dorotea24 prvotno napisa
Mislim da se nemaš razloga bojati, malo se opusti. Evo meni je neki dan moj manji kurio 39.5, dam mu panadol, temperatura tek za dva sata padne na 39.1 i onda tri sata od kada sam mu dala lijek opet počne skakati, dijete se trese, klone itd. Onda sam morala kombinirati ibuprofen sa paracetamolom. Imao je kombinaciju virusa i bakterije, dobio antibiotik, popio u 3 dana cijelu bočicu paracetamola i još imao proljevastu stolicu od silnih lijekova.
Mislim da si ti previše fokusirana na brojke na toplomjeru. Gledaj malo svoje dijete. Kakva je? Igra li se, je li vesela, jede? Ako je odgovor potvrdan onda ti to puno govori o djetetovom stanju. Nema veze koliko temperatura brzo raste i pada ako je dijete dobo. Ako ti je ona klonula, trese se, leži onako beživotno, slaba, malaksala, onda treba dobro pripaziti. Daj joj što više da pije, nemoj stalno mjeriti temperaturu, skloni taj toplomjer od sebe. Mjeri tek kad vidiš da raste.
Ako joj je temperatura nakon 2 sata od davanja lijeka 38 to je ok, tijelo se pomoću nje bori protiv bolesti. I svako dijete je totalno drugačije, svako drugačije reagira na lijek, drugačije mu se diže temperatura, drugačije se ponaša za vrijeme temperature, a nije ni svaka bolest kod pojedinog djeteta ista. Prati svoje dijete i pusti se previše teorije. Znam kako se osjećaš i da si u totalnoj panici, ali vidjet ćeš da će sve biti ok.