Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: Gde smestiti mašinu za veš

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Gde smestiti mašinu za veš

U kuhinju ili u kupatilo? Naime, uzimamo stan u izgradnji i arhitekta je voljan da prilagodi raspored našim željama koliko je moguće. Pa nam je postavio i ovo pitanje a ja sam u dilemi. On kaže da se sad mašine uglavnom stavljaju u kuhinju, pod radnu ploču jer tako manje mesta zauzmu i ne rđaju kao u kupatilu. A ja se onda mislim kako ću da dovlačim korpu sa prljavim vešom u kuhinju svaki put kad punim mašinu, ili kako ću da punim mašinu dok kupam dete (to mi je sad redovna aktivnost)?
    Ima li neko iskustva sa mašinom za veš u kuhinji?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam arhić

i meni se ta ideja u kuhinji nikako ne sviđa

kuhinja je čisto mjesto
    u veš mašinu idu šporke čarape, gačice .... ne želim to dovlačiti u kuhinju, zar nije jednostavnije direkt iz košare za robu utrpati u mašinu?

da li je moguće da vam poveća kupatilo? ako fali mjesta

dok se mala okupa u kadi ja razdvojim robu, mrlje namažem sapunom, ubacim u mašinu , prašak, omekšivač .. i kad je ona gotova sa kupanjem ja upalim mašinu

osim toga, veš mašina je bučnam, pogotovo kad opali centrifugu .. moja kuhinja je u sklopu blagovaonice i dnevnog .. ala bi bučila veš-mašina u tom prostoru

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Pa stvarno je malo blesava ta ideja :/
    Da taj tvoj arhitekt nije pobrkao lončiće
    Šala, ali meni osobno se to nikako ne sviđa i nema logike.
    Više logike ima da napravite "vešeraj".
    Posebnu prostoriju za veš, vešmašinu, sušilicu - sve u đuture.
    Ali u kupaonici mi definitivno najviše paše.
    Radim isto ovako kao MGrubi.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I ja planiram da nam trpezarija, kuhinja i dnevni budu izjedna i to mi je još jedan razlog protiv. Ima mesta u kupatilu za veš mašinu, raspoređujemo se u nekih 65m2 nije frka za mesto, ali čovek reče da svi sad traže veš mašinu u kuhinji pa sam mislila da potražim razloge za i protiv :/

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    Posebnu prostoriju za veš, vešmašinu, sušilicu - sve u đuture.
    I ja bih volela, ali sad u ovom stanu nije moguće. Ako jednom budemo kupovali/gradili kuću svakako ćemo imati takvu neku prostoriju.

njumi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

i ja glasam za kupatilo

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi se uskoro selimo u novu kucu i tamo cu imati veseraj(nemogu si pomoci hvalim se gdje god stignem )konacno vesmasina,susilica,stol za peglanje(uvjek otvoren)i sivaca masina sve na jednom mjestu!!

A sto se tice masine u kuhinji moja necakinja je ima i to mi je malo bezveze ulaziti i izlaziti sa odjecom kroz kuhinju umjesto da si je olaksala stvari je malo zakomplicirala.
    Ja sam protiv

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

wc, ma di ces u kuzinu, sta je njemu?

reci ti lipo coviku neka on tebi po starinski stavi u wc da vi tamo volite drzat sporke mudante

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ja bih izabrala kupatilo , a što se tiče vešeraja ja to imam,super je stvar ali nikada tamo ne peglam ,ne volim biti u izolaciji

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U nasem stanu mi nismo imali izbor nego masinu stavit u kuhinju. I, moram reci da sam to prihvatila i da mi nije nikakav problem. Pa nije da citav dan razvlacis prljave carape po kuhinji. Dodjes s korpom za ves, utrpas u masinu sta treba i to je to. Ali, kad bih mogla birati, ipak mi se cini bolja opcija staviti masinu u kupaonu.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    U nasem stanu mi nismo imali izbor nego masinu stavit u kuhinju. I, moram reci da sam to prihvatila i da mi nije nikakav problem. Pa nije da citav dan razvlacis prljave carape po kuhinji. Dodjes s korpom za ves, utrpas u masinu sta treba i to je to. Ali, kad bih mogla birati, ipak mi se cini bolja opcija staviti masinu u kupaonu.
    e bas san se mislila oce se neko javit ko ima u kuhinji, kad san vec onako lipo zarolala

znaci nije ti to problem? a buka?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma ne brini, rolala sam i ja, ali sta cu. Kuhinja mi je odvojena od dnevne sobe pa se ne cuje. A ni masina nije nesto glasna. Uglavnom, navikla sam i uopce to ne dozivljavam kao nesto problematicno.

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i meni je u kuhinj, što ću kad drugačije nije moglo. Navikli smo, nije glasno, nije problem nositi, kuhinja mi je na pol puta od kupoane do balkona pa bi i tak veš išao tim putem. Malo se šalim, al tako je kako je, iako da mogu birati kao ti ipak bih je ugurala u kupaonu, stara navika valjda.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

OT: joj renci presladak ti je avatar

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ja cijeli život imam u kupaonici, a sanjam da ju šutnem u kunjimu, jer mi je to nekako mjesto za "takve" aparate.

Ja bih da mogu birati stavila je u KUHINJU. Jesam partybraker ?

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj VIPmama prvotno napisa
    A ja cijeli život imam u kupaonici, a sanjam da ju šutnem u kunjimu, jer mi je to nekako mjesto za "takve" aparate.

Ja bih da mogu birati stavila je u KUHINJU. Jesam partybraker ?
    ma neeee

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ali BAR mi sušilica stoji u kuhinji

Kad već nemam suđericu kamo utrpati (zbog vode)

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni je mašina u kuhinji.
    ali pošto smo mi podstanari onda je to gazdina mašina i bijesna ideja.
    kad smo došli u ovu kuću ja sam se šokirala kad sam vidila mašinu u kuhinji. navikla sam da joj je misto u banju. ali sad sam se navikla skroz. i sasvim mi je ok, ali u tuđoj kući.

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

OT: zhabica hvala, samo to je prošlost već mjesec dana, a ja žalim za tim danima pa ću ga vjerojatno uskoro promjenit jer mi teško dođe kad vidim kako je uživao a sad više ne cica, šmrc
    (samo nemam nikakve tako dobre slike!)

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj renci prvotno napisa
    (samo nemam nikakve tako dobre slike!)
    ova je ko za brosuru!

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa
    ova je ko za brosuru!
    X

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ma u kupatilo definitivno, ne bih volila prljave gaće u kuhinji

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja imamo posebno prostoriju za stroj za pranje rublja i to mi je super, to sam si namjerno tako isprojektirala, i jos mi je bojler iznad masine pa to dvoje ne gledam u kupaonici......
    par mojih prijateljica (bas sam se 'potrefilo' da smo sve uselile u nove stanove kroz ovu ili proslu godinu) imaju odvojen stroj za pranje rublja i bojler od kupaonice ili kuhinje, ili u svom posebnom ugradbenom ormaru u hodniku, ili u posebnoj prostoriji.....naravno, i ja u prostoriji zasebnoj i one u ormar su ugradile podni sifon i plocice....

mislim da je sve stvar navike....
    znate ono, kako netko voli kuhinju spojenu s DB a netko to nikako ne voli i stil zivota mu je takav da mu to ne pase.....

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ako imaš mjesta u kupaonici, onda to uopće nije dilema.

Moja frendica s posla ima strašno malu kupaonicu i kupila je ugradbenu perilicu za rublje. Platila je ko svetogpetrakajganu i nakon 3 godine ona se smrda. Jedva je našla servis i to je masno platila i sad je ljuta sama na sebe što si je priuštila to zadovoljstvo.

Ja nemam mjesta u kupaonici, meni su perilica, sušilica, zamrzivač i ostale krupne stvari u jednoj podrumskoj prostoriji, ali ja živim u kući :/

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    ja imamo posebno prostoriju za stroj za pranje rublja
    blago ti se!

i ja bi tako volila.

jos da mi moze tu stat i peglo i deterdzenti i sve ono sta je opasno da mogu zakljucat i mirna sam.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Rene2 prvotno napisa
    Ako imaš mjesta u kupaonici, onda to uopće nije dilema.
    upravo ovako
    kad mogu birati u ovom lsucaju ja bi stavila u kupatilo,druga stvar da tamo nestane
    moji u engleskoj imaju masinu u kuhinji i uopce se nekuzi,sa prednje strane je jos zatvorena plohom od kuhinje

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam bila kod jednih ljudi koji imaju veš mašinu u wc-u

wc, velik ,a ništa ne možeš s njim i tamo je mašina....onako prekoputa školjke

da imaš što gledati

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja se još premišljam... sada nam je u kupatilu (ali imam atvaaarno veliko kupatilo) ispod stepeništa...

u kući koju uskoro započinjemo radit mislim se hoću li napravit vešeraj u podrumskom dijelu (ali za tamo moram izlazit iz kuće pa :/ ) ili ću ga ugurat ispod stepeništa u hodnik pa zatvoriti kao ormar... kupatilo bi volila ne opteretit mašinom ali ako ne bude moglo nigdi drugdi, štaš, snađi se sa zadanim parametrima....

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

strigicde, na tvom mjestu, ja bih svakako stavila ispod stubista

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

jel' da? meni se to isto čini kao najbolja ideja jer taj prostor - ulaz i stubište inače ostaju neiskorišteni...
    ovako ću tu smjestit vešeraj i nekakvu spremu za sve šta neman di stavit + prostor za jakne i cipele...

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma da
    super
    i usisivac, i metle, i svasta

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jedno vrijeme sam imala perilicu u kuhinji jer je kupatilo bilo tolko maleno da ni ja nisam stala u njega

nije mi bio bad, nije smetala, nisam uocila da je neki problem s prljavim rubljem, uostalom, ne nosa se samo prljavo rublje oko perilice, ponekad se izvadi i cisto mirisno pa cijela kuca zamirisi

onda smo preuredjivali kucu i smjestili je u kupatilo. ni tamo mi nije smetala

sad trenutno zivimo u iznajmljenoj kuci, tu imamo zasebnu prostoriju (praonicu) u kojoj stoji perilica (na nju bi stala i susilica, al nju sam radije u garazu uvalila) i onaj mali sudoper s elementicem (mislim da je nekih 40cm sirine)....

jos da je mrvicu malu veca - bilo bi jos bolje

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

to, to...

sami smo osmišljali prostor i crtali pa se cilo vrime bojim da smo nešto zakomplicirali bespotrebno...

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Po meni perilici nije mjesto u kuhinji. Mi imamo kuhinju, blagavaonu i DB sve u jednom i ta perilica bi osim praktičnih razloga i iz estetskih bila "šaka u oko".
    Najidealnije bi bilo imati vešeraj, a tko nema, onda kupaona ili čak WC ako je veći. Kod nas je u kupaoni perilica i na njoj sušilica.
    Frendica ima jednu "rupu" u dnevnom boravku" koju je zatvorila nekakvim provizori vratima i tu stavila perilicu i sušilicu... eto svakakvih ideja...

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj štrigica prvotno napisa
    jel' da? meni se to isto čini kao najbolja ideja jer taj prostor - ulaz i stubište inače ostaju neiskorišteni...
    ovako ću tu smjestit vešeraj i nekakvu spremu za sve šta neman di stavit + prostor za jakne i cipele...
    ovov ti je idealno rješenje i ne odustaj od njega.
    u ovoj kući di sam ja skale vode na gornji kat i ta ogromna praznina je napravljena ko ostava. odlična stvar, a prostor iskorišten do maksimuma.
    jedino je muka šta svaki put kad uđem u spremu opalim glavom o vrh jer zaboravim da je nakoso.

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kad bih imala vešeraj morala bi tamo imati i tv.
    Jedino vrijeme kad gledam tv je kad peglam onih nekoliko košulja.

Između kupaone i kuhinje bi izabrala kupaonu ako se može

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

idealno.. vešeraj, ali između kupionice i kuhinje, definitivno kupionca !
    da si samo zamislim one dlakice i koješta iz veša u kuhinji, ma taman posla.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

zamišljam kolika bi morala biti kuhinja da u nju stane perilica, sušerica, frižider, pećnica i još hrpa elemenata... :? Umjesto perilice biram element, ako mogu.
    nama je u kupaonici, a sušilica u hodniku, ispod bojlera (nažalost nije stala u kupaonicu). tamo su i metle, usisavač, stol za peglanje, ko mali vešeraj bez veš mašine
    sveki ima u kuhinji, onu koja se puni odozgor, nije neki bad. i onako ona pere noću pa iako je bučno nitko ne čuje

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Posle svih vaših odgovora definitivno mašina ide u kupatilo. Navikla bih se ja da mora u kuhinju, ali pošto mogu da biram....
    U dilemi sam zbog sušilice, jer će iznad mašine biti bojler pa neću moći da stavim sušilicu na nju. Ali pošto ću imati veeeeliki balkon i na njemu sušiti veš, mogla bih da kupim onu kombinovanu mašinu/sušilicu samo za neke iznimne i hitne slučajeve.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

moja preporuka je da kupiš perilicu a poslje vidiš da li ti treba sušilica jer te kombinacije 2u1 nisu baš uvijek najbolje rješenje.. naravno ako ćeš imati mjesta..meni je vešmešina u kupaoni a sušilica će na tavanske stepenice

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Samo ne kombiniranu. Tako sam i ja rekla, samo za one iznimne slučajeve a kako je to bila kobna pogreška sad je stvarno za samo iznimne slučajeve. U pet godina sam doslovno osušila 15-20 puta nešto u njoj.

Mi smo u ovom novom stanu napravili prostoriju za perilicu rublja- u njoj je i bojler(i nije u kupaonici), kao i sav smrdljivi veš. Tu ostavljamo naravno i ostale sitne stvari koje uvijek imaš za maknuti.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

jel bojler mora biti na visokom mjestu ili može i nisko (ako ga smjestim pod stepenice bit će nisko- druga opcija je kupatilo)?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

bojler možeš staviti gdje god da stane
    voda u njemu je pod tlakom tj. kad otvoriš toplu vodu nju iuz bojlera van tjera ulaz hladne vode iz vodovoda (koja je pod tlakom

samo vidi gdje stane, i koliko, imaš ih u više litraža: 30l, 50l, 80l

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja skidam sanitarije iz malog WCa da stavim mašinu i opremu za čišćenje tamo, a da veliko kupatilo oslobodimo... :D

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    bojler možeš staviti gdje god da stane
    voda u njemu je pod tlakom tj. kad otvoriš toplu vodu nju iuz bojlera van tjera ulaz hladne vode iz vodovoda (koja je pod tlakom

samo vidi gdje stane, i koliko, imaš ih u više litraža: 30l, 50l, 80l
    ovo mi je super... kad već ne mora na visoko onda će dobit izgon iz kupatila...
    :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •