Stranica 3 od 5 PrviPrvi 12345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 209

Tema: "zločinke i zločinci" (čitaj: obitelji sa jednim d

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    Citiraj krumpiric prvotno napisa
    Ne mogu ja shvatit ni da su nekom lijepe LV torbice, baš su ružne :shock:
    meni su LV torbe, posebice koferi (oni četvrtasti) prelijepi. šteta što se nisam udala za agu kana...

no, to svakako nije tema ovog topica...

ali razumijem da financije mogu i jesu ogranicavajuc faktor kod odredjivanja broja djece koju ce par imati.
    pa mislim da je ovo ipak bitno za razmisliti. mene u biti i nerviraju malo te izreke:"lako ćemo." pa život, posebice u hr, i nije tako lak. a od ljubavi i zraka se ne živi.
    Nerviraju i mene, al je činjenica da samo možeš pretpostavljat šta nosi budućnost, znat ne možeš :/

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

huh, puno se toga tu ispreplelo...

stvarno se periodicki javljaju ovakve teme u kojima se iznova opravdavamo jedni drugima sto imamo jedno ili jedno+n djece :/

ja volim vjerovati da su ljudima razlozi imanja ili neimanja djece nesto dublji od "pukog" stanja na tekucem ili u kostima

dakle, mi nismo nikad pitali djecu zele li brata/sestru. smatramo da je to odluka nas roditelja i apsolutno nikad u zivotu ne bih takvo pitanje postavila svom djetetu. i stvarno ne razumijem zasto se to pitanje postavlja? sto se ocekuje od djeteta i sto se onda "cini" s odgovorom, pogotovo ako je odgovor suprotan od onog sto roditelji ocekuju ili prizeljkuju?

sto se tice drzave i "politike" - nismo ni nju pitali djecu imamo jer smo ih zeljeli i jer smo smatrali da cemo naci nacina kako se pobrinuti za njih.

sto se tice troskova odrastanja (recimo do pred fakultet) - nije bas lako, al mislim da cemo se moci snaci i da necemo ni u cemu bas oskudijevati. no, nasi su prioriteti prilicno nematerijalni, nismo konzumisti pa i da se dogodi da se necega odreknemo (mislim na sve clanove obitelji, ne samo na, redovno dezurne, roditelje i njihova odricanja...), u nasoj obitelji to nece biti proglaseno elementarnom nepogodom

sto se tice pruzanja prilike djeci da od zivota naprave najbolje/navise sto mogu - mi smo se odlucili na prilicno drastican zahvat i napravili smo pogolemu promjenu u nasim zivotima i nadamo se i vjerujemo da ce to pomoci tome da nam djeca kasnije imaju vise i mogucnosti i izbora... sto ce oni s time uraditi - vrijeme ce pokazati, naravno

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

litala, i ti sad očekuješ od nas da ne budemo znatiželjni

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Inače, nemojte me sad popljuvati ali obitelji sa samo jednim djetetom su mi nekako puste, poluprazne i nedovršene.
    ...
    Nabrojali ste hrpu predrasuda u vezi obitelji s više djece-
    Hm... meni se upravo ovo čini kao predrasuda i kao skakanje samoj sebi u usta! Osim toga, užasno me zanima koliko bi to djece trebalo biti u obitelji da bi obitelj bila dovršena???!!!

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

litala
    i dobro vam kupanje, cujem da dolaze topli dani

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Skroz te razumijem.

Trina vjerujem vam zato i velim ništa još nije konačno, samo čekam da me pusti taj osjećaj jer ću tek tada znati da sam spremna.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Forka, čitaj pažljivije, već sam odgovorila na slično pitanje. Ovo što sam ja napisala nije predrasuda nego moj osjećaj, moj stav, moj doživljaj. Uopće nije bitno koliko djece treba biti, bitno je to da kad je jedno-samo je. Nisam ni mislila da će vam se svidjeti moji odgovori i komentari. Pa da razmišljam kao i vi, imala bi jedno dijete i finito!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj yaya prvotno napisa
    Skroz te razumijem.

Trina vjerujem vam zato i velim ništa još nije konačno, samo čekam da me pusti taj osjećaj jer ću tek tada znati da sam spremna.
    Taj osjećaj te neće pustiti dok god ne rodiš i shvatiš o čemu pričamo.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a sto si ti trina toliko krajnja? nema niceg izmedju, za tebe?

vidi cuda, ja se uopce ne slazem s tobom i tvojim dozivljajem obitelji s jednim djetetom, ne mislim ni blizu kao ti, a vidi - imam cetvero djece? :shock: :shock:

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Skroz te razumijem.

Taj osjećaj te neće pustiti dok god ne rodiš i shvatiš o čemu pričamo.
    Ne znam, ja imam dvoje, pa se nisam rijesila tog osjecaja da bih se nekad voljela poduplati. I definitivno vidim i prednosti u imanju jednog djeteta i posvecivanju tom jednom. Samo, ipak vidim vise prednosti u situaciji s dvoje

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    a sto si ti trina toliko krajnja? nema niceg izmedju, za tebe?

vidi cuda, ja se uopce ne slazem s tobom i tvojim dozivljajem obitelji s jednim djetetom, ne mislim ni blizu kao ti, a vidi - imam cetvero djece? :shock: :shock:
    Ko je uopće rekao da bi se ti trebala slagati samnom? Primjetila sam da se ja i ti nismo u nijednoj temi složile, očito da smo savim različite osobe.
    I što ti to znači krajnja?
    Ja pišem ono kako razmišljam. Trebala bh prilagoditi svoje stavove tebi ili nekom drugom?

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja, srećom, ne razmišljam kao ti Trina, pa sljedno tome ne nipodaštavam obitelji s više djece, kao što to ti činiš s onima koji imaju jedno dijete. Osim toga, kod nas uopće nije bila stvar u razmišljanju, promišljanju, nazovi to kako hoćeš, već u nekim drugim stvarima, koje ti, koja očito možeš zatrudnjeti kad poželiš, vjerojatno ne bi razumjela. Stoga neću trošiti riječi i prosipati svoje emocije onima koji za njih nemaju sluha... Samo ću reći da nam je naše (jedino!) dijete došlo kao blagoslov, i da se s tim (jednim jedinim) djetetom osjećamo ispunjeni da ispunjeniji ne možemo biti i potpuni da potpuniji ne možemo biti, i nitko i ništa, pa čak ni ti Trina, sa svojim tričavim nipodaštavanjem, ne može nam oduzeti taj osjećaj potpunosti!
    Baš si me iznervirala! (Tko mi je kriv)

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Litala

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne bi trebala prilagoditi, nego dozvoliti drugima da imaju i oni svoje misljenje.

a ovo o tome da bi se nas dvije "trebale sloziti" je "izaslo" iz tvoje konstatacije da one koje "isto" misle, imaju isti broj djece

doduse, u pravu si, ti i ja i nemamo isti broj djece - ergo, ne moramo se definitivno slagati

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne bi trebala prilagoditi, nego dozvoliti drugima da imaju i oni svoje misljenje.

a ovo o tome da bi se nas dvije "trebale sloziti" je "izaslo" iz tvoje konstatacije da one koje "isto" misle, imaju isti broj djece

doduse, u pravu si, ti i ja i nemamo isti broj djece - ergo, ne moramo se definitivno slagati
    edit: definitivno se ne moramo slagati

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Oprosti, danas sam malo glupa, pa te molim da objasniš ovu riječ NIPODAŠTAVANJE.
    Ako je to nešto kao omalovažavanje..to nisam rekla niti su za mene tročlane,dvočlane obitelji manje vrijedne. Ali nema smisla da se ponavljam, tko će htjeti razumjeti, taj će pročitati. Odustajem od ove teme, očito sam puno vas takla u živac.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ovo je potpuno izvan teme, ali nešto me tjera da kažem. Deaedi voli () pjesničko izražavanje, pa evo jedno za nju.

Oni koji su često na forumu pa još i pamte tko je što rekao znaju da sam drugo rodila kada je prvo dijete imalo 11 godina.
    Bio je 1001 razlog zbog kojeg sam mislila da drugo (ukratko) jednostavno NE IDE i točka.
    Međutim, u jednom trenutku želja za djetetom je postala toliko jaka, kao kad stojiš na vrhu mosta podivljale rijeke i imaš još 5 minuta života za biti ili ne biti... i ti odlučiš ići tim neizvjesnijim putem jer te vuče kao magnet, i ne možeš se othrvati... (sad bi netko mogao reći, pa ni Manolo cipelama ne mogu odoljeti, pa moram, ali nadam se da se slažemo da to nije paralela)
    I ne bi ni mrvicu teže nego što je bilo! I sve se posložilo na svoje mjesto jeli zato što smo postali skromniji ili nam se standand naglo povećao?
    Ja zaista ni danas ne znam što se zbilo.

Onaj tko želi imati više od jednog djeteta bez obzira na "......." - imat će ga. Ili, kako bi moj sin to kratko rekao: "Nema: ima/nema!" Oni koji ne žele zaista nema razloga da se opravdavaju bilo kome, pa ni pred sobom. Jednako tako niti onaj tko je "u siromaštvu" (ili svjestan da nikada neće biti max posvećen samo jednom, pa će se dijeliti) odlučio odgajati svojih dvoje

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moć prosuđivanja i rasuđivanja ti je nevjerojatna.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Zar samo danas? Onda bi ti se moglo i oprostiti... Meni se činilo da je to tvoje opće stanje duha...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    Ne znam, ja imam dvoje, pa se nisam rijesila tog osjecaja da bih se nekad voljela poduplati. I definitivno vidim i prednosti u imanju jednog djeteta i posvecivanju tom jednom. Samo, ipak vidim vise prednosti u situaciji s dvoje
    Da. To je to o čemu pričam. Imala sam 5 godina kad mi se rodio brat, i sjećam se da mi je jako falila mama u onolikoj mjeri koliko mi se posvećivala dok njega nije bilo. Skužila sam da imam mamu samo za sebe samo onda kad sam bolesna i zato sam skroz izmišljala da mi nije dobro ali nisam to mami nikako znala objasniti. Onda me mama skužila i znala je da treba odvojiti nešto vremena samo meni. Pitam se hoću li i ja biti tako "mudra" kao moja mama, jer ne želim da nedostajem Sonji a opet isto to pružiti drugom djetetu. To su moje dvojbe i dok to ne riješim sama sa sobom bojim se da ništa od drugog.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Forka, čitaj pažljivije, već sam odgovorila na slično pitanje. Ovo što sam ja napisala nije predrasuda nego moj osjećaj, moj stav, moj doživljaj. Uopće nije bitno koliko djece treba biti, bitno je to da kad je jedno-samo je. Nisam ni mislila da će vam se svidjeti moji odgovori i komentari. Pa da razmišljam kao i vi, imala bi jedno dijete i finito!
    ne bi draga. razmisljati o tome sto sam zelis u svom zivotu, je nesto sasvim drugacije od toga da razmisljas o tudim zivotima, mjereci ih svojim zivotom.
    to je jedna mala, ali vrlo vazna razlika.
    i potpuno je svejedno da li je ti to svoje mjerenje drugih, svojom mjerom, zoves osjecajem ili predrasudom.

uopce mi nije namjera, prepucavati se, a jos manje razglabati o tome koliko bi tko trebao imati djece, sto bi trebao osjecati....
    medutim, kako mi se cini, najvise opcenitih predrasuda bez obzira o kom se modelu zivota radi je u tvojim postovima.
    pa makar ti citala izmedu redova.
    kako se ono kaze: vidis ono sto zelis vidjeti, citas ono ......

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa
    Zar samo danas? Onda bi ti se moglo i oprostiti... Meni se činilo da je to tvoje opće stanje duha...
    Ma jooj. Daj odrasti ženo

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Imam jedno dijete. Financijski bi mogli podnijeti bar troje, ali to ne želimo. Ne želimo PODNOSITI, snalaziti se, čekati da "se nekak riješi jednog dana". Ne želim par sati slobodnog vremena raspoređivati na 3 srca gladna ljubavi i pažnje, ne želim bebu natezati po snijegu kad vozim stariju na treninge ili u školu, ne želim rizik ležanja cijele trudnoće u bolnici odvojena od ovog djeteta kojeg imam. Ne želim ušutkavati starije dijete koje prepuno doživljaja dolazi kući s objašnjenjem da beba spava, objašnjavati da ne možemo u kazalište/kino/koncert/putovanje/što god zbog bebe. Ne želim...puno toga. Da, sebična sam. Zločinka. I baš me briga za to što drugi misle. Ni prvo dijete nisam rodila zbog demografije pa ne bih ni drugo. Dok god država omogućava vrtićke grupe od 30-ero djece, dok god nema samo jutarnje nastave, dok god obitelji s više djece nemaju ozbiljan dječji doplatak, a ne ovu mizeriju, a majke istu takvu naknadu za porodiljni dopust mislim da naša vrla država može biti kuš kaj se demografije tiče. Isto vijedi i za Crkvu jer ni uz jednu od mnogobrojnih koje su sagrađene nema dječjeg vrtića. Pa nismo zečevi da se kotimo i jedemo ono kaj poberemo u tuđim vrtovima! Imati djecu zato jer je slatko kad ih je puna kuća....ne, ne, to nije za mene. I ovako mi ih je uvijek puna kuća, ali se ne moram brinuti za budućnost svih njih nego samo za jednu. Meni dosta. Kome nije neka si rađa više.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mim, pretjeran ti je post. :/

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ajme, koji komentar... Mislim da sam po svim kriterijima "odraslija" od tebe! Toliko od mene. Odustajem.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Ovo je potpuno izvan teme, ali nešto me tjera da kažem. Deaedi voli () pjesničko izražavanje, pa evo jedno za nju.

Oni koji su često na forumu pa još i pamte tko je što rekao znaju da sam drugo rodila kada je prvo dijete imalo 11 godina.
    Bio je 1001 razlog zbog kojeg sam mislila da drugo (ukratko) jednostavno NE IDE i točka.
    Međutim, u jednom trenutku želja za djetetom je postala toliko jaka, kao kad stojiš na vrhu mosta podivljale rijeke i imaš još 5 minuta života za biti ili ne biti... i ti odlučiš ići tim neizvjesnijim putem jer te vuče kao magnet, i ne možeš se othrvati... (sad bi netko mogao reći, pa ni Manolo cipelama ne mogu odoljeti, pa moram, ali nadam se da se slažemo da to nije paralela)
    I ne bi ni mrvicu teže nego što je bilo! I sve se posložilo na svoje mjesto jeli zato što smo postali skromniji ili nam se standand naglo povećao?
    Ja zaista ni danas ne znam što se zbilo.

Onaj tko želi imati više od jednog djeteta bez obzira na "......." - imat će ga. Ili, kako bi moj sin to kratko rekao: "Nema: ima/nema!" Oni koji ne žele zaista nema razloga da se opravdavaju bilo kome, pa ni pred sobom. Jednako tako niti onaj tko je "u siromaštvu" (ili svjestan da nikada neće biti max posvećen samo jednom, pa će se dijeliti) odlučio odgajati svojih dvoje

Ali, tvoja situacija nije pjesnički savjet drugima da će se njihov standard i problemi nekako riješti. Ti si osjećala potrebu i želju za drugim djetetom. Nadam se da ću je i ja jednom osjetiti i da će biti jača od kočnica i razuma koji sada prevladavaju u mom razmišljanju.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ali, tvoja situacija nije pjesnički savjet drugima da će se njihov standard i problemi nekako riješti. Ti si osjećala potrebu i želju za drugim djetetom. Nadam se da ću je i ja jednom osjetiti i da će biti jača od kočnica i razuma koji sada prevladavaju u mom razmišljanju.
    AM Predivno..i ja čekam kao Deaedi.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Da je ovo jedina tema u kojoj se prozivaju roditelji jedinaca ne bih to tako napisala kao što nisam ni do sada, ali fakat mi je dosta svega. Ima postova u kojima se itekako osuđuju majke jednog djeteta, a nazvati ih zločincima-e, to je pretjerano, a ne moj post.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da. To je to o čemu pričam. Imala sam 5 godina kad mi se rodio brat, i sjećam se da mi je jako falila mama u onolikoj mjeri koliko mi se posvećivala dok njega nije bilo. Skužila sam da imam mamu samo za sebe samo onda kad sam bolesna i zato sam skroz izmišljala da mi nije dobro ali nisam to mami nikako znala objasniti. Onda me mama skužila i znala je da treba odvojiti nešto vremena samo meni. Pitam se hoću li i ja biti tako "mudra" kao moja mama, jer ne želim da nedostajem Sonji a opet isto to pružiti drugom djetetu. To su moje dvojbe i dok to ne riješim sama sa sobom bojim se da ništa od drugog.
    kod nas je izaslo tako da se stariji jako orijentirao na tatu u tom periodu. nije ni to lose, iako mene koji put strecne.
    uglavnom, kuzim skroz o cemu mislis, i to sve stoji; a opet, postoji i druga strana

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja nisam imala taj osjećaj, imam isto 5 godina mlađu sestru.
    no, ja sam znala, kad sam rodila juraja, da hoću veću razliku između djece. prije nego je navršio pet godina, nisam ni pomišljala na drugo - baš iz ovih tvojih razloga. no, čini mi se, da kod mene čak i nisu bili tako racionalni, nego jednostavno nije dolazilo u obzir - niti dijeljenje ljubavi, niti dijeljenje vremena.
    a onda, kad se njegova potreba za mojom pažnjom (a tu potrebu je imao izrazito izraženu) smanjila, e onda sam si dozvolila mogućnost da imamo dvoje.
    eto, tako ja.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

o, ne.
    s jedne strane trina, s druge mim
    vrijeme je da se kidne s topica.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj mim prvotno napisa
    Da je ovo jedina tema u kojoj se prozivaju roditelji jedinaca ne bih to tako napisala kao što nisam ni do sada, ali fakat mi je dosta svega. Ima postova u kojima se itekako osuđuju majke jednog djeteta, a nazvati ih zločincima-e, to je pretjerano, a ne moj post.
    meni je previše i jedno i drugo, zašto ne dozvoliti svakome da živi svoj život i jednom zauvijek prekinuti ove besciljne rasprave...
    ali zaista?
    Jer i jedno i drugo ima hrpu prednosti i nedostataka, pitanje je koje su kome prednosti važnije i nedostatci manje bitni?!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Po meni je mim napisala onako kako ONA osjeća i meni nije uvredljivo.
    Da je napisala meni „kako te ne boli duša što ti dijete čeka dok ovo malo sisa ili štajaznam“ , to bi mi bilo previše uplitanja.

Ona si je „skrojila“ obitelj i život kako njima odgovara.

Nekome odgovara raditi, nekome biti doma (do treće ili više), nekome nešto drugo…

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

o, ne.
    Krivo. Ja nisam na suprotnoj strani i drago mi je što Trina ima onoliko djece koliko želi imati. Samo ne želim da se implicira kako se MORA imati više djece jer se NE MORA. Koliko sam primijetila-ni Trina ne kaže da se mora nego da ona tako želi prema tome-ona i ja smo na istoj strani.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

kod nas je izaslo tako da se stariji jako orijentirao na tatu u tom periodu. nije ni to lose, iako mene koji put strecne.
    uglavnom, kuzim skroz o cemu mislis, i to sve stoji; a opet, postoji i druga strana
    Ma i ja sam ali moj tata je bio veliki razigranko i izvrstan partner za igru, divan, ali mama je bila moja sigurnost i ona je bila ta koja mi je brisala suze. I dan danas imam neki poseban odnos s mamom (tata je na žalost prerano umro) i iako smo već 15 godina 200 kilometara udaljene mama uvijek nekako osjeti kad sam u bedu. Samo da ilustriram, neku noć me u 3 probudila strašna migrena i to me jutro nazove mama i pita dijete kako si ti? Ja velim ok sam nije loše, a onda mi je mama rekla kako ju je u 3 probudila takva glavobolja kakvu u životu nije osjetila i jednostavno je imala taj neki osjećaj da baš i nisam najblje i da me mora nazvati. Eto to je moja mama

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mim prvotno napisa
    o, ne.
    Krivo. Ja nisam na suprotnoj strani i drago mi je što Trina ima onoliko djece koliko želi imati. Samo ne želim da se implicira kako se MORA imati više djece jer se NE MORA. Koliko sam primijetila-ni Trina ne kaže da se mora nego da ona tako želi prema tome-ona i ja smo na istoj strani.
    Tako je. Obadvije branimo svoje stavove i iznosimo svoje razloge zašto smo donijele odluke kakve jesmo; samo što svoje rečenice ne uvijamo u celofan.A to naravno ne odgovara svima.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kuzim, mim. onda sam i ja na vasoj strani

ali obje se prezestoko izrazavate, i onda u zaru svasta napisete, sto drugima nije ugodno citati.
    ja mislim da se tako ne treba.
    tim vise sto na samom ovom topicu nije bilo uvreda ni na racun obitelji s jednim ni onih s puno djece.
    to sto se vi s tim predrasudama mozda inace susrecete, je druga stvar.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

niti mislim da je sebično, niti mislim da su roditelji jednog djeteta zločinci

isto tako ne mislim da su idoti oni koji nisu završili faks
    niti da su superiorni oni koji jesu

naše želje su različite, pa tako i želja koliko će tko imati djece

ali najviše od svega mi diže živce kad za roditelje koji imaju više djece (3 ili više) kažu da se žrtvuju!!!

ma mislim ono!!!

ako je to žrtva, zašto onda imaju toliko djece? (tu mislim na roditelje koji su željeli toliko djece koliko i imaju)
    ja ih želim imati troje (i nadam se da će mi se želja ostvariti bez obzira na dijagnozu), ali ni u jednom trenutku ne bih rekla da se žrtvujem za troje djece
    želim ih da život bude ispunjen i meni i njima (tj. njemu - Roku, za sada)

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Samo da se izjasnim, nemam ništa protiv onih koji odluče imati jedno dijete, ali niti protiv onih koji ne žele niti jedno, ako je to ono što oni žele.

Odgovarala sam samo onima koji u dubini duše zapravo žele još jedno, ali se plaše da će previše uskratiti starijem djetetu ili/i neće moći dovoljno pružiti mlađem djetetu, jer sam i ja dijelila iste strahove koji se nisu obistinili.Dijete možda u prvim mjesecima možda prođe neku fazu adaptacije koja je sigurno mali stres za njih, ali vrlo brzo sve nekako profuncionira da vidiš koliko su oni oboje dobili, a ne izgubili time što imaju jedno drugog .
    Ponavljam, ne nagovaram nikoga, samo sam primjetila da neki imaju one iste nedoumice koje sam ja svojevremeno imala...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nadam se da ću je i ja jednom osjetiti i da će biti jača od kočnica i razuma koji sada prevladavaju u mom razmišljanju.
    Upravo tako, želja treba sazrijeti i više ju ni jedan kredit, ni jedan minimalac, ni jedno neriješeno stambeno pitanje , ni jedan jedini razlog osim zdravstvenog - ne zasjeni!

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

e, da, a što se tiče djeteta koje odrasta samo...
    ja imam brata mlađeg godinu i pol, i oduvijek sam bila pretužna što nije curica da imam seku...
    ili što se on nije rodio prije mene, pa da imam cool starijeg brata koji bi pazio na mene, a ne ja njega
    dakle, svako dijete ima i svoje želje!

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Inače, nemojte me sad popljuvati ali obitelji sa samo jednim djetetom su mi nekako puste, poluprazne i nedovršene.
    Hej Trina, znaš ja se često ne slažem sa tvojim mišljenjem ali ga poštujem.
    No, ovog puta si pretjerala
    Ja svoju malu ekipicu ne doživljavam niti pustom niti praznom niti nedovršenom. Strašno mi je uopće i pomisliti da netko ima takvo mišljenje o obiteljima sa jednim djetetom! Zvuči kao da smo manje vrijedni.

Mrzim kada mi TV, društvo ili netko treći nameće stereotip "sretne" četveročlane obitelji kao npr.kada neka reklama prikazuje savršeno skockanu/izmanikiranu/ nasmiješenu mamu, zgodnog/uspješnog/nasmijanog tatu i SVAKAKO BAREM 2 DJECE (po mogućnosti dečko i curica). Nasmješene djece. Naravno.

Naš stan se uvijek ori od smijeha i vrištanja našeg malog Princa, ako ništa drugo onda barem brujanja (Munjeviti Jurić ), često pomislim da mi je stan PREPUN jer ga ima posvuda. A ne mislim samo doslovno.
    Ako se toj našoj maloj ekipici pridruži još jedan član biti će lijepo, ali moja obitelj je dovršena već sada

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj štrigica prvotno napisa
    BB mi za tu svrhu imamo štednju u koju redovito mejsečno uplaćujemo po nešto...
    ta se štednja ustanovila da ako odluče mogu na studij, ako odluče radit da si imaju neki početni polog za stan, a ako odluče besposličarit da ih možemo opremit za početak i izbacit iz kuće kad za to dođe vrijeme
    jer, moji moraju odselit odavde da bi mogli ići na faks
    Ma imam i ja za jedno dijete. Valjda cu imati i za drugo (ali cemo vec uzimati s jedne strane da bi stavljali njemu sa strane).. za trece sada ne bih imala odakle stedjeti za tu svrhu.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Point je u boldanom. I upravo zbog ta dva slova Trinin post mi nije uvredljiv. Ima žena troje djece, punu kuću i govori iz svoje perspektive.
    Ja ih trenutno imam četvero u kući, M. je dovela cure na ručak/užinu/večeru i igranje. Oko 22h ih moram razvesti kući (ako koja ne ostane spavati ) i također mi je puna kuća, ali to je drugačije: znam da moram brinuti samo o jednoj od njih, a s ostalima ću se danas super (samo) zabavljati. Odosmo raditi nakit .

Mi nismo obitelj iz reklame za putar. MM nema aktovku i ne nosi košulje, ja nemam savršene lokne, "samo" jedno dijete sjedi za doručkom, ali s veseljem jedemo putar isto kao i obitelj iz reklame 8) .

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mi za sad imamo samo Filipa, a planiramo sljedece godine praviti jos jedno-pa kako nam bude islo. Sto se tice zelje, nemam je, meni je Filip sasvim dovoljan (za sada). S druge strane, ne zelim da on ostane jedinac, zelim da ima brata ( moram dodati i sestru, ali ovaj lapsus mi govori da bih ja radije jos jedno musko), da ima iskustvo djeljenja i roditeljske pažnje i igracaka i sredstava. I imam vec 35 godina, pa ako vec planiram imati jos jedno, onda bolje prije- mlađa maternica, sigurnija trudnoća.
    Ako bih čekala svoju želju, vjerojatno bih dočekala Filipov polazak u školu.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Definitivno zanimljiva tema za citanje.. samo se nemojte potuci 8)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

o, ne.

fajt koji je prošao bez mene :shock:

kako se samo usuđujete !!!!!!!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    o, ne.

fajt koji je prošao bez mene :shock:

kako se samo usuđujete !!!!!!!
    A đe ti vidiš fajt??? 8)

( i još ispadne da jedna zločinka i, općenito, nemajka mora braniti Trinu ).

Sad nam samo još fali Sorcie

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a na članke tog tipa imam komentar bmk

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Trinu volim ko oko u glavi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor