-
Gospićko rodilište
Što očekuje rodilje koje dođu roditi u bolnicu gospić : što dobijete kad vas prime u rodilište podatak od 05 mjeseca 2008.
U svojoj torbi ponesite svoje uloške, obuću sa kojom možete pod tuš, jednokratne gačice, kozmetiku, čašu, tekučinu za nakon poroda, wc papir, a za izlazak iz bolnice neka vam vaši najdraži donesu za vas i za bebin izlazak što je potrebno u već navedenim temama (uzlazak iz rodilišta).
U bolnici dobijete spavačice za presvući i mantil, tj. ogrtač tako da vam to nije potrebno donositi od kuće.
Molim mame koje su rodile u OB Gospić da napišu svoja iskustva vezano za ovu temu ili na temi porod.
Neka ima i naših iskustava iz Like.
Hvala!
-
hy,evo nekoga iz like!moje iskustvo u gs.bolnici je katastrofalno!ni najmanje od onoga sto sam ocekivala!vidim dasu tebi dozvolili da ide muz s tobom u rađaonu...to je super,kada bi išla drugi put roditi u bolnicu gospić,isla bi uz taj uvjet da i moj muz ide s mnom,jer je i on izrazio tu želju!ikod koga da se propitam za to?inace planiramo drugdje roditi,gdje imaju bolje uvjete i vrste rađanja i gdje su smirenijih živaca!
-
Oprosti što nisam odgovorila na pitanja u vezi rodilišta nisam bila desetak dana na forumu jer naša L. ima neku fazu rasta pa mi oduzima dosta vremena. Što se tiče prisustva supruga na porodu u bolnici Gospić dozvoljeno je uz uvjet da ste oboje prošli tečaj. Možete se oko toga javiti u rodilište ili na ginekološki odjel u bolnici Gospić, nazovite centralu bolnice na 053/572-433 i tražite da vas spoje sa rodilištem ili gin. ambulantom i pitajte tko je zadužen za trudnički tečaj i napomenite da želite da i vaš suprug bud prisutan na porodu. Tečaj se odvija oko 3 dana u popodnevnim satima i imate predavanja od poroda, vježbi do postavljanja raznih pitanja o porodu. Ja nisam požalila što smo ja i MM bili na tečaju jer sam znala što me čeka pa mi je to olakšalo i porod i strah.
Ne znam koje godine ste rodila bebu al od ove godine se bolnica Gospić uključila u projekt bolnica prijatelj djece pa tako podupiru i prisustvo očeva na porodu kao i nakon poroda da beba bude stavljena mami na prsa kontakt "koža na kožu", isto tako bebe su u sobama sa majkama "rooming in", u kojoj su smještene dvije rodilje. Sobe su novouređene, kod svakog kreveta ima lavabo sa ogledalom, znači da se možete umiti u soni i oprati zube,osim male zamjerke jer su im kupatila odvojena od soba i ima samo jedno a pipe i tuševi stari, ostalo je sve ok. Što se tiče moga iskustva sa osobljem ono je različito imate zločestu sestre i dobre sestre pa kako naletite. Doktori su svi ok i ljubazni al isto tako moraju raditi svoj posao. Jedina zamjerka je to kad ste na porodu znači ležite na stolu u rađaoni a sestre vam govore što i kako da to radite ali kad ih pitate zašto ovo ili ono neće vam to objasniti jer im se ili neda ili sebe ne žele zamarati. Prema meni su bile malo bezobrazne jer su htjele da samo slušam i tiskam a ja sam htjela da mi objasne da znam zašto radim to što mi one govore (dal si time olakšavam ili pogoršavam), eto to im zamjeram. I kad sam ih pitala zašto su mi dale drip nisu mi htjele objasniti samo su rekle da mi olakšaju a bilo je baš suprotno bolilo me više nego moj prirodan trud, naime sa dripom su ubrzale moju muku a i pojačale bol. Ostalo ništa nemam za komentirati, ja sam alergična na jaja pa sam dobivala obroke samo za mene skuhane sve bez jaja i bila sam zadovoljna. Ako imaš još kakava pitanja pitaj. Za sada nisu loši u rodilištu nama je Lara prva beba a ja sam inače picajzla jadam se za svaku boljku pa mi je porod bio ok. Ako budem imala opet bebu ići ću opet roditi u bolnicu u Gospić.
-
Ja sam dva puta rodila u Gospiću. Prvi puta hitan carski, drugi puta bez intervencija.
Na žalost bilo je to u vrijeme kad muževi nisu mogli ići na porod.
Kod prvog poroda nisam se otvarala pa su mi porod inducirali gelom (tri dana) i zadnji dan dripom što je na kraju završilo carskim. Doktorica je ostala iz noćne, cijeli dan do poslije podne dok sve nije bilo gotovo. Sa njom je bila i doktorica koja je radila dnevnu.
Drugi puta je porod krenuo sam. Htjeli su mi dati drip u jutro, iako sam se otvarala, ali nismo pristali (muž i ja). Prihvatili su našu odluku, no bilo bi im draže da je bilo po njihovom. Doktorica mi je objasnila da imam pravo odbiti. Istina, nije to odmah rekla, nego tek kad sam pitala zašto drip, pogotovo što mi je prvi porod bio carski. Poslije toga su me pustili na miru, tako da sam u samoj rađaoni provela možda 10 min i porod je bio gotov
.
Upoznala sam sve sestre i doktore jer sam morala jedno tjedan-dva radi tlaka ležati u bolnici. Svi su mi bili ok. Naravno, bilo je kojekakvih izjava i nastupa, ali za nikoga ne mogu reći da je loš.
Čak su me i slušale po pitanju hranjenja. Nisam dobila mlijeko baš odmah, ali bebu nisu hranili dok im nisam dozvolila. Kad smo došli kući, sve je krenulo kako treba.
Kao i kod većine doktora, u nastojanju da porod završi što prije pribjegavaju intervencijama.
Da opet trebam rađati, opet bih to napravila u Gospiću.
Obavijesti o tečajevima su izvješene i u Domu zdravlja, i u bolnici u ginekološkoj ambulanti. Da su bar malo ranije krenuli s njima
.
-
Da se nadovežem da se tečajevi za trudnice održavaju u podrumu u prostoriji za mise OB Gospić, a informacije kao i raspored tema u ta 3 dana tečaja izvješene su po gin. ambulantama cijele županije kao i u Otoćcu gdje ja idem kod dr. Oršanića. Rodilje koje idete roditi u OB Gospić ili vas vaš gin. tamo šalje slobodno si uzmite i izdajalicu jer ja nisam odmah imala mlijeka nego samo kolostrum pa su moju Laru dojile još dvije rodilje a ja posudila od jedne mame izdajalicu pa sam i ja mlijeko navukla. Po izlasku iz bolnice trk u Plodine po izdajalicu. Što ćete Lara se rodila jako gladna i stalno je plakala i papala cike i to 6 komada
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma