Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Nova vakcina dtp+polio

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Nova vakcina dtp+polio

Ne znam da li je vec bilo govora o ovome na forumu, ali zanmimaju me iskustva sa ovom novom vakcinom koja se daje sa mesec i po dana i sadrzi sve u sebi (i onu sto se pre davala na usta).
    Malo sam skepticna prema svemu novome i uvoznom Imam uvek osecaj da su to poslali sa zapada da je testiraju na nama pa da vide kako reagujemo. Da li netko zna da li se ta vakcina vec koristi na zapadu. Koliko sam pokapirala razlika izmedju ove nove i stare je sto su u staroj zivi virusi, au ovoj novoj mrtvi i nema reakcije na nju kod dece.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

znaš li točno ime cjepiva i koji je proizvođač?
    U tom slučaju bih ti mogao reči radi li se o eksperimentiranju sa zapadnim cjepivima na sirotim jugoistočnjacima.
    (Mada, sumnajm da se o tome radi)
    Velik je broj DTP+IPV kombinacija već dugo u upotrebi u svijetu i pokazale su se dobre (u Hrvatskoj takva kombinacija ne postoji)

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Malo sam pomesala stvari. Mislim da je to ova vakcina o kojoj se raspreda u jednom postu 5 u 1. Zove se Pentaxil ili nesto slicno.
    Sto se tice ove moje paranoje mozda previse gledam filmove Bila je jedna Engleska serija gde su vakcine na ispitivanje slali u Afriku

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

još uvijek ispituju cjepiva u Africi.
    Ali i u razvijenim zemljama.
    Ako se radi o Pentaximu, onda to nije nikakvo eksperimentalno cjepivo.
    Lani i preklani su ga čak kupovali u Hrvatskoj "napredni" roditelji i pedijatri.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •