Moram priznati da me ovakvi savjeti pomalo ljute. A isti takav savjet dobila sam od med. sestre kod naše pedijatrice. Ja zaiste ne znam što bih još poduzela da dijete zaštitim od virusa. Nikud ne idemo, zimus smo, nakon što je Lea imala bronhiolitis, živjeli u takvoj karanteni da niti ja nisam izlazila iz kuće jer nisam cijepljena protiv gripe (greška, neću je ponoviti). Ruke su mi izgrižene do krvi od neprestanog pranja, a perem ih u Plivinom antisept sapunu, kako ja i muž, tako i svi koji nam dođu u kuću. U hodniku nam vise maske za nos koje nosimo čim nas jednom zagrebe grlo. Zimus radi gripe čak nismo išli niti na gimnastiku pa Lea nije vježbala dva i pol mjeseca. U čekaonicama je naravno ne držimo nego jedno šeće sa njom okolo, prošli tjedan je proboravila u čekaonici deset minuta, između snimanja EEG-a i pregleda kod doktora. Na gimnastici se strunjače dezinficiraju između dva djeteta. U sobi uopće nisu bila druga djeca, nego studenti i nitko nije bio vidno prehlađen. Pa ipak je pokupila virus, i doživjeli smo ovu dramatičnu epizodu. ZAto bi mi ipak bilo draže da mi netko kaže kako, kad se dijete već razboli, jer je očito da to ipak nećemo moći izbjeći, preveniram ovako drastične događaje.