Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Slajm

kanarina

Početno Slajm

Zdravo,

Andrea ima 2,5 mjeseca i imamo problema sa slajmom. Bili smo na pedijatar i rekao je da ima slajm na disnih puteva > ljecnik nam je prepisao sirup za iskasljavanje.
    Predlozili su mi i tapkanje po grbu kako bi se slajm odlepio. Radim sve to , ali je meni ipak strah da ne prege to u bronhitis.

Dali neko ima iskustvo sa bronhitisom na tu vozrast.
    Molim vas za savjet...
    Hvala

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

po meni je davanje sirupa bebi od 2,5mj nešto prestrašno(naglašavam meni),između ostalo tapknje nije samo "tapkanje" već se i to mora znati.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Megan je 20 mjeseci i njezina pedijatrica kaze da sirupi za iskasljavanje malima ne pomazu jer niti ne znaju iskasljati.

A 2.5 mjeseca i sirup za iskasljavanje?! Mislim da bih ja trazila drugo misljenje

kanarina

Početno

To je ustvari sirup koi razreguje slajm i pravi ga kako vise vodenasti kako bi moglo lakse da se izbaci.
    Bila bi vam zahvalna ukoliko mi recite kako ste se vi spravili sa slajmom.

Hvala

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

jel možeš napisati ime sirupa? teško mi je reći jel mi je dijete bilo puno starije od tvoje bebice kad je dobio prvu prehladu.kad smo imali komplikacije zbog šlajma onda su mu u bolnici radili drenažu(ili kak već) lupkanje po prsima i leđima te je na taj način izbacio najviše šlajma.

kanarina

Početno

Lamox je ime sirupa. Prvo je pila Cefaclor zbog upaljenje grla a nakon toga su joj prepisali Lamox za razregivanje secreta

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sirup za iskašljavanje definitivno nije za tako malu bebu.
    a to tapkanje se zove drenaža/fizikalna terapija. da bi to radila kod kuće mora te podučiti fizioterapeut, jer se ne smije lupkati uz kičmeni stup, po bubrezima ili kad dijete ima temperaturu.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

imali bronhitis, opstruktivni, ovo proljeće - mala je tada imala 8 mjeseci. Sve što ti mogu reći je da se razvio iz toga i zbog toga jer se tog slajma nismo mogli uspješno riješiti. Da vidiš kak sad ispuhujem nos chiccom i steri maro, a pomognem se i operilom - postala pravi stručnjak u tome, a prije sam: joj plače - pusti ju poslije ćemo. A sad: ma nek plaće, slajm mora van. Vjeruj mi, kad vidiš kak ti dijete inhaliraju, nema ništa strašnije od toga, tak da ... radi kako ti je doktor rekao i to vrlo redovito i rješi se slajma što prije.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

maleni mi ima bronhitis i prešli smo sve mogu antibiotike sirupe za iskašljavanje i stalno isto.
    sa nepunih goinu dana sam poludjela jer nisam mogla više gledat djete da pije toliko sirupa i da imamo gušenja.otišla sam u zagreb u bolnicu srebrenjak.sve pohvale bolnici jer prva sestra na šalteru kad me je pitala šta je dobivao od sirupa i kad sam jo rekla,njen odgovor na to je bio :mal djeca nesmiju koristiti sirupe za iskašljavanje jer oni nemogu to iskašljat i to na taj način izbacit iz sebe kao odrasli.da nedužim priči ,moj savjet je odvedi djete na srebrenjak (to je bolnica za plućne bolesti ko dječice).

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

penelope, znam da je ovo pitanje post svega, ali čisto me zanima s obzirom na povjerenje mojoj pedici (kojoj baš i ne vjerujem, ali još uvijek ne toliko da bi se odlučila za premještaj kartona): o kojem se sirupu za iskašljavanje radi i koliko malo dijete? Moja u to doba imala 8 mjeseci i dobili Bisolex za iskašljavanje.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mi smo trošili od bisolexa,panatusa,onih kao biljnih,apipol,apitustik,i onaj kak se zove nacrtana je zaba(zaboravila sam kak se zove).ma neznam više šta reć osima da su mi doktori krcali djete sirupima koji mu uopće nisu koristili nego su mu izazivali još jače gušenje i vecu količinu šlajma u prsima.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

penelope, puno hvala. Ne vjerujem da mi je ta koza (sorry na izrazu) dala djetetu Bisolex koji joj je očito stvarao još veću količinu slajma i na kraju uzrokovao bronhitis, a ja sam krivila sebe jer mi je bilo žao maltretirati ju (iako, kada sad malo bolje razmislim - dosta smo često mi to čistili).
    Mislim da je ovo prelilo čašu, tražim drugu pedicu (ovoj i ovako u zadnje vrijeme ne furam malu kod iole ozbiljnog problema, samo pregledi i cjepljenja). Furam kod Sabola i odlični su, samo mi je to malo skupo.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure, mislim da nikada nije dokazano da sirupi za iskašljavanje djeluju. Da djeluju, to bi bio lijek koji se dobiva na recept.
    Bilo koja tekućina (znači) i voda (Ok ne kod tako malih beba) će razrijediti šlajm, s time da je poznato da ga mlijeko pospješuje (i sokovi od citrusa - tu opet govorim o starijoj djeci).

Kako se ovdje radi o jako maloj bebi, ja bih ju inhalirala samo fiziološkom otopinom, te na prsa stavljala tople obloge od ulja..

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

istina moram se složit sa NanoiBeba i ja sam malom stavljala obloge toplog maslinovog domaćeg ulja.nema bojleg ljeka.ali treba s time bit uporan.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Penelope, koliko često maslinovo ulje? Može Zvijezdino? I jel to pali kod starijih beba, preko godine? (Čitaj:jel dijete mora ležati ili joj mogu to staviti ispod bodija, pa kasnije presvući, kad se ulje ohladi?)

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

corny, najbolje je da je ulje što toplije, pa staviš krpu i zamotaš, preko noći ili preko dana.

Za veću djecu postoje i one kreme od eukalpitusa ili šta već, koje se mažu na prsa i leđa.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

iako i te kreme tipa dr.theiss ili kak već nisu za svu djecu.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za malo vece bebe, kazu da su odlicni ozopulmin cepici .. za tako malu bebu zbilja ne znam sto bi bilo :/

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj corny prvotno napisa
    Penelope, koliko često maslinovo ulje? Može Zvijezdino? I jel to pali kod starijih beba, preko godine? (Čitaj:jel dijete mora ležati ili joj mogu to staviti ispod bodija, pa kasnije presvući, kad se ulje ohladi?)

ja sam stavljala na noć jer ipak je nadundan dok spava a i grije ga madrac tako da što duže drži topltu.stavila sam nagazu dosta toplo ulje i umotala sa elastičnim zavojima,na to benkice piđamicu i dobro ga ušuškala.i tako do ujuta,svaku večer.ja mislim da može svako ulje ,nisam sigurna.ja sam čula ubiti da se stavlja loj.a onda sam čula za maslinovo.a mislim da nema brige koliko je djete staro.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •