da se ponovno rodi u novoj obitelji.

Djeca koja su začeta umjetnom oplodnjom gdje je majka dobila sjeme od nepoznatog davatelja imaju također slične probleme, ali, rekla bih, ipak manje. Vjerojatnost da je davatelj sjemena kriminalac, psihopata, neodgovorna i nesposobna osoba, propalica ili narkoman je manja, tj. gotovo ravna nuli, od vjerojatnosti da je takav otac ostavljenog djeteta. Majka je u slučaju umjetne oplodnje biološka, dijete je željeno, te majka nosi samo svoje karmičke probleme, dok majka koja je usvojila tuđe dijete nosi i svoje i karmičke probleme biološke majke.
    Dijete koje je ostavljeno i usvojeno, nosi i svoje vlastite karmičke zadatke, zadatke bioloških roditelja plus karmičke zadatke obitelji usvojitelja. Teško da će takav teret samo moći nositi, pa mu je nophodna pomoć.
    Reinkarnacijom duša bira svoje roditelje i okolnosti u kojima će se razvijati. Nije slučajno da je dijete odabralo biti odbačeno, i nije slučajno da je odabralo biti usvojeno i dobiti novu šansu. Roditelji koji su usvojili dijete, također nisu slučajno dobili svoj zadatak. Taj zadatak teba svladati i naučiti lekciju koja nam se pruža.
    Nije nemoguće, samo traži malo više svjesnosti i rada na sebi, nešto drugačijeg od onoga što imaju „obični“ ljudi.

Postoji nebrojeno primjera idealnog odnosa usvojenog djeteta i roditelja-usvojitelja, gdje sve teče dobro, gdje vlada ljubav i poštovanje. to su oni slučajevi gdje nema negativnih veza s biološkim roditeljima, ili su namjerno prekinute kad je bilo vrijeme. I dijete samo može pokidati te spone i stvoriti nove, zdravije.

Roditelj koji se ostavio dijete također može sam pokidati te spone i pustiti dijete na miru da se razvija u svojem novom životu s novim ljudima, ili pak može održavati spone aktivnima i nesvjesno (li čak svjesno, ovisi koliko osjetljiv) utjecati na dijete na astralnim razinama.
    Međutim, majka koju je netko ili nešto prisilio da svoje dijete koje je zavoljela dok ga je nosila, da na usvajanje, teško da će se sama moći svjesno i namjerno emocionalno odvojiti od svojeg djeteta. OStat će emocionalne spone, pune boli i rana, i te će spone vjerojatno u djetetu izazivati osjećaj tuge, izdaje, samookrivljavanja i ogorčenosti a da samo nema razloga za takve osjećaje, pa će nastojeći da sebi objasni zašto se tako osjeća pokušati razloge potražiti u onome što mu je pri ruci. vjerojatno će pokušati okriviti usvojitelje ili prijatelje za svoje osjećaje i nametati im potrebu da mu stalno dokazuju svoju ljubav i privženost, a to će izazvati nove probleme.

Otac djeteta je možda imao problema s neodgovornim ponašanjem i to je bio njegov karmički zadatak kojeg nije odradio (da je odradio ne bi ostavio diejte) . vjerojatnost da će dijete imati problema s neodgovornim ponašanjem je velika, iako ga novi roditelji uče odgovornosti. ..Ovo su neki od mogućnosti i primjera, a takvih pprimjera može biti bezbroj.

Abortus ima svoje posljedice, pa tako, ako je psotojao kod biološke majke usvojenog djeteta, također ima svoje posljedice.. kao što može imati posljedice ako usvojiteljica-majka ima nerođene djece koja su sotala tu negdje zaroblenja na nižim slojevima astrala i djeluju na usvojeno dijete.
    Duše predaka mogu ostati zakačene i prenositi svoje karmičke zadatke na potomstvo.

Dakle..razloga za probleme usvojene djece može biti jako puno, i ovisno o razlozima biraju se metode rješavanja problema.
    Reiki ovdje može jako puno pomoći tako što će iscijeliti rane na psihičkoj i emocionalnoj razini.
    Za kidanje spona i poništavanje magije trebalo bi potražiti još neke druge tehnike. Iako reiki može i u tom polju pomoći, on bi mogao biti spor, pošto se iscjeljenja odvijaju na svim razinama i temeljito, a to nikad ne može dati brza rješenja. Često je trenutak kad shvatimo da imamo problem kojeg ne možemo riješiti uobičajenim sredstvima, onaj trenutak u pet do dvanaset, kad se mora hitno spašavati ono što se još spasiti daje.

Ljubav nije dovoljna.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Majko mila

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja na pola više nisam mogla čitati.Došla sam do ovdje:

Vjerojatnost da je davatelj sjemena kriminalac, psihopata, neodgovorna i nesposobna osoba, propalica ili narkoman je manja, tj. gotovo ravna nuli, od vjerojatnosti da je takav otac ostavljenog djeteta.

moj želudac nije mogao dalje.

Ovo mi je za slanje u bespuća cyber spacea, što prije da još nekom ne pozlije.

sandra14 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ne samo da nemam komentara, nego blago onima koji se skrivaju iza ovakvih gluposti.

Poručujem reiku majstoru da prvo odgoji doma svoju, nađe im karmu, čakre i sve ostale nebuloze, a moje divno i krasno ostavi da uživa u toj mojoj "nedovoljnoj" ljubavi.

P.S.Ona je u pubertetu, nema potrebe bježati, jer mama ne traži spas u reikiju već vrijeme provodi s njom i obitelji!!!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Često usvojena djeca, unatoč brizi i pažnji koju im pružaju njihovi usvojitelji, krenu loše.
    ja sam odustala od odma nakon ove rečenice

kao to uopće nema kod običnih obitelji?!

nebuloze

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svakom tko pročita članak - savršeno je jasno da ga je pisala budala, a ne reiki majstor.

ovo nema veze s reikijem... to je kao da ja prošvrljam po internetu, i počnem pisat članak o nuklearnoj fizici ili molekularnoj biologiji...

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa

ovo nema veze s reikijem... to je kao da ja prošvrljam po internetu, i počnem pisat članak o nuklearnoj fizici ili molekularnoj biologiji...
    Će se topic pretvorit opet u pro i contra reikia?
    Ovo su fakat nebuloze, ali ajmo smirit strasti oko čakri i aura, ne smatraju TO svi glupostima.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

serpentina, komentirala sam članak - ne reiki .

meni je na reikiju bilo lijepo.

Zorica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj sandra14 prvotno napisa
    Ne samo da nemam komentara, nego blago onima koji se skrivaju iza ovakvih gluposti.

Poručujem reiku majstoru da prvo odgoji doma svoju, nađe im karmu, čakre i sve ostale nebuloze, a moje divno i krasno ostavi da uživa u toj mojoj "nedovoljnoj" ljubavi.

P.S.Ona je u pubertetu, nema potrebe bježati, jer mama ne traži spas u reikiju već vrijeme provodi s njom i obitelji!!!
    Ili ovo ili jos bolje da nadje nekog drugog majstora ne bi li njemu samom prvo pomogao

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Majko mila
    x. Oprostite, ne znam ništa o autoru tog članka, ali meni to zvuči kao tekst nekog šarlatana koji se nada "klijenteli" među posvojenim obiteljima ili IVF obiteljima.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Kako tek sad vidim ovo! Astralne sile me spriječile...
    Ivanas, nemam pojma o reikiju, ali nadam se da nema veze s ovim glupostima.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa

Kako tek sad vidim ovo! Astralne sile me spriječile...
    Ivanas, nemam pojma o reikiju, ali nadam se da nema veze s ovim glupostima.
    x

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    ja sam odustala od odma nakon ove rečenice
    X

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nedavno sam upoznala i zbližila se s jednom osobom koja je posvojeno dijete. Pošto sam spomenula u nekom nevezanom razgovoru da želim posvojiti dijete, ispričala mi je svoju priču. I stvarno već danima razmišljam o tome i tražim sve što ima veze s podsvjesti. Ta osoba (smijem uz njeno dopuštenje iznijeti ovu činjenicu) je u pubertetu počela imati destruktivne primisli unatoč svoj brizi usvojitelja, o kojima priča sve najbolje.

Ne slažem se ni ja s člankom u nekim stvarima, ali niti ne znam dovoljno o tome, ali me ponukalo na razmišljanje iz jednog drugog kuta, pa sam to mislila podijeliti s vama.

Ako je tema i rasprava neprikladna i vrijeđa nekoga neka je moderatorica izbriše.

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

moram samo ovo komentirati...

Citiraj ivanas prvotno napisa
    Ta osoba (smijem uz njeno dopuštenje iznijeti ovu činjenicu) je u pubertetu počela imati destruktivne primisli unatoč svoj brizi usvojitelja, o kojima priča sve najbolje.
    i ja sam imala destruktivne prmisli i još čuvam sve svoje oporuke iz tog razdoblja i smijem se kome sam sve dijelila svoju gitaru i CD-e.
    A nisam usvojena...

bepina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo kopirat ću bitan dio teksta koji objašnjava sve ono što slijedi:

Okolina ima svoju dodatnu ulogu da pomeće nogu (negdje više, negdje manje, ali uviejk se nađe neka budala koja bubne neku glupst baš onda kad ne treba..) i stalno podsjeća na činjenicu da je dijete usvojeno, da tiu ljudi nisu bili sposobni imati vlastito dijete, da tko zna tko su biološki roditelji, itd.

Što se tiče genetike- za sebe mogu reći da baš i nisam neki genetski materijal. U široj obitelji i među pretcima ima toliko čudaka da se ponekad više bojim za svoje (potencijalno) biološko dijete nego za ono (potencijalno) usvojeno.
    I u obitelji MM-a također je tako, a tekođer i među prijateljima. Većina nas ima svašta u svojim genima (tu moram dodati da ne mislim samo na nekakve fizičke i psihičke bolesti, bojim se i tzv. savršenih tipova kakvih imam u obitelji- sarvšeno uspješnih-ali hladnih i proračunatih)

Što se tiče odgoja i depresija. Istina je da će ih posvojeno dijete imati. Ali, imat će ih i svako drugo dijete. U pubertetu je to normalno. Moja svekrva (psihologinja) kaže da se vrlo rijetko nađe dijete koje u pubertetu nije maštalo da je dijete nekih drugih -ljepših, boljih, bogatijih roditelja. Posvojena djeca imaju samo tu razliku da kod njih zaista postoji netko drugi o kome konkretno mogu maštati (ona je mnogo radila s djecom, u školi i u savjetovalištu, a nedavno je imala razgovor s djetetom upravo na ovu temu).

Istina je da postoje problemi, često i veći nego kod biološke djece (ovisno o proživljenim traumama), no uvijek se bolje osloniti na ono što je dobro, a ne na ono što će (možda) biti loše.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Istina je da postoje problemi, često i veći nego kod biološke djece (ovisno o proživljenim traumama), no uvijek se bolje osloniti na ono što je dobro, a ne na ono što će (možda) biti loše. Wink
    Ma naravno da se treba usmjeriti na dobro i najčešće tako ispadne. Samo treba otvorena uma razmotriti sve opcije, osoba koju sam spomenila je danas zdrava i sretna osoba zahvaljujući otvorenom umu svoje majke koja je okrenula nebo i zemlju da pokuša shvatiti i pomoći joj. ( od odlazaka psihologu, psihijatru, alternativnim liječnicima, bioenergičaru čak i astrologu). Zato i ja čitam, istraživam, neke ozbiljne literature u Hrvatskoj niti nema(znam za dvije knjižice od Catherine Bonnet) i znam da bi i ja pokušala pomoći svojom djetetu na sve moguće načine.

Što se tiče genetike- za sebe mogu reći da baš i nisam neki genetski materijal. U široj obitelji i među pretcima ima toliko čudaka da se ponekad više bojim za svoje (potencijalno) biološko dijete nego za ono (potencijalno) usvojeno.
    I u obitelji MM-a također je tako, a tekođer i među prijateljima. Većina nas ima svašta u svojim genima (tu moram dodati da ne mislim samo na nekakve fizičke i psihičke bolesti, bojim se i tzv. savršenih tipova kakvih imam u obitelji- sarvšeno uspješnih-ali hladnih i proračunatih)
    Ma bome nisam ni ja neki materijal, stvarno se svašta da naći, ne muči mene genetika budućeg djeteta, već kako se najbolje nositi s nekim problemima. Jednostavno, kako sam imala priliku čuti nešto iz perspektive posvojenog djeteta moram neka svoja razmišljanja i stavove ozbiljno preispitati.

[/quote]Što se tiče odgoja i depresija. Istina je da će ih posvojeno dijete imati. Ali, imat će ih i svako drugo dijete. U pubertetu je to normalno. Moja svekrva (psihologinja) kaže da se vrlo rijetko nađe dijete koje u pubertetu nije maštalo da je dijete nekih drugih -ljepših, boljih, bogatijih roditelja. Posvojena djeca imaju samo tu razliku da kod njih zaista postoji netko drugi o kome konkretno mogu maštati (ona je mnogo radila s djecom, u školi i u savjetovalištu, a nedavno je imala razgovor s djetetom upravo na ovu temu).

Ma jedna stvar su faze u odrastanju i neke destruktivne misli, to svi više, manje prođu, a drugo je ozbiljan pokušaj da se sebi naudi.
    Svaki roditelj bi to teško proživljavao, a posvojitelji kao da su pod dvostrukim povećalom i mogu osjećati dvostruku krivnju, a da ustvari ništa pogrešno nisu učinili. Zato mislim da je potrebno sagledati cjelokupnu situaciju, i ne zanemariti utjecaj nasljeđa i svega ostalog na psihu čovjeka.
    Kod nas je još previše predrasuda i tabua, po mom mišljenju fali sustavnih istraživanja i dugogodišnjih promatranja. Nekako mi se čini da su općenito roditelji, a posebno posvojitelji prepušteni sami sebi.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ajmje, koji tekst

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Krivo sam citiralasvoj tekst a ostavila tuđi. ispravka.

Bepina je napisala:

Što se tiče odgoja i depresija. Istina je da će ih posvojeno dijete imati. Ali, imat će ih i svako drugo dijete. U pubertetu je to normalno. Moja svekrva (psihologinja) kaže da se vrlo rijetko nađe dijete koje u pubertetu nije maštalo da je dijete nekih drugih -ljepših, boljih, bogatijih roditelja. Posvojena djeca imaju samo tu razliku da kod njih zaista postoji netko drugi o kome konkretno mogu maštati (ona je mnogo radila s djecom, u školi i u savjetovalištu, a nedavno je imala razgovor s djetetom upravo na ovu temu).
    Ma jedna stvar su faze u odrastanju i neke destruktivne misli, to svi više, manje prođu, a drugo je ozbiljan pokušaj da se sebi naudi.
    Svaki roditelj bi to teško proživljavao, a posvojitelji kao da su pod dvostrukim povećalom i mogu osjećati dvostruku krivnju, a da ustvari ništa pogrešno nisu učinili. Zato mislim da je potrebno sagledati cjelokupnu situaciju, i ne zanemariti utjecaj nasljeđa i svega ostalog na psihu čovjeka.
    Kod nas je još previše predrasuda i tabua, po mom mišljenju fali sustavnih istraživanja i dugogodišnjih promatranja. Nekako mi se čini da su općenito roditelji, a posebno posvojitelji prepušteni sami sebi.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ivanas, tema nije "neprikladna" i ne vrijeđa nikoga/ništa osim zdrav mozak - bar ja to tako vidim. Ima puno literature (ne na hrvatskom, doduše) koja će ti pomoći u nekim budućim situacijama ako se nađete u problemima, a nije loše ni pročitati ponešto unaprijed (pisali smo ovdje već o tome).
    Bajanje iz ovog teksta potpuno je nesuvislo. Posudi u knjižnici knjigu "Gesta ljubavi" C. Bonnet pa ćeš pročitati iskustva žena koju su djecu odmah nakon poroda dali na posvojenje, vrlo su dirljivo i otvaraju neke nove vidike, a nemaju apsolutno nikakve veze s poremećenošću, kako ih tekst opisuje.
    Vjerovanje u magije, demone, iscjeljivanje...TO mi zvuči kao poremećaj.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ajme teksta.nakon pročitanog članka imam osječaj da je moja odluka da usvojim dijete ravna samovoljnom odlasku na lomaču.kao da mi djeca bioloških roditelja nemamo destuktivnih misli i primisli pa pogledaj koliko je mladih ljudi sebi oduzelo život zadnji godina.genetika nam je svima urođena pa nismo ni mi savršenih gena i kod nas ima svega ne vidim razloga zašto se ona baš toliko mora naglašavat kod posvojene djece jer ipak te obitelj formira i odgaja kakva češ osoba postati bez obzira na utjecaj okoline i puberteta uvijek se vratiš svojoj obitelji njenim vrlinama i manama a ponajviše njenoj ljubavi i sigurnosti.I bez obzira da li se radi o posvojenom ili biološkom dijetetu uvijek se nađe netko ko bubne nešto baš kad ne treba.
    Moje mišljenje je da se roditeljem ne postaje rađanjem djeteta već njegovim dugogodišnjim odgajanjem.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pročitala sam knjigu gesta ljubavi, i neke druge.

Ja nisam napisala članak, samo sam naišla na njega i ne slažem se s dosta toga u njemu, samo su me zanimala tuđa mišljenja.

Ne vjerujem u magiju i demone, jedino što me u tom članku potaklo na razmišljanje je da postoje neke stvari koje nisu vidljive na prvi pogled, kao što su neke povezanosti i sl.
    Danas je moderna psihologija potvrdila mnogo toga što je prije smatrano kao glupost, a puno toga je još nerazjašnjeno, ja samo razmišljam i pokušavam razmotriti tematiku sa svih mogućih stajališta.

Vjerujem da će mi znanje i širenje perspektive udruženo s intuicijom pomoći da moje buduće dijete odraste u sretnog čovjeka jednog dana.

Ako je tko iz ove teme zaključio da sam protiv posvajanja ili sl. ja nisam još predala molbu još uvijek samo zbog neriješenog stambenog pitanja, što će se u skoroj budoćnosti vjerujem riješiti.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

knjige:

Pozitivna energija - napisala ju je psihologinja
    Vaše kompetetno dijete - objasniti će ti zašto "dobar" odgoj može proizvesti destruktivno dijete

ja sam biološko dijete svojih roditelja i razvila sam autodestruktivno ponašanje (rezultat odgoja "po guzi", a usprkos svoj pažnji i ljubavi)

...

ne znam koliko filmovi imaju veze sa stvarnosti, no tamo se često vidi jedna misao, koja kao da proganja tu djecu: "što je to u meni toliko loše da su me mama i tata odbacili?"
    vjerujem da ljubav posvojitelja i njihova pažnja mogu izbrisati tu misao

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Stalno su u brizi jesu li dovoljno dobri roditelji i preispituju sebe i svoju ljubav. ...
    To je možda istina, ali jednako tako i za mnoge biološke roditelje. I nije nužno loše.

Međutim, i dalje ostaje činjenica da usvojeno dijete nosi gene svojih bioloških roditelja...
    To da svi znamo. Roditelji koji su posvojili smatrali su da to nije prepreka njihovom obiteljskom životuu. Ti su geni oblikovali meku kosicu i vedar osmjeh naše djece, isto kao i dobar dio njihove naravi (ali koliki - to ni stručnjaci ne znaju). Mi s tom spoznajom možemo izaći na kraj. Nažalost, ponekad okolina: rođaci, prijatelji, službene osobe ne mogu.

...i ne samo gene, nego i karmu, obiteljske zadatke, te i prokletstva i blagoslove.
    Uza svu svoju sklonost alternativi to je nešto s čime se zaista ne mogu složiti. Puno mi je bliže shvaćanje da smo jedni drugima stavljeni na put baš zato da bismo kroz zajedničko djelovanje doprinjeli ostvarenju naših najboljih potencijala.

Razmislimo o roditeljima tog djeteta... to ne mogu biti zdravi ljudi...Nešto s njima nije u redu.
    Ta je predrasuda toliko raširena da je jedan od češćih ili najvećih razloga zašto posvojena djeca uz sve druge tegobe puberteta moraju proraditi još i dodatni teret. Prekrasno je odrastati pitajući se kakav čovjek možeš postati kad tvoji biološki roditelji ne mogu biti zdravi ljudi i nešto s njima nije u redu.

... moguće je, tj, vrlo vjerojatno, da će se u doba puberteta ili još ranije, pojaviti problemi koje nikako ne možemo shvatiti, koji se ne bi trebali dogoditi s obzirom da je usvojitelj-roditelj usvojenom djetetu pružio sve najbolje što je bilo moguće
    Ne mogu vjerovati da netko stvarno misli da se problemi ne bi trebali dogoditi kad roditelj (bilo koji) pruža djetetu najbolje moguće

... dijete počne bježati od kuće...odluči prekinuti školovanje...prestane se baviti nekim aktivnostima ... upada u društvo kockara...ne mogu suspregnuti svoj seksualni nagon, počnu se opijati, padaju pod tuđe loše utjecaje itd...
    U tekstovima koje su napisali psiholozi, socijalni stručnjaci i drugi koji se profesionalno bave posvojenim obiteljima mogu se pronaći tumačenja ovakvog ponašanja i vjerojatni uzroci koji mu doprinose, pa i načini kako to izbjeći ili promijeniti, bez posezanja za posebnim silama.

Ostat će emocionalne spone, pune boli i rana, i te će spone vjerojatno u djetetu izazivati osjećaj tuge, izdaje, samookrivljavanja i ogorčenosti...
    Ja sam sklona vjerovati da među ljudima postoje veze koje se protežu kroz vrijeme i prostor (ljubav nas veže i spaja ) ali ovakva mračna slika predodređenosti stvarno mi je previše.

Da bi usvojeno dijete moglo normalno funkcionirati, trebalo bi prekinuti veze s biološkim roditeljima. S kidanjem veza trebalo bi prekinuti i očistiti programe, nametnike, magijske utjecaje, demone i sve negativne utjecaje koju sa sobom nose biološki roditelji i njihove obitelji. ... Reiki ovdje može jako puno pomoći tako što će iscijeliti rane na psihičkoj i emocionalnoj razini. ...Za kidanje spona i poništavanje magije trebalo bi potražiti još neke druge tehnike.
    Za rješavanje problema, kojih ima, i koji mogu biti teški i bolni, obratila bih se ipak prvo stručnjacima. Ako bih očekivala ikakvu pomoć od reikija, to bi bilo stvaranje općeg povoljnog ozračja, energetska varijanta čaja od kamilice.
    I da, još da dodam, kad vam klinac ode dermatologu zbog akni i saznate da će se pregledi i terapije otegnuti mjesecima, a možda i godinama, to nije ništa čudno. Ali čini se da od terapije i bilo kojeg oblika pomoći psihi očekujemo mnogo brže djelovanje. Zašto? Ne mislimo valjda da je koža kompliciranija od psihe?

Ljubav nije dovoljna.
    Pa da, toga smo svjesni. Tko možda i nije bio brzo je postao. Ali zato se trudimo najbolje što možemo, na različite načine.
    Ovakvi tekstovi ne mogu nam puno pomoći, osim da nam pruže uvid u to da neki ljudi gledaju na posvojenje kao na opasnu i mračnu pustolovinu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vlvl, ! Stvarno si to pametno i elokventno obrazložila.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Vlvl, ! Stvarno si to pametno i elokventno obrazložila.
    X

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

. Ta osoba (smijem uz njeno dopuštenje iznijeti ovu činjenicu) je u pubertetu počela imati destruktivne primisli unatoč svoj brizi usvojitelja, o kojima priča sve najbolje.

.
    I ja i većina mojih prijateljica , unatoč svoj blabla...da sam bila usvojena, sigurno bih i to krivila, ovako je sve ostalo na lošoj sreći i tenu

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj linolina prvotno napisa
    . Ta osoba (smijem uz njeno dopuštenje iznijeti ovu činjenicu) je u pubertetu počela imati destruktivne primisli unatoč svoj brizi usvojitelja, o kojima priča sve najbolje.

.
    I ja i većina mojih prijateljica , unatoč svoj blabla...da sam bila usvojena, sigurno bih i to krivila, ovako je sve ostalo na lošoj sreći i tenu
    p.s. možda mi je i bolje da usvojim, a ne da širim svoje loše gene

sandra14 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

p.s. možda mi je i bolje da usvojim, a ne da širim svoje loše gene
    Moja je A. toliko posebna, lijepa i pametna da zahvaljujem onom gore što moji geni(+muževi) nikada nisu ugledali svjetlo dana
    Kad samo pomislim kako bi to dijete patilo zbog velikog nosa, maminog glasa, rijetke kose na tatu, lijenosti itd.
    Užas

Za moju A.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

JA SE SLAŽEM SA saraR
    DA SE RODITELJEM NE POSTAJE SAMO RAĐANJEM DJETETA NEGO ODGAJANJEM.
    NAŠE ONO JE NAŠE DJETE!!!!!!! I BITI ĆE ONAKVO KAKO GA ODGOJIMO. NEKAŽEM DA ĆE BITI LAKO ALI BOGU HVALA ZATO SMO TU DA MU DAMO SVU SVOJU LJUBAV I PAŽNJU DA ZABORAVI ONO LOŠE.
    I sv JOSIP JE VOLIO ISUSA I LJUBIO A NIJE MU BIO
    OTAC

KOJE GLUPOSTI ĆEMO JOŠ ČUTI KATASTROFA!!!!!!!!!

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije vrijedno komentara

beberonka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno pozdrav svima

Sto se teksta tice,ja licno mislim da reiki moze da pomogne svakom za skoro svaku situaciju,iako nisam reiki majstor,al ono sto bode oci u ovom tekstu je analiza o slucjevima usvojene dece a verujem da bi isto tako zvucala analiza odluke o preseljenju u drugo mjesto zivljenja i to npr. u blizini groblja.U tom slucaju bi karmickih dugova bilo na pretek i svi reiki majstori ne bi mogli popraviti situaciju,a toliko nas zivi u blizini groblja i ima dobre zivote.Psiholozi kazu da djete oko svoje 14 godine ulazi u fazu potrage za identitetom i svi mi smo je prosli.To je bilo onda kad smo se osecali nesretno i mislili da su nas mozda zamenili u rodilistu.
    Iz iskutva mojih bliskih prijatelja,zakljucila sam da roditelji posvojitelji mnogo vise paznje posvecuju svom ponasanju i neprekidno analiziraju i proveravaju svoje postupke,prave paralele a sigurna sam da u vecini slucajeva sve rade mnogo bolje od vecine bioloskih roditelja.Tu mislim i kad se partner ozeni sa partnerom koji vec ima djete,tu su iste strepnje,nesigurnosti ,bezbroj pitanja...prijateljica me zvala ocajna jer vise nije mogla da podnese demokraciju u kuci ,nasta sam se nasmejala i predlozila stapic jer joj je mala presla sve granice a ona je cuteci izmrcvarena,ocajna rekla da nema sanse pustice je jos malo da hiruje ,a ja bi to kod svoje dece debelo sankcionisala.Iskreno podrzavam sve dobre,plemenite,beskrajno humane ljude koji se odluce na posvojenje jer ce bar nekom djetescetu pruziti ljubav i paznju koju u domu nikaka nemaju.Licno planiram da usvojim bar jedno,iako imam 2 svoje dece jer tim cinom pravim karmicki jako dobru stvar za naredne zivote i to ce vam takodje potvrditi reiki majstori .Samo napred svi koji planiraju takav korak,a hriscanstvo kaze da je najveci blagoslov pomoci djeci i starim ljudima.
    A pubertet kao pubertet svim roditeljima je ludo i nezaboravno i mislim da procentualno nema razlike izmedju usvojene i neusvojene djece.PUNO PUNO iskrene ljubavi je moj savjet svim roditeljima i kad prodju lude godine cjenice to bilo usvojeno ili ne.U ljubavi se nemoze pretjerati

Aradija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Listala sam stare teme pa mi se ova izdvojila jer malo drugacije promatra usvajanje... Naravno i meni je sam clanak bezveze ali otvara put drugacijim tumacenjima, misticnim, tj nenaucnim ili onim do kojih nauka jos nije stigla Koliko ta tumacenja mogu biti pesimisticka kao ovde toliko mogu biti i optimisticna, stavicu jedan takav clanak... U astrologiji ce usvajanje biti vezano sa Vodolijom i aspektima Urana, jedanaeste kuce... Sto se zastite dece tice, mozda su kristali lep poklon, ako ne verujemo da stite mogu da budu lep ukras :D Rozen kvarc okruglog oblika ili u obliku jajeta se obicno savetuje za decije sobe, kao da i dete podje sa nama u radnju sa kristalima pa odabere samo kristal koji mu se dopada... I evo tog misticnog clanka koji sam pominjala:

Adoption, Reincarnation, and Destiny
    Thu, 02/07/2008 - 14:24 | faitha

The topic of adoption can pop up in the most unusual places. I am reading the book Messages from the Masters by Brian Weiss. His books talk about how the purpose of our lives is to learn lessons about love, compassion, and connectedness with others. One of his major themes is reincarnation and how we continue to return to the "physical state" to continue along our journeys to enlightenment - Not exactly a topic in which you would expect to see adoption mentioned.

The author was talking about how we choose our parents before we are born, and we choose situations that will best help us learn the lessons that we need for this lifetime. (Why I would have possibly chosen my abusive upbringing is a topic for another discussion.) He says that the most important events and relationships in our lives are predetermined or "destined" before we are even born.

The author said that people who have been adopted often ask him whether their adoption threw a monkey wrench into their destinies. He says no. The author believes that the unborn child chooses both the birth parents and the adoptive parents because he has things to learn from both.

I am sure that some of you are thinking that this is all a bunch of bunk, but I am fascinated by the idea of whether I was destined to be my son's adoptive mother or whether the unfolding of his adoption was just a coincidence. I believe that we were meant to be family. He and I are deeply connected and always have been from the moment we met.

My son is very much in tune with what is going on with me, even when I do not share my struggles with him. He is just a kid, so I do not share much with him when something is bothering me. I do my best to keep things going smoothly for his sake, not wanting to burden him with adult issues. Nevertheless, whenever I am going through a hard time, I can be certain that his behavior is going to reflect mine. He will struggle with insomnia on nights in which I am anxious, even when I have not told him that I am. On nights when I am calm, he is much more likely to fall asleep without an issue.

What do you think about destiny and adoption? If you are an adoptive parent or adoptee, do you believe that you were destined to be a family? If you are a birth mother, what are your thoughts on adoption and destiny?
    http://ouradopt.com/adoption-blog/fe...on-and-destiny

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •