Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 61

Tema: koliko ste uspjesne u organiziranju kucanskih poslova

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno koliko ste uspjesne u organiziranju kucanskih poslova

Zanima me koliko ste vi uspjesne u organiziranju cetiri kuta vaseg doma
    dali imate tjedni raspored kucnih poslova?
    Ja sam tip da pocnem cistit kuhinju pa onda naspricam kupatilo
    vratim se u kuhinju i onda peruckam,glancam po 2 sata pa onda
    operem kupatilo i opet mi treba satak.
    U meduvremenu ukljucim peglu i opet bar satak da ispeglam
    svejedno imala manje ili vise robe za peglanje.
    Kako ste brzi i efikasni?
    Kako se vi organizirate a da neprovedete cjeli dan u ciscenju?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

uspješnija si od mene, to je sigurno

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    uspješnija si od mene, to je sigurno

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

zavisi od perioda menstrualnog ciklusa... po tome da me danas uvatilo čist-ludilo možete zaključiti da uskoro dobivam M

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ima jedna knjiga koja mi je prosvijetlila pamet:

Paula Jhung: Kako izbjegavati kućne poslove :D

No, da ne bude zabune - unutra je lijepo opisano da se to radi dobrom organizacijom. Nešto od toga sam i prije radila, ali knjiga je jaaako dobra. I zabavna!

Inače, to s tjednim planiranjem i organizacijom našla sam prije 20 godina u knjizi 1000 savjeta o domaćinstvu (mislim da je to Mozaik knjiga, ili još Mladinska knjiga...)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Peterlin moze par zlatnih svjeta iz tih pametnih knjiga
    da i mi nesto naucimo.... :D

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

usisavam pon sri pet, tj MM usisa i pobriše prašinu ( ne držimo se striktno rasporeda, nekad ako se isprlja usisavamo i par dana za redom a nekad ako nismo doma cijele dane ne usisamo par dana), ja počistim kuponicu 2 puzta tjedno (uvijek se zadnja kupam), peglam navečer kad malac zaspe i peglasm čim se posuši tak da imam 20-ak min peglanja (radije peglam svaki dan pomalo nego jedan da 3 sata)
    kuhinju (iznutra) počistim kad mi dođe...jednom u mjesec dva..ormare isto... i to je to...

imam svaki dan nešto al sve je brzo gotovo i većina posla kad nalac spava ...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo na brzinu - našla na internetu prikaz knjige Paule Jhung:

Citat:

Ako mislite da nije moguće imati gotovo samočisteći dom - razmislite još jednom!

Samozvana "vodeća američka stručnjakinja za izbjegavanje" sve otkriva u ovoj često duhovitoj, uvijek mudroj i iznimno praktičnoj zbirci savjeta, prijedloga i tajni za održavanje besprijekorno urednog doma da pritom jedva maknete prstom.

Prolazeći brzo kroz svaku sobu u kući, Jhungova iznosi sve potankosti o tome kako:

- na brzinu pospremiti kada dođu neočekivani gosti
    - riješiti problem suvišnih stvari te utemeljiti trajnu jednostavnost i učikovitost
    - urediti kuhinju koja će se gotovo sama čistiti
    - izaći na kraj s kućnim ljubimcima koji se linjaju, s neurednim lončanicama i gnusnom gamadi
    - održavati kupaonicu jednom zauvijek
    - delegirati - svatko (i muž i djeca) doprinosi kako najbolje zna i umije

Uza to, u ovoj ćete knjizi pronaći još stotine korisnih savjeta, od odabranih tkanina koje prikrivaju prljavštinu do održavanja ugodnog mirisa u kući te istinskog suzbijanja prašine

Citat gotov.

Prvo i osnovno - otkako su se djeca rodila, ja sam se svojom voljom pomirila da ne mogu održavati istu razinu urednosti kao i prije, i to je jednostavno tako.

Ono što sam zapamtila i primjenjujem:
    - ne dam klincima (ni odraslima) da hodaju po kući u cipelama
    - ne dam jesti u dječjoj sobi
    - u dnevnoj sobi ograničavam hranu na kekse i voće na pladnju
    - nastojim ograničiti nered s igračkama na dječju sobu
    - lego kocke i slične sitne igračke dečki smiju rastepati samo na deki (male dekice koje su prerasli) pa se pospremanje svodi na skupi-4-kuta i saspi u kutiju
    - trudim se JEDNU PROSTORIJU (dnevnu) imati koliko toliko urednom, ako netko dođe, a od drugih zatvorim vrata
    - redovito se rješavam smeća iz stana (ne kućno smeće, nego furdu iliti kramu - strgane igračke, premalu odjeću, stare novine)
    - romobile i role držimo u garaži (tam me nered ne smeta)

Osim toga, knjige su pune savjeta kako UNAPRIJED misliti o urednosti doma, na primjer:
    - odabrati kaučeve sa šarenim perivim presvlakama
    - obojiti tamnije ili obložiti donje dijelove zidova
    - odabrati krep posteljinu koju ne treba peglati
    - odabrati vrstu/boju/kvalitetu pločica i podnih obloga na kojima se ne vidi svaka packa
    - odabrati odjeću za djecu i odrasle koja ne traži peglu
    - odabrati zelenilo za kuću koje ne skuplja prašinu
    - odabrati ormare da se lakše pospremaju (izbacila sam 70 godina stari art-deco i nabavila nešto funkcionalno )

Evo savjeta za kuhanje:
    - uortačiti se sa susjedom i kuhati duple količine pa razmjenjivati (ja to s kumom i svekrvom godinama radim s božićnim kolačima)
    - kuhati za po 2 dana
    - odabirati često jela "sve u jednom loncu" i to ekspres loncu
    - imati uvijek dobro naoštren set noževa (to NE slušam, zato jer imam djecu koja bi se mogla ozlijediti)

itd itd itd....

Trudim se čistiti prljavštinu (peć, prolivene tekućine i sl.) odmah kad nastane, jer tako je lakše - ne zasuši se.

Eh, da - ima i onih dana kad mi se baš ništa ne da - tada dignem sve 4 u zrak i ne silim se, jer ako to učinim, nervozna sam i nemoguć sustanar svojoj djeci i mužu. Lakše je podnijeti nered.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Jesu li sljedbenice sekte Fly lady odustale?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mene sa strah javiti se

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Jesu li sljedbenice sekte Fly lady odustale?
    ???
    Bi li meni (relativno) novoj netko objasnio foru?

Peterlin, odlicni savjeti.
    Nekih se vec i sama drzim - ono s kupnjom robe, funkcionalnim ormarima, ne-jedenjem nigdje osim u kuhinji/dnevnoj...

Moram priznat da kak je K. presao godinu dana, postajem sve organiziranija.
    Jos da naucim kuhat, di ce mi kraj bit

Svaki dan se potrudim nesto, makar sitno, napravit jer se ja bolje osjecam tako. Makar isprasit prekrivac u dnevnoj.
    Nekad sam u takvom cajtnotu pa kupaonu tri dana perem: prvi dan umivaonik, drugi wc, treci kadu... A nemas je sto vidjet.
    (one default poslove poput kuhanja, punjenja sudjerice, bacanja smeca.... ni ne racunam).

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Re: koliko ste uspjesne u organiziranju kucanskih poslova

otkad imam klince više niš ne organiziram, čistim kak nalatim na prljavštinu, usisavam jednom tjedno, prašinu brišem obavezno jednom ( u letu ) + kad hićem muževe majice u zmazani veš jer on nije stigao/htio pa ih iskoristim da s njima malo obrišem prašinu ( on p****** al tko mu kriv ) , kupaonu 1 tjedno , peglam čim se nakupe 3-4 mašine ( znači svaki drugi dan ) ali tu sam najponosnija na sebe-uspjela sam se natjerat da ne peglam hrpu toga (čak sam nedavno i 2 plahte zafitiljila u ormar nepeglane ), što se tiče kuhinje živim u nadi da ćemo uskoro kupit stan, ak ne onda bum morala uzela tetu čistilicu da pripomogne :/

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Re: koliko ste uspjesne u organiziranju kucanskih poslova

kaj je sa smajlićima :?

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mene spašava što radim smjenski. Ujutro kad odu MM i malac na svoja radna mjesta, uključim radio i krenem čistiti. Ne volim peglanje pa sam lijena po tom pitanju i čekam da mi se skupe bar tri mašine da se s rubljem uhvatim u koštac. Kupaonicu ribam jednom tjedno (nije da ne bilo trebalo češće , ali eto...).
    Usisavam često jer nam je tepih u dnevnoj sobi takav da se i najmanja mrvica vidi iz aviona pa stalno izgleda prljav.
    Inače, kad radim jutarnju smjenu i pokupim dijete iz vrtića, ništa ne pospremam. Nastojim što više biti s njim i tada uglavnom radimo nered koji slijedećeg dana pospremam. I tako iz dana u dan....

sanjas33 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno re

moji su klinci veliki (13 i 9 godina) pa ja to radim ovako:
    stan je 60m2 - da si ne mislite da imam dvorac
    sin sredjuje
    sudjericu,
    mete pod u blagavaoni i nosi smece 3 dana u tjednu
    nosi stari papir

kcer
    nosi smece druga tri dana u tjednu 8)
    cisti stakleni stol u blagavaoni
    mete pod u hodniku i kuhinji

i drze uredne svoje sobe
    to rade svaki dan

ja svaki dan prebrisem podove i sredim kupaonu i WC, spavacu sobu i naravno kuham (to radim navecer i odnosi mi ravno pol sata bez kuhanja) + pol sata na peglanje kad ima kaj za peglati (o peglanju nakon susenja u nastavku )

jednom tjedno ukljucim svoj strojcek za ciscenje i sve temeljito dezinficiram, ispusem parom prasinu na djelovima gdje ne mogu s usisavacem i pobrisem prasinu. Nemamo tepiha, vec samo krpare, a to i onak sama dobro istresem na balkonu. Ves sortiram i stavljam u perilicu sama, isto sa susilicom. Samo kaj je super kad izvadite iz susare pola vesa ne treba peglati :D

Sve u svemu nakon radnog dana provedem jos max dva sata u kucanskim poslovima.
    No, radije tako, nego da rintam preko vikenda. Vikend uvijek ostavim slobodnim! Vikend je i na poslu, ali i doma.
    Prije dok su klinci bili mali i nisu toliko mogli morala sam duplo odraditi, ali i tada je vikend bio slobodan.
    Naravno da sam navecer mrtva, ali se veselim vikendu, jer je pred nama uvijek neka akcija.
    Sad se pitate zakaj muza ne spominjem....Imam ga naravno :D (bar mislim 8) ), ali radi po cijele dane, a kako ima dodatni posao, navecer samo nastavi....Ponekad stvarno mislim da su nasi starci zivjeli kvalitetnije

Sad djelujem strasno organizirana, no to su godine iskustva

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Subota: Uključim vešmašinu, dok ona vrti prvo zalijem sve po kupaoni, onda usisavam, kad usisam, izribam i isperem sve po kupaoni, onda prašina i pranje podova i pristavim ručak, mašina je odvrtila svoje pa objesim veš, a kad objesim veš (za vješanje veša imam posebne sisteme jednom ću vam ispričati tu svoju "bolest") dovršim ručak i taman se moji vraćaju s placa i parka i sjedamo za stol. Preko tjedna u hodu održavam to što sam subotom izribala.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U mene muž posprema

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    U mene muž posprema
    Moj uskače

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Neuspješna sam.
    Recimo dva dana uspjeva mi jelo - nitko nije glada, frižider je pun, hranimo se raznoliko. U ta dva dana zapustim veš i pospremanje.
    Onda se dva dana koncentriram na pospremanje-čišćenje, pa zapustim frižider i veš.
    I uvijek s nečim zaostajem.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne baš uspješna. Tješim se time što barem ne šutamo smeće po podu.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ovo kod mene najbolje pali:

Mm (juče oko 12h, ja na poslu): Darling, da zovem večeras B i S da se malo družimo?
    Ja: OK, nismo odavno (i u glavi već pravim raspored poslova)

(Dolazim sa posla u 14:10, skidam mantil i ulećem u kupatilo koje ribam brzinski. Prelazim u kuhinju i perem sudove od večere, podgrevam ručak i u međuvremenu postavljam sto i punim usisivač vodom.Usisavam i puštam mašinu da pere beli na 60C. Idem po decu. Ručamo, perem suđe, skupljam flomiće iz dnevne, zavodim red u letu. Brišem prašinu i stakla na vitrini. Deca provalila frku pa se uredno igraju sami u sobi. Širim veš, glancam frižider, brišem prašinu sa daske na prozoru u trpezariji. Peglam stolnjak koji će ići umesto redovne mušeme...)

Mm (oko 17h): Čuo sam se sa B. S je poručila da je sad na nas red da idemo kod njih. Dogovorio sam se za 19h
    Ja: Super

Sad, u subotu ujutru, imam usisan stan, obrisanu prašinu, sređenu kuhinju, opran veš, oribano kupatilo...I forumarim dok se malci rasanjuju uz Medu Ruperta

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Re: re

Citiraj sanjas33 prvotno napisa
    Nemamo tepiha, vec samo krpare, a to i onak sama dobro istresem na balkonu.
    Svaka čast na organizaciji, meni bi dobro došla, ali moram izdvojiti jedan dio koji meni inače jako smeta. Nikad ne bih stepala preko balkona i poludim kad to susjeda iznad mene radi. X puta mi se dogodilo da sam stavila sušit veš ili pomela balkon, a susjeda iznad počela trest tepihe na balkonu. I onda sve čistit i prat iz početka.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Dragonfly zar nemate kucni red,ja isto zivim u zgradi i svoje prekrivace prasim u vrtu ili u kuci uz otvorene prozore :shock:
    Ja sam malo smotana non stop cistim i peruckam
    nekupujem stvari ko moja sveki sto se nepeglaju i lako prljaju(tako ona kaze )da moze kuhala bi u plasticnim loncima da ih poslije nemora prati
    jer kod nje se vec sad pije iz plasticnih casa koje poslije upotrebe baca.

Uzasno znam ali nemogu joj nista

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Prilicno sam brza i efikasna, onda kad imam volje ...
    Dok kuvam, trpam/vadim sudove iz masine i odmah perem sve sto je za pranje. Cistim luk/povrce nad kesom, pa potom sve zafrljacim u kantu (uzasavaju me gestovi kao kod moje sveki koja sve najpre baca u sudoper).
    Dok se deca kupaju, brisem kupatilo.
    Igranje je u decijoj sobi, a igracke gospodjice sklanjaju same- nije idealno, ali popravim sta treba kad polezu...
    Peglanje je na minimumu minimuma. Ono sto sklonim sa susilice odmah slazem u orman. Decije carape se suse na radijatoru tik uz komodu - cim se osuse, slazem ih i sklanjam.
    Dakle, sustina mog posla po kuci je da sto hitnije sklonim sve sto mi je na vidiku. Cim dozvolim da se sudovi/ves/svastanesto nagomila, nastaje kolaps i stan izgleda kao da je bomba pala.

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja uglavnom više poslova radim odjednom
    stavim prati veš mašinu i onu od suđa, pripremim za kuhati ručak (u 90% slučajeva mora biti da se zaledi za još jedan obrok), odem srediti spavaću sobu, zatim očistim balkon i zalijem cvijeće, pa prašinu, pa se malo primim peglanja dok sam našpricala banju, pa raspremim veš mašinu, pa opet peglam, operem banju pa opet peglam pa raspremim mašinu od suđe i dođe vrijeme ručka, ALI... to nije sve
    Šlag na kraju.. MM obavezno usisa i oriba. Ja sam možda 4-5 puta usisala stan od kada smo u braku. To je 'njegov' posao iako mu ga nitko dodijelio nije, ali pored ovoliko svega ostaloga što napravim, mislim da je to sasvim ok.
    Malo se slomim ovim tempom, ali ne volim jedan dan jednu prostoriju, drugi dan drugu... nekako mi se čini da stalno radim, a nikad ne napravim sve. Ovako odjednom bar vidim da sve sjaji
    Inače, MM mi uskače u svemu, on će prostijeti i skupiti veš ako trenutno ne mogu, pere stakla samnom, briše prašinu..
    Kaže, može udvoje pa ćemo prije, a onda nam više vremena ostane za zajedničko vrijeme ili odmor ili šta god

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam skužila da ne mogu raditi 100 stvari odjednom. U kuhinji. Tamo sam totalno neorganizirana. Ako gulim mrkvu, onda ću samo to (dobro, to ni ne možeš drugačije )...ma ako pečem meso i kolač, jedno će zagoriti.
    To već svi znaju i nitko se ne čudi.
    Mojoj djeci je normalno da svaki vikend nešto zagori.

Osim kad MM-u prepustim kuhaču. Al on, brate, zna smao jedno ili dva jela

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Razmišljala sam o ovom postu preko vikenda... a ovaj vikend smo uglavnom proveli izvan kuće.

Petak - djeca su htjela s tatom k baki, a ja u 2 sata odradila turbo čišćenje (usisavanje, kupaona ugrubo, revizija cipela, balkoni, veš). Prašinu brišem samo peruškom, a čarobna krpa je rezervirana za tv i monitor. Kupila kore za mađaricu, iako ih radim sama kad stignem.

Subota - ujutro shopping s klincima (jesenska odjeća), ručak kod bake, popodne Rujanfest na Bundeku. Pravi odmor!
    Navečer - slaganje veša od petka, peglanje 5(pet) stvari koje se nisu mogle samo složiti. Usput kuha se ručak za nedjelju - klinci naručili grašak s noklicama. Za to ne treba vše od 20 min.

Nedjelja - ujutro vikendica (turbo branje jabuka), pa doma na ručak, pa popodne do Mirogoja i Miroševca (uvijek se sjetimo godišnjica). Došli smo taman na večeru i dan prošao... Napravila ručak za danas (poriluk-bit će za 2 dana) a klinci izribali hrpu jabuka na multipraktiku. Zarolali štrudlu od gotovih kora (iako ih razvlačim sama kad stignem) i strpali u frižider za danas. To će u pećnicu kad dođemo s posla, da bude friško i mlako kad se navečer djeca vrate s treninga.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

oooo, to mi je vrlo bolna točka!
    ja sam inače vrlo neorganizirana.
    čak do te mjere da i kada pokušam plan i raspored napisati na papiru, taj papir izgubim. :/

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Radim u hekticnom okruzenju i rano dolazim na posao i kasno odlazim , suprug ima svoju firmu i kada je njemu visoka sezona bas se nemogu pouzdati u njega ali uz pomoc sve stizemo i neradimo famu oko domacinstva:
    - Dadilja se brini o pricipessi od 08.30 do 15h iza 15h tata ili baka1
    - Vikend iskoristim za power shopping svjezih namirnica
    - Nedjelju kuham malenoj za cijeli tjedan i obroke zaledim
    - U srijedu nam dolazi teta cistilica
    - Cetvrtak teta peglaonica
    - Prije i nakon posla odmah pospremim/objesim ves i rjesim sudjericu
    - Nismo slampavi, skupljamo nered za sobom i ne ostavljamo ga da se nakupi
    - Preko tjedna pripremamo lagano vecere, ako ne stignemo kuhati jedemo vani ili nesto narucimo ili nam baka2 nesto skuha
    - Kljuc naseg organiziranog kaosa: suprug sudjeluju i pomaze u svemu

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja kao clumsy mom

Treba me zaplašiti gostima i onda sam na mlazni pogon.

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Ja kao clumsy mom

Treba me zaplašiti gostima i onda sam na mlazni pogon.
    ili to ili PMS me natjera da spremim stan

sandraL avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Maxime prvotno napisa
    - Kljuc naseg organiziranog kaosa: suprug sudjeluju i pomaze u svemu

i dadilja, i teta čistilica, i teta peglaonica, i baka 1 i baka 2

pa kod vas je cijela vojska

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

sandraL, baš sam to htjela reći

ja radim kako mi se kad da... nekad subotom ili nedjeljom imam dan čišćenja, nekad prek tjedna sve pomalo obavljam da mi vikend bude slobodan.... mislim da je dobro biti organiziran, ali opet ne volim rutinu, pa zato radim ovako - kako sam kada raspoložena... i stan nije nikad prljav.... nije da se uvijek sjaji, ali je prilično čisto

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Lako se organiziram, suprug radi u smjene ja trenutno kući... al dok sam radila mogu reci da je kuca blistala, a sad, uredna je al ne toliko... uglavnom, ponedjeljkom čistim svoju sobu, kompletno, 1-1,5 h
    utorkom čistim marinovu sobu kompletno1-1,5 h
    srijedom čistim tončevu sobu kompletno 1-1,5 h
    četvrktom kuhinju 1-1,5h
    petkom kompletno dnevni boravak,
    subotom mali i veliki banj kompletno 2h
    a svaki dan operem pod, pobrisem prasinu prodjem wc-banj,i kuhinju i peglam redovito tako da mi to odnese jos dnevno nekih sat vremena...
    A i suprug kupi za sobom, pomaze , tonci i marin takodjer.. marin preko tjedna odrzava svoju sobu, tonci kupi svoje igracke i sporku robu bacaju u banj ne po sobi (jer inace je ne bih prala, sto nije u banju ne pere se , znam da sam ohola al necu kupit stalno za njima)
    Uglavnom, imam svaki dan i 1 sat za sebe..tj. ocu li na kavu ili u setnju ili lezat ili čitat, niko me ne ometa to je moj sat...
    Inace organizacija mi je jača strana.... :D

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

OT, ima netko objašnjenje s medicinskog ili znanstvenog stajališta zašto PMS potiče na spremanje? Ok, hormoni ,ali zašto su usmjereni baš na čišćenje? I ja imam lude napadaje čišćenja u PMS fazi, ponekad me ulovi kasno navečer da radim generalku po ormarima i slično. Jednom sam u pola noći kompletno suđe izvadila iz ormarića i sve obrisala i presložila

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

zašto mene pms ne tjera na čišćenje :?
    od dojenje ne mršavim, od pms-a ne čistim - sve me zaobišlo što bi moglo biti korisno :/

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam totalno neorganizirana.Kako su mi vikendi radni uglavnom,a slobodne dane dobijem raspoređene u tjednu,pa nekad imam samo jedan dan slobodan.Taj dan pokušam uskladit i kućanske poslove (one veće),i obavljanje kupovine,i dodatne aktivnosti s djecom ...
    ufff....

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

od dojenje ne mršavim, od pms-a ne čistim - sve me zaobišlo što bi moglo biti korisno :/
    Draga, ni mene PMS ne tjera na čišćenje.
    Samo na prežderavanje

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne cistim sve isti dan
    ne cistim dulje od 10-15 min, uz izuzetak temeljitog ciscenja npr. kuhinjskih elemenata, 1x godisnje

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja isto volim raditi više poslova odjednom, tipa dok mi se pere veš očistim meso i povrće za juhu i zalijem wc i kadu sanitarom, pa pristavim juhu, pa izvjesim veš, pa dovršim kupaonu, pa se vratim ručku...
    Sve ja to lijepo zamislim i isplaniram, ali realizacija šteka jer nisam sama na ovom svijetu. Npr. taman stavim sanitara u wc sinko kaže kako mu se jaaako kaka, kažem odi gore u wc, a ne, njega je upravo zauzela M. ili je vidio pauka u kadi i ne želi ići gore. Ili uronim ruke do lakta u kokošku kad sinko iz wc-a viče: goootooov sam, dođi mi obrisat guuuuzuuu. Ili počnem sjeckat luk a kćer s prijateljicom izvana dođe i kaže: napravi nam soka, ja kažem da im napravi sama, ali onda bi morala skidati obuću da mi ne zablati kuhinju, a skidanje i oblačenje obuće dugo traje, a njima se žuri natrag van jer ih čeka društvo... Da ne kažem kako moja mama ima radar za nazvati baš kad sam stavila ajmpren...
    U biti me stalno netko prekida, a to mrzim, pa si većinu većih poslova ostavim za obaviti u večernje sate i kad klinci spavaju. I zato nerijetko odem spavati u 1, u 2...

Što se uspješnosti organizacije (i realizacije!) kućanskih poslova tiče, kojiput mislim da sam teški promašaj.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj fegusti prvotno napisa
    oooo, to mi je vrlo bolna točka!
    ja sam inače vrlo neorganizirana.
    čak do te mjere da i kada pokušam plan i raspored napisati na papiru, taj papir izgubim. :/

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ovaj mi se topic učinio najzgodnijim za ovako nešto:

slučajno sam na portalu www.klinfo.hr naletila na članak o stranici na kojoj ima dosta savjeta vezanih za organizaciju u kućanstvu

na prvi pogled mi se čini zgodno, pa pogledajte:

http://www.domza5.hr/

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj mamaduda prvotno napisa
    na prvi pogled mi se čini zgodno, pa pogledajte:

http://www.domza5.hr/
    pogledala sam

baš kako si napisala, na prvi pogled se čini zgodno.

onda kako sam čitala, valjda sam na 80% natuknica komentirala 'ma daaaaaaaj'

nije to za mene.

a najveća mi je provala kad sam pročitala u 'Popis svakodnevnih rutina za čisti dom' prvu stavku:
    - probudi se i izvaži :shock:

zaboga, pa čemu

definitivno nije za mene.

(i jela u kuharici su mi presložena )

ja ću dalje nastaviti sa svojim uhodanim neredom

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

zgodno
    stranica je tako jednostavna da i bez planera dobijem želju za čišćenjem

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

pa ovo je sve kopirano s fly lady

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Uvijek spremam prostoriju po prostoriju, dok ne zavrsim jednu ne prelazim u drugu.

sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    U mene muž posprema
    Blago si ga nama. I moj je zaduzen za usisavanje prasine, pranje poda i kupaonice. To je zbog moje alergije na prasinu.

Za kuhinju sam ja zaduzena ( i pranje kuhinje i kuhanje).

A ves u masinu stavljamo i vjesamo nakon pranja kako tko kada stigne.
    Peglanje je moje.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Draga, ni mene PMS ne tjera na čišćenje.
    Samo na prežderavanje
    Veliki potpis!
    Na čišćenje me tjeraju jedino gosti.

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

i kod mene najefikasnije čiščenje znači pozvati goste... Razletim se na sve strane k´o hobotnica, i to munjevitom brzinom. Inače sam jako spora i lijena dok čistim....

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam odlična u organiziranju kućanskih poslova. Jedino me malo mući dio sa "provođenjem i izvođenjem kućanskih poslova"

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •