Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: "prehlada" (?) koja ne prestaje / alergija?

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno "prehlada" (?) koja ne prestaje / alergija?

ljetos još sam imala jaku upalu grla, koja je kulminirala time što sam doslovno izgubila glas na jedan dan, a iza toga iskašljavanje pa suhi kašalj tjednima.

nakon toga me par tjedana pred spavanje znao uhvatiti tako užasan suhi kašalj, da sam spavala s teglom meda kraj kreveta, jer mi je jedino to smirivalo grlo.

prije 10ak dana sam opet imala upalu grla, ali "izliječila" sam se čajem, medom, limunom i propolis kapima.

grlo je prošlo, ali ja se i dalje budim punog nosa i promuklog grla,
    stalno nešto kašljucam, iskašljavam, gutam, ispuhujem.
    tako mi je praktički od početka kolovoza tj od one gadne upale grla,
    već dva mjeseca! pijem propolis kapi 3puta dnevno, med jedem kad god se sjetim.. grlo me ne boli, nemam temperaturu, normalno funkcioniram,
    ali stalno me grebe u grlu i nos mi je pun.

palo mi je na pamet da sam možda na nešto alergična,
    ali ne kišem i ne suze mi oči..? i sad bi već trebala proći sezona opasnijih alergena?

je li itko imao ili ima sličnih problema?

i kako izgleda testiranje na alergije i gdje se provodi?

hvala

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I meni sa svakom prehladom i virozom dođe i alergija, kašalj suvi, užasni, najgori je kad se primiriš i uhvati te san. I radila alerg. probe, kažu alergična na polen drveća ali i u sred zime ja imam alergijski kašalj.
    A što je najgore sad mi i dete kašlje isto tako
    A da izbaciš med, propolis i to, možda si na polen alergična :/

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Zaboravih: ja nikad nisam imala alerg. kijavicu niti suzne oči. Uvek samo dosadni, suvi kašalj.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    A da izbaciš med, propolis i to, možda si na polen alergična :/
    :shock: ajmemeni, zar to postoji?! :/

a baš volim med i svima oko sebe tupim da jedu med i ako ga ne vole da se natjeraju (i upravo sam se vratila iz trgovine s novom teglom meda ).
    nije mi to uopće palo na pamet.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Pa na polen su jako česte alergije. U bagremovom medu ima najmanje polena a u svim drugim ima više. Ali u svakom ima, i ko je alergičan može da ga iritira.
    Ja sam letos na moru nakapala eterično ulje lavande na posteljinu da tera komarce i celu noć sam kašljala
    A za taj suvi alergijski kašalj najgori je suvi vazduh od grejanja.

Ja sam u trudnoći imala grozan kašalj koji je trajao preko 20 dana a nisam smela ni jedan lek da uzmem. I onda mi je jedan dr rekao: provetriti dobro pre spavanja, rashladiti prostoriju u kojoj se spava, puno vode piti ceo dan, uveče da skuvam 2l vode i kad provri da udišem tu paru ili da naparim dobro kupatilo dok se tuširam, svaki put kad prođem pored slavine da nakvasim nozdrve..... I meni je pomoglo, probaj.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Re: "prehlada" (?) koja ne prestaje / alergija?

Citiraj melange prvotno napisa
    ljetos još sam imala jaku upalu grla, koja je kulminirala time što sam doslovno izgubila glas na jedan dan, a iza toga iskašljavanje pa suhi kašalj tjednima.

nakon toga me par tjedana pred spavanje znao uhvatiti tako užasan suhi kašalj, da sam spavala s teglom meda kraj kreveta, jer mi je jedino to smirivalo grlo.
    Do ovog mjesta, imale smo sve iste simptome. Dalje se razilaze, jer ja više ne kašljem (iako me i dalje boli grlo).
    Ovo ljetos je trajalo puna 4 tjedna, a doktorica me slala na rendgen jer je mislila da imam upalu pluća - na kraju je ispalo da nije ništa, ali ja sam se davila od kašlja, tjednima :/
    Prošlo je samo od sebe, kako je i počelo, a grlo me gnjavi i dalje. Pred par dana sam posumnjala na prašinu kao mogućeg krivca, ali nije mi još tako kritično da bih tražila alergo-test.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

nije ni meni kritično, ali već sam zaboravila kako je to ići spavati bez kapi za nos, ili kako je to probuditi se i duboko udahnuti.
    meni je prvi poriv iskašljati dušu ili je ispuhati kroz nos

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •