što znači kada dječji bubreg djeluje lobulirano, naglašenog kanalnog sustava? Iz kojeg razloga se radi kontrola urina i UK ?
:?
što znači kada dječji bubreg djeluje lobulirano, naglašenog kanalnog sustava? Iz kojeg razloga se radi kontrola urina i UK ?
:?
zamoli moderatore da ti promijene naslov topica, možda se onda netko javi.
eto moderatorice ak imate kakvu ideju kak promjenit naslov topica bit će mi dragoJoe prvotno napisa
još draže ak se netko javi![]()
evo u međuvremenu sam ja saznala pa ak nekog zanima,
to može značit da dijete ima bakteriju koja se vratila u bureg i zato se radi urinokultura ili da je dijete uže bilo žedno pa su se kanalići raširili ( ja se nadam toj opciji jer je mali zbog jednog pregleda i bio malo duže žedan, a sad bumo vidli )
Da li se takve stvari mogu otkriti obicnim, kemijskim pregledom urina?Pitam zato sto moj malac pije vode doslovno na litre a i imamo povijest urinoinfekta.
Cekaj sta i decki dobijaju urinarnu infekciju. Ahmed je imao simptome pa smo isli na hitnu i prije no su stigli nalazi dok. je bio 100% ubijedjen da je negativan. Jer veli urinarna inf. kod muski je skoro nevidjena. :?koksy prvotno napisa
koksy prvotno napisa
nemam pojma što točno treba pokazat nalaz, jedna dr. mi je objasnila da ako nalaz urina pokaže nešto patološko da joj se javim jer onda mali treba nefrologu.Nešto je spominjala bakterije i povrat u bubreg al iskreno nisam puno skužila. Ako je urin uredan onda je dijete bilo žedno pa je došlo do promjene ( nadam se kratkotrajne ). Mi smo inače uzv abdomena radili iz drugog razloga i onda mi je ovo bio baš šok, no nadam se pošto je baš tražio piti ( smio je vodu al to nije htio ) da je ipak to uzrok.