Planiramo kupiti vrtić/ogradicu za paulu, pa me zanimaju vaša iskustva. Koji su bolji, ima li uopće kakve razlike, na što treba obratiti pažnju?
Planiramo kupiti vrtić/ogradicu za paulu, pa me zanimaju vaša iskustva. Koji su bolji, ima li uopće kakve razlike, na što treba obratiti pažnju?
zar ti nije malo kasno za vrtic?
zhabac kad je prohodao nije ni htio vise unutra. mozda smo ga koristili najvise 2 mjeseca, cim se digao na noge nije bilo sanse da ga ostavim unutra.
Sirius Black ja ti predlažem - polovnijer nikad ne znaš hoće li ga uopće klinac htjeti.
Ja sam bila posudila (za Patrika) i dva put ga poslikala u njemu![]()
Onda mi je služio za igračke jedno mjesec dana pa sam ipak odlučila maknut grdosiju i napravit oooogromni tepih od puzzli, ograditi spužvama i pustiti Patrika da istražuje. To je upalilo.
![]()
Ma, i ja sam mislila da ću moći bez toga, ali ispada da ne mogu. Paula ima na podu tepih i puzzle već 5 mjeseci, ali sad je zahladilo i pod nam je jako hladan jer smo u staroj zgradi i loša je izolacija.
U početku mi je bilo bitno da je na podu da počne pravilno puzati itd. ali sad mi je problem jer kad je budna ja ne mogu napraviti ništa jer moram biti cijelo vrijeme uz nju, pa ju usmjeravati da ne ode na parket jer je leden, da se ne penje sama uz kauč ili stol jer bi mogla pasti i udariti glavom. Meni je jako bitna njena sigurnost i nije mi svejedno ako raspali s glavom po podu i sl.
Eventualno, ako joj dam katalog od neckermanna onda mogu nešto nabrzinu pojesti ili staviti kuhati jer onda sjedi i to proučava 20-ak minuta.
Vrtić bi mi dobro došao da ju stavim unutra kad se tak s nečim igra i sjedi. Ili npr. kad idem na wc, stavim ju u sobi u kinderbet koji povučem do vrata da ju imam na oku kad sam na wc-u da mogu skočiti ako vidim da ima namjere prevrnuti se van. Ne mogu ju staviti da sjedi na podu u hodniku. Ponekad rasklopim kolica u hodniku pa ju stavim da sjedi za to vrijeme.
Kad idemo u šetnju, moram kolica prvo odnijeti po stepenicama onda nju jer ne mogu oboje istovremeno jer je usko stepenište, pa ju moram nekam staviti tih pol minute kad je sama u stanu. Do sad sam ju stavljala u kinderbet ali sad se bojim jer bi se mogla prevrnuti van.
Ja sam Karla stavljala u vrtić kad bi morala do wc ili oprati pod i sl.
vrtić je bio velik, visok, kvadratni, stvarno je bilo mjesta u njemu, na dno sam mu stavila spužvu od playgrounda i povisala sve igračke, ma izgledao je predivno.
ali,..karlo još nije imao ni godinu dana i pored mene žive i zdrave, udaljene metar od njega sa krpom u rucu - iskočio je, napravio salto i ostao plakati na podu!
Tada smo spremili vrtić!
Mislim da vrtić nije za djecu koja su prohodala, vole se penjati i sl.
Ja se zbog toga bojim ostaviti je u kinderbetu jer kad ustane ograda joj je ispod pazuha i da se malo povuče gore mogla bi se prebaciti van. Vrtić je ipak viši, ona sad ima nekih 76 cm pa mislim da se ne može popeti van.
Osim toga, kad počnem raditi čuvat će ju svekrva pa mi je sigurnije da je u vrtiću nego da ona izvodi svašta ko ja sad. Npr. kuham i svakih pol minute skačem dolje k njoj
Još sam zaboravila napisati...Ako se voli sama zaigrati u kinderbetu, onda će sigurno htjeti i u vrtiću. U kinderbetu stoji i hoda u stranu po madracu, a u vrtiću će ipak hodati po tvrdoj podlozi.
meni je vrtić jako korisna stvar iako miniMe mrzi biti u njemu. ali ja moram na wc, moram nešto pojest...jednostavno neke stvari se moraju. 15 minuta joj je granica, taman koliko mi treba.
i ja bih ti savjetovala da kupiš polovni, ja nisam i žao mi je. iako, stvarno sam zadovoljna svojim. moj izgleda više kao putni krevetić nego kao vrtić, tj. ko dva spojena putna krevetića. kvadratni je, ne pravokutni. i, ono što je meni bilo važno, ona mrežica je čvrsta (tvrda, napeta), ne labava. i nama se dogodilo da je mala skoro ispala iz jednog vrtića (kod susjede, klasični vrtić) jer se uspjela popesti na onu mrežicu. koma
naš izgleda slično ovako ali nema kotače i šareniji je
ja sam svog dobila na poklon i super mi je. Ali da kupujem, kupila bih ovaj veći kvadratni (kao ovaj na linku od puntice)
našla sam sliku našeg vrtića. samo što smo mi maknuli ručkice jer su nam bile nepotrebne i (meni se čini) opasne.
umu u nje om vrtiću jedino ručkice i zanimaju. sva sreća da su rupice malepa nema šanse da se popenje
Ja sam imala ovalni, metar visok...
Nije bilo šanse da ispadne i spasio bi me kad bi morala kuhati, prati, glačati...
Stavila bi mu unutri mekane igračke i on zadovoljan. A kad se počeo uspravljati ručice koje su unutra pomogle bi mu da ustane...
Meni je bio dobar...
A sad nemam pojma šta ću s njim...
Jel triba kome![]()
Isti taj vrtić i mi imamo! Super jepuntica prvotno napisa
ali
stoji kao skladište za igračke jer ga se M. užasava
Kad ga stavim unutra na minutu cijelo vrijeme je na mrežici i zove me tih minutu...
Btw, meni sa tih ručkica vise igračke; zakaj se tebi Puntica one čine opasne?
Mi imamo pravokuutni, i stvarno mi je koristan kad trebam nešto kratko obaviti - do 15 min - jer dulje ne može izdržati! Makar, prije neki dan, igrao se sat vremena u vrtiću, ne znam kako mu je to uspjelo, ali sam ja zato pospremila skoro cijeli stan! Inače, R još ne hoda, pa ne znam kako će funkcionirati s vrtićem kad prohoda.
Kupila je svekrva novi, na kraju nismo uzeli polovni. Koristit ćemo ga valjda i za drugu bebu, a kasnije prodati.
Iskreno se nadam da će htjeti biti unutra, bar tih nekoliko minuta dnevno da odem na wc ili nešto skuham.
Sad razmišljam da smo ga možda i prije trebali kupiti :/ Nisam ju htjela prije stavljati unutra jer se tek s 9 mj. digla četveronoške i nije se posjedala, i puzala je na trbuhu, pa je bila na podu na puzzlama. S 10 mj. se posjela, počela pravilno puzati i digla se na noge - sve u jednom danu. Sad hoda u stranu, drži se samo jednom rukom, pa se nadam da će to u vrtiću moći vježbati. Moja mlađa sestra je tak napravila prve korake, s jedne strane ogradice na drugu.
Vrtić dobro dođe. iskreno Sara od kako je prohodala (9 mj.) samo par minuta bez plaća može izdržat u njemu ali meni dovoljno da obavim ono što sa njom ne mogu. Ni kad je puzala nije htjela biti u njemu jednostavno se bojala biti ograđena i sama.
Ali koristim se i jednim trikom, obzirom da Sara brzo svaku igračku izgušta pola ih sakrijem pa mijenjam svakih tjedan do dva. Tako da se poželi "sakrivenih" igračkica koje stavim u vrtić i drže ju zaokupljenom ponekad i dulje od predviđenog. U svakom slučaju ne treba uzimat nove vrtiće, to nije potrošna roba i polovni su također očuvani. Brate preskupi su, cca 500 kn za nešto što služi samo za nuždu. Ali tako je to kad imaš dijete ništa ne uspiješ istrošit, poderat, iznosat.... zato uvijek za takve stvari treba ići u second hand!
Stigao nam je vrtić, Primi sogni, kupila svekrva za 320 kn (s popustom).
Paula je bila oduševljena, nije se dala van iz njega 45 min. Prvo je sjedila i puzala ukrug, onda je skužila da može ustati. Do sad je ustajala uz kauč, naslonjena na laktove s naprćenom guzicom jer joj je prenisko i tak je hodala u stranu, a sad stoji uspravno, prebacuje se s jedne strane na drugu, drži se samo jednom rukom i tak. Baš joj je fora. Da smo ju stavili kad još nije mogla stajati mislim da joj se ne bi sviđalo, a sad uživa. Ispasti ne može nikako jer je ogradica dosta visoka, u visini usta joj je. Sad konačno mogu na miru na wc, a ovih dana možda i nešto konkretno skuham kad budemo same doma
Je ko koristil putni kinderbet kao vrtić? Mislite da je podloga dovoljno čvrsta dok dijete počne stajati?
Osvježila bih ovu temu, jer se o njoj već neko vrijeme nije pisalo, a kako planiram kupiti vrtić/ogradicu za 7mjesečnoga dječaka (prvenstveno radi podizanja na noge), interesiraju me vaša iskustva. Koji su bolji, ima li uopće kakve razlike, na što treba obratiti pažnju, koje marke se preferiraju?
Kako to misliš, prvenstveno radi podizanja na noge? Najlošija stvar kod vrtića je upravo neispravno i prerano podizanje na noge.
Nemoj kupovati vrtić radi podizanja na noge. Mi ga baš zato nismo htjeli kupovati. P. se digla na noge s 10 mj, a s 11 je hodala uz namještaj i tek onda smo ju stavili u vrtić.
Ja bi preporučila onaj koji ima noge na sva četiri ugla, ne znam kak to objasniti. Uglavnom, onak da se dijete ne može udariti u nogu od vrtića kad pada unutra. Neke imaju noge onak bočno uz stranicu vrtića, jesu one obložene s spužvom pa se ne može ozlijediti ali nije zgodno kad lupi glavom po tome.
Nama vrtić dobro dođe iako ga ne koristimo baš često. Ali ga koristimo još uvijek. Npr. da pričeka u njemu kad trebam odnijeti kolica dolje po stepenicama, ne mogu ju ostaviti samu u stanu, iako mi treba pol minute.
Mi smo na poklon dobili sklopivi pokretni krevetić od brevija. Jako je čvrst i velik, naime kad se rasklopi ima dimenzije klasičnog krevetića 120x60. Od sestrične smo dobili mali madrac ne korišten i to sam joj stavila u taj vrtić i ona evo već se 5 mj igra u njemu, skače i uživa jer joj je veeeeelik. Zna se zaigrati i po dva sata dok ja oko nje nešto po kući prčkam i spremam, ali ako sjednem "mamaaaaaaaaaaaaa"...
Taj krevetić nam se čini puno prostraniji i bolji od vrtića, a i super je kad smo išli na god. negdje ili u vikend goste kod rodbine. Onda i kad nisi kući imaš i krevet i vrtić.
Mi imamo putni krevetić doma umjesto klasičnog kreveta, samo smo kupili kvalitetan madrac i to nam je super jer se može ludirati i bacati po njemu kaj ne bi mogla po krevetu s drvenom ogradom.
Igrala se u njemu kad je bila manja a ja sam morala npr. na wc i slično. Ali problem je nastao kad je dovoljno narasla da mi se činilo da bi se mogla prevrnuti van na glavu ako se jako nagne jer joj je onda ogradica bila preniskla. U vrtiću to ne može jer joj je ogradica malo ispod usta, a u krevetu joj je malo iznad lakta
Pa makni madrac i stavi štep dekicu. Ionako idu topliji dani.
mi imamo upravo ovakav (kao na linku). u početku smo stavili dvije spužve jednu na drugu. kako je narasla i mogla ispasti smo maknuli jednu spužvu. mislim da ćemo uskoro i drugu maknuti (visoka je 74 cm znači malo manja od tvoje Sirius Black). dok nije hodala je htjela dugo biti unutra međutim od kada hoda baš više i nije zainteresirana, ali stvarno mi dobro dođe kad moram nešto napraviti.puntica prvotno napisa