-
Ja sam vec 6. godinu u vijeću roditelja :/ jer nitko iz razreda se ne zeli time gnjaviti. Ove godine sam i predsjednik vijeća.
Sta sam u 6 godina vidjela? Prve dvije ili tri smo nesto uspijevali i napraviti jer je u vijeću bio 1 predstavnik za generaciju, dakle ukupno 8 ZAINTERESIRANIH roditelja. Otkad svaki razred daje predstavnika - nista. 48 ljudi kad se skupi i svako osjeca potrebu bar jednu rečenicu reći, nije bitno o čemu, nema sanse da se ista napravi, osim da se izgubi 2-3 sata.
Mene u očaj bacaju stalna skretanja na teme koje nisu u domeni VR - prometni problemi u kvartu, socijalni problemi, raspored voznje ZET-a i trasa... uglavnom taj tip generalnih pitanja za koje skola i onako daje misljenja (koja se ne uvazavaju na gradskom nivou).
Vijeće roditelja nema nikakve mogućnosti nesto mjenjati ili odlučivati, samo daje 1 predstavnika u skolski odbor koji ima ovlasti. VR moze prihvatiti ili ne prihvatiti izvješće vodstva skole , al to nista ne znaci. Moze predlagati i traziti mjere, akcije i sl. Al zapravo se sad pretvorilo u jos jedno birokratsko tijelo koje mora postojati, iako nista ne mora, a cesto ni ne moze napraviti. Uglavnom je sve ostavljeno inicijativi roditelja koja je slobodna stvar i bez ovog tijela.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma