Pokazuje rezultate 1 do 50 od 103

Tema: Molim pomoć-rođendan u vrtiću bez grickalica i slatkiša.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne bi patuljak mogao izvesti Heimlicha jer je mali i nemre uhvatiti ispod ošita.

Nego, to se sad kostimi svi kupuju, i djeca su frknula nosom na ideju da rade, a nisam ni ja spretna, i nisam pravo imala vremena, .. a za slatkiše u vrtiću sam htjela čisto da se zaslade, ne sad ne znam što, al prošo voz. Ne mogu reć idući put ću pametnije kad više neće u vrtić.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Ne bi patuljak mogao izvesti Heimlicha jer je mali i nemre uhvatiti ispod ošita.

Nego, to se sad kostimi svi kupuju, i djeca su frknula nosom na ideju da rade, a nisam ni ja spretna, i nisam pravo imala vremena, .. a za slatkiše u vrtiću sam htjela čisto da se zaslade, ne sad ne znam što, al prošo voz. Ne mogu reć idući put ću pametnije kad više neće u vrtić.
    Ovo nije opravdanje. NAĐI vremena, a s trudom dođe i spretnost. Ne radi se o tome da im ti to napraviš, nego da ZAJEDNO radite. Moj L. je rezao kolute za klobuke gljiva muhara i to mu je valjda bilo prvi put da koristi prave škare. Sreći nikad kraja... Kulturu da se cijeni vlastiti (i tvoj) rad moraš izgraditi doma ako ne želiš podleći konzumerizmu.

Ne moraš znati šivati, treba malo snalažljivosti i mašte, ali ključ je da se to radi doma. Razvoj fine motorike, razvoj osjećaja da rade nešto sa svrhom i spretnost doći će kao posljedica.

Neš ti mašte za napraviti npr. krinku https://www.sve.hr/images/detailed/3...6006884956.jpg Izrežeš od papira (ili nacrtaš, pa neka djeca režu), ukrasite po želji, pričvrstiš gumicu i gotovo. Gumicu kupiš na kalemu u Nami na pozamanteriji.

Još ideja: vilinski šešir od papira - običan stožac. Treba ti papir i ljepilo ili klamerica. A kad to napraviš, pustiš dječurliju da ga namažu ljepilom za papir i posipaju šljokicama ako im se ne da farbati... Od vune se napravi onaj cof ili resice. Za ispod brade tanka gumica i voila. Mogu se na taj šešir pričvrstiti i pletenice od vune i druge koještarije. Mogu se zalijepiti točkice od kolaž papira ili folije. Ma reci mi da za to treba neka ekstra spretnosti...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •