Citiraj mamanatali prvotno napisa
I opet ja s pitanjem? Šta vaši klinci (prvenstveno prvašići) rade na satovima razrednika?
Moje dijete (i opet) gleda crtiće :/
Ne mogu to zamisliti.... Kod nas je to bitno drugačije, npr. ovako:

Moj mlađi (prvašić) na satu razrednika ima razgovore o tome kako se treba ponašati prema drugima, kako prema učitelju, što činiti u ovoj ili onoj situaciji...

Naime, razred je pun dosta živahne djece na granici agresivnosti, pa učiteljice imaju pune ruke posla da ih priviknu na drugačije načine ponašanja. JUčer sam bila na informacijama - ide dobro.

Kod starijega (drugašić) teme su slične - ako netko nekoga udari ili ozlijedi, to se raspravi odmah, te još jednom "prežvače" na satu razrednika. Ako nekome treba pomoć (npr. neko dijete je dulje bolesno) i o tome se raspravi na satu razrednika. Prema mom nevelikom iskustvu to i jesu satovi na kojima se raspravljaju SOCIJALNI ASPEKTI boravka u školi. Naši su, npr. radili raspored korištenja računala (jer to je odgojna metoda - tko se ne pridržava razrednih pravila, može dobiti zabranu rada na računalu u trajanju od tjedan-dva). Isto, ponašanje u školi koje nije vezano na učitelja, ako ima pritužbi ili problema, također se raspravlja na tom satu (npr. dečki su na treningu nogometa napravili kraval, pa onda slijedeći tjedan imaju embargo na igranje nogometa). Eto, tako to izgleda iz usta moje djece, a točnost navoda provjeravam na tjednim informacijama.