NIVES RR - evo trika s kojim sam uspjela u svojim nakanama (odnosi se na vijeće roditelja):
Neke stvari ne prolaze i ne idu ako ljude prozoveš na sav glas pred auditorijem (kao i ovdje na forumu).
U miru božjem sam prišla ravnatelju NAKON što sam na sjednici vijeća lijepo sve odslušala. U miru božjem bez n+k kritičkih ušiju smo ljudski porazgovarali. Napomenula sam da smatram to-i-to (radilo se o uvođenju dodatnih sati tjelesnog za boravkaše-prvašiće, ali to nije bitno). Rekao je da će razmisliti o tome... I gle čuda, za cca mjesec dana (ne više od 6 tjedana, ne znam točno - do iduće sjednice) stvar se uredno riješila! I raspravili o tome na vijeću, pa ušlo u zapisnik. Razgovorčić je nije trajao više od 2-3 minute, svodilo se više na skretanje pažnje nego cimanje za rukav. Čovjek je to shvatio kao dobronamjernu primjedbu, a ne kao napad na svoj način rada.
Daklem, nije važno samo ŠTO tražiš, jako je bitno i KAKO to činiš. To je stvar dobre komunikacije. Moja svekrva bi sad rekla: Lijepa riječ i željezna vrata otvara!![]()