Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Tražim knjigu Mali tiranin

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Tražim knjigu Mali tiranin

Čitala sam knjigu J. Prekop Kako pokazati djeci pravi put i jako mi se dopala. Rado bih pročitala i njezinu knjigu Mali tiranin, o kojoj sam čula da je jako zanimljiva, pa me zanima ima li tko tu knjigu, ja ne mogu do nje nikako.
    Prihvaćam prodaju, posudbu, zakup, bilo koju opciju.
    Dogovor o cijeni i primopredaji putem pp-a.
    Hvala!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Jesi tražila u knjižnicama?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ta je knjiga dosta stara, ne vjerujem da je ima negdje za kupiti. Mislim da je knjižnica najbolje rješenje.
    (konkretno: "Malog tiranina" ima u knjižnici Tina Ujevića na Trešnjevci - vjerojatno i u drugim knjižnicama u Zg)

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja je imam i nije me se osobito dojmila.
    Zapravo, možda sam očekivala da bude manual za hendlanje zahtjevne djece.
    A nije.

Mogu ti posuditi, ako hoćeš.
    Ali ne na beskonačno.
    Jer me čeka i drugi mali tiranin.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Zapravo, možda sam očekivala da bude manual za hendlanje zahtjevne djece.
    A nije.

.
    I ja se zapalila, al ak nije manual,neću onda...
    Filozofirat na dotičnu temu znam i sama...satima...

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam u nedavnom ciscenju bacila iskopiranu verziju
    ne znam samo zasto sam ju tako dugo cuvala :/

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

sve knjige od prekop, kao i od juula nisu "manuel" za hendlanje.
    samo da znate, ako takvo sto trazite.

tiranina sam procitala kao i ostale knjige od prekop. meni su one manje vise ok, mada se tiranina ne sjecam bas najbolje. (mozda i zato sto mi dijete nije ,a nije ni bilo "tiranin" )
    inace, ako krecete sa prekop, dobar start bi bio:

Kinder sind Gäste, die nach dem Weg fragen: Ein Elternbuch
    (djeca su gosti, koji pitaju za put - ne znam da li je to u hrvatskom prijevodu ovo sto je ifigenija vec spomenula)

Von der Liebe, die Halt gibt (Gebundene Ausgabe)
    (o ljubavi koja daje korjenje)

Hättest du mich festgehalten: Grundlagen und Anwendung der Festhalte-Therapie (Taschenbuch)
    (interesantne paralele odnosno upotreba metode "cvrstog zagrljaja" na normalne situacije, preuzeta iz njene prakse sa djecom sa problemima u ponasanju - prekop je prakticirajuci psihijatar i psiholog sa dugom praksom)

Erstgeborene: Über eine besondere Geschwisterposition
    (meni jako draga knjiga o "mukama" prvorodene djece. produbljuje razumjevanje)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Meni se način izlaganja Jirine Prekop jako sviđa, i žao mi je što nema više toga prevedeno na hrvatski, ili bar na engleski. Ovu o prvorođenoj djeci sam pokušavala naći na Amazonu, ali kao da ne postoji na drugom jeziku osim njemačkog (s kojim nisam u tako dobrim odnosima da bih mogla čitati knjigu ).
    Tiranin mi je bio interesantan, ali još bolja mi je knjiga koja je nedavno izašla u hrvatskom prijevodu, "Potražimo blago u našoj djeci" (nisam zapamtila naslov originala). Ovu koju Ifigenija spominje još nisam pročitala, čekam da dođe u knjižnicu (ili ću se strpiti do Interlibera ).

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se sjecam scene prije nekih 8 godina kako citam tu knjigu i placem i mama mi kaze: spali je, baci je,
    otad pojma nemam gdje je, srecom.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    ja se sjecam scene prije nekih 8 godina kako citam tu knjigu i placem i mama mi kaze: spali je, baci je,
    stvarno se bas ne sjecam te knjige, ali zasto si plakala?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Malog tiranina nasla sam u knjiznici S.S. Kranjcevic u Zg.

Knjiga je odraz vremena kad je pisana (da ju je moja mama imala kad sam ja odrastala, mozda bi joj bilo lakse izlaziti na kraj s zahtjevnom osobom mojom... )

Dalje - NEMA manuala za hendlanje, ne postoji ni jedna knjiga koja ce odgovoriti na sva pitanja, niti svaka metoda odgovara svakom djetetu. U svakoj knjizi sam nasla nesto primjenjivo, ali cesto i kojesta meni neprihvatljivo. To je opca pojava.

Najbliza manualu za hendlanje za moju djecu bila je Phelanova knjiga 1-2-3 Uspjeh (ima 2 verzije - jedna je za roditelje, a druga za odgajatelje/ucitelje, ali to je skup istih metoda).

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj seni prvotno napisa
    Citiraj ivarica prvotno napisa
    stvarno se bas ne sjecam te knjige, ali zasto si plakala?

ne mogu ti to reci, davno je bilo i ne sjecam se niceg osim plakanja, a valjda mi je i stanje duha bilo vise sxbano nego sad pa me vise diralo. sve mi je u toj knjizi smetalo, i njeno etiketiranje djece i roditelja i ilustracije. sad me kopka gdje li mi je ta knjiga sad. samo da ne izroni kad mi najmanje bude trebala.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pa ako izroni, baci je.

interesantna reakcija. ne sjecam sa da sam ikad tako reagirala na neku knjigu, osim kad sam bila na pocetko trudnoce i u i knjizari na trgu sam prolistavala neku knjigu od kurjaka.. ne sjecam se vise naslova, znam, samo da sam probljedljela citajuci o mogucim komplikacijama, malformacijama vjerojatnosi 1 naprema 10 miljuna...
    te je mm uzeo knjigu i odlozio je.. ali to je bilo zapravo dobro upozorenje, da se prebacim na druge knjige tipa hebammen sprechstunde.....

ali ne mogu se sjetiti da me je nesto u prekop knjigama tako smetalo.
    mislim sjecam se svakojakih opisa situacija, gdje naprimjer jedno dijete je htjelo jesti, samo ako je tata sa lojtrama iz dvorista dodao hranu kroz prozor...(sad si me stvarno zaintrigirala da pogledam imam li tog tiranina na polici)
    ali to je bila njena klinicka praksa i ocito i takvih situacija ima.

no razliciti smo ljudi, pa i reagiramo razlicito.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa ako izroni, baci je.

interesantna reakcija. ne sjecam sa da sam ikad tako reagirala na neku knjigu, osim kad sam bila na pocetko trudnoce i u i knjizari na trgu sam prolistavala neku knjigu od kurjaka.. ne sjecam se vise naslova, znam, samo da sam probljedljela citajuci o mogucim komplikacijama, malformacijama vjerojatnosi 1 naprema 10 miljuna...
    te je mm uzeo knjigu i odlozio je.. ali to je bilo zapravo dobro upozorenje, )
    dotičnu kurjakovu knjigu, posuđenu iz knjižnice je mm zavitlao kroz prozor...potresla me iz dubine....ne mogu vjerovat da je ntko napisao knjigu trudnicama navodeći samo nuspojave....druga stvar da je to priručnik za školovanje ili sl.....ovo je bilo prestrašno....

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

kurjak
    izbjegavala sam ju u širokom luku...

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

kurjakovu knjigu sam naslijedila.
    užas.
    razmišljam da ju zafitiljim u smeće.
    djecu učim da se knjige čuvaju, ali ovo je ipak nekaj prestrašno.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa
    pa ako izroni, baci je.

te je mm uzeo knjigu i odlozio je.. ali to je bilo zapravo dobro upozorenje, )
    dotičnu kurjakovu knjigu, posuđenu iz knjižnice je mm zavitlao kroz prozor...potresla me iz dubine....ne mogu vjerovat da je ntko napisao knjigu trudnicama navodeći samo nuspojave....druga stvar da je to priručnik za školovanje ili sl.....ovo je bilo prestrašno....
    Jao ako mislimo na istu knjigu ja sam se od nje skoro razbolila. Čitala kad sam zatrudnila pa reko da se malo informiram. Mislim da se zove Sretna trudnoća i materinstvo a kad ono ni s od sreće osim u nesreći. Koma živa.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    kurjak
    izbjegavala sam ju u širokom luku...
    Meni je pala šaka na SD na čuvanju trudnoće... Zavirila i okanila se. Tako je to sa svim knjigama - pogledaš, uzmeš kaj ti paše, a ostalo zanemariš...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •