-
upaljeni palčevi - pomoć
trebam malu pomoć,
mojoj curi se konstantno upaljuje meso oko palčeva na nogama, pazim kako joj režem noktiće, i ne rastu joj u meso, prije par dana je pala i taj naotečeni dio joj je pukao i sve si je raskrvarila, sad to jako ružno izgleda i bojim se da joj se ne stvori kakva upala. Drugi palac je isto dosta naotečen. Bili smo kod pedijatrice i dala nam je kremu protiv gljivica, ali ne pomaže. Ne znam jel ima tko da mi pomogne i kaže što da radim? Išla bi privatniku, ali uopće ne znam kojem, dali dermatologu ili ???
-
prvo provjeri je li problem u cipelicama... ako slučajno gura nogicu naprijed dok hoda, to može uzrokovati urastanje noktića...
-
moj maleni ima isti taj problem.na sve sam pazila,od cipelica,rezanja noktića,kremice kojekakve ali jedino šta njemu sad pomaže je ne rezati noktiće :shock:
znam da glupo zvuči ne rezati djetetu nokte ali pomoglo je.ja mu više palčeve ne rezem ,puštam da mu se sami od čarapica i cipelica,i neznam više čega, lome i rašpaju i od tada mi nemamo upalu :D
-
ma kupila i nove cipelice i opet isti problemi, ne režem ni ja njoj noktiće jer sam mislila da će biti bolje, ali ovo sad je već malo previše. Stvarno jako ružno izgleda i boli ju, da mi da pogledam ali čim krenem prstom da probam počne vrištati. I zato bi otišla nekom doktoru pa da vidim šta će mi reći, jer ova moja pedijatrica baš nije uračunljiva, ona mi je rekla da možda ima srčanu manu :shock:
-
Podižem temu.
Kako srčanu manu, ne kužim?
I ja imam isti problem. Dakle, bebac ima 3 mjeseca i na pačevima na nogama mu je crveno i naotečeno meso, pretpostavljam da je to od noktića, mada sam pazila kada sam ih rezala. Ujutro i navečer pošpricam octeniseptom i to je sve. Da li da namažem sa nekom kremom još, sa kojom? Da idem predijatrici zbog toga? Ne primječujem da ga to boli, kad dodirnem ne reagira, ali to izgleda baš gadno...
-
Octenisept da se dezinficira
kupke od morske soli da omeksa
bivacin gel/kremu (to je antibiotik) ako je upaljeno nekoliko dana da se upali smiri (procitaj upute, mislim do 7 dana)
to na osnovu svog iskustva, kad se udarila, pa tako oteklo i postepeno se noktic zadizao,otpao i za 3 mjeseca izrastao novi. Ne ponovilo se.
Ako ti se cini da oticu zglobici na palcevima, onda pravo kod imunologa-reumatologa u klaicevu (dr.Harjacek), da se vidi da nije artritis u pitanju.
njegov tel 4600-166, narudzbe kod sestre na 4600-168
Za svaki slucaj obrati paznju na sve zglobove, koljena, prstice, laktove,.... Ne vjerujem, ali bolja paznja ne skodi s obzirom da se to ponavlja.
-
Mi smo imali isti problem.....i to kao što kažeš nevezano uz šišanje noktića ili čarapice....pedica nam je dala rivanol za ispiranje....neku antibiotsku mast koju smo koristili 5-6 dana....ali sam joj dodatno još mazala sa običnim masnijim dječijim kremama da bi joj dodatno omekšala crveno i natečeno mjesto....i prošlo je za nekih 10-ak dana od kad smo počeli s terapijom....
koliko se sad sjećam mislim da sam noktiće pustila da izrastu skroz preko (bez rezanja uglova) i tek onda odrezala na ravno....od tada nam se to više nije ponavljalo...
-
i mi smo imali isti problem,riješili ga rivanolom i nakon toga pustili noktiće da izrastu i odrezali ih ravno.
-
mi smo isto trazili "rivanol", ali su u ljekarni, tada prije godinu dana, rekli da se vise ne proizvodi, da je to zastarjelo..
-
Hvala na odgovorima! A što onda umjesto tog Rivanola? Da mažem sa Bivacinom, jer koliko znam ni toga nema???
-
Rivanol je za ispiranje, kao antiseptik, a bivacin antibiotik.
Nema bivacin praska, ali kreme ima.
No mozda neko zna gdje ima rivanola?
-
-
dosta je dobra morska voda mi smo se tako rijesili.
-
ja sam nedavno kupio Rivanol u centalnoj ljekarni bez problema
-
-
tajchi73, ta moja pedijatrica nije baš normalna, nama je prva beba umrla zbog srčane mane, a ova je bila loše volje pa je valjda htjela da opet umrem od straha i stvarno ne znam odakle je to izvukla, ali moja cura nema srčanu manu, jer išla sam i u trudnoći i dva puta s njom kod kardiologa i sve je ok. Tako da se uopće ne trebaš oko toga brinuti.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma