-
Pise frendica Tatjana koja ima 2 sina i puno iskustva s laringitisom (a sjedi pored mene i stalno skica sta ja gledam i pisem):
Imam 2 mala,Sven i Tin, oba laringiticna. zivimo u spanskom, prvi napad za hitnu stariji je imao sa 2,5 god, vozimo ga u vinogradsku, jer tamo spadamo na pedijatriju, vozio ga je MM, uzeli su Svena na terapiju jer je bio prilicno lose, ali -sad se vise ne moze tocno sjetiti razloga- objasnili su mu da bas ne bi trebali dolaziti tu vec na ORL na sveti duh, 2 mj kasnije - novi napad, ovaj puta krecemo u Klaicevu - mislili smo- djecja bolnica- sve im je na istom mjestu, ponovo je isao MM jer sam ja ostajala s mladjim doma. Doslo ih je 4, otprilike u isto vrijeme, cca 3-4 ujutro, sve su ih izinhalirali i autom hitne pomoci otpeljali na sveti duh, na ORL, specijalistu na kontrolu jer to klaiceva nema. Od tada svaki put idemo direkt na sv. duh i tamo je to ko normalno. Tin je prvi napad imao sa 20 mjeseci i to slabije nego Sven. Sven je najgori napad imao u sijecnju 2004., tada smo dobili injekciju (mi dobijemo dexametason), inhalaciju (micronefrin) i ostali do jutra u bolnici. Tu noc je prvi put zakasljao oko 1, i nije mi se ucinilo strasno, dali smo mu toplog caja, zlicu dimidrila, i zaspali, oko pola tri se probudio i jedva je disao i bilo je grozno, otada vise ne riskiramo vec se odmah pakiramo na hitnu. nakon injekcije puste nas doma. Imamo inhalator pa se inhaliramo, kad smo mi dobili prve napade na trzistu je jos bio dimidril sirup,pa smo pili njega, a sada klaritin. Pomaze topli napitak - caj ili mlijeko- dok ne dodjemo do bolnice. Sven je sad 4,5, zadnji napad prije 2 mj - puno slabiji, Tin je sad 2,5, napad je bio tjedan dana nakon Svena. Svena smo sa 2 god testirali na srebrnjaku- jer je povremeno i osut- i nije pokazalo nista, pa Tina nismo ni htjeli testirati. Mislim da bas nema neke preventive. Neki doktor nam je rekao da ne bi trebali vikati??!!, skakati!!?? probali smo i homeopatiju, pili smo sojino mlijeko, izbjegavali alergene namirnice i cekali da narastu. tko nije cuo laringiticni kasalj ne moze si zamisliti sta u tim trenucima prolazimo - zato svima sretno - hrabro i bez panike da malcima bude lakse.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma