HY!
Donio mi je tata izabelu, puno izabelei želi da mu napravim marmeladu ima tko ideju kako?
Kao obični pekmez ili :?
HY!
Donio mi je tata izabelu, puno izabelei želi da mu napravim marmeladu ima tko ideju kako?
Kao obični pekmez ili :?
Ja sam radila kao drhtalicu. Nisam baš zadovoljna uratkom. Naime, nisam htjela stavljati šećera jer bi bilo previše slatko, a zato je ispalo - tekuće. Okus sam po sebi nije loš. Slatko i aromatično.
meni je bivša susjeda dala jednu teglicu - meni nije bio fin
ja nikad nisam radila
ali bi prvo malo prokuhala da popuca kožica, pa propasirala zbog kože i koštica i onda dalje pekla ko sav drugi pekmez
ne znam koliko bi šećera išlo u to
1:3?
Sok bi mogao biti![]()
Pokušat ću ipak marmeladu pa ćemo vidjeti! Javim vam kak je ispalo i recept
ono jako mirisno tamno grožđe s tvrdom kožicom
Bit će da je fragola.iridana2666 prvotno napisa
Ja je ne volim.
obožavam fragolupiplica prvotno napisa
![]()
a što da radim sa ona 3 kg muškata?![]()
Ma sok je super. Moj nemušti komentar je značio da prvo napraviš sok u sokovniku pa od njega marmeladu.mihic prvotno napisa
hmm
sad čitam da se velika većina pektina u grožđu nalazi u kožici
možda onda i nije pamentno pasirati da bi se makla
ili možeš dodati jabuku u smjesu
:?
kaj :?
misliš na jabuku?
pune su pektina, dodaš jednu oguljenu i blicnutu jabuku na recimo kilu grožđa
Hvala!
Nadam se da ću danas stićiubacit ću i koju jabuku ne može bit loše
Nisam se stigla javiti![]()
Nisam stavljala jabuku i ne znam koliko sam imala izabele, no radila sam slijedeće:
Odvojila sam bobice od stabljike.
Stavila sam u lonac i uključila, s onim za pasirati krumpir sam pritiskala bobice da puste sok. Tako sam kuhala oko 1h dok bobice nisu u potpunosti pustile sok i nije sve bilo "zgnječeno".
Nakon toga sam procijedila sok od ljuske, soku dodala 1 kg šečera i kuhala još 3h.
Marmelada je ispala jako gusta i fina, nije kisela, a nije ni preslatka.
možeš dodati i sok od limuna (da finu aromu i jako paše uz grožđe)