Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Nalaz urinokulture

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Nalaz urinokulture

Molim za pomoć!
    Obzirom na nalaz mokraće po kojem su nešto povišeni leukociti i eritrociti te je naznačeno postojanje "dosta" bakterija, dobili smo uputnicu za urinokulturu. Odnijeli smo uzorak 2 jutra i treći tek trebamo odnijeti u ponedjeljak. Danas nam je gotov 1. nalaz koji glasi ovako:
    Mikroskopski nalaz: rijetki leukociti, rijetke bakterije
    Broj mikroorganizama: 10 na 5 CFU/ml
    Fiziološka flora

Curica od frendice mi je imala velikih problema sa bakterijama pa sam informirana o nekim stvarima, međutim kaže mi kako je kontradiktorno da su bakterije rijetke a vrlo visok broj mikroorganizama.
    Ima li netko slično iskustvo?
    Btw, ujutro trebam odnijeti još jedan urin u laboratorij ambulante...

lucky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I mi smo radili urinokulturu (u ST). Ja sam mislila da je nalaz u redu ali sada si me :? Dakle,
    prva dva nalaza su:
    Mikroskopski nalaz: rijetki leukociti
    Kultura: sterilna
    potpisala E.B.

a treći nalaz je potpisao V.Z. i sliči vašem:
    Mikroskopski nalaz: rijetki leukociti, rijetke bakterije
    Broj mikroorganizama: 10 na 4 CFU/ml
    Fiziološka flora

Misleći da je nalaz ok (obzirom da nije izolirana bakterija niti propisan antibiotik, a i treći nalaz je radila druga osoba koja možda ima malo drugačiji pogled na uredan nalaz) nisam ni išla kod pedijatrice. Možda sam trebala :/
    Wishy tko je vama potpisao nalaz?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nalaz nam je potpisala E.B.!
    Jutros sam bila kod pedijatrice koja mi je rekla da je nalaz uredan i da nema nikakvog straha. Kada sam je upitala za broj mikroorganizama, rekla mi je da je 10 na 5 granična vrijednost i da bi bilo zabrinjavajuće da je više od toga. I dalje treba paziti da se ne pojavi temperatura i javiti rezultate preostala 2 nalaza urinokulture.
    Što se tiče laborataorijskog nalaza od jutros, on je skroz u redu - rijetki leukociti i rijetke bakterije. :D
    Međutim, za bit 100% sigurna (naravno, ako preostala 2 nalaza urinokulture budu ista kao ovaj prvi), ja ću svejedno nakon tjedan dana opet odnijet urin u laboratorij. Ako tada bude sve u redu ostat ću na tome a ako ne ić ću privatno kod dr. Vlašić (preporučila mi druga prijateljica koja je imala e.colli).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •