Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Grijanje na struju

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Grijanje na struju

Ne znam da li postoji topic na ovu temu, nisam uspjela ništa pronaći.

Dakle, mene zanima kako se vi, koji nemate centralno i peći na drva, grijete po zimi?
    Dosad se nisam susretala s grijanjem na struju, ali ubrzo se selimo u novi stan i jedino nam ta mogućnost preostaje, pa me zanima kako se dobro ugrijati, ali stvarno dobro, jer sam dosad imala centralno i volim kad mi je toplo.

Svaki savjet je dobrodošao.

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mi se grijemo samo na struju, kao i većina u dalmaciji.
    stan nam je 75m2, dnevni boravak+kuhinja+blagavaonica jedan prostor.
    tu imamo klimu i dovoljna je. držim je na nekoj ugodnoj temp.
    u sobama imamo po uljni radijator s 11 rebara.naš i ne palimo.
    v. se rodila ove veljače i njoj smo grijali sobu do travnja, bio je dovoljan taj radijator.
    u kupaoni imamo jaku i brzu grijalicu na zidu. može saunu napravit u 5 minuta.

moji roditelji žive u 110kvadrata i sve pokriju dvije jake klime.
    sestra isto grije na klimu dnevni dio, dječacima pali uljni u sobi jer se tamo igraju po podu stalno.

još nismo počeli grijat.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo prije 2godine kupili TA peć, onu Magnohrom. Htjeli smo neku njemačku koja je bila iste snage kao ova, ali dimenzijama duplo manja, ljepša i u bijeloj boji. No, tad je naglo zahladilo i sve su se prodale, a tad su tvrdili da te njemačke više neće dobivati, pa smo uzeli navedenu i to smo je morali rezervirati, zamisli, jer su odjednom bile strašno tražene. Naravno, za par mjeseci su ih opet dobili, ali sad sam se na ovu već navikla, a i ne smeta mi prostorno, pa....

Inače, do tad smo se grijali na klimu koja me izluđivala. TA palim noću po jeftinoj stuiji i do ujutro se napuni i drži toplinu cijeli dan, a i račun za struju nam je te zime bio 500kn manji, nego prijašnje godine.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Na dnu sljedeće stranice imaš sliku TA peći prilično sličnu onoj koju smo htjeli kupiti:

TA peć

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

zar je moguće da ti TA peć troši malo struje :?

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi imamo centralno na struju i zadovoljni smo svime osim mjesečnim računom koji nam je zimi ogroman!!!

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I nama dosta ljudi preporučuje klimu, ali meni ta klima nekako ne sjeda :/

Znači TA troši manje struje od klime?

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj vidra prvotno napisa
    zar je moguće da ti TA peć troši malo struje :?
    U suštini ona troši puno, ali valjda kako sam ja pazila da je palim isključivo po noći i po jeftinoj tarifi, onda je vjerojatno zbog toga i došao manji račun. Dok smo klimu palili po skupoj struju, tj. po danu i dok ne bi išli spavati.
    I ja je nikad ne stavljam na ispuhivanje jer mi je sasvim dovoljna sama toplinu koju isijava.
    I ja sam se prilično ugodno iznenadila razlikom jer smo bili spremni na veći račun znajući koliko ona inače troši.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi imamo http://www.stipsa.hr/proizvodi-paneli.html i odlično nam je
    već smo ih uključili ali stoje na 22 pa dok je temp poviše ni
    ne pale se :D

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Da ne bi bilo zabune, i TA iskušuje zrak na drugačiji način nekako, a i toplinu koju ona napravi je postojanija, ugodnija i dugotrajnija. Do sad smo stavljali kupicu s vodom na nju da isparava, ali kako nam stiže bebica, u Lidla sam na akciji kupila po preporuci jedne forumašice ovlaživač zraka koji mi djeluje skroz ok.

Sjećam se kako smo MM i ja s guštom ulazili u topli stan prvih dana kad je krenula prava zimska bura, skoro dižući spomenik TA

I još jedna bitna informacija za ovu TA od Magnohroma, ako je tko bude kupovao novu je ta da ona ima neku izolaciju koja se u prvom paljenju valjda mora malo spržiti u dodiru s ugrijanim šamotom, što je i navedeno u uputamo, ali tamo piše da će se osjetiti neugodan miris, ali to je daleko od neugodnoga. Da smo znali, prva 3 dana bi je držali na balkonu da se taj miris izrači jer je toliko bio jak da se u dnevnom boravku nije moglo stati ni uz otvorene prozore.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Zapravo idealno rješenje bi bile mramorne ploče, ali one su prilično skupe.

Meni je glamox nalik klimi, ali kolegica s posla je isto jako zadovoljna njima.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Indi prvotno napisa

po čemu je nalik klimi pa ne puše
    a poanta je da se ne pali/gasi nego stoji na nekoj temp pa onda se oni
    sami pale/gase po potrebi i tako u biti troše manje struje
    imamo mi i klimu ali otkada smo stavili radijatore ne palimo je

iako moram priznati nema do kalijeve peći,samo to nije tema

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

E da, ti glamox radijatori, čula sam za njih.
    Arwen, kažeš da si zadovoljna njima? Oni su mi u užem izboru, zasad.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Grijanje na struju

Citiraj Rhea prvotno napisa
    Dakle, mene zanima kako se vi, koji nemate centralno i peći na drva, grijete po zimi?
    U HR se grijem iskljucivo na struju, znaci: radijator u sobi od E (u nasoj ne jer mi onda bude prevruce), klima koja grije (ljeti hladi) centralni dio, elektricna zidna grijalica u kupaoni - i tako po cijeloj kuci.

Nije nikad zima, jedino su racuni masni. :/

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi smo se do skoro grejali na struju, i moj tata, koji je električar, tvrdi da je najjeftinija varijanta TA peć, kad već mora na struju. Sva ta grejna tela funkcionišu na principu grejača, a TA peć ima oko grejača te neke cigle koje upiju toplotu dok se akumulira (noću - po jeftinijoj tarifi) i onda ceo dan drže tu toplotu. Naravno jako je bitno paziti da prozori dihtuju da se ne bi rasipala toplota.
    Mi smo u vikendici od jedne stare kaljeve peći (one visoke), napravili peć na struju (tata je ubacio tri grejača) i kad se ona zagreje - dva dana isijava toplotu i greje nam cca 50 m2.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mi imamo te ploce mramorne i odlicne su!

podstanari smo, pa je to vec bilo u stanu, u dnevnome i u wc-u. samo smo palili 1 u dnevnome i to bi nam bilo dovoljno za cili stan, a dnevni je na sjeveru.

jedino bi po teskoj buri upalili i drugu plocu na po pola dana i spavacu bi upalili grijalicu po par sati jer je bebac bio mali.

stvarno su super i super griju. ne isusuju zrak.

samo sta nas je malo shoknija racun od struje al to je iz jos nekih rdugih razloga.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Arwen prvotno napisa

po čemu je nalik klimi pa ne puše
    a poanta je da se ne pali/gasi nego stoji na nekoj temp pa onda se oni
    sami pale/gase po potrebi i tako u biti troše manje struje
    imamo mi i klimu ali otkada smo stavili radijatore ne palimo je

iako moram priznati nema do kalijeve peći,samo to nije tema
    Nisam mislila na način upotrebe i rada glamoxa, nego na osjećaj topline koju proizvodi, a on mi je nalik toplini klime.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mi se grijemo na klimu, ne smeta nam što puše, i zadovoljni smo. U sobi i kupaonici imamo konvektore.
    Samo klima ima koeficijent iskoristivosti veći od 1.
    A što se TA tiče, one su super, ako ti treba topli stan ujutro, ali u Zadru to nije baš iskoristivo. Ja sam ju imala u podstanarskom stanu, i ujutro bi mi bilo prevruće, dok bi kuhala, otvarala bi prozore i vrata, a do navečer bi se ohladila. A gutala je 7,5 kW/sat, što ispadne 7,5x8xcca 0,35 kn (ili koliko je već 1kw)x30 dana=630 kn samo za nju. A s klimom mi je rata upola manja za sve skupa.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Nisam mislila na način upotrebe i rada glamoxa, nego na osjećaj topline koju proizvodi, a on mi je nalik toplini klime.
    ah soo sorry
    ali meni npr klima smeta i strašno mi isušuje zrak dok su mi ovi radijatori ok i otkad ih imamo ne palimo klimu
    čula sam i za te mramorne ploče ali mi se čini da troše više struje
    od ovih radijatora,zhabice???

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •