Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: roditeljski sastanci

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno roditeljski sastanci

...odlazite na njih redovito i jeste li zadovoljni komunikacijom s tetama?

Mi smo sad drugu godinu u vrtiću i recimo da smo se uhodali. Imam lijepi odnos sa tetama i iako nije sve onako kako bih ja htjela (jasno mi je da niti ne može biti 100%), uvijek mi stignu bar nabrzinu reći kako je prošao dan, jeli malac jeo...
    Imamo roditeljske sastanke nekoliko puta godišnje i moram priznati da me jako dojmio ovaj posljednji. Tema je bila igra djeteta kod kuće.
    Bilo nas je otprilike pola roditelja, ali smo se svi uključivali, pisali natuknice i zatim jedan po jedan komentirali i pričali cijeloj grupi. Jako poučno i nadahnjujuće. Pogotovo što smo mi roditelji međusobno razgovarali. Došla sam doma s puno ideja kako uključiti Luku u svakodnevne moje poslove i što još možemo raditi doma zajedno. U svakom slučaju korisno za nas roditelje.
    Koja su vaša iskustva?

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo 4. godina vrtića. Jedan pravi roditeljski sastanak je na početku godine kad dobijemo sve obavijesti (uglavnom tehnikalije, šlape, jelo, organizacija dana, hrana i sl.).
    Još jedan je kad se organizira maskenbal.
    Redovita sam na svim sastancima i informacijama (jednom godišnje). I volim postavljati pitanja jer me zanima.

Voljela bih da ih je više. S predavanjima i radionicama.
    Prema novostima koje smo čuli ove godine, obećano nam je više roditeljskih (tematskih, s predavačima) i barem još jedne informacije.
    Smeta me što uvijek ima roditelja koji jedva čekaju da idu doma pa stalno zapitkuju "jeste gotovi" ili "je li to sve". I djeluju kao da ih uopće nije briga što će njihovo dijete raditi ove godine u vrtiću.

Meni bi bilo jako lijepo da se mi roditelji nađemo barem jednom u npr. dva mjeseca i izmjenjujemo svoja iskustva (baš kao na forumu), a teta (kao stručnjak) nas vodi i posavjetuje. Ne mora biti oblik sastanka.
    Djeca su povezana, ali mi roditelji kao cjelovita grupa se vrlo malo poznamo (ja poznajem nekoliko mama s kojima sam i prije vrtića bila u kontaktu). Sram me reći, ali ja još uvijek neke roditelje djece iz M-ine grupe ne poznam.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

J. ide u vrtić već godinu i pol, ni jedan roditeljski...nažalost ne mogu odovoriti na pitanje

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ASTRA prvotno napisa
    J. ide u vrtić već godinu i pol, ni jedan roditeljski...nažalost ne mogu odovoriti na pitanje
    :shock: A da pitaš zašto nema roditeljskog?

U 6 godina propustila sam samo jedan sastanak, i to kad se preklopio termin s nečim drugim. Zapravo, krivo - na smjenu smo išli muž i ja, netko je obično uvijek našao vremena.

Na kraju "obveznog" dijela znali smo i mi imati igre Savijanje papira ili Primite se za ruke ili Recite nešto lijepo osobi do sebe, pa mi je to ostalo u lijepom sjećanju.

Na odgajatelje nikad nisam imala primjedbi, a na roditeljski su znali doći i ravnateljica i drugi članovi stručnih službi, prema prigodi i potrebi. Bilo je i radionica za djecu i roditelje npr. za Božić i Uskrs i tamo smo se dobro zabavljali.

2004 sam završila Školu za roditelje (to se u našem vrtiću organizira gotovo svake godine, a bit će i ove) i to mi je jako pomoglo da riješim neke nedoumice odgoja i odnosa s djecom. To je bila i prilika gdje smo se upoznali s roditeljima-istomišljenicima, a danas mnoge srećem i u školi - to je uvijek ista grupa ljudi koja se aktivno uključuje u rad vrtića/škole.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    2004 sam završila Školu za roditelje (to se u našem vrtiću organizira gotovo svake godine, a bit će i ove) i to mi je jako pomoglo da riješim neke nedoumice odgoja i odnosa s djecom. To je bila i prilika gdje smo se upoznali s roditeljima-istomišljenicima, a danas mnoge srećem i u školi - to je uvijek ista grupa ljudi koja se aktivno uključuje u rad vrtića/škole.
    Ovo je stvarno lijepo. Iznenađuje me kolike su razlike od vrtića do vrtića.
    Stvarno je danas lutrija dobiti mjesto u vrtiću s kojim ćete i ti i dijete biti sretni.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

U našem je vrtiću jedan sastanak u listopadu - to su obično tehnikalije (plan rada i program za predstojeću godinu). A nakon toga skoro pa svakih mjesec, mjesec i pol imamo zajedničko druženje roditelja i djece (npr. nakon ovog listopadskog sastanka još su čak dva druženja do Božića).

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mi imali roditeljski prije 2 tjedna, u 16 h. Ja dosla u 15, pokupila dijete, otisla kuci... i skroz zaboravila na roditeljski. Sutradan me teta podsjetila, ja priznala da sam zaboravila i pitala je li bilo nesto vazno. To teti bas i nije bilo pravo, kao sve je vazno...
    Iskreno, ako nema nesto za dogovoriti, ili neki grupni problem- nisam bas nesto zainteresirana. Za svoje dijete se raspitam kad dodjem, tete vidjamo svaki dan... Nije to ko skola gdje uciteljicu ne vidis dok ne dodjes na info/roditeljski. Roditeljski samo da se sretnemo-ne vidim bas vaznost. Mislim, ici cu sljedeci put, ali se iskreno nadam da nece precesto.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ovo druzenje djece i roditelja- to mi se svidja i na to smo isli i ja i mm.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Idem redovito,kaj ću, ionak su do sada bila smao dva...na početku i kraju jasličke godine....

Na prvom sam ostala frapirana i užasnuta jer baš i nije bilo previše riječi o adaptaciji, već se doslovce ogovaralo ostalo osoblje vrtića...
    Svi su mudro šutjeli, pa sam i ja, da mi odmah ne zakelje etiketu-neprilagođeni roditelj-tek su me upoznali...)mada su mi tu etiketu zakeljili par tjedana docnije )

Drugi je isto bio jadan....

Zato sam sama tražila sastanak kod tete, pa smo prodikutirale o onom što sam mislila da je bitno i vrijedno diskusije...

Čekam treći....ne nadam se većem pomaku u komunikaciji...naučila sam s kim imam posla....Nažalost :/

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

U ovoj skolskoj godini imali 2 roditeljska i ok su.
    Mada bih ja najradije da nam daju tete da ih sve isprepitamo
    A ovako, dok se izredaju psihologica, pedagogica... najmanje vremena ostaje tetama.

Ali da ne gruntam puno, zadovoljna sam.
    Bit ce i druzenja tokom godine, kazu.
    E, tome se pravo veselim - mi roditelji nesto skupa s djecicama i tetama radimo :D

Kad sve zbrojim i vidim tudja iskustva, imamo srece s vrticem.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mi još nismo imali roditeljski sastanak, pa svoje pitanje upućujem iskusnim jasličarskim roditeljima i pogotovo tetama: da li se na roditeljskim sastancima govori općenito o adaptaciji (i ostalim pitanjima) ili tete govore pojedinačno o svakom djetetu kako se prilagodilo, kako spava, što radi...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ohana prvotno napisa
    Mi još nismo imali roditeljski sastanak, pa svoje pitanje upućujem iskusnim jasličarskim roditeljima i pogotovo tetama: da li se na roditeljskim sastancima govori općenito o adaptaciji (i ostalim pitanjima) ili tete govore pojedinačno o svakom djetetu kako se prilagodilo, kako spava, što radi...
    Na roditeljskom se govori općenito. Ako želiš informacije o svom djetetu - dogovori individualni sastanak (obično je za jasličare preporučeni termin vrijeme popodnevnog odmora - tada odgajatelj ima više vremena, da ne razgovarate "na kvaki"). Pitaj tete - neki vrtići imaju posebne termine za individualne informacije.

Inače, nakon roditeljskog sastanka mnogi ostaju pitati za svoje dijete, ali ja to nisam radila - jurila sam doma djeci... a na informacije sam išla po dogovoru. Nakon prve godine više nisam išla, jer nije trebalo.

aurora8 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Re: roditeljski sastanci

Citiraj Lukina mamma prvotno napisa
    ...odlazite na njih redovito i jeste li zadovoljni komunikacijom s tetama?
    Koja su vaša iskustva?
    mi danas imali prvi.
    bile su obje tete i govorile su općenito. informacije će se održavati prvi utorak u mjesecu od 16 - 16,30 h.
    namjeravam redovito ići na roditeljske sastanke (navodno će ih ukupno biti samo 2 ili 3), ili muž ili ja.
    napravile su jednu šarenu kutiju koja će stajati u garderobi na ormarićima, a služit će da se ubacuju poruke sa sugestijama ili primjedbama, ako nam je to teško reći im u razgovoru.
    s tetama smo prezadovoljni: brižne, dobre, tople, vedre, srdačne, moje dijete ih voli i nakon mjesec dana uhodavanja mogu reći da mi dijete veselo odlazi u jaslice i dobrog raspoloženja dolazi kući.
    zahvaljujući tim tetama, ja sam bez brige.
    ne znam kojim riječima bih opisala koliko sam im zahvalna.
    a to sam i željela: da mi dijete ide u jaslice i da je čuva educirana osoba, čuvalica mi je bila zadnja opcija.
    hvala vam tete!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I mi imali prvi prije par dana. Ja sam zadovoljna, podijelili su nam papirice, neki su imali karakteristike djeteta koje smo moglu uociti a neki roditeljske postupke u odredenim situacijama. Svatko je procitao svoje i to smo komentirali. Ostalo su bile tehnikalije, odjeca, spavanje, hranjenje...
    Jedino mi se jako urezalo u sjecanje recenica jedne od teta a to je "dijete ne mozete razmaziti ljubavlju". To sam na forumu procitala 100 puta i bas mi je drago da i teta ima takav pogled na to.
    Ja sam jako zadovoljna s jednom a nesto manje s drugom tetom, zasad...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo imali prošle godine. I svaki prvi ponedjeljak u mjesecu je primanje u 16.30

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Mi smo imali prošle godine. I svaki prvi ponedjeljak u mjesecu je primanje u 16.30
    Ni mi nismo imali još niti jedan roditeljski. Čak ni na početku godine.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mi smo imali jedan roditeljski na početku godine, radionicu Ne po guzi, radionice s djecom za Božić i Uskrs, a jednom mjesečno ima termin za individualne razgovore.

Ja odlazim na sve osim individualnih, ako imam posebnih pitanja to obavim s odgajateljima kada dođem po Lolu.

jemma avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Roditeljski nam je dva puta godišnje - jesen i pred ljeto. I ti sastanci budu OK - tete su nam super, jako dobro poznaju svu djecu u grupi i tada još raspravimo tehničke detalje (spavanje, hrana, maramice i sl.).
    Inače imamo i radionice, evo sada je bila uskrsna, bojali smo s djecom jaja, to je bilo baš zabavno, pa radionica na temu "Ti i ja odnosi" ...

Inače svako toliko teta me sama zaustavi kad dođem po mališu pa malo popričamo baš o njemu ...

Sve u svemu jako sam zadovoljna s vrtićem i baš me nekako i tuga hvata da se opraštamo na jesen ... nakon 3 godine starijeg i 3 godine mlađeg ... tete će i meni i klincima ostati u najljepšem sjećanju

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo nam je 2. (i zadnja - predskolska) godina vrtica, i zadovoljni smo i ucestaloscu i kvalitetom roditeljskih sastanaka.

U zadnjih par mjeseci smo imali jako puno sastanaka na nivou vrtic - buduca skola (ukljucujuci i nekoliko sastanaka u skoli) koji su bili vrlo informativni.

Na sastanke se cak i ne moram puno oslanjati jer svaki puta mogu razmijeniti sa tetom par rijeci o onome sto me zanima, cak i telefonom.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    .

Smeta me što uvijek ima roditelja koji jedva čekaju da idu doma pa stalno zapitkuju "jeste gotovi" ili "je li to sve". I djeluju kao da ih uopće nije briga što će njihovo dijete raditi ove godine u vrtiću.
    Ne kužim zašto takvi roditelji dođu opće na roditeljski.

I kod nas su u biti dva roditeljska.Prvi na početku i drugi je sad bio, a ja taman imala kozice.
    Baš mi je bilo žao kaj nisam bila.
    Baš volim čuti kaj oni rade u vrtiću i to me jako zanima.Baš sam pričala jednoj mami da bi voljela vidjeti jedan njihov dan u vrtiću kako ga sprovedu.
    Onda je ona rekla da bi ona voljela biti muha na zidu u njihovoj sobi samo jedan da i ja se složila sa njom.
    Jedino kaj me smeta to kaj nekako premalo pričaju o djeci, odnosno kako se oni ponašaju kako sudjeluju u aktivnostima i koliko toga usvajaju.
    Voljela bi više da je onako nekako individualno da ti konkretno kažu za tvoje djete kako se odnosi prema svemu tome i kao da utječemo na još bolji njihov razvoj.
    A kod nas nema tih individualnih razgovora, odnosno nikad nisam ni pitala tete.
    I opčenito mi je premalo roditeljskih sastanaka (samo dva, pa kaj je to na cjelu godinu) bilo kakvi oni bili.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •