Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 162 od 162

Tema: Slanje djece doma s nastave

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

@ iva & ivarica - spominjalo se to nešto bilo na ovom pdf-u, ali u drugoj temi. Ako me sjećanje dobro služi, radi se o Obiteljskom zakonu... koji navodno propisuje to za djecu mlađu od školske dobi. S tim da je napomenuto da stručnjaci uzimaju kao neku granicu 12 godina. Dok god to nije crno na bijelo oni to svoje "uzimanje" mogu objesiti mačku o rep!

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Da, ovaj pdf Treća stranica - postala Flower. Dakle, da, u zakonu je predškolska dob, a preporuka je 12 godina. Preporuka nije obvezujuća.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znam da nije u zakonu, zanima me praksa
    ja nisam cula da je netko imao problema samo zato jer je osnovnoskolac ostajao sam doma, dapace, i nastavnici u skoli, bar mojoj, poticu samostalnost

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Praksa je takva da CZSSu treba u prosjeku više od pola godine da uopće uzmu papir koji im škola uputi zbog problema sa nekim učenikom. Zamisli da se još idu baviti kome je dijete samo doma! Hahaha Zar nismo već svi navikli da je kod nas većina Zakona ustvari ili sramotna ili crna mrlja na papiru?

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ako trba iči piješke da i više ,živimo na periferiji splita,imamo jako veliku uzbrdicu (NIZBRDICU) samo do busa treba im 10 min.ako je ljepo vrijeme,pa 5min.busom do prve stanice ,onda još hodanjem 5-10 min.to je još i ok, ali kad se vračaju iz škole trebaju prić cestu koja ima 4 trake (2 u jednom ,2 u drugom)je imaju oni piješački i semafor ,ali nemogu se nažalost ni u to često osigurat jer ima ;žestokih ;vozača koji često nemogu stat na crveno,i kad uspiju prić onda moraju često trčat doslovno da bi uhvatili bus jer ako pobigne tek im je za 20 min,i onda iz dosade moraju nešto ;radit;,tako da im često triba do kuće i duže vrimena

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Uf...da...s obzirom na nick, pretpostavit ću da živiš na kili Hehe Ja sam inače iz Splita, živio sam dole 22 godine... Je li tvoje dijete jedino putnik (u smislu da ima tako puno pješačenja, mijenjanja buseva...)? Jeste pokušali preko škole organizirati autobus koji bi djecu vozio u školu? Mislim da bi to vrijedilo pokušati.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj YosephK prvotno napisa
    Citiraj medoribica prvotno napisa

nije valjda u mojoj bivšoj školi?!

jel na nekom brežuljku s novom dvoranom?!
    Nije tajna - u Savskom Marofu
    Hej, super, baš bi mogli koji put naći se i popiti kavicu. prolaziš pored zaprešića (jedino ak ne ideš vlakom).

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ma nije, pričalo se o tome i prošle godine ,ali je navodno nemogu če,jer svaki razred ima svoju satnicu,a ovo su prometovi autobusi redovna linija svakih 20 min i kila ti je postao velik kvart i još se širi ,možda dobijemo školu ,kad je moji završe ,ha,ha

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ima jedna vrlo česta situacija:
    Po rasporedu je 6 sati, ali iz nekog (opravdanog) razloga se djecu obavijesti da su slobodni nakon 5. sata. Već u 4. razredu nitko ne kontrolira jesu li djeca uspjela to javiti roditeljima ili ne. A nisu imali žvaku ni ruje u džepovima.
    Kod nas ne postoji strog protokol u takvim situacijama pa se to događa pod normalno.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj YosephK prvotno napisa

Nije tajna - u Savskom Marofu
    pa nije to tako daleko. meni je trebalo sat vremena s malešnice...pješice i vlakom . a u školi sam se osjećala kao doma...

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

moja starija je opet dobila novi raspored,tijelesni pon. i pet.u suprotnoj smijeni ,francuski kad je popodne škola pon.u 13.15 i četvrtkom u 8.oo,a kad je ujutro škola tijelesni je u suprotnoj ,a za francuski još neznam

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja cu se samo osvrnuti na ocekivanje da bi ucitelj trebao pricekati nakon dogovorenih 17 sati da netko od roditelja dode po dijete.

Kao sto se moze reci da bi ucitelj trebao ostati malo dulje, tako se moze reci i da bi roditelj trebao doci malo ranije. Dapace, smatram da je veca odgovornost na roditelju nego na ucitelju. Ili nek roditelj zivi s posljedicama.

Kad su moji klinci isli u vrtic, ako si zakasnio naplatili bi ti dodatnih pedeset kuna za svakih pola sata ili manje sto kasnis. Pa da vidis kak su se roditelji pobrinuli da stignu na vrijeme.

Ako znas da ces kao roditelj zakasnit u skolu po dijete, fakat se desi, onda bi bio red da nazoves skolu i velis oprostite, kasnim, jel mozete pricekati toliko i toliko s mojim djetetom dok ne stignem?

Ovo pitanje nema veze sa stupnjem skolskog kadra vec s osnovnim obvezama roditelja i osnovama komunikacije medu roditeljima i skolom.

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •