I ja sam u vijecu od prosle godine. Tek mi je lani sin krenuo u prvi razred osnovne, a ove i drugi sin.zrinka prvotno napisa
Vijece roditelja cine predstavnici roditelja iz svakog razreda iz skole.
Zakonska osnova: Zakon o osnovnom skolstvu (clanak 90) i statut skole, koji bi trebao biti dostupan, ali ga se nisam jos docepala. Evo citata, ali to je nedovoljno.
Članak 90.
U cilju ostvarivanje zadaća osnovnog školstva i povezivanja škole s društvenom sredinom uz osnovnu školu osniva se vijeće roditelja koju čine predstavnici roditelja i učitelja.
Način rada i djelokrug vijeća roditelja uređuje se statutom škole.
Citat gotov.
Nisam s tim imala nikakvog iskustva, ali sam prihvatila jer mi se cini da angazirani roditelj uvijek moze napraviti vise "iznutra" nego izvana. To je prilika i da cujemo druge roditelje kako disu, a i ravnatelja.
Ne mogu reci da sam nezadovoljna (uspjela sam "na svoju ruku" progurati dodatni tjelesni za djecu iz boravka, ali to je jedino spomena vrijedno), ali ima tu jos puno prostora za poboljsanja...
Kod nas se Vijece roditelja bavi uglavnom organizacijom nekih sportskih natjecanja koja ukljucuju roditelje+djecu (vrlo pohvalno), ali i nekih drugih zajednickih aktivnosti.
Nadam se da ce ove godine biti vise prilike da se ukljucim (lani sam tek pocela dolaziti na sastanke i uglavnom slusala druge). Iznenadilo me, nakon pozitivnih iskustava s vrticem, kako je skola jako zatvorena ustanova i roditelji imaju vrlo malo utjecaja na njen rad. No, Vijece roditelja su odskrinuta vrata za roditelje, pa cemo to i iskoristiti.
Na proskogodisnjim sjednicama diskutiralo se o ekskurzijama, izletima, POBOLJSANJU UVJETA RADA U SKOLI (npr. obnova sportske dvorane) i slicno. To je dobro mjesto za skupljanje informacija.
Nisam sigurna, ali mislim da Vijece roditelja daje misljenje i o vanskolskim aktivnostima, ali jos ne znam detalje.
Eto, toliko od mene - pocetnika. Nadam se da ce se jos netko javiti...