Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: UDARAC U DESNI, KRVARENJE

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno UDARAC U DESNI, KRVARENJE

Unaprijed se ispričavam moderatoricama šta ova tema nije na zdravlju djece, ali nadam se da ću ovdje prije dobiti odgovor.

Mali mi je udario usnicom u rub kredence, krvarilo je, mislila sam da je samo usnica iznutra, ali sad kad je zaspao vidim da je ozlijedjeno zubno meso preko lijeve gornje jedinice. Šta da radim, nedilja je, triba li ga voditi kod stomatologa? Ne znam može li biti posljedica po zub, udarac je bio dobar, ali više ne krvari i sada spava. Kako mu mogu umanjiti bol, ako posli bude bolilo? I tako je kmezav jer mu izbija novi zub, mislim da ce se sad jadan napatiti. Neki savjet, bilo sta.....

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi smo imali sličnu situaciju, udario se u desni dok mu još nisu niknuli zubići. Krvarilo doduše nije, ali je ostala modrica. Ja sam se prepala jer nikad u životu nisam vidjela modricu na desnima, pa sam ga odvela doktoru, a tamo me svi gledali u stilu - daj vidi luđakinje, zbog kakve gluposti ona dolazi doktoru.

Uglavnom, prošlo je i sve je bilo OK. Ja bih na tvom mjestu pratila kako se razvija situacija i ne bi ni sebe ni njega maltretirala povlačenjem po doktorima u nedjelju popodne. Puno ga mazi i tješi i držim fige da ne bude ništa!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Odvedi ga zubaru. Nama se to dogodilo na moru. Zub je nakon nekog vremena pocrnio. S obzirom da ga ne boli ostavili smo ga da čuva mjesto za trajni ali baš ružno izgleda

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

nama se dogodila jako slicna situacija
    lupila se i cak je i odvalila komadic zubnog mesa. srecom teta mi je stomatolog, zvala sam je odmah i rekla mi je da ako je zub neostecen da nema veze.
    zubno meso brzo zacijeli

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo da se javim. popodne je bas gadno izgledalo, onako krvava rana preko cijelog mesa iznad jedinice. Ali plakao je kao i zadnjih dana pa sam zakljucila da place zbog izbijanja novih, tek veceras vidim da se to krvavo ocistilo, valjda je bio onako ugrusak i cijelo popodne mi je sve mazao smedjom slinom, sad se dobro vidi da je samo malo razderano meso povrsinski, usnica je primila veci dio udarca i malo otekla. Valjda ce biti i redu. Dobila sam informaciju da kod tih udaraca moze doci do pomicanja trajnih zuba u zacetku, pa kasnije rastu svakako i da je to najveci problem koji se zapravo i ne moze sprijeciti nego lijeciti protezama kada krenu trajni zubi.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

saljem

nama se to dogodilo proslu nedjelju. bilo je krvi ko u prci- desni iznad gornjih jedinica. krvac- betonski zid i rupa u betonu.

izgledalo je fakat grozno i ja sam se sad sledila kad sam procitala ovo "nakon nekog vremena" jer sam taman mislila da je sve gotovo.
    nama se kroz ozljedjeni desni kao prozralo bijelo :/

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ajme sad sam i ja u panici, prije neka 3- 4 tjedna je nabila bočicu Jane na gornje desni , ne pitajte, pila je vodu, šetala i otvarala vrata i ta vrata su je udarila u bocu i nabila je u desni. Krvarila je, dosta, kasnije sam gledala i našla jedino ranicu na unutrašnjosti usnice. Nakon prestanka krvarenja sam joj dala keks da odgrize da vidim da li je boli i nije reagirala pa sam pretpostavila da je ta ranica na usnici jedino. Sad me frka ovo za zubiće, izgledalo je kao da ju je dobro nabila :shock:

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

joj užas.moj dugo ništa i onda se ubije ko brus vilis.jučer je kresnuo na ionizator i razbio arkadu oka,katastrofa!no,što se tiče zubnog mesa,ne znam da li djeca smiju octenisept? :? ja sam si s tim na tupferiću mazala rane od operacije čeljusti,isto sam je razvalila na moru kad sam pala na stijenu sa otvorenim ustima i ful mi je pomoglo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •