Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 134

Tema: Laringitis, iskustva i preventiva

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da, i nama to jako pomaže, u zadnje vrijeme laringitise uglavnom i riješimo kod kuće izlaskom na hladni zrak i smirivanjem.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Da, i nama to jako pomaže, u zadnje vrijeme laringitise uglavnom i riješimo kod kuće izlaskom na hladni zrak i smirivanjem.
    Isto ovako.
    Sada ima 5 godina pa mu lakše objasnim da se ne boji, da će sve biti u redu i, kada se smiri da će bolje disati. Tako i bude.
    Zadnji put mi je rekao između napada kašlja - stvarno mama, glas mi je puniji, ali me i dalje boli :/
    Kad je bio manji, smirilo bi ga sisanje.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

do kada ostajete doma, gdje je ona zadnja granica?
    ja sam zadnji puta ostala neko vrijeme doma i bome mu se pogoršalo dobrano dok smo došli na hitnu. tada smo prvi puta morali ostati nekih sat vremena na promatranju nakon injekcije. pustili su nas doma, ali disanje mu se smirilo tek ujutro.
    ja bih tako rado ostala doma, ali me strah da ne zaglibi još više :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    do kada ostajete doma, gdje je ona zadnja granica?
    ja sam zadnji puta ostala neko vrijeme doma i bome mu se pogoršalo dobrano dok smo došli na hitnu. tada smo prvi puta morali ostati nekih sat vremena na promatranju nakon injekcije. pustili su nas doma, ali disanje mu se smirilo tek ujutro.
    ja bih tako rado ostala doma, ali me strah da ne zaglibi još više :/
    Ja si nekako imam taj "luksuz" iskustva da si mogu procjeniti hoće li to krenuti prema potpunoj opstrukciji. Najvažnije mi je da smirim sebe, da on shvati da sam ja smirena, a onda pratim boju usana, noktiju, ritam disanja, zvuk disanja. Ako sve ide na bolje- makar minimalno ostajemo doma. Zadnji put mu je trebalo oko 15 minuta na hladnom balkonu. Scena ko iz filmova: 2 u jutro, nigdje nikog, sipi kiša, ja bosa s njim u naručju :/. Inače, uvijek smo obučeni ja i MM do jutra u slučaju da ipak moramo ići. Do bolnice nam treba 10-15 min.

Priznajem da s njim i previše riskiram i kalkuliram jer gotovo svako dijete u puno blažem napadu nego što su njegovi zadržim u bolnici na inhalacijama, injekcijama i opservaciji.
    Kod manje djece i prvih napada moj je savjet- odmah po stručnu pomoć!

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I nama je do sada pomogao izlazak na hladan zrak, ali se bojim što bi bilo da je vani toplo :?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj emira prvotno napisa
    I nama je do sada pomogao izlazak na hladan zrak, ali se bojim što bi bilo da je vani toplo :?
    Obično su laringitisi posljedica infekcije određenim virusima koji su češći u hladnijem dijelu godine, a tada je ipak vani noću niža temperatura nego u sobi.
    Nama se srećom još nije događalo ljeti.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je dr. Baudoin rekao da se laringitisi uglavnom javljaju u hladnijem periodu godine, a da je idealno vrijeme za njih kad je velika temperaturna razlika između dana i noći, te da ćemo ako Lea dobije laringitis po ljetu i na moru ući u rubriku "Vjerovali ili ne" (to mi je rekao na moru, jer sam se ja nakon Leinog prvog napada kad sam i otvorila ovaj topic bojala ići na more). Lea je ipak lani po ljetu imala laringitis, ali ne napad, nego taj laringitični kašalj, no prošlo ljeto je bilo jesensko vrijeme, i generalno su mi se mame po parku žalile da djeca koja imače imaju problema imaju bronhitise kao u jesen.

Uopće, Lea duže vremena nije imala onaj napad laringitisa koji se desi po noći, kad dijete iznenada počne 'pseći' kašljati, nego se kod nje događa to da se kod gotovo svake viroze, nakon što joj dan-dva curi nos prozirno,
    drugi ili treći dan probudi i hroptavo diše, to zvuči kao da ima zaljepljen šlajm u grlu koji ne može iskašljati, i jako suho kašlje. To nekad prođe samo od sebe (npr. prošlo ljeto je bilo tako, i recimo jesenas nakon dvije viroze), ali nekad to disanje postaje sve gore i gore i teže, tako je bilo jednom jesenas, i onda smo joj kod kuće dali pola tablete MEdrola, to nam je dala naša doktorica za ovakve situacije; nakon lijeka sve prođe kao rukom odnešeno.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo mi možemo u vjerovali ili ne
    27.7.2007. popodne u 4 sata (ne možeš vjerovat šta mama sve zapamti) moj švrčko je imao drugi po redu najgori napad u svojoj laringitičnoj karijeri.
    doduše nije bilo na moru nego pet dana nakon povratka s mora.
    vani prži plus 35, mi na hitnu s laringitisom, a ovi tamo su nas u čudu gledali.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jednom smo imali laringitis prije nekih 3 godine. Nakon toga smo kupili inhalator, i SVAKI put kad imalo krene zvučati kao morski lav, odmah krećemo s inhalacijama obične fiziološke xy puta dnevno i u startu ga sasiječemo. Evo baš prošli mjesec smo isto to prošli (nismo fakat dugo). Samo se probudio ujutro s laringitičnim kašljem. Ostao doma, inhalirali ga dosta taj dan (nastavili smo i kasnije 1x dnevno), prešlo u normalan kašalj i stvar gotova

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A joj Tashunica :/ . Dr. B. je meni baš naglasio da je na moru vlažan zrak (posebno tamo gdje mi ljetujemo), pa da je zato napad malo vjerojatan. Plus što je vjerojatno uočio da sam u panici

Lea je jednom isto popodne dobila baš pravi napad, i to iz ničega, prije toga uopće nije kašljala, možda joj je malo nos vlažio, samo je odjednom počela jako lajavo kašljati.

Inhaliranje fiziološkom svakako pomaže, ali spasiti ozbiljan slučaj laringitisa sigurno neće.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Inhaliranje fiziološkom svakako pomaže, ali spasiti ozbiljan slučaj laringitisa sigurno neće.
    Moje razmišljanje je da inhaliranje pomogne da ni ne dođe do ozbiljnog slučaja. Na prvi znak uvijek inhaliram (štetiti ne može), i odmah bi ublažilo lavež.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

potpisujem.
    s tim da smo mi probali i na taj način kao anchie, ali nama to apsolutno nije pomoglo.
    jedino što pomaže je pulmicort, ako ga damo na vrijeme.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Krivo ti je razmišljanje, i mi uvijek i oduvijek inhaliramo pa dođe i do ozbiljne situacije.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Moje razmišljanje je da inhaliranje pomogne da ni ne dođe do ozbiljnog slučaja. Na prvi znak uvijek inhaliram (štetiti ne može), i odmah bi ublažilo lavež.
    ali kod nas je znalo doći do napada bez ikakvog prvog znaka, bez curećeg nosa, promuklosti ili kašlja. jednostavno krene gušenjem, a kašalj dođe tek kasnije.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I kod nas, to jednom popodne (kad je doduše nos možda malo vlažio), a jednom rano ujutro apsolutno bez ikakvog znaka, samo je jednom zakašljala (mi smo se spremali za posao i uopće nismo obratili pažnju, činilo nam se kao obično kašljucanje), i onda je krenuo jaki kašalj i hroptanje.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To je fakat zeznuto onda Kod nas kreće s lavežom (koji se isto stvori odnikud, ni nos ne curi, ništa) i inhaliranje ga sasiječe tijekom dana.

Frendicina mala je par puta na hitnoj završila isto zbog naglog napada, i oni su kupili inhalator i njima isto pomaže.

Nisam znala da ima ovakvih gadnih slučajeva kao što je vaš :/ koma..

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kod nas je klasično, uvijek jesen/zima/proljeće, uvijek prethodi večernje curkanje nosa (bistro, jedva primjetno), napad oko 2 ili 3 po noći. Do jutra se poboljša, a laringealno kašlje još 1-3 dana.
    Tashunice i ja sam zapamtila jedan datum :D -prvi napad s 13 mjeseci Leo je poklonio mami za rođendan :/

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Prve su tablete koje se zovu Decortin. Isprobali smo ih prije par dana ali kao preventivu, drugi dan nakon onog strašnog gušenja i super su mu pomogle, lijepo je disao čitavu noć bez buđenja. Ali problem je što su te tablete jako, jako gorke i on ih je jedva popio, a dijete je koje sve lijekove pije bez problema. Pa nam je dala umjesto njih čepiće koji se zovu Rectodelt, ista stvar ali su čepići. To je navodno nešto novo, kutija čepića košta 240 kn.
    Jučer smo dobili od pedijatrice Decortin.
    Pokušat ću je citirat: " to je lijek koji se na zapadu več jako dugo koristi, pedijatri ga daju svima nakon ponovljenog napadaja laringitisa, da ga obavezno imaju kod kuće. I vani je dosta skup. Kod nas je na tržištu nekih mjesec dana i za sada ga se samo može dobiti na privatni recept. Treba ga se naručit."
    Sa receptom sam otišla u ljekarnu i tamo naručila, doći će za nekoliko dana. Cijena je 240 kuna i ima 4 doze.
    Svatko tko je prošao sa djetetom laringitični napad učiniti će sve da to više ne prolazi, pa tako ću i ja kupiti taj lijek.
    Inače kad dođe do napadaja dajem claritin sirup, fenistil kapi, a u inhalator 2 ml fiziološke i maxidex kapi.
    Ovaj put smo uspjeli izbjeći hitnu jer nije bilo tako strašno, ali kad se sjetim moje bebe sa plavim usnama i zvanja hitne usred noći, zaboli me želudac

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

veki mi imamo pulmicort, isto se naručuje na privatni recept u ljekarni na trgu. 20 respula (ampulica) je 400 kn.

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

pozdrav,jucer smo treci put imali napadaj laringitisa koji nije bio tako jaki kao prvi put ali smo svejedno otisi na hitnu.dakle u 12 .mj usred noc poceo kasljati,gusenje pravac hitna(rebro)kazu laringitis dobio solu medrol,rinolan, kapanje fiz. i efidrin kapi.
    prije nekih mjesec i pol napao ga suhi kasalj i nikako prestat uz to curi nosic,sva sreca usred bijela dana pa osli kod pedica. opet solumedrol i aerius sirup,kapanje fiz.kaze oped laringitis
    i eto ga jucer lego i probudio se za nekih 45 min ,uz plac ne moze disat,nece cicit,nikao se smirit kaslje onako iz dubine strasno za cuti ,odma mu dali taj aerius reko da vidimo hoce li to pomoci.ok smirio se zaspao na 5 min i opet plac jos jaci kasalj i odma pravac rebro.dosli i opet laringitis kaze doc i dobro da smo dosli.opet dobio solu medrol i Flonidan sirup.
    danas dosli kod pedice i rekli da ako ne treba da ne bi solumedrol da mu se smirilo,kaze nastaviti sa sirupom ,efedrinom i fizioloskom,za par dana kontrola.
    ovu zimu je non sto bio bolestan(imamo i seku koj ide u vrtic pa se svasta virusnog donese)

ljuti me sto mi nitko nije rekao sta bi trebali imati kao preventivu kod kuce ,jel je djete ocigledno sklono laringitisu,nitko nas nije uputio na nikakve daljne preglede,nase pedice sad nema zamjena je.ne zelim da svakih par mjeseci prima solu medrol ako postoji neka druga opcija ,a citajuci ovaj topic ocigledno ima.zanima me kako ste vi i od kud pocele.da trazim uputnicu za orl?opceniti kako se borite s laringitisom...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nitko ti neće ni reći da uzmeš nešto za preventivu, jer sve ove lijekove o kojima se ovdje priča nabavljamo izvana, a naši liječnici su uglavnom protiv toga, barem ovi s kojima sam ja pričala.
    možeš si nabaviti pulmicort i na prvi znak curenja nosa ili kašlja inhalirati ga. pulmicort je kasno dati kada napad počne.
    i imaš rectodelt čepiće koji se daju kada napad već počne. ja ga imam doma, ali ga još nismo upotrijebili, jer ne znam bih li imala živaca čekati nekakvih 40-ak minuta koliko mu navodno treba da prodjeluje.

rinolan, aerius i slični sirupi ti apsolutno ništa ne pomažu kod laringitisa, jer kao što i sama kažeš napadai dolaze zbog virusa.
    to bi pomagalo jedino ako bi napad bio alergijske naravi što je navodno vrlo rijetko i uglavnom katastrofalnije od ovog virusnog oblika.

nekakve posebne borbe s laringitisom nema, jer mu nema lijeka dok dišni organi ne sazriju, a to može biti s tri, pet ili ne znam ni ja koliko godina. jednostavno čovjek mora izdržati što jednostavno kod ovakvih stvari nije lako.
    govorim ti ono što sam pročitala, osobno se raspitala i razgovarala s liječnicima.
    mislim da ne postoji preparat s kojim mi nismo pokušali, tako da ti odmah mogu reći da ne bacaš novce na nikakve medove, matične mliječi, vitamine i slične stvari.

odlazak kod otorinca, ja osobno ne vidim nekakve velike svrhe, jer recimo mi kod svakog napada odlazimo na otorinu i sve što oni mogu napraviti je pregledati glasnice, dati solu medrol i inhalirati, a sve si to i ti dobila.

ako imaš još pitanja, pucaj.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

kod laringitisa nema pravila. Moj je prvi put dobio preko ljeta i to baš kad je bilo vlažno vrijeme,tome je prethodila hunjavica.
    Zimi dosad nije imao.
    Njemu nikad nije došao iz čistog mira,odjedom.Uvijek je tome najčešće prethodila hunjavica ili povišena temp
    I uvijek se nadam da ga neće ćopit,šipak.
    Ali dobro je što njemu pomažu dugotrajne inhalacije fiziološkom.
    Čim mu procuri nos,odma ga uštekam na masku.
    Problem mi je kad mi ne da da ga inhaliram,a tad mu pola sata inhalacije neće puno pomoći.

I sad kopam po netu i naiđem na totalno drugu dijagnozu,možda on nema laringitis nego laringotraheititis.
    Mislim po simptomima koje sam pročitala,ne znam više ni sama.

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

hvla vam na odgovorima
    evo bolje je ali jos uvijek curi nos i onako zrelo iskasljava,valjda je to ok.malo me ljute doktori zato sto mi nitko nije preporucio inhalator nego sve sto sama procitam pa se tako informiram,a opet mi je bed nesto na svoju ruku uzimati i davati.mozda kad odemo na more se sve skupa malo smiri.a ja cu sad non stop kad curne nosic biti u panici da opet ne dobije laringitis.

Tashnuica ove cepice ti je pedica preporucila ?moja pedica mi nije nista na tu temu spomenula

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Rency prvotno napisa Vidi poruku
    hvla vam na odgovorima
    evo bolje je ali jos uvijek curi nos i onako zrelo iskasljava,valjda je to ok.malo me ljute doktori zato sto mi nitko nije preporucio inhalator nego sve sto sama procitam pa se tako informiram,a opet mi je bed nesto na svoju ruku uzimati i davati.mozda kad odemo na more se sve skupa malo smiri.a ja cu sad non stop kad curne nosic biti u panici da opet ne dobije laringitis.

Tashnuica ove cepice ti je pedica preporucila ?moja pedica mi nije nista na tu temu spomenula

mislim da nijedan doktor neće preporučiti ništa za preventivu. Mi smo skoro pa sve saznali preko neta,žalosno,ali istinito.
    Dakle,potreban ti je kompresorski inhalator,fiziološka otopina,pulmicort respule i rectodelt ćepići.
    Mi nemamo ni pulmicort ni rectodelt i zasad nam uspješno ide višesatnim inhaliranjem fiziološkom otopinom.

A pedijatri samo odmahnu rukom i kažu da se strpimo još dvije,tri godine.
    Pulmicort i rectodelt idu preko privatnog recepta mogu se nabaviti samo preko par ljekarni.

Evo,ja negdje pročitala da su dobre efedrin kapi. Stavi se dvije kapi u spremnik i 2 ml fiziološke.
    Jer je adrenalin pa širi dišne puteve.
    Tj taj epinefrin koji se stavlja za inhalaciju kod laringitičara
    Posljednje uređivanje od ***MARETA : 11.07.2010. at 23:50

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Rency prvotno napisa Vidi poruku
    hvla vam na odgovorima

e da i ja sam se spasila kad je produktivno iskašljavao,bila sam 100% sigurna da ga neće ćopit.Navečer legao u produktivnom kašlju,ujutro lajanje i završio na injekciji.
    Samo mu nemoj davati nešto za iskašljavanje ako možeš nabavi inhalator i uvijek ga inhaliraj na fiziološku bez ikakvih kapi za iskašljavanje.
    I nek inhalator bude kompresorski
    Posljednje uređivanje od ***MARETA : 11.07.2010. at 23:57

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Cure, Rectodelt čepići su registrirani u Hrvatskoj i od lipnja 2010 su na listi lijekova HZZO-a ( mogu se dobiti na plavi recept, znači bez ikakvih plaćanja ).
    Na sreću nemam osobnih iskustava ali ima moja kolegica sa svojim 20- mjesečnim sinom.
    I ona se za savjet obratila dr Richteru.

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

nista idem u nabavku inhalatora ,čepića itd.hvala

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i mi se borimo sa laringitisom od ivanovih 7 mjeseci
    1. napadaj je bio klasičan, bez kašlja, samo borba svakim udusajem
    proveli jedna dan u bolnici
    tokom 2. i 3. godine, lajavi kašalj, niš strašno, dobili rinolan i kad je bilo ozbiljnije solumedrol
    unazad 2 godine, kašalj, neprestani, gotovo sa svakim udisajem, svaki put hitna rebro, dexametazon i adrenalinske inhalacije, jednom smo išli čak dva dana zaredom
    bili kod richtera, prepisao pulmicort na komp. inhalator
    rectodelt nismo isprobali

prije tri dana 1. put imamo lar. po ljeti
    nije tako strašan pa nismo pod terapijom
    ivan ima 5 i pol i čini mi se da što je stariji to gore a trebalo bi kao proći do pred školu....

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ima li netko da je nedavno kupovao ili planira kupovati pulmicort a da mu je 20 ampula previše?
    ja bih kupila 5 ili 10

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Prijavljujemo naš prvi laringitis. Prije nekoliko dana je R dobio prvi napadaj, dakle s dvije ipo godine.
    Nije bilo nikakvih posebnih simptoma,temperatura 37-37,5 i malo je curio nos. Ujutro smo bili kod pedijatrice, ne vezano za to (već se neko vrijeme žali na povremenu bol u koljenima). Usput ga je pregledala i poslala kući. Btw vadili smo i krv, nalazi svi super. Nitko nije naslutio što bi se moglo dogoditi. Oko 13 h je zaspao, temperatura mu je skočila na 38,5, te ga je nedugo zatim uhvatio napadaj. Išli smo kod pedijatrice, dobio je injekciju dexamethasona i inhalaciju. Sljedeću noć mu se ponovilo dva puta,ali blaže pa nismo nigdje išli. Otvorili smo hladnjak i stavili ga blizu, pa je došao k sebi. Sutradan je opet dobio injekciju i sad se samo inhaliramo dok ne ozdravi.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj yasmin prvotno napisa Vidi poruku
    ima li netko da je nedavno kupovao ili planira kupovati pulmicort a da mu je 20 ampula previše?
    ja bih kupila 5 ili 10
    yasmin uzmi si cijelo pakovanje. tih 5 ili 10 ti je stvarno malo.
    ako ti je dijete sklono laringitisima, za jednu prehladu ti treba 4-5.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    yasmin uzmi si cijelo pakovanje. tih 5 ili 10 ti je stvarno malo.
    ako ti je dijete sklono laringitisima, za jednu prehladu ti treba 4-5.
    thanx!
    ja bila uvjerena da će biti dovoljno 1-2 kako je richter rekao

ovaj put smo prošli bez hitne i rebra, još uvijek kašljuca, ali ide na bolje
    kod richtera smo bili u studenom
    od onda je imao jednom u veljači, primio je deks. i inhaliran adrenalinom, samo taj dan, sutradan je kašalj bio puno umjereniji, i sad ovo, bila sam na rubu da opet odem na hitnu, ali je tu 1. noć navečer zaspao, a dok spava ne kašlje

on je zapravo samo jednom imao subglot. laringitis, svaki put je ovaj kataralni, najgore je kad se nakašljava svakim udisajem, 1. put sam mislila da će se ugušiti od kašlja do rebra
    deks mu sam po sebi čini se ne pomogne, prestane tek kad primi inh adrenalinom, najčešće zaspi u pola inhalacije od umora

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Evo i D. se jutros probudio sa laring.kašljem, ovo je 1.put po ljeti , a i čudi me što je noć prošla mirno, već je počeo kašljati ujutro.Dala sam mu pulmicort, ali znam da je sad kasno , a nikako ga nisam mogla predvidjeti, jučer nije pokazivao nikakve simptome. Negdje sam čitala da treba izbjegavati sladoled, jel se vi toga držite ( naime od jučer me žica da mu kupim neki u kutiji ).

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma ja dam, osim naravno kad je baš bolestan.
    ionako mu više ničim ne mogu pomoći, sve što postoji na ovom svijetu pokušali smo, a njemu uvijek isto.
    sad se prepuštam, puštam dijete da normalno živi, dajem mu sladoled i hladno za popiti kad je vruće i puštam ga da se kupa ako je more hladno i vani smo kad je hladno i...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Baš tak Tashunica, ja isto samo strepim i pazim na sve i svašta , a nikakve koristi od toga.Nekad bi lupala glavom o zid kad gledam drugu djecu , da rade stvari koje ja D. ne bi dala ni u snu, a oni zdravi ... a ja pazim i pazim a ono ništa...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne kužim misliš li općenito izbjegavati sladoled ili kad je bolestan tj. danas?

Mi ne izbjegavamo sladoled niti hladna pića, ali mislim da kad su bolesni treba izbjegavati.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Prvenstveno sam mislila na danas, ali i za općenito me kopka jel im ta velika hladnoća iz sladoleda može biti štetna ( mislim njima koji su skloniji laringitisu ) .D. najviše voli jesti sladoled doma onaj iz kutije i gledam ga kako grabi velike komade i guta ih , ja ga ne mogu ni gledati jer ja tako nikad nebi mogla , a on baš tako voli.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ne trebate paziti jer time nećete ništa dobiti. Samo će vas izmoriti paženje,a svejedno će ih ćopiti s paženjem ili bez.
    Dakle samo ovako
    Sladoled nema veze s laringitisom,barem ne kod mog
    Posljednje uređivanje od ***MARETA : 13.08.2010. at 17:13

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

preporuka koju smo mi dobili od otorinca je ne jest i ne piti hladno, ne izlaziti van kad temperatura počme padati (znači sad negdje oko pola osam, osam) i isto tako ujutro ići van kad se temp. digne...
    naravno da sve to skupa neće spriječiti napad, ali ga može ublažiti.
    iako, ne poštujem više nikakve preporuke, kao što rekoh.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

eto i naš mališan dobio laringitis,kašljao po noći tako jako da je jedva došao do zraka, strašno za čuti. inhalirali kamilicom i nekako preživjeli noć,pa otišli k pedijatrici, dobio solu medrol injekciju, amoksicilin sirup, i prospan sirup, inhalirati, ako se ne smiri doći na injekciju, za 5 dana kontrola. do sad nisam ni znala što je laringitis, zanima me da li se svima laringitis ponavlja ili netreba značiti da će opet dobiti, kolko su dugo kašljli vaši klinci?

anilokin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

evo da se i mi pridružimo...
    u rujnu smo imali prvi napadaj laringitisa (s 20 mjeseci) i taj je bio najgori. nikakvih predznaka nije bilo - oko 19 sati počela je specifično kašljati a u 2 ujutro smo ju zamotali u dekicu i već plavu vozili na hitnu...
    bilo je grozno, povraća mi se čim se sjetim .
    dobila je injekciju dexametazona i inhalacije adrenalinom. kako joj nije bilo puno bolje, hospitalizirali su je.
    mislim da je svaki dan dobivala dexametazon (ne mogu se točno sjetiti) i inhalacije fiziološkom, a navečer adrenalinom. i tako 5 dana u bolnici...
    drugi napad se dogodio u dva mjeseca poslije, također dexa+adrenalin na kantridi u noći.. decortin tablete koje nam je dao pedijatar nam baš ne pomažu jer napad počne iznenada, a onda je već kasno za decortin.

prije tjedan dana počela je prehlada, temperatura, nismo završili s laringitisom ali ovaj put imamo bronhitis + noćne napadaje astme

prije dva dana počeli smo haloterapiju (slana soba) i zanima me da li netko od vas ima iskustva s tim, da li ima poboljšanja što se tiče laringitisa?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

anilokin nabavi pulmicort.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mary lu prvotno napisa Vidi poruku
    eto i naš mališan dobio laringitis,kašljao po noći tako jako da je jedva došao do zraka, strašno za čuti. inhalirali kamilicom i nekako preživjeli noć,pa otišli k pedijatrici, dobio solu medrol injekciju, amoksicilin sirup, i prospan sirup, inhalirati, ako se ne smiri doći na injekciju, za 5 dana kontrola. do sad nisam ni znala što je laringitis, zanima me da li se svima laringitis ponavlja ili netreba značiti da će opet dobiti, kolko su dugo kašljli vaši klinci?
    moj kašlje samo u napadu, eventualno drugi dan.
    kašalj mu se razvije tek kako prehlada "sazrije" nakon 5-6 dana kada obično završi s bronhitisom.

anilokin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

anilokin nabavi pulmicort.
    ali koliko sam shvatila, pulmicort se daje prije početka napada, a kod nas to dođe dosta iznenadno. možda bi rectodelt bio bolje rješenje?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

podižem topic...
    imamo sina laringitičar, kad krene kašalj mi se naježimo, strašno slušati, probali smo svašta nešto ali nam na kraju uvijek pomogne inhalacija adrenalinom, inekcija dexametazona. Baš smo ovih dana imali napade, trčali po hitnoj, inhalirali se, bocali...Čitam da vam je pomogla homeopatija, mi smo probali, ali nekako nam nije pomogla, ili nismo uboli lijek, ili krenemo prekasno kad već dobije napade kašlje, ne mogu znati jel obična prehlada ili će ga uhvatiti laringitis...jel mi možete pliz napisati koji ste lijek dobili od vašeg homeopate

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

inaja
    identično je bilo i kod nas
    mi nismo pokušavali sa homeopatijom ali smo se definitivno spasili hitne pulmikortom
    nije kasno ni kad se kašalj već razvije
    moj ivan je kašljao toliko da smo mislili da će se svaki tren ugušiti

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

yasmin jel vi još imate problema sa ivanom (pretpostavljam da je ivan 2005.)?
    moj je 2006. i još uvijek se mučimo s tim, stalno mislim da je zadnji puta, ali uvijek se iznova vraća.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

kao što sam napisala za vikend smo se inhalirali... odtad stalno nešto kašljuca, zvuči kao da je neki sazrio kašalj, al je tako nepredvidivo već večeras može opet dobiti napad i to me tako frustrira, žao mi ga je, ne znam jel mu može štetiti to često inhaliranje adrenalinom..sad kad bolje razmislim to traje evo već 15 dana, upaljeno grlo, dobio antibiotike i posle 7 dana antibiotika laringitis

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

inaja i ja sam se nećkala oko pulmicorta, sada znam da sam se predugo nećkala.
    pulmicort je doslovno spas za laringitičare.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

inaja i ja sam se nećkala oko pulmicorta, sada znam da sam se predugo nećkala.
    pulmicort je doslovno spas za laringitičare.
    jel mi možeš napisati šta je pulmicort, nisam čula da se kod nas u sarajevu koristi, bar nama niko nije spominjao, ovdje obično dobijemo inhalaciju venitola, dexametazon, bocu dexametazora, flonidan navecer i samo jedna dr daje inhalacije adrenalina

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •