Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: dojenje i mala kilaža?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno dojenje i mala kilaža?

Drage Rodice,
    još smo uvijek isključivo na dojenju. lutak je zadovoljna i sretna beba, hranim ga cca svaka 3 sta, u popodnevnim satima i češće, a navečer spava na ciki, i jede koliko hoće. kaki gotovo svaki podoj (nema proljeva), jaako je živahan, stalno se okreće, prevrće, priča i udara nožicama. računam jesti će i uzeti mlijeka koliko mu treba. i tako u toj sreći odosmo jučer pedijatrici, kad na vagi 150 gr u plusu u mjesec dana:shock: .
    doduše, bio je vrlo nemiran i plakao je jako čitavo vrijeme pregleda, pa je odstupanje moguće,ali i da je greška u 100 gr opet je malo, jadno.
    onda sam otišla po drugo mišljenje i savjet, stari ga je pedijatar izvagao na onoj staroj vagi, dijete je bilo mirno i pokazalo se da je u 3 tjedna dobio 450 gr. to je nešto bolje.
    on nije baš nešto apetitna beba i zanima ga sve živo samo ne dojenje i hranjenje (probala sam čak davati i moje izdojeno na bocu, nismo bili bolje sreće, puše u dudu i zabavlja se). ovaj je mjesec imao i virozu, slabije je jeo, ukinuo je noćni podoj gdje bi pojeo bocu (125 ml) mog izdojenog mlijeka.
    Inače ga dojim u snu i trudim se da isprazni cicu do kraja. U početku nekih 5 minuta vuče jako onda spavucka i daje si oduška na cici da cicka koliko hoće (mislim vremenski) tako da je svako njegovo spavanje ujedno i moje ležanje. htjela bih nekad napraviti i nešto drugo, ali mislim se on mi je sada na prvom mjestu i bog. kad ono nakon svega tog ležanja, nošenja do u beskraj, truda i tihe strepnje - 150, tj 450 gr. pa sad ti znaj i ne budi lud!
    dobili smo i nešto za poboljšanje apetita i preporuku da krenemo sa sokom od mrkvice što mi se ne čini loše.
    kako da znam kad mu se taj sok daje i kad, kad on ili kašica postaju cjeloviti obrok?
    cure, što da radim s dojenjem?
    pomozite

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zaboravila sam dodati da je dosta visok i da svi misle da ima 6 mj, a ima 4,5.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nažalost, ne znam ti puno pomoći, samo reći da moj mališan "previše" dobija na težini. Jučer smo bili kod pedijatrice - 7900 g! (Otpušten iz bolnice s 2850)... On bi stalno sisao (pa mu ja i dam ), a sad mi je rekla nek malo prorijedim podoje.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    On bi stalno sisao (pa mu ja i dam ), a sad mi je rekla nek malo prorijedim podoje.
    pa beba ne može "previše" dojiti. krasno je da maleni tako lijepo napreduje, samo ti njemu daj ciku kad god zatraži da ne poremetiš ponudu i potražnju!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Almathea, nemoj mu prorijediti podoje...bebač ne može biti predebeli ako je samo na maminom mlijeku!!!! Sve će to potrošiti!

Eno ti Anek!! AAAAANEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEK!!!!!!!!!!!!!!!!! Reci nešto!!!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

melrose je pitala o premalom dobivanju na kilaži, a vi, papalice, hvalite se negdje drugdje.

mel, s obzirom da dijete uredno puni pelene, da je živahan, veseo... raste u visinu... mislim da nema potrebe da se brineš.
    I, odlično radiš što ga i noću dojiš, to je najbolji način za povećanje produkcije.
    Jedino ne shvaćam ovaj dio gdje pišeš kako se izdajaš i daješ na bočicu, pa te molim da mi napišeš koji je razlog za to.
    Pričekaj još sa tim sokom - on će mu samo ispuniti želudac, bit će manje prostora za mlijeko, a mlijeko je daleko kaloričnije i hranjivije. Osim toga, i sama znaš da mu još barem mjesec i pol ne treba ništa drugo.
    Hajde, odgovori mi na to pitanje u vezi s bočicom, pa ćemo vidjeti kako ćemo dalje.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Melrose, najvaznije pitanje je koliko tocno ima mokrih i pokakanih pelena dnevno? Kod tebe su u pitanju 2 razlicite vrijednosti na 2 razlicite vage, pa je, mislim, broj pelena ipak najbolji pokazatelj. Uz to je bitan i tvoj osjecaj: kako tebi izgleda tvoja beba? Je li mu koza lijepe boje i zategnuta, kako se ponasa?

Glede prirasta tezine, bebe izmedju 4 i 6 mjeseci bi trebale dobijati 113 - 142 g tjedno. Prosjecna dojena beba udvostruci porodjajnu tezinu sa oko 6 mjeseci starosti - cini li ti se da je tvoja beba na dobrom putu da se to dogodi? Koliko je do sada dobivao?

Sto je to "nesto" za poboljsanje apetita? Da napomenem (iako vjerojatno znas): preporuka je da beba iskljucivo doji barem 6 mjeseci. S dohranom ne treba zuriti, imat ce cijeli zivot za isprobavanje raznih okusa.

Amalthea, prorjedjivanje podoja? Potpisujem mammu san.
    Najbolje bi bilo da otvoris neki hvalisavi topic. :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: dojenje i mala kilaža?

Citiraj melrose prvotno napisa
    lutak je zadovoljna i sretna beba(
    evo ti odgovor :D a sve druge cifre, krivulje, miligrami, minute i slicno su nebitni. viruj sebi i svom ditetu .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kaka gotovo svaki podoj, piški puuuno. danas sam išla kontrolirati krv i urin. samo jako je lijen za jesti, čim vidi cicu zasp ili gleda okolo, tako da podoji trajuuu. uf!
    pedijatar (second opinion kojem dosta vjerujem) mi je dao sok od mrkve, samo malo d se navikava na okus i žlicu. nemam ništa protiv, ne mislim ga hraniti time, ali iskreno gramaža me je zabrinula.
    noćne obroke je izbacio, prespava nam noć.
    izgleda zdravo i zadovoljno, koža ok.
    sad ima 6650, znači za mjesec i pol bi trebao imati oko 7400, 7500. otpusna težina bila 3700.
    jako je žilav i svu hranu brzo sagori.

martinovamama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Moj se bebač rodio sa 2800 i 49,sa 5,5 mj. je imao 6500 i 65.Isključivo dojen-i po danu i po noći sisa kada hoće.U mjesec dana tj.od 3. do 4. mj.dobio samo 450 gr.Pedijatrica preporučila bočicu adaptiranog..Moje dijete ne zna šta je to.Naravno da mu nisam dala.Vidim da dosta pojede ali i sve potroši-što na nespavanje što na aktivnosti.A i nema na koga biti deblji.Zato,ništa se ne sekiraj.Netko je napisao da od 4. mj pa na dalje manje dobivaju na težini a i zanima ih sve okolo.Dok je bebač zdrav i djeluje zadovoljno,sve je dobro.Da sam slušala savjete sa strane,pozdravili bi se sa cicom daaavvnno..Zato,cicu na gotovs i neka bebač užuva.A i mama s njim..

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj melrose prvotno napisa
    i pokazalo se da je u 3 tjedna dobio 450 gr. to je nešto bolje.
    to je sasvim dobro i za manju bebu, a za 4,5 mj. pogotovo .
    s obzirom na pelene i cijelu situaciju, bebac sasvim dobro i normalno napreduje, sve super radis i ne treba mu nikakva dodatna hrana ni pice jos bar mjesec i po dana .

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam isto misljenja da napredovanje ide sasvim OK, i da cak ako se dogodi da na jednoj kontroli ne dobije dovoljno na kilazi (a sve ostalo je OK ... pelene, tonus, rast glave i duzina) nije nikakav problem. Naravno, sasvim je druga prica ako bebac pocne gubiti na tezini.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo nas još koji imaju problema sa papanjem
    par dana nakon dolaska iz rodilišta "morali" smo početi sa adaptiranim jer mom gladušu nije bilo dosta a i imala sam tekve rane da sam plakala dok je ona dojila.

tek kad je malena imala oko mjesec i pol smo počeli polako smanjivat bocu jer ja tek u tom periodu počela malo bolje hvatati ciku ine raditi rane.
    sad ja umirem od straha da je njoj možda malo iako se ne buni ine plače nego blaženo spava sa cikom u ustima.

a za pelene više ni sama ne znam koliko ih ima kakvih,neke su prepunjene a neke mi se čine prelagane :/

može li imati kakve posljedice ako ne piški dovoljno?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

vesna, ona sada ima mjesec i pol? Koliko puta dnevno doji, a koliko joj dodajes adaptiranog?

Nakon 6 tjedana broj mokrih pelena obicno smanji na 5 do 6, ali se poveca kolicina urina u njima (116 ml ili vise), a broj pokakanih pelena moze ostati isti ili se smanjiti (sto nije razlog za zabrinutost ako beba dobro dobija na tezini). Probaj ipak prebrojati pelene ako te je strah, cisto da te razuvjerimo da je sve OK.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •