Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Marmelada od izabele??

  1. #1

    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    144

    Početno Marmelada od izabele??

    HY!

    Donio mi je tata izabelu, puno izabele i želi da mu napravim marmeladu ima tko ideju kako?

    Kao obični pekmez ili :?

  2. #2
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Ja sam radila kao drhtalicu. Nisam baš zadovoljna uratkom. Naime, nisam htjela stavljati šećera jer bi bilo previše slatko, a zato je ispalo - tekuće. Okus sam po sebi nije loš. Slatko i aromatično.

  3. #3
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,705

    Početno

    meni je bivša susjeda dala jednu teglicu - meni nije bio fin

  4. #4

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    ja nikad nisam radila
    ali bi prvo malo prokuhala da popuca kožica, pa propasirala zbog kože i koštica i onda dalje pekla ko sav drugi pekmez
    ne znam koliko bi šećera išlo u to
    1:3?

  5. #5
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Ili tako ili napraviti sok u sokovniku.

  6. #6

    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    144

    Početno

    Sok bi mogao biti
    Pokušat ću ipak marmeladu pa ćemo vidjeti! Javim vam kak je ispalo i recept

  7. #7
    piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    3,169

    Početno

    Što je to izabela?

  8. #8
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Citiraj piplica prvotno napisa
    Što je to izabela?
    x :?

  9. #9

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    ono jako mirisno tamno grožđe s tvrdom kožicom

  10. #10
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    fragola?

  11. #11
    piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    3,169

    Početno

    Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    fragola?
    Bit će da je fragola.
    Ja je ne volim .

  12. #12
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Citiraj piplica prvotno napisa
    Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    fragola?
    Bit će da je fragola.
    Ja je ne volim .
    obožavam fragolu

    a što da radim sa ona 3 kg muškata?

  13. #13
    piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    3,169

    Početno

    Citiraj iridana2666 prvotno napisa

    a što da radim sa ona 3 kg muškata?

    Zovi Kozlovića da ti da recept!

  14. #14
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Citiraj mihic prvotno napisa
    Sok bi mogao biti
    Pokušat ću ipak marmeladu pa ćemo vidjeti! Javim vam kak je ispalo i recept
    Ma sok je super. Moj nemušti komentar je značio da prvo napraviš sok u sokovniku pa od njega marmeladu.

  15. #15

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    hmm
    sad čitam da se velika većina pektina u grožđu nalazi u kožici
    možda onda i nije pamentno pasirati da bi se makla
    ili možeš dodati jabuku u smjesu

  16. #16

    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    144

    Početno

    :?

  17. #17

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    kaj :?

    misliš na jabuku?
    pune su pektina, dodaš jednu oguljenu i blicnutu jabuku na recimo kilu grožđa

  18. #18

    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    144

    Početno

    Hvala!
    Nadam se da ću danas stići ubacit ću i koju jabuku ne može bit loše

  19. #19

    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    144

    Početno

    Nisam se stigla javiti

    Nisam stavljala jabuku i ne znam koliko sam imala izabele, no radila sam slijedeće:

    Odvojila sam bobice od stabljike.
    Stavila sam u lonac i uključila, s onim za pasirati krumpir sam pritiskala bobice da puste sok. Tako sam kuhala oko 1h dok bobice nisu u potpunosti pustile sok i nije sve bilo "zgnječeno".

    Nakon toga sam procijedila sok od ljuske, soku dodala 1 kg šečera i kuhala još 3h.

    Marmelada je ispala jako gusta i fina, nije kisela, a nije ni preslatka.

  20. #20

    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Čakovec
    Postovi
    258

    Početno

    možeš dodati i sok od limuna (da finu aromu i jako paše uz grožđe)

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •