Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Mekana stolica

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Mekana stolica

Pitanje:
    Mala mi ima proljev sada vec 5 dana i nikako da prodje, a zbog toga ima i osip po guzi. Ima 6tj., ja pazim sto jedem , stalno je na cici i nikako da to prodje. Ima li to veze sa grcevima? Danas je bila malo i zelenkasta
    Mame, help, savjeti :? :?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

koliko stolica u 24 sata?
    Zašto misliš da je proljev; tekuća stolica je sasvim normalna kod dojene djece.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa da, ja sam mislila da je tekuća stolica normalna kod beba?
    Toma još nikad nije imao formiranu stolicu - uvijek zlatno žutu tekuću :?

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

vidis, vidis...nisam brojala stolice

pod proljev sam mislila da "leti", tj. kada kaka onda prvo ide nesto kao vodica i onda "prsne" ono ostalo
    nisam pametna... :? ...je zlatno zuta, ali mi se cinila pretekuca

zar nije da mora biti kasasta kao i kod djece koja su na bocicu??

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Konzistencija stolice kod dojene djece može biti tekuća, kašasta i čvrsta; sve je normalno.
    ako "pršti", odnosno, mi kažemo da je eksplozivna, može značiti da vas je napala gljivica.
    Jesi li primijetila bijele naslage u bebinim ustima ili neke promjene na svojim bradavicama?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

kakva joj je guza poslije tih stolica, tj dali je stolica agrsivna, kisela? ako je koža crvena i bolna sa osipom možda bi bilo dobro da odeš liječniku jer posotiji mogućnost da je neka bakterija. zlatnožuta boja (boja senfa) je najnormalnija boja stolice kod dojene djece a i učestalost nakon svakog podoja je također normalna kao i što je normalan izostanak stolice i po tjedna dana(kod dojene djece). sve je individualno bitno je da beba normalno jede i da se normalno ponaša. postoji mogućnost i da je zrak dospio u probavni trakt pa ga tijekom nožde ispušta van ali ako si sumnjićava ne bi bilo zgoreg posjetiti pedijatra i porazgovarat o tome pa nek se urade pretrage jer ni bakterije nisu rijetkost.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mi smo imali fazu zelenkaste proljevkaste stolice, ali srecom bez osipa na guzi... ne znam sto je to bilo, mozda stomacna viroza...? srecom proslo. drzim fige i vama!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj manal prvotno napisa
    mi smo imali fazu zelenkaste proljevkaste stolice, ali srecom bez osipa na guzi... ne znam sto je to bilo, mozda stomacna viroza...? srecom proslo. drzim fige i vama!
    one mogu biti takve i kao posljedica progutanog zraka uslijed hlapljvog dojenja ili prejakog refleksa otpustanja mlijeka. uz to mogu biti i eksplozivne.

takodjer mogu biti posljedica neceg sto je mama pojela/popila. narocito ako je imala kakvu terapiju.

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mi smo jako dugo muku mucili sa zelenim stolicama...ali u principu to je normalno. malog sam vukla na sve moguce pretrage, nikad nista nije nadjeno. necu reci da sam ga bez veze vukla, jer ipak mi je bilo lakse kad sam saznala da je sve ok. bilo je cak i krvi u stolici, ispostavilo se da je puknuta guza bila. cest slucaj kod sluzavih i eksplozivnih stolica. bitno da nema puno krvi...

gastroenterolog mi je isto rekao da se nista ne zabrinjavam ako se dijete normalno ponasa, ako je veseo i ako dobro jede; to znaci da je sve u redu. a stolica kakva god da je, normalno je sve kod iskljucivo dojene djece!

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

stolica je zlatno zuta i cak ni fleke ne idu dolje sa pelena 8) , ali je guza crvena i osipala se. mazem sa bademovim uljem i rim. kamilicom, ali stavila sam i malo Sudokrema. Ipak nakon stolice se sve zacrveni
    Meni su bradavice ok, peckaju kada se cica napuni, ali mislim da je to normalno... :?
    ako ne prodje skoro budem u pon. otisla do dr. da pogleda ili do patronazne

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Je li kakica možda smrdi? Nama je kod gljivica bila eksplozvna i smrdila na jogurt/kiselo mlijeko. Ali je znala biti rijetka i eksplozivna i kad se sve bilo u redu (dok je bilo isključivo na cici).

Probleme s guzom smo imali dok god je puno kakao (prva 2-3 mjeseca, poslije je prorijedio kakanje na 1x dnevno ili svaki drugi dan), jednostavno ga je iritiralo, bez obbzira kako brzo ja promijenila pelenu.

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Je li kakica možda smrdi? Nama je kod gljivica bila eksplozvna i smrdila na jogurt/kiselo mlijeko. Ali je znala biti rijetka i eksplozivna i kad se sve bilo u redu (dok je bilo isključivo na cici).

Probleme s guzom smo imali dok god je puno kakao (prva 2-3 mjeseca, poslije je prorijedio kakanje na 1x dnevno ili svaki drugi dan), jednostavno ga je iritiralo, bez obbzira kako brzo ja promijenila pelenu.
    ajme...da...na pokvarena jaja ili tako nesto...

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

bila sam kod dr.
    sada mazemo plimikolom i prolazi polako

receno mi je da stavljam gaze na pelenu i da ih perem na 90 kada vec NECU koristiti jednokratne

kakva vi imate iskustva - jel prodje brze sa pampersom ili? Ajme piiiitanjaaa u ova 2 mj.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ne, jer se gljivice mnoze na "umjetnim" mateijalima, tamo im je fino toplo i vlazno i uzivaju

isto tako, koliko znam 60 stupnjeva je dovoljno. i kad imas soor ne peres crni grudnjak na 90, zar ne

da prodje

i obrati paznju na bradavice, znaju se gljivice pojaviti i u ustima, prosire se.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno savijet molim

I ja trebam pomoć,pri svakom prematanju,cca svaka 2-4 sata, u pelenama ima maLO kakice-izgleda kao da je prducnuo pa mu je pobjeglo-bojim se da nije proljev? Inače tako je zadnjih 10 dana koliko smo samo na prsima(do tada sam mu znala ubacito adaptirano)-star je 7 tjedana. Kaka dnevno 1-2 puta...e da i što se mokrih pelena tiče, ima ih 7-8,ali nisu uvijek jednako mokre,ponekada jače,a nekad samo malo-jel to u redu? sljedeći tjedan idemo na vaganje...

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

tuntun opusti se
    ono što se zove proljev je kad se kakica potpuno upije u pelenu, dakle potpuna je tekućina. Nek me netko od cura ispravi ako nije točno.
    Za ostale stvari koje te brinu odi na topik dojenje i tamo će ti sigurno neka savjetnica pomoći

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Lara još dan danas ima tekuću stolicu i proljev, nekad zelenu a češće žutu do staro zlato boje. Samo je na siki. Pedijatrica kaže da je to normalno. Super napreduje ima 10 kila da ju samo ne dojim pedijatrica bi već imala primjedbu. Prije 2 tjedna je imala ragadu ( puknula joj malo guza s vanjske strane) zbog eksplozivnih stolica, uglavnom nalaz stolice na krv je negativan a i na bakterije isto. Kad je bila beba imala je takve stolice zbog grčića a sada navodno od zubića. Stalno je svrbe il bole šta li već. U razdoblju između grčića koji su trajali od 12 dana do puna 3 mjeseca njenog života neko vrijeme je bilo primirje a onda su sa nepunih 4 mjeseca počele opet tekuće stolice zbog zubića jer je sve drugo u redu a prehranu nisam mijenjala zbog dojenja. Toliko o našem iskustvu i još muku mučimo s tim stolicama i uvijek ostaje pitanje pa zašto je tako tekuća stolica gotovo vodenasta i upije pelenu u onu krpenu tetru prematamo.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Gab je dojena beba i sve do početka dohrane imao je tekuće stolice raznoraznih boja.Doc je rekla da je to posve normalno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •