Kupila sam novu perilicu sa 1400 okretaja i primjetila sam nakon pranja na već 2,3 pamučne majice malu rupicu.
Pregledala sam bubanj i nigdje nije oštećen pa me zanima dali netko ima sličnog iskustva
Inače perilica je Candy
Kupila sam novu perilicu sa 1400 okretaja i primjetila sam nakon pranja na već 2,3 pamučne majice malu rupicu.
Pregledala sam bubanj i nigdje nije oštećen pa me zanima dali netko ima sličnog iskustva
Inače perilica je Candy
Ne znam za tu, ali imala je šogorica problema s tim, njoj bi rastrgalo cijele rukave, nogavicu - ma katastrofa.
Napravili valjda 10 servisa i stalno isto.
Nakraju su uzeli novu.
Reklamiraj dok možeš.
pa smanji okretaje
meni na 700 pere ko bog i nis ne unisti
Kažu da je 1000 okretaja neki maksimum iznad kojeg ne bi trebalo ići. Ja 90% svog veša centrifugiram na 1000 okretaja i nikad mi se ništa nije potrgalo niti deformiralo.
Frendica ima mašinu s 1200 okretaja, i nakon što je 3 puta oprala jednu majicu, primijetila je na njoj mjestimično sitne rupice, kao da su je izjeli moljci.
Moja ima 1200 okretaja i otprilike 400 okretaja viška.
Sve više od 900 okretaja mi previše iscijedi veš, izmuči ga i jako zgužva. Sad standardno centrifugiram na 750 i to mi je ok.
Ja isto rijetko idem iznad 800, ali može biti problem i u nekom komadu koji na sebi ima neki drukerić ili kopču, nešto što može zapeti, meni se to znalo dogoditi.
navikla sam centrifugu od 1200, a sada i 1400 i nista se vesu nije desilo. Samo se puno brze susi.
Frendica ima mašinu s 1200 okretaja, i nakon što je 3 puta oprala jednu majicu, primijetila je na njoj mjestimično sitne rupice, kao da su je izjeli moljci.[/quote]
E baš o takvim rupicama se radi ,ko da su ih moljci izjeli
a ja sam se neki dan pitala zar imam moljce u ormaru kad sam izvadila robu iz mašine...sad znam u ćemu je kvaka![]()
To se ev. moze dogoditi kod stvari koje su lose kvalitete ili ako su napravljene od tkanina koje su godinama stajale na skladistu.
i mi smo prije preko 20 godina imali Candycu (da ne budem nepravedna, uzeli smo je jer je njena prethodnica Candy prala savršeno)Davor prvotno napisa
isto je kidala
i to najviše donje rublje
sve gaće su nam bile rupičaste
a u servisu su nam rekli da nisu oni krivi što mi imamo loše gaće![]()
ali su ipak promjenili bubanj
poslije nije bilo problema
nove gaće nisu kupili![]()
Ja imam Candy kombinovanu pere/suši, i nemamo rupičaste gaćone![]()
Da ne otvaram novu temu o veš mašini nadovezujem se na ovu.
Zanima me kako čistite onu rupu u koju ide ladica za prašak? Ladicu izvadim i izribam ostatke praška i ono grozno crno što se uhvati na nju, ali ne znam kako očistiti rupu u koju ide ladica. Danas čistim ladicu i sagnem se i povirim u tu rupu - bljak fuj - naslage praška užas!!! Najviše po "plafonu" te rupe... Jel ima neki trik za čišćenje te rupe??? Heeeelp
Ja već 6 godina vrtim sve vrste veša na 1200 i nikad se ništa nije dogodilo, veš uopće nije jače izgužvan, a brže se osuši.
ja sto mogu dohvatiti cistm cetkicom za zube a jedanput mjesecno ulijem 1l octa i stavim je da pere u prazno![]()
Ocat ide kuda? u dozator? u bubanj? (samo ulijem ili u posudice???- 1l je puno za posudice...i na koju temperaturu zavrtiti?fiorelo prvotno napisa
to nam je predlozio tehnicar koji radi na popravku za ves masine i funkcionira :D odtad nekupujem nista protiv kamenca.
1l octa se ulije u ladicu(ja ulijem u sve pregrade) i pustis masinu da opere u prazno na 75°
kakva je? je li ti se čini da je malo vode i zašto onako dugo pere? zašto rublje nako sušenja bude onako izgužvano?vještičica prvotno napisa
Candy Alise CLD 135 5kg pere, 5kg sušijanjica prvotno napisa
Nikad ne perem dupke pun bubanj
uvijek uključim tipke za intenzivnije pranje i ispiranje
koliko dugo pere, pravo da ti velim, nije me briga, bitno mi je da dobro opere i ispere
Samo sam jednom osušila veš "u kompletu" tj. uključila da počne sušiti automatski kad se pranje završi.
Nikad više. Sušila je cijelu noć, veš je bio presušen i strahotno pogužvan.
Sad kad opere povadim "teške" stvari - peškire, trenerke, fitted pelene. Preostali veš (oko pola bubnja) rastresem (bude slijepljen i zgužvan od jake centrifuge) i stavim na sušenje. Tako se ne zgužva, a savijem odmah hakon što izvadim iz bubnja. "Teške" stvari sušim posebno ako sušim sve zajedno one ostanu mokre, a tanje se presuše.
Iako djeluje kao mnogo posla, nije. Ja imam jedan balkon koji ne može primiti 5kg veša. Živim iznad ulice u centru. Zimi sušenje na balkonu ne dolazi u obzir, a sušenje po radijatorima ne praktikujem jer nam je jedne zime navuklo vlagu.
Sve u svemu jasvoju Alisu!
ja imam isto Candy perilicu, bez sušilice! super mi opere veš, na 1200, brzo se suši, ali nikada ne perem ful punu mašinu! ja sam prezadovoljna sa svojom!![]()
danas sam probala ovo s octom! oduševljena sam, sva se sjaji iznutra!
od sada to prakticiram 1X mjesečno!
fiorelo![]()
moja za sad štimaDavor prvotno napisa
![]()
glavno da nije electroluxsorciere prvotno napisa
![]()
aleksandra70vanja prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
a, ne! kad je perilica u pitanju - glavno da nije GORENJE!![]()
A doka' će - ne zna se.sorciere prvotno napisa
Namjeravam kupit novu veš mašinu al treba mi ona od 7kg naviše koju za preporučit?
Jel dobra Bosch ima neko iskustva? Čula sam da je kvalitetna od Miele ali je jako skupa.
sad se i ja ubacujem ovdje, pa ako itko zna...kupila sam danas candycu za mamu, onu usku, i bila je stavljena u stiropor i sve to kompletno zamotano najlonom.ali nije bila u kutiji nikakvoj, vec samo tako.i uglavnom, kad smo otvorili sve super izvana, ali unutra je bila i ona cijev za odvod koja je bila mokra, izlili smo iz nje oko 2dl vode.pa me zanima, od kuda voda?!? jel moguce da je netko kupio pa vratio pa su nama uvalili, ili nesto drugo?
Vjerojatno je negdje vec radial. Pogledaj kakv je filter i posudica za prasak, odnosno kad izvadis posudicu, pogledaj sto dublje unutra.miki2302 prvotno napisa
imam Bosch i prezadvoljna samBambi prvotno napisa
(moja je 6 kg)
zasto trebas teko veliku :?
Zato jer imam troje djece i brdoooo vešaharibo prvotno napisa
bzara
ideja s octom je doista fantasticna ja cak primjecujem da mi i ves ljepse mirisi![]()
koja ideja s octom? Niš ne mogu naći?fiorelo prvotno napisa
Ja sam htjela kupiti boschicu od 7 kg, ali me serviser upozorio da jedino ako je proizvedena u španjolskoj (a ni jedna nije, piše na onim naljepnicama otraga)
pa sam kupila LG isto 7 kg, s garancijom od 10 godina, trenutno je ta najpouzdanija na našem tržištu. I dosta skuplju od Bochice :/
BAMBI citaj:
to nam je predlozio tehnicar koji radi na popravku za ves masine i funkcionira odtad nekupujem nista protiv kamenca.
1l octa se ulije u ladicu(ja ulijem u sve pregrade) i pustis masinu da opere u prazno na 75°
provjereno,sluzi za odrzavanje ves masine i skidanje kamenca![]()
hvala cure![]()
nisam čula za marku LG
jabukov ili alkoholni?fiorelo prvotno napisa
LG, od Goldstara nekadašnjeg
i mobače delaju![]()
i moja je bila samo u najlonu i stiroporu, tak da su ju malo kresnuli sa strane :/ , al tu sam im vratilamiki2302 prvotno napisa
. drugi dan su mi dovezli drugu, ali vode nije bilo unutra...
jesi provjerila posude i filter?
Vishnja
ja koristim jabucni ocat jer ga najvise koristim u kuhinji pa ga uvjek imam pri ruci ali mozes koristii i alkoholni
kaže MM da mora bit vode, jer se sve mašine tvornički testiraju i da u mašini uvijek zaostane malo vodemiki2302 prvotno napisa
nekad zna biti i u bubnju, pogotovo kad se mašina malo bolje protumba u transportu
kaže da novije mašine, pogotovo suđerice imaju i čep na kraju odvodne cijevi da ne bi ta voda curila okolo
:?Davor prvotno napisa
a tko je rekao da trebaju biti muce?
da ne otvaram novi topic o masinama, sta mislite o whirpool masini za 5 kg vesa sa 1200 okretaja i kosta 2800 kn. ima li ju netko i kakava su iskustva?
Motda se malo kasno ukljucujem inace mi je to od proslog ljeta , majice kratkih rukava i par dugih rukava, imaju 3-4 rupice neke vise i to sve na istim mjestima prednja strana pri kraju majice, naime vjerujem da nisu bube moljci i slicno imam te neke lavande i sta vec, a uostalom imam 2-3 majice koje nikako ne nosam one su citave . Ako iko zna kako pomoci u cemu je fazon sta bi moglo biti bio bih zahvalanipak mi je u pitanju najmanje 10-12 majica , jer ak nastavi djaba mi je kupovina nova :D
Koji je zaključak ove teme:
smije li se centrifugirati na više od 800 okretaja ili ne?
a kako stimate te okretaje to bash ne kontam :D