Drage mame,
Molim Vas za pomoć savjetima:
dakle, P ima 16 mjeseci, 15 kg i cca 90+cm i 1. put je bolestan - viroza (btw, dojila sam ga 15 mjeseci).
U prošlu srijedu je imao temp. 39 pred spavanje - skidali smo Dalsy sirupom jer Lupocet čepići nisu pomagali, Od tad u jutro nema temp., onda poraste na 37,5+, popodne i pred spavanje ima 37,7-37,9. Naveče mu stavimo Lupocet čepić, preko dana ne skidamo temp. (ovo su sve vrijednosti rektalno mjerene temp.) čepićima - tuširam ga poslije stolice, nastojim da se odmara, malo ga raskomotim - kad vidim da je "vruć".
U četvrtak mu se začepio nos, naveče je povratio. Nos je bio začepljen petak i subotu i te dane je jeo, pomalo, ali je jako slabo pio (sve sam mu nudila), u nedjelju smo odčepili nos - sve dane mu stavljam fiziološku i izvlačim sekret aspiratorom (onaj najobičniji). Danas mu sekret ide dosta van i sam i uz pomoć aspiratora.
Jučer je više pio i fino je jeo. Od četvrtka se igra i uobičajeno ponaša.
Moje pitanje se tiče temperature - da li je normalno da tako dugo (dakle, četvrtak, petak, subotu, nedjelju i danas - 5 dana) temp. raste tijekom dana i da dan završi s temp.37,8-37,9 (rektalno)? Ne znam kako to ide kod male djece.
Inače, u srijedu smo bilo kod doktora - vadili mu krv, pregledali ga - doktorica je rekla da je viroza u pitanju. Danas sam se čula s njom - kaže da se čujemo sutra, pa da mu možda pogledaju urin. Muž kaže da neće maltretirati dijete, da mu je to 1. put da je bolestan i da zato to tako dugo traje. Moja mama se boji upale sinusa (sekret je proziran, bijel, nije niti žut, niti zelen) i neke upale, a ja lagano ludim.
Unaprijed Vam svima hvala.