Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Pitanje za iskusne rodice

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Pitanje za iskusne rodice

Prije trudnoće dijagnosticirani su mi polifolikularni jajnici. Taj se poremećaj manifestira nepravilnim ciklusom između ostalog pa mi je ginićka utvrdila trudnoću onako otprilike, uz pojavu nekakvih laganih krvarenja nakon začeća. Po njezinoj procjeni starosti ploda utvrdila je mogući termin poroda 9. siječnja 2009. , a svakim daljnjim pregledom ultrazvukom evidentirana je starija trudnoća i to za 2 tjedna pa je po tome (tako piše na onoj sličici sa uzv-a) termin poroda 31.12.2008.
    Što vi mislite o tome? Malo mi je bed što ne znam u kojem sam sada tjednu 25. ili 27. :?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja bih u tvom slučaju više vjerovala uzv-u ako svaki put pokazuje 2 tjedna više i pošto se ovako nemože točno odrediti.
    meni se u prvoj trudnoći uzv pokazao točnijim iako je razlika u računanju bila samo 4 dana.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

pa i ja tako mislim. u stvari, baš me zanimaju iskustva drugih mama, jesu li rodile po uzv-u ili po računanju prema zadnjoj mjesečnici?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Meni je termin po zadnjoj M bio dobar, a po UZV je bio nemoguć (tjedan dana kasniji, što je bilo nemoguće s obzirom na ciklus i odnose).

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

S obzirom da sam znala kada sam ostala trudna, lako mi je bilo racunati...mada je prema UZV beba bila nesto manja s obzirom na tjedne.
    No rodila se 1 dan prije termina.

2 tjedna gore/dole, sve ovisi kad je doslo do ovulacije, tj. do začeća.

čestitam i sretno

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Meni su se termin prema zadnjoj menstruaciji i porod poklopili za minus jedan dan, a UZV je uvijek odgovarao.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Iako sam ja mislila da će biti malo kasnije s obzirom da imam nešto duže cikluse.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Bed mi je ovo izgovoriti javno, ali ja nisam imala pojma koji mi je datum ZM! Bubnula sam otprilike, termin mi je po tome bio 19.06. a po UZV 03.07. Rodila sam 05.07, znači UZV rulz!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

a sada još i ovo.
    po veličini glavice starost bebice je bila 24 tjedna, a po dužini ekstremiteta 23. jel to normalno? mislim, da ne bediram bez veze :?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nemoj se bedirati bezveze, mom malcu su stalno bile razlike izmedu glave i trbuscica i po 2 tj. Ja imam policisticne jajnike i isto nikako nisam mogl znati u kojem sam tocno tjednu, tek su pod kraj trudnoce mogli donijet procjenu po velicini bebe. Imala sam 3 razlicita termina i na kraju nisam rodila niti na jedan od tih.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj ma-ma prvotno napisa
    a sada još i ovo.
    po veličini glavice starost bebice je bila 24 tjedna, a po dužini ekstremiteta 23. jel to normalno? mislim, da ne bediram bez veze :?
    Naravno da je normalno.
    Ne brini se bez razloga

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj ma-ma prvotno napisa
    a sada još i ovo.
    Normalno je i rijetko kome se sve mjere podudaraju s tjednom trudnoće.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •