Drage Rodice,
još smo uvijek isključivo na dojenju. lutak je zadovoljna i sretna beba, hranim ga cca svaka 3 sta, u popodnevnim satima i češće, a navečer spava na ciki, i jede koliko hoće. kaki gotovo svaki podoj (nema proljeva), jaako je živahan, stalno se okreće, prevrće, priča i udara nožicama. računam jesti će i uzeti mlijeka koliko mu treba. i tako u toj sreći odosmo jučer pedijatrici, kad na vagi 150 gr u plusu u mjesec dana:shock: .
doduše, bio je vrlo nemiran i plakao je jako čitavo vrijeme pregleda, pa je odstupanje moguće,ali i da je greška u 100 gr opet je malo, jadno.
onda sam otišla po drugo mišljenje i savjet, stari ga je pedijatar izvagao na onoj staroj vagi, dijete je bilo mirno i pokazalo se da je u 3 tjedna dobio 450 gr. to je nešto bolje.
on nije baš nešto apetitna beba i zanima ga sve živo samo ne dojenje i hranjenje (probala sam čak davati i moje izdojeno na bocu, nismo bili bolje sreće, puše u dudu i zabavlja se). ovaj je mjesec imao i virozu, slabije je jeo, ukinuo je noćni podoj gdje bi pojeo bocu (125 ml) mog izdojenog mlijeka.
Inače ga dojim u snu i trudim se da isprazni cicu do kraja. U početku nekih 5 minuta vuče jako onda spavucka i daje si oduška na cici da cicka koliko hoće (mislim vremenski) tako da je svako njegovo spavanje ujedno i moje ležanje. htjela bih nekad napraviti i nešto drugo, ali mislim se on mi je sada na prvom mjestu i bog. kad ono nakon svega tog ležanja, nošenja do u beskraj, truda i tihe strepnje - 150, tj 450 gr. pa sad ti znaj i ne budi lud!
dobili smo i nešto za poboljšanje apetita i preporuku da krenemo sa sokom od mrkvice što mi se ne čini loše.
kako da znam kad mu se taj sok daje i kad, kad on ili kašica postaju cjeloviti obrok?
cure, što da radim s dojenjem?
pomozite![]()