Pokazuje rezultate 1 do 50 od 50

Tema: kako hendlate djecu kad ste bolesni?

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno kako hendlate djecu kad ste bolesni?

Evo, već 6 godina si ne mogu "priuštiti" da se razbolim jer MM najčešće ne može otići s posla. Kako se snalazite kad imate temperaturu, gripu, želučanu virozu, itd?
    Trenutno sam doma na trogodišnjem porodiljnom, najmlađe dijete ima 14 mjeseci, s nama je doma i 2,5-godišnji braco koji imalu upalu uha pa nije u vrtiću. Baš danas mi je nešto loše, samo bih ležala, njih dvoje se svađaju i viču, nema mi tko doći pomoći oko njih. Nemam snage ni ručak skuhati pa ću naručiti pizzu. I bed mi je radi toga što klinci danas neće jesti nešto domaće skuhano...
    Kako vi u tim situacijama?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nikako

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa ako nema pomoći sa strane, legnem kao leš i oni to obično i shvate.

Zamoli veću djecu za razumijevanje i pomoć oko manjih. Ne se sekirati što jedan dan ne jedu skuhano. Pusa

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..ne znam pisati
    shvate da nisam dobro pa smanje količinu zahtjeva.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

tesko.
    dam djeci da gledaju puno vise crtica nego inace.
    citas im dok lezis.
    legnes na pod medju igracke i igras se s minimumom napora i koncentracije.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    ..ne znam pisati
    shvate da nisam dobro pa smanje količinu zahtjeva.
    i moja. ali i ja smanjim svoju količinu zahtjeva pa ne brigam oko jedne pizze.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ja ne brigam oko jedne pitte ni kad sam najzdravija

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

pizze

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Od jedne pizze im neće biti ništa, mislim ti si BOLESNA i kao svaka dobra mama još brineš što ne možeš skuhati. Evo ti puse ozdravilice
    Bolje da danas malo usporiš, legneš, naručiš pizzu, obaviš samo NAJnužnije nego da ti se bolest razvuče. Jel vole gledati neki crtić, možeš li leći na kauč, oni na pod, neka danas naprave nered. Inače ja isto kao ti kad sam bolesna, grižnja savjest da nisam napravila ovo i ono i da im se nsam dovoljno posvetila!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zamoli veću djecu za razumijevanje i pomoć oko manjih. Ne se sekirati što jedan dan ne jedu skuhano. Pusa
    Ma, velika cura nije problem, a ionako je u vrtiću. Ali kak da dvogodišnjaku i jednogodišnjakinji objasnim da se ne tuku jer mi je loše i ne mogu stalno ići za njima i razdvajati ih?

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

pokušaj onako kako bi i njoj, i ovi mali znaju biti jako razumni kad treba.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pa ne znam kak će ti 2 i 1 godišnjak biti razumni

pusti im crtić..nije pedagoški,ali je opravdano

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa
    Ma, velika cura nije problem, a ionako je u vrtiću. Ali kak da dvogodišnjaku i jednogodišnjakinji objasnim da se ne tuku jer mi je loše i ne mogu stalno ići za njima i razdvajati ih?
    Moje su malo starije...bila sam nedavno nešto bolesna, ništa tako strašno, ali imala sam temperaturu, onako slabost (i kvrgu u dojci ) , a one su bile doma samnom.
    Pa se svađaju, pa se potuku, a ja ih jedva razdvajam.

Ova starija još i shvaća pa je naposlijetku poslušala i pristala malo smanjiti zahtjeve pa su malo smanjile sukobe, pa je nekako prošlo.

Pustila sam im crtiće, skoro cijeli dan...

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kad sam bolesna bukvalno sam pod svakakvim drogama jer se moram praviti da mi nije ništa. Kapiraju oni da sam bolesna ali ne smanjuju svoje zahteve.

U poslednje dve godine sam se 4 puta ozbiljnije razbolela (uvek isto - gnojna angina, temp. 40C) - prvi put 2 dana pred njihov drugi rođendan i pravila sam i ukrašavala torte pod Novalgetolom i Gentamicinom, drugi put uoči svog rođendana i opet pravila tortu pod istom terapijom, treći put sam spremala slavu za 40-toro gostiju i tek sam četvrti put uspela da odležim

Slinavice, 'lomljenja', glavobolje, dismenoreje i ine sitnice ne računam pod bolest - jednostavno mi nije dan i tako prođe. Btw trenutno sam slinava i slomljena i pod ibuprofenom i takva sam već tri dana. I ko me pita mogu li da ustanem i isečem jabuku 'na pola pa bez semenki ali da je ne ljuštiš nego samo skini drškicu''

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

blazeni crtici.
    meni su jucer popodne isto omogucili da prilegnem s migrenom.

inace, samo sam jednom bila stvarno uzasno jadna, toliko da me bilo strah da cu se negdje srusiti, a muz je bio na putu. Onda sam ipak zamolila mamu da dodje, i tu vecer me je spasila.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam se 2 puta i srušila, sama s Marinom, e, to je bila teška glupost
    Inače, da, kad sam bolesna, puštam ga da gleda crtiće koliko god, i postanem tipikus permisivan roditelj.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    ja sam se 2 puta i srušila, sama s Marinom, e, to je bila teška glupost
    uuu, jel se on prestrasio?

ja za sebe znam da mi se to dogadja, pa se trudim osigurati.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a joj...
    Ja sam svoju naučila telefonirati

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Jednom je bio premalen, a drugi put sam skužila na vrijeme i legla na kauč, pa je (nemoš vjerovat, on nikad ne sjedi) on sjedio kraj mene i gledao crtić i zafrkavao me kako sam zaspala tako brzo

inače, i ja pazim kad sam bolesna, pijem litre vode i čim mi se malo zavrti noge u zrak jer mi je tlak užasno nizak, a ni željezo nije bolje, pa me strah da se ovo ne ponovi. :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    a joj...
    Ja sam svoju naučila telefonirati
    da, o tome sam baš razmišljala, što da njega naučiš da napravi ako ti je zbilja zlo... :/
    najlogičnije mi je da zove mm-a....

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

hm, ja jos ni antuna nisam naucila posteno telefonirati.
    mislite da ovi mali to vec mogu?
    mozda da zovu nekog od susjeda?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Imaš speed dial?
    Mada, znaju oni i brojeve i pamte svašta presvašta...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da, ma meni je isto koma razmišljat o mogućnosti da on ovisi sam o sebi

a zbilja bi morala
    pa onda počnem kao, susjedi, a šta ako susjeda nema doma
    mm, pa šta ako se mm ne javi na mob
    pa... :/

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma ne pale crtići dugo, pogotovo zato što stalno imaju neke prohtjeve: mama, ja bi vode/jabuku/jogurta, ja bi piškio/kakao... A mala se stalno penje po meni (ako ležim na kauču).

Evo, sad se mali namazao s kremom za guzu...(zaboravila sam je sakriti).

A meni se spaaaava... Iako sam na porodiljnom, radim doma u fušu - moram jer nema šanse da nam naknada bude dosta (a i na poslu mi ne bi tolerirali da me tri godine uopće nema).

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja najstarija zna napamet moj i MM-ov broj mobitela, ali nisam sigurna koliko bi se snašla da se ja srušim. O tome neći ni misliti.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zato sam ti rekla nikako. Ja ako ih ne uspijem dati baki ili MM ne dođe doma - a oboje je rijedak slučaj - jednostavno skupim zadnje atome snage za te njihove prohtijeve. To su mi jako teški dani. Pogotovo kaj te boleštine obično dobijem od djece onda oni to lako prebole,a mene skrši

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

uh, di me nadje sa topicom!!
    od utorka i nika i ja doma bolesne!!
    ne zna se kom je gore i ko je tanji sa zivcima!!
    od jutros se rasplakala milijon puta, a ja sa temperaturom, curecim nosom...
    narezala povrce i stavila kuhat telecu juhu, a nju nagovaram da gleda crtice!!! :/
    jedva cekam da se mm vrati u 16h sa posla!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I moj će, nadam se, doći ranije danas. Inače dolazi oko 6. Kad sam imala samo jedno dijete, još sam nekako i mogla hendlat je kad sam bila bolesna. Ali sad

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Kad me je prvi put bacilo s nogu B je imao 1,5 godinu a Iv 4... ležala sam na kauču a svaki pokret glavom je izazivao nagon za povraćanje što je isključivalo dovlačenje do telefona...

poslala Iv po susjedu, on otišao malo popričao i vratio se... B u to pao sa stola - a ja se NE MOGU pomaknut... dolazilo mi je vrištat ali ako bih počela mislila sam da ću izbacit majčino mlijeko iz sebe...

na kraju sam uspjela natjerat Iv da dovuče susjedu do mene tren prije nego mi se skroz zacrnilo pred očima...

Iv se toga i danas sjeća...

sada znaju pozvat 112 i naše brojeve mobitela...

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja mislim da moja pdsvijest djeluje na moj imunitet. U 6 godina razbolila sam se 3 ili 4 puta, isključivo subotom ili vikendom i do ponedjeljka bila na nogama. MM ležao 10 dana s gripom i temperaturom, ja jedva jedan vikend. Moje tijelo zna da si ja ne mogu to priuštiti. Inače, imunitet mi nije nešto super. 50% vremena kašljem ili imam začepljen nos. Ne obazirem se na to.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Crtic, pizza, ili zovem sveki da dodje pomoci. Problem je sto se ja obicno razbolim kad i ona ili nakon nje...Pa onda i ona treba posebnu paznju, tako da za mene nema odmora.

sandraL avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj zumbulmama prvotno napisa
    Ja mislim da moja pdsvijest djeluje na moj imunitet. U 6 godina razbolila sam se 3 ili 4 puta,
    Ja samo jednom ... a i taj dan je mi je bio urnebesan. Subota, MM radi do 3, popodne slavimo Lanin prvi rođendan, treba otići u Meli po tortu u 12.
    A ja ne mogu dignuti glavu s jastuka. Kad sam taj dan preživjela onda mogu sve

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj zumbulmama prvotno napisa
    Ja mislim da moja pdsvijest djeluje na moj imunitet. U 6 godina razbolila sam se 3 ili 4 puta, isključivo subotom ili vikendom i do ponedjeljka bila na nogama. MM ležao 10 dana s gripom i temperaturom, ja jedva jedan vikend. Moje tijelo zna da si ja ne mogu to priuštiti. Inače, imunitet mi nije nešto super. 50% vremena kašljem ili imam začepljen nos. Ne obazirem se na to.
    Ja ovo mogu potpisat.
    Jednostavno si ne dopuštam bit bolesna. oni ionako 80 % vremena inzistiraju na mom angažmanu, makar oko njih bilo 50 drugih ljudi kojima se mogu obratit.
    I znam da sam za to sama kriva.
    I ja imam jako nizak tlak i željezo, a i šećer, pa radije provodim preventivu kad skužim da bi mi moglo biti loše, uz sebe uvijek imam vode, nešto slatko ili voćku.

Kadsam bila drugi put trudna, povraćala sam po čitave dane do 18 tjedna, a bila sam sama s malim do 7 navečer svaki dan osim nedjelje i naučila sam se na dril.

Jedan jedini put sam zvala mamu da skupi klince, kad me viroza slomila da nisam mogla stajat, a i onda sam otišla po njih za sat i pol, čim sam došla k sebi.
    Meni je zdravlje na zadnjem mjestu, i svjesna sam da griješim,ali...

Što se tiče telefona, još uvijek si nismo dali truda podučit T. o tome, a trebali bi.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh, mene je pocetkom mjeseca bila uhvatila viroza. temperatura, sinusi, one zljezde ispod uha

grozno mi je bilo... ustanemo ujutro (mm izlazi oko 6 inesto, tad se klinci ustaju - svi redom ), spremim im dorucak, pomognem presvuc, ubacim svih u auto, odemo do skole, izvadim svih (ok, ovi stariji se sami uvlace/izvlace, al ami i leo su u sjedalicama...), otpratimo ovo dvoje, ponovno ubacim ovo dvoje u auto, dodjemo doma, izadjemo iz auta, udjemo u kucu - ja na kauc, oni se igraju. nisam se mogla mrdnut :/ nakon nekog vremena pocinjem kunjati - cujem ih, igraju se, svako tolko zakace oko neceg, al uglavnom su ok... i onda se odjednom - probudim kako sam lezala na kaucu, jedna ruka ispruzena, na njoj leo lezi na ledjima, preko njega se izvalila ami s glavicom na meni i oboje - spavaju pojma nemam sta se ni kad dogodilo skuzim da sam ja spavala preko dva sata, a kad su oni popadali - pojma nemam...

jos smo odradili i odlazak po klince u skolu...

eto, to mi je najgora bolestina ever, trajalo je ovako intenzivno neka tri-cetiri dana, nakon toga sam jos tri tjedna vukla promuklost, kasalj, bolne zljezde i povremene drhtave promjene temperature neponovilose!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ako mi nije baš koma onda na MM pada veći dio angažiranja, a ako sam baš u autu (što mi se par puta dogodilo sad u trudnoći, da imam takve glavobolje da mi se povraća) onda ju čuva moja mama.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ajme, ne znam kako bhi s njih dvoje da me uhvati temperatura ili da mi je jako loše.
    Ali sada kada razmišljam ne pamtim kada sam bila bolesna, da mi ej loše i da imam temperaturu. Zadnji put sam iamal gripu prije 5 godina i to je to.
    Daklem, nisam se još našla u ovoj situaciji.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

laumi
    Ali kak da dvogodišnjaku i jednogodišnjakinji objasnim da se ne tuku jer mi je loše i ne mogu stalno ići za njima i razdvajati ih?
    kod nas ista situacija, nema tu pomoći, ili ih zavezat svakog o drugi radijator ili dočekat muža pa se srušit, il ih pustit da nauče tko je jači

Evo, sad se mali namazao s kremom za guzu...(zaboravila sam je sakriti).
    nadam se s pavlovićevom, mene izludi kad se namažu s niveinom protiv ojedina koja nema šanse da se opere ( zadnji put sam maloj 4 puta prala kosu i nije izašlo- došlo mi da ju ošišam )

Šaljem vibrice da što prije ozdraviš ~~~~~~~~~~~~~~~~~

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

He, sjetila sam.
    Kad sam bila trudna 5 mjeseci, dobila sam kozice.
    Bila sam u takvoj komi, morala sam mirovati ne bi li si slučajno zakomplicirala stvar, dobila temperaturu i slično, a o nervozi, strahu i o tome koliko me to svrbilo da i ne govorim.
    Uglavnom, nisam bila u stanju ni fizičkom ni psihičkom brinuti o Janku pa je otišao na tjedan kod bake.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

litala, moja mama je tako radila onomad, legne na kauč, kaže nam da ona mora odmarati i da se igramo, na kraju bi i mi, verući se po njoj i oko nje, zaspali
    i danas mi je to nevjerovatno, ali, kako vidim, nije nemoguće

ja se od poroda do sad nisam "za prave" razboljela, da baš moram leći, većinom "prehodam" sve, uz mnogo napora
    da moram leći, onda bi i ja uradila kao ti, legla i pustila da se igra(ju)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa
    uh, di me nadje sa topicom!!
    od utorka i nika i ja doma bolesne!!
    ne zna se kom je gore i ko je tanji sa zivcima!!
    od jutros se rasplakala milijon puta, a ja sa temperaturom, curecim nosom...
    narezala povrce i stavila kuhat telecu juhu, a nju nagovaram da gleda crtice!!! :/
    jedva cekam da se mm vrati u 16h sa posla!
    Osim teleće juhe i muža u 17h, sve je upravo tako.
    Plus još jedno veće dijete i činjenica da se osjećam krivom što nam je svima pao imunitet jer već tjednima ne kuham prezdravo, pa sam si tako bolesna nabacila kuhati što zdravije opet.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

evo me u uredu, a od jučer sam koma. jučer sam takva nikakva, jer me uhvatila neka viroza s povraćanjem i proljevom, a za mene su to najgore bolesti koje jedine imaju potencijala da me izbace iz kolosijeka, slagala ormare , skuhala ručak i popodne smo još bili na bundeku na rujan festu.

Danas imam čudo posla i sve mora bit gotovo do srijede, a popodne smo sami , mm opet ima frku na poslu.
    On uvijek ima frku kad sam ja bolesna

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo ja sam ovaj vikend izrigala dušu preko nekoliko puta i nisam se smjela dizati iz kreveta od mučnine. Mišica i ja same doma... Došao svekar nju nahraniti oko podne, a u međuvremenu smo se snalazile nas dvije. Ona bi mi donjela pelenu kad bi joj rekla da ju presvučem, pa bi preljavu odnjela u smeće. Nosila mi je igračke da se igramo, čitala sam joj. Oko 16 je došla baka pa je skuhala ručak za mm-a i malo nam pospremila... I tako. Uglavnom, mala kao da je skužila da ja ne mogu i uopće nije previše zahtjevala. Inače neće da bude u stanu uopće a kamo li cijeli dan.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: kako hendlate djecu kad ste bolesni?

Baš danas mi je nešto loše, samo bih ležala, njih dvoje se svađaju i viču, nema mi tko doći pomoći oko njih. Nemam snage ni ručak skuhati pa ću naručiti pizzu.
    Kako si, jesi preživjela?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Citiraj Mercedes prvotno napisa
    Baš danas mi je nešto loše, samo bih ležala, njih dvoje se svađaju i viču, nema mi tko doći pomoći oko njih. Nemam snage ni ručak skuhati pa ću naručiti pizzu.
    Jesam, al sad su me sinusi uhvatili i najstarija curka mi ima kozice. Pa čekam da i ostalo dvoje dobiju...

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Citiraj Mercedes prvotno napisa
    Jesam, al sad su me sinusi uhvatili i najstarija curka mi ima kozice. Pa čekam da i ostalo dvoje dobiju...
    A jadna, tebe je stvarno sve odjednom snašlo...

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

joj laumi

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Dobro je to što MM dolazi oko pola 5 s posla pa onda on maksimalno preuzima sve (i klince i suđe ako je ostalo). Sad je doma velika curka, sinko je ozdravio pa je u vrtiću. A velika zabavlja malu pa mi je ovo draža varijanta nego kad su mali i beba zajedno doma.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kad bi se ja kojim slučajem srušila, mislim da bi moj sin nazvao hitnu- kad završi crtić .Kćer bi na brzinu iskoristila priliku da mi napravi frizuru i našminka me. Pa bi onda možda i pozvala nekoga. Da vide kako me sredila

Šalu na stranu, kad sam bolesna nema mi druge nego se kljukati lijekovima dok ne dođu muž i baba s posla da preuzmu djecu

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mene jedino sruši rota virus koji obavezno pokupim od cura i onda sve tri bljujemo.... najbolje je bilo kad je manja imala 2 tjedna, ona na cici, a ja s druge strane se napuhavam i suzdržavam da joj se ne porigam po glavi... užas.

OT Jel došlo i do nas cjepivo protiv rota?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam mjesec dana nakon carskog reza pokupila neku crijevnu virozu, povraćanje, proljev. Dušu sam ispovraćala, a rez boooli od tog napinjanja...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •