Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: Hitno

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Hitno

Sami vec cijeli dan ima temperaturu. Evo vec treci cepic paracetamol smo mu dali i vise ne smijemo do sutra u podne (3 cepica od po 250 ml u 24 h)
    Ima temperaturu 39 i pokusali smo mu skinuti sa tusiranjem i to 2 x i nije spala nista. Morali smo mu dati cepic, a duga je noc Sad ce mu spast, a ne znam sta ako mu oko 2,3 h ponovo podje rasti

jeste li se nasli u ovakvim situacijama? Savjete hitno , plizzz

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Na koliko mu padne sa čepićem i koliko dugo je nisko, odnosno za koliko opet naraste?
    I dali naraste brzo ili polako?
    Ima li još kakve simptome ili samo temperaturu?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa možete kombinirati sa Ibuprofenom - čini mi se da dva sata nakon paracetamola smijete dati Ibuprofen, s tim da između dvije doze Ibuprofena mora proći 6 sati, a između dvije doze paracetamola 4.

Osim toga, ne znam kakvi su to čepići niti koliko čepić ima, ali daj saznaj (nazovi doktora) koliku dozu paracetamola on sada može dobiti.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

nemam osobnih iskustava a dok ti se netko upućeniji ne javi prepisujem sa jedne druge teme upute mama:
    "Samim oblozima nikada nemožeš skinuti temperaturu,njih stavljamo zato da olakšamo djetetu podnijeti temperaturu dok antipiretik ne počne djelovati.Nikada ne stavljajte hladne obloge misleći kako ćete tako brže skinuti temperaturu-time se ništa ne postiže,a svojem djetetu možete samo priuštiti šok.Dakle-mlačni,po djete ugodni oblozi.
    Ja za skidanje temperature koristim prvo paracetamol+oblozi,ako vidim da temperatura teško ide dole i ponovno se brzo vraća prelazimo na ibuprofen.
    Osim toga važno je dati pravu dozu,za paracetamol najmanja doza koja je potrebna da bi se temp. skinula je 10mg/kg tjelesne težine.
    Znači da djetetu od 15 kg,jedan čepić paracetamola nije dovoljan da bi skinuo temperaturu,jer njemu treba 150mg paracetamola najmanje.Dobro je doma imati i sirup i čepiće.U slučaju da dijete povraća dati čapić,a ako ima proljev dati sirup. "

Možda da nazovete Klaićevu i posavjetujete se o korištenju paracetamola i ibuprofena naizmjence?

Sretno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

snorki - pa ako idu 3 u 24h - daju se svakih 8 sati, a do sutra u podne je 14 sati :? ...

ja sam kikicu tuširala, i olakšavala joj tako da sam na glavu stavljala obloge koji su bili hladniji od glave, ali ne skroz hladni. to joj je pomagalo da ju manje boli glava, i bilo joj je lakše.

btw - da li si sigurna da bi ti čepići trebali djelovati? kikici je od jedne vrste sirupa padala temperatura - a od paralele nije. :? prvi je radila krka, drugi pliva... navodno isti sastav...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ibrufen i paracetamol možeš dati jedan za drugim u manjem razmaku
    jer su drugačijeg sastava a i jedan i drugi snizuju temperaturu.
    Tako su nama rekli u bolnici.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nemam savjet al imam najbolje zelje za brzinsko ozdravljenje.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U par situacija ja nisam uspjela skinuti ničime nego ibuprofenom, paracetamol- kao da sam mu obične vode dala, tuširanje- skine na 10 minuta. Ne znam kakve su preporuke za davanje ibuprofena maloj djeci, zato ti to još provjeri, ali znam da su nam ga dali na zaraznoj kad smo bili u dnevnoj bolnici, a imao je oko dvije godine.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ibrufen i paracetamol možeš dati jedan za drugim u manjem razmaku
    jer su drugačijeg sastava a i jedan i drugi snizuju temperaturu.
    Tako su nama rekli u bolnici.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I ja potpisujem Mimu za Ibuprofen. Dakle možeš probati sa Dalsy sirupom, nama se pokazao kao puno efikasnija solucija od paracetamola, a možeš ga dati 2 sata od uzimanja paracetamola.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pise da se u 24 sata smiju dati 3 cepica sa razmakom izmedju 3-4 h. (od cepica do cepica) i spadne mu temperaturam ali za 4 sata podje mu opet rast.To je onaj od 250 mg Onaj od 125 je za bebe.

ima upaljeno grlo, pa cemo sutra doktoru. Ali, valja pregulit noc

btw kod nas u Austriji je to ustvari mexalen (ali paracetamolski)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

E da i ja ne kužim za paracetamol - pa on se može davati svakih 6 sati.
    Doduše, opet, nemam pojma kakvi su vam to čepići, raspitaj se za dozu jer svi daju premale doze tog paracetamola, to je glavni problem.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ah, onda je dobra doza. Onda vam je Ibuprofen opcija.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ako ne možeš do Ibuprofena nazovi nekakvu dežurnu ambulantu ili pedijatriju i posavjetuj se s njima. Znam da se te doze koje su prepisane u opisima od lijeka nerijetko u bolnici znaju i preći no to mora doktor procijeniti, nikako na svoju ruku. U svakom slučaju ne smiješ dijete ostaviti nepokriveno u slučaju da temperatura neće pasti. Zato ja u kući uvijek imam te dvije vrste lijeka.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I ja sam prije par dana bila u sličnom problemu. Mia kuri a čepići ne pomažu. Niti tuširanje, niti masiranje u razrijeđenom alkoholu. I pomogao je naravno ibuprofen. Spas za noć. Dala sam joj ga prije spavanja i bili smo mirni cijelu noć, 8 sati. na njenih 9.5kg dala sam joj po preporuci doktorice 3,5 ml. Spasile smo se. Rota konačno prošao, izbjegli smo Zaraznu za vrlo, vrlo malo.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Njemu cepic pomaze i spadne mu temperatura ,da bi se nakon 4h ponovo pocela penjat i to na 39

Nego, sad je muz zvao Kliniku pa je pricao sa doktoricom.
    Rekla nam je da mu mozemo dati Nurafleks (to je ovaj preparat protiv bolova koji sadrzi Ibrufen i koji mu je propisan radi usiju)
    To mu mozemo dati za 2-3 h, a mozemo i jos jedan Paracetamolski cepic i to tamo nekad oko 3,4 h u nocim ,jer mu samo danas dajemo cepice. Znaci, ako je dijete pod cepicima nekoliko dana (sto nije nas slucaj) onda mu se taj jedan vise ne bi smio dati. Kuzite, amlo sam zapetljala

Njemu vec spada temepratura, a nadam se da je vise nece imati u toku noci. Ako bude probat cemo sa Ibrufenom.

Uh, hvala vam.
    Ne znam kako mu kupanje i tusiranje nije pomoglo. Okupali smo ga oko 19 h, da bi se poslije toga pocela dizat temperatura i ponovo ga istusiramo oko 22h i nista. Na kraju smo mu morali dati cepic jer je tem. pocela prelaziti iznad 39

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

paracet i brufen mozes naizmenicno na 4h, to sad vec znas.Efikasne su frikcije odnosno masaza celog tela alkoholom.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

NE alkohol!
    Opasno je djecu mazati alkoholom - upija se kroz kožu.

nemrem vjerovat da već dva posta savjetuju alkohol za skidanje temperature

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa
    NE alkohol!

Potpis na ovo!
    Alkohol ništa ne pomaže.
    Samo hladi i isušuje kožu + kaj se upije kroz kožu.
    Nikakve koristi od njega.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

prosli smo bez cepica. Imao je cijelu noc temperaturu, ali ne preko 38.

evo, vratili smo se od ljekara i ima virozu. Krv i urin su onako, ali to je zbog viroze, nista znacajno.
    Uzela mu je i bris i sve je ok. Hvala vam

I ja potpisujem za NE ALKOHOLU. SAmo obloge od obicne vode koja ne smije biti prehladna i tusiranje u mlakoj vodi. Mada, eto nama to sinoc nije pomoglo, a inace pomogne.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

:D super da je sve dobro prošlo.
    da prije prođe

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ma kod nas su ovi virusi nesto svakodnevno kako je Edita krenula u vrtic, znaci vec dvije godine. Vise smo se i navikli.
    Samo, eto bas nezgodno kad je ovako visoka temperatura, a ispucas dnevnu dozu paracetamola.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ne obucan alkohol, vec razblazen sa vodom 30|70, nama dr preporucila i uvek pomaze kad drugo nece

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

NIKAKAV ALKOHOL!
    To što alkohol rashladi - može i obična voda, a za razliku od alkohola nije štetna!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Opet alkohol- dobro su cure rekle- UPIJA SE KROZ KOŽU.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj jeka prvotno napisa
    Ne obucan alkohol, vec razblazen sa vodom 30|70, nama dr preporucila i uvek pomaze kad drugo nece
    u kojem gradu ako se smije znati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo se duugo drzali paracetamola, a dalsy (ibuprofen) smo cuvali za temperature iznad 39 i to nocu.
    Onda smo iskusili temperaturu od 41.2 ovo ljeto na Hvaru, ambulanta ne radi, hitna izasla na teren. Iz nekog neobjasnjivog poriva sam kupila voltaren cepice koje nikad nemamo kod kuce i to nas je doslovno spasilo.

stoga moj savjet - uvijek imati kod kuce ili na odmoru i paracetamol i dalsy i voltaren.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam svoje tuširao mlakom vodom kad nisu pomogli panadoni

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stoga moj savjet - uvijek imati kod kuce ili na odmoru i paracetamol i dalsy i voltaren.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa
    Isto ovako. Naime, kod nas je slučaj da malome ibuprofen uopće ne djeluje. Pojma nemam zašto i kako, ped. kaže da ima djece koja ne reagiraju na to. Paracetamol mu pomaže do nekih 38,5,dalje ništa. Tako da nam je kod visoke temperature jedina pomoć Voltaren. Znači sve preko 39. Ali nikad preko pola čepića, to mu lijepo, lagano i sporo spušta temperaturu do normale.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa
    NE alkohol!

Dobro je kad to "postovi savjetuju". Pravi problem je kad to savjetuje doktorica na hitnoj za jednogodišnje dijete.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

to se savjetuje i u knjigama o djeci!

davno je napustena metoda hladjenja alkoholom.

snorki znam kako je, prosli ovo ljeto. na otoku. imas cepic koji drzi 2h i vodu.

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

lijepo da se smirilo...

ja nekako razmisljam da temperatura ima svoju svrhu, nacin tijela da se obrani od infekcije, tako da ju ne skidam po svaku cijenu, a neman nikad namjeru da ju normaliziram

bas ako su mi klinci se izmorili od temperature, dam im lijek
    rijetko i mjerim temperaturu, idem vise za time kaliko su aktivni, koji puta ih mala temperatura smlavi a koji puta skacu okolo s 39...

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj majoslava prvotno napisa
    lijepo da se smirilo...

ja nekako razmisljam da temperatura ima svoju svrhu, nacin tijela da se obrani od infekcije, tako da ju ne skidam po svaku cijenu, a neman nikad namjeru da ju normaliziram

bas ako su mi klinci se izmorili od temperature, dam im lijek
    rijetko i mjerim temperaturu, idem vise za time kaliko su aktivni, koji puta ih mala temperatura smlavi a koji puta skacu okolo s 39...
    Točno, temperatura postoji sa svrhom.
    To je jedan od obrambenih mehanizama organizma.
    Preporuke je NE SKIDATI ju ako je ispod 38.5 °C.
    Tek kad prijeđe tu granicu poželjno je skidati ju.

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj pituljica prvotno napisa
    Iz nekog neobjasnjivog poriva sam kupila voltaren cepice koje nikad nemamo kod kuce i to nas je doslovno spasilo.

LJUDI, NE VOLTAREN DAVATI DJECI!
    Mi smo jednom u ljekarni kupili voltaren čepiće na preporuku farmaceutkinje, jer klincu nije temperatura padala i davali mu po kilaži (btw, bio je vikend i nismo išli na hitnu, jer smo mislili da to možemo ovako riješiti).
    Kad smo drugi dan otišli do naše pedijatrice, odmah je tražila ime farmaceutkinje i naziv ljekarne gdje smo kupili voltaren, nazvala ju i skinula sve bogove s neba.
    Zašto? Zato jer je Voltaren reumatski lijek i ne daje se djeci, jer je ona sama imala priliku vidjeti kako djeci nakon Voltarena otkazuje jetra! Savjetujte se sa pedijatrima u vezi Voltarena, molim Vas! Paracetamol, ibuprofen za jako visoke temperature i prirodne metode - ništa više!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ovako i ja znam
    Paracetamol, ibuprofen za jako visoke temperature i prirodne metode - ništa više!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Voltaren nisam dala na svoju ruku niti prema preporuci ljekarnika nego iskljucivo na savjet lijecnika iz hitne pomoci. Mi smo bili u situaciji gdje nema pedijatra, nema ambulante, nema bolnice, ima jedna ekipa hitne pomoci koja je otisla na saobracajku.

Nema prirodnih metoda kod temperature iznad 41 koje bi bile djelotvoren bez antipiretika, mi smo uz voltaren i tusiranje mlakom vodom uspjelih tek nakon pola sata dobiti temperaturu ispod 40oC.

Poanta jest u tome da to treba imati za slucaj nuzde a ne to moras djetetu i dati, pogotovo ne na svoju ruku.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo da dodam - Voltaren je registriran i u indikaciji povisene tjelesne temperature, s tocnim doziranjem prema kilazi djeteta. Premda sam zdravstveni radnik ne moram to biti da mogu procitati uputu uz lijek.
    A na nama je da slijedimo nas zdrav razum i odlucimo hocemo li slusati savjet lijecnika ili ne, to ostaje nama na savjest kako i treba biti.

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ok, sve je rečeno zadnjom rečenicom.
    Ja ću Voltaren koristiti u poznijim godinama. U čepićima. I tražiti mog najdražeg da mi ga gurne. Čepić, mislim. A do tad....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •