Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: upaljeni palčevi - pomoć

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno upaljeni palčevi - pomoć

trebam malu pomoć,

mojoj curi se konstantno upaljuje meso oko palčeva na nogama, pazim kako joj režem noktiće, i ne rastu joj u meso, prije par dana je pala i taj naotečeni dio joj je pukao i sve si je raskrvarila, sad to jako ružno izgleda i bojim se da joj se ne stvori kakva upala. Drugi palac je isto dosta naotečen. Bili smo kod pedijatrice i dala nam je kremu protiv gljivica, ali ne pomaže. Ne znam jel ima tko da mi pomogne i kaže što da radim? Išla bi privatniku, ali uopće ne znam kojem, dali dermatologu ili ???

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

prvo provjeri je li problem u cipelicama... ako slučajno gura nogicu naprijed dok hoda, to može uzrokovati urastanje noktića...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

moj maleni ima isti taj problem.na sve sam pazila,od cipelica,rezanja noktića,kremice kojekakve ali jedino šta njemu sad pomaže je ne rezati noktiće :shock:
    znam da glupo zvuči ne rezati djetetu nokte ali pomoglo je.ja mu više palčeve ne rezem ,puštam da mu se sami od čarapica i cipelica,i neznam više čega, lome i rašpaju i od tada mi nemamo upalu :D

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ma kupila i nove cipelice i opet isti problemi, ne režem ni ja njoj noktiće jer sam mislila da će biti bolje, ali ovo sad je već malo previše. Stvarno jako ružno izgleda i boli ju, da mi da pogledam ali čim krenem prstom da probam počne vrištati. I zato bi otišla nekom doktoru pa da vidim šta će mi reći, jer ova moja pedijatrica baš nije uračunljiva, ona mi je rekla da možda ima srčanu manu :shock:

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Podižem temu.
    Kako srčanu manu, ne kužim?

I ja imam isti problem. Dakle, bebac ima 3 mjeseca i na pačevima na nogama mu je crveno i naotečeno meso, pretpostavljam da je to od noktića, mada sam pazila kada sam ih rezala. Ujutro i navečer pošpricam octeniseptom i to je sve. Da li da namažem sa nekom kremom još, sa kojom? Da idem predijatrici zbog toga? Ne primječujem da ga to boli, kad dodirnem ne reagira, ali to izgleda baš gadno...

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Octenisept da se dezinficira
    kupke od morske soli da omeksa
    bivacin gel/kremu (to je antibiotik) ako je upaljeno nekoliko dana da se upali smiri (procitaj upute, mislim do 7 dana)

to na osnovu svog iskustva, kad se udarila, pa tako oteklo i postepeno se noktic zadizao,otpao i za 3 mjeseca izrastao novi. Ne ponovilo se.

Ako ti se cini da oticu zglobici na palcevima, onda pravo kod imunologa-reumatologa u klaicevu (dr.Harjacek), da se vidi da nije artritis u pitanju.
    njegov tel 4600-166, narudzbe kod sestre na 4600-168
    Za svaki slucaj obrati paznju na sve zglobove, koljena, prstice, laktove,.... Ne vjerujem, ali bolja paznja ne skodi s obzirom da se to ponavlja.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi smo imali isti problem.....i to kao što kažeš nevezano uz šišanje noktića ili čarapice....pedica nam je dala rivanol za ispiranje....neku antibiotsku mast koju smo koristili 5-6 dana....ali sam joj dodatno još mazala sa običnim masnijim dječijim kremama da bi joj dodatno omekšala crveno i natečeno mjesto....i prošlo je za nekih 10-ak dana od kad smo počeli s terapijom....
    koliko se sad sjećam mislim da sam noktiće pustila da izrastu skroz preko (bez rezanja uglova) i tek onda odrezala na ravno....od tada nam se to više nije ponavljalo...

boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

i mi smo imali isti problem,riješili ga rivanolom i nakon toga pustili noktiće da izrastu i odrezali ih ravno.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mi smo isto trazili "rivanol", ali su u ljekarni, tada prije godinu dana, rekli da se vise ne proizvodi, da je to zastarjelo..

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Hvala na odgovorima! A što onda umjesto tog Rivanola? Da mažem sa Bivacinom, jer koliko znam ni toga nema???

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Rivanol je za ispiranje, kao antiseptik, a bivacin antibiotik.
    Nema bivacin praska, ali kreme ima.
    No mozda neko zna gdje ima rivanola?

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nije li rivanol žuta tekućina ( onak baš floroscentno žuta )? Ako je, mi smo ju kupili u apoteci prije cca 2 mj. Mene zanima ono što je jedna mama napisala da joj je pedica rekla da je možda riječ o srčanoj mani. Ja sam prije dosta vremena negdje čitala da nokti na nogama otkrivaju kronične bolesti ali se nikako ne mogu sjetiti gdje sam to vidla, pa ako netko kojim slučajem nešto o tome zna neka napiše . Da me ne shvatite krivo tj. da se ne preplašite nije bilo riječi o urastanju noktića ili oteknuću mesa nego baš o promjenama na noktićima tj. njihov iskrivljen rast ili boja ili debljina itd.itd., no ništa slično ovome što vas muči.

Btw, i mi smo muku mučili s uraslim noktićima na palcu ( i danas se meso zna zacrveniti ) no to je nekak samo od sebe prestalo s 2g. :? možda i ranije. Mene je osobno taj problem mučio do cca 30g. .

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

dosta je dobra morska voda mi smo se tako rijesili.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam nedavno kupio Rivanol u centalnoj ljekarni bez problema

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

I moj maleni ima isti problem. Već je sa 10 dana imao upaljenu zanokticu na prstiću na ruci .
    Sad ima 2 i po mjeseca, još mu nisam šisala nokte na nogama i na oba palca su mu se upalili rubovi na noktiću.
    Za sada rješavam rivanolom (u Splitu ga ima kupit u svakoj ljekarni). Stavim malo gaze, zaljepim je da ne pada i svako mjenjanje pelena kapaljkom ukapam malo rivanola.
    Navečer i ujutro promjenim gazicu. Lakše mi je tako jer mi je pepavo svaki put zamatat prstić. Em što je malešan em što mu nogice nemaju mira niti sekundu .
    A pedijatrica mi je rekla da bebe često znaju imati ovaj problem.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

tajchi73, ta moja pedijatrica nije baš normalna, nama je prva beba umrla zbog srčane mane, a ova je bila loše volje pa je valjda htjela da opet umrem od straha i stvarno ne znam odakle je to izvukla, ali moja cura nema srčanu manu, jer išla sam i u trudnoći i dva puta s njom kod kardiologa i sve je ok. Tako da se uopće ne trebaš oko toga brinuti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •