Cure,help, pocela sam piti pilule prvi put! Pijem ih 17 dana i cijelo vrijeme imam smedji iscjedak i grudi me bole!! Da li jos netko ima takve probleme![]()
Radi se o CILEST pilulama.
Cure,help, pocela sam piti pilule prvi put! Pijem ih 17 dana i cijelo vrijeme imam smedji iscjedak i grudi me bole!! Da li jos netko ima takve probleme![]()
Radi se o CILEST pilulama.
Pilule na svakoga svojim nuspojavama djeluju individualno. Evo kakva ti je situacija kod mene. Ja sam dvije godine pila Logest i bile su mi fantastične nikakvih negativnih manifestacija, niti mučnina niti debljanje niti ništa osim što mi nisu baš očistile ten. Nemam inače prištiće ali za vrijeme menge mi znaju narasti dva tri ogromna pa nisam bila zadovoljna učinkom Logesta. Zato sam otišla kod ginićke na pregled i zamolila ju da mi da neke druge pilule da pokušam riješiti taj problem, pa mi je ona dala crni Cilest. E sada pijem ih mjeseca dana non stop sam natečena a grudi ne mogu ni strpati u grudnjak niti ih pipnuti od bolova. Zato ozbiljno razmišljam sljedeći mjesec ponovno uzeti Logest. Eto nadam se da sam pomogla svojim iskustvom. Mozda bi mogla još piti mjesec dva zna se to i smiriti mozda je tek faza navikavanja na pilule, ali ja sam već isprobala Logest pa ću se drage volje ponovno vratiti njima. Mjenjam bolne grudi i gadno debljanje za dva tri prištića :D
Uh, utjesila si me, vec sam se prepala sto me grudi tako jaaaakooo bole, svaki dan!! Kao da sam svaki dan u pms-u!! Samo sto ja jos imam taj smedji iscjedak... ma zasu![]()
![]()
Joj Chloe, preduhitrila si me s ovim topicem..
Ja sam dobila Cilest zbog endometrioze i mučim ti muku, za pop.....!
Glava me boli, ajme, muka mi je, o raspoloženju da ni ne govorim...U početku mi se činilo da se čak debljam, a sad više nisam sigurna..Znam samo da se jakooooo loše osjećam...
Majo imas ti kakav iscjedak? E da i stalno sam gladnaSimptomi ko da sam trudna :shock:
![]()
Dušo, ja sam gladna uvijek!(i bez i sa pilulama)
Iscjedak kakav ti opisuješ nemam, ali čudnu mengu, da..
O pa da ja sam hranu i zaboravila. Non stop imam osjećaj gladi a najviše želju za slatkim. Ja isto nemam iscjedak. Možda bi trebala pitati ginekologa da ti da recimo Logest jer je on puno blaži i sa manjim nuspojavama nego prastari Cilest. Kažem prastari zato što stvarno nije novitet kao recimo Logest. Da da i ja se osjećam kao da sam u PMS-u 30 dana mjesečno![]()
Danas uzimam zadnju pilulu a jos uvijek imam smedji iscjedakzabrinjava me vec, pa kak cu skuzit onda kad mengu dobim. Zar nikome tak ne curi
![]()
E pa da tebe utješim a sebe zabrinem. U petak mi se pojavio iscjedak, prvo skroz malo i to jako smeđe boje, nakon tih početaka u subotu i nedjelju mi je počelo dosta curiti, da bi u ponedjeljak prestalo. Napominjem da sam tek sutra trebala dobiti jer sam u nedjelju prestala piti pilule. Moja odluka je u sljedeći ponedjeljak početi uzimati Logest i nikada više Cilest. Eto sada ne znam ni hoću li dobiti mengu ili je to bilo to. Ma nikada mi se tako nešto nije desilo.
osim što sam luda , divlja, i mijenjam raspoloženej iz min u min i što sam uglavnom depra i nemam bašnekih simptoma ha haahhh
Neznam za cilest, ali mi je ginekolog rekao za trinovum da bi mi se prvih mjeseci mogao pojaviti smeđi iscjedak i da se poslije to smiri. A što piše na onom papiru s uputama u kutiji?
Evo danas u Jutarnjem piše da mogu ZAUVJEK ubiti libido!!!
Mene isto to muci.... ja pijem trinovum,nadala sam se dobit koju kilu...al grudi me bole dok ih pijem i KAO , napominjem samo izgleda KAO, da su mi pocele rasti (imam male
![]()
![]()
) al cim prestanem,i dobijem menstruaciju---gotovo...odma vise nema sisa. iscjedak imam... inace, moja mama je operirana prije 10 mj, rak dojke... i to je prvo sto su je pitali kad je dosla. koliko je dugo pila pilule i koje... :? to je cista zalost. sta mi pijemo....
Cure,meni su prestali simptomi sad kad sam nacela 2.kutiju :D Nema vise iscjedka i bolnih grudiBar zasad!!
pila sam Cilest i krvarila non stop, i tako 4 mjeseca, onda mi je doktor da Logest .
krvarenja više nije bilo, ali ga često ne bi uopće bilo niti u pauzi kad treba doć
osim toga bila sam stalno umorna,razdražljiva, grudi su mi bile velike i bolne-nekako teške, a do sexa mi nije bilo ni malo
često sam osjećala vrtoglavicu i mučninu, a s vremenom sam počelai dobijati na obujmu
sad sam na Triquilaru i prvi put, zasad- prezadovoljna
Da li se pilule smiju mijenjati bez odobrenja ginekologa? Kod mene je situacija ovakva pila sam dugo Logest onda mi je doktorica dala Cilest prije dva mjeseca pila sam ga mjesec dana i ponovno se vratila Logestu. Sada sam po preporuci dermatologa zbog akni dobila prijedlog da pijem Yasmin. Ne znam jeste čule za te pilule, ali ako vas zanima pročešljajte internet. Navodno ih se za sada može nabaviti samo u privatnim apotekama i dođu 100 kn mjesečno pakiranje ili 300 kn za 3 mjeseca. I kažu da su za sada najbolje upravo za borbu protiv pojačane dlakavosti i problema s aknama. A da stvar bude bolja nema nuspojave u obliku debljanja, jer su jedine pilule koje na sebe ne vežu vod. Ima li tko iskustva?
Da znam za te. Ovako, kad mi je ginekolog prepisivao pilule rekao mi je da cu dobit Cilest dok ne dodju Yasmin pilule. Al cim dodju na trziste (vec su dosle) da uzmem Yasmin. Hm,ginekolog ti jedino treba da ti napise recept. Ja cu pocet piti Yasmin za mjesec, dva.
Zar mi treba pisati recept, znam da inače napišu na one reklamne papiriće od pojedinih tableta ime i prezime i onda ti je to recept, ali mene ga nikada nisu tražili u apoteci, pa Logest ili Cilest svejedno plaćamo. Znate što je dobra fora, ja sam prošli mjesec bila u posjeti rođacima u Bosni i igrom slučaja zaboravila pilule, ali sam ih onda otišla tamo kupiti i naravno bez problema ih dobila bez recepta, ali da stvar bude još bolja tamo su tablete ove koje sam i gore navela (za druge ne znam jer ih nisam koristila) jedno 50 % jeftinije. Ugodno iznenađena 8)
Meni nigdje nisu htjeli dati pilule bez recepta!! Da,na reklamnom papiricu je al svejedno bez njega ne dajuZivjela Bosna, tamo sve jeftino
![]()
Ja pilule vec godinama kupujem bez recepta, par puta su mi zenske u apoteci probale zvocat,al sam smireno stavila novce na pult i dobila ih. ja isto mislim da bi trebala promijenit pilule ali ne znam koje bi mi bolje odgovarale.zasad ostajem kod trinovuma...
Samo usput da se nadovežem,žene čije su majke,tetke,bake bolovale od karcinoma NE SMIJU koristiti nikakve tablete,prvi put sam to čula na zaručnićkom tečaju prije dvije godine(naime meni su mama i baka umrle od karcinoma)poprilično se uplašila a sad ne znam što bih,pokušavam se osloniti na plodne-neplodne:?
Ma meni ne daju bez recepta ni kad novce stavim na pult, to je valjda jer izgledam ko neka klinka![]()
Da,nazalost ne smiju piti zene kome je netko bolovao od raka, to te uvijek ginekolog ispita jeli bilo kakvih bolesti u obitelji i ne samo vezano uz rak!! I zabrinjava me sto o Cilest pilulama cujem sve najgore :? Meni su sad prosli simptomi, al ja bi ipak presla na Yasmin
![]()
Ma je pretpostavljam da ne bi trebala piti,jer mama mi je operirana i ja moram svako malo na kontrolu, ali ja ne vidim drugi nacin za kontracepciju... doktorica priv.prakse zna da ih pijem i nije mi nista rekla....ne znam... sad ste me zabrinule..........
Ubiti to tak doktorice vele, ali nigdje kod pilula ne pise da ih ne smiju piti ljudi koji u obitelji imaju neke teze bolesti!! Mislim pa ne moras ti imati bas tu bolest... Ne znam, na Cilest ne pise da se to ne smije. A doktorice opet ispitaju o bolestima :? :?
pa ja ću popi....!!!! mene nitko nije ni upitao ama baš ništa prije prepisivanja pilula..!
Puno je opasnija sklonost trombozi nego rak u obitelji. Ali kad nekom spomeneš rak odmah zapamti a tam neka tromboza, mislim...
Mislim da nije preporučljivo ni ako imaš žučne kamence.
Ja sam dobila kod ginica papir sa pitanjima i odgovorima u vezi tableta.
Pitanje:Kada ne smijem uzimati pilule?- Ako imate vise od 35 godina i pusite,ako ste trudni ili ako vam je dijagnosticiran karcinom dojke, jajnika, ostecenje jetre ili tromboembolijska bolest.
Koji je rizik piti pilule?-Jedini rizik koji vam je povecan je stvaranje krvnih ugrusaka, tzv.tromboebolijske bolesti. Jedna od 15000 djevojaka koja uzima pilule razvit ce trombozu ili emboliju. Simptomi su izrazito jaka bol u trbuhu ili prsima, tesko disanje, jake glavobolje, naglo slabljenje vida, bolovi u nogama i iznenadni otoci nogu, u kojem slucaju se odmah trebate javiti lijecniku...
Eto to...
Ma 1 od 15000, nismo valjda te nesrece![]()
![]()
Ma nocas sam surfala po internetu,jer nisam mogla ni oka sklopiti. sad me to jos vise brine...ali navodno da su neka istrazivanja dokazala da pilule cak SMANJUJU rizik od karcinoma dojke kod osoba koje su u obitelji imali oboljele. sad tek ne znam sta je tocno. na trinovumu isto tako nista ne pise. zvala sam svog gin., s obzirom da je on u drugom gradu,javila mi se sestra,rekla sam o cemu se radi i veli ona "joj,ja vam to ne znam..." Pitala sam dal da ih sad prestanem pit ili da nastavim,odgovor je bio "ne znam sta da vam kazem...navratite kad cete moc..ne znam..."
mislim,koji odgovor. :shock:
bas je nama zenama "super",trujemo se s necim za sto ni doktori u biti ne znaju sta je...
a sto se tice pilula i pada libida....jel i vas to muci?![]()
Ja sam definitivno odustala od njih pa ako što više saznaš javi,meni je sve potonulo dok sam ih pila(mislim i na raspoloženje pa time i libido)malo morgen prvotno napisa
Zanima me da li netko zna da li bi trebao biti obavezan nalaz krvi te sva sila propitkivanja???Navodno da se tablete ni ne mogu prepisati bez tog,ali to je samo navodno pa provjeravam!!!MajaMajica prvotno napisa
To su puke price,ja bar mislim...to je ono sto zenske u apoteci kad dodjes po pilule (a nemas recepta) ko napamet nauceno izgovore:"Ne,ne mozete dobiti pilule bez recepta,jer recept prepisuje ginekolog na temelju pretraga,krvne slike,jetrenih proba...bla bla..."
Tog sam se naslusala al ja sam dosad imala tocno sest ginekologa i nijedan me nije nikud slao.ne znam zbog cega je to tako, al ja sam to vec shvatila pa sam pilule kupovala na svoju ruku jer mi se ginekologima bas ni nejde. mozda su druge cure imale drugacijih iskustava.![]()
tj. mozda me sad posalje (gin.) jer mi je u medjuvremenu mama oboljela od karcinoma, ali sta to nije onda malo neozbiljno. :/
ne pise nama na celu kakva nam je jetra i krvna slika kad njemu sjednemo za stol...
A sto se tice libida,mamalare, to vise nemam kaj razmisljat... spavam u drugoj sobi.![]()
Krva slika i papa test te vaganje i mjerenje tlaka je koliko ja znam standardna procedura kako pri prvom dobivanju pilula tako i pri kontroli koja slijedi nakon pola godine ili godinu. Ja sam barem sve to prošla samo kad bi spomenula pilule.
Ono što je stvarno nužno su koagulacijske pretrage, a po mogućnosti i tzv. "jetrene probe" tj. bilirubin i jetreni enzimi. Krvna slika nema veze s nikakvim mogućim nuspojavama. Ona se od pilula može samo popraviti (jer su menge slabije). Ali dr.-i to tako rutinski pišu.
A pregled za pilule je dobra prilika za uzeti Papu.
Pise da pilule sprecavaju karcinom a kao ne smiju ih piti osobe koje to imaju u obitelji!? Sta nebi bas takve osobe to trebale piti!! I ja sam morala vaditi samo krv i mokracu, nikakve pretrage jetre, tlak, itd.
Zasto mi zene moramo trovat sebe!? Procitala sam da u Japanu imaju pilule za muske :D :D E pa neka im!! Nek oni malo sebe truju, gospoda!!![]()
Mislim da toga kod nas nema, navodno oni to piju pa spermici nisu sposobni za oplodnju
![]()
![]()
Ja sam svom veceras rekla upravo to, neka on predje na pilulu...meni je dosta.
al mi je odbrusio da mi pilule fakat ni ne trebaju...![]()
(pricali smo vec o libidu)
osjecam da bi se mogla generalno sad poklat s nekim.
i mislim da ce to bit on
:D :D Joj ne znam jeli to sad radi ispitnih rokovamalo morgen prvotno napisa
ili pilula al imam napadaje placa, ono cim mi nesto nije po volji!! Ja mislim da su to ipak pilule!!
![]()
Već sam pisala na topicu o Mireni (spirali), ali evo i ovdje ću nabaciti par riječi. Pila sam pillule godinama (Trinovum i Triqular) i prije trudrnoće, i poslije trudnoće i sve je bilo super što se tiče ciklusa, ali.... Dobila sam poprilično kila koje nisam uspjevala nikako riješiti, pogotovo nakon trudnoće, a onda sam počela tražiti razloge dugogodišnje depresije kojoj nisam znala razlog. Primjetila sam da mi je emotivno PMS užasan, da raspoloženje pada u grozne ponore depresije i da se nikako ne mogu izčupati van. Otišla sam kod ginekologa i on je rekao da su moguća posljedice uzimanja pilila razna depresivna stanja. I tako sam prije 4 mjeseca prestala uzimati pilule i prešla sam na spiralu. Sa spiralom je sve super i ništa od navedenog ( negativnog) nisam osjetila osim što su mjesečnice duže ali traju samo 6 dana (rijetko 7).Kilogrami su spali ( uz malu discipliniranost prehrane), a depresija se isto tako povukla. Nestalo je PMS-a, samo pogledam na kalendar i po tom skužim da ću procuriti. Stvarno sam sretnija osoba i sa trostruko većim libidom od ranije. Eh, da li je to autosugestija ili stvarno hormoni, to mislim da je teško riješiti...
Cure, ovo me je uvijek zanimalo!! Ja i usprkos pilulama nedam svome da, hm... svrsi u mene!! Sigurnost je sigurnost!! Dali i vi tako? Da li se neka cura usudi mu to dopustiti??
Usudim se. Nije do sada bilo problema (već dvije godine) mislim da je to onda poprilično sigurna metoda![]()
Ozbiljno? Super! Ma znam da je to sigurno ali ja se bojim onih 0,0001%![]()
Stvarno!
![]()
Chloe, :D
hehe,trebali bi ih mi tako "spustit na zemlju" i rec: da,pijem pilule i sta? ko kaze da zbog tog mozes s..... u mene, hehe...
al ja mislim da je to pouzdana metoda (mada sam ja ostala trudna dok sam pila pilule, jer sam imala tesku upalu i pila sam Novocef. ginic mi je obrazlozio da se i to desava kod upotrebe antibiotika i pilula...
al mi to nije rekla pametna koja mi je Novocef prepisala... no,nema veze (on je sad moje zlato)
haha pa da, malo morgen! Onda njemu:"Pijem ih i sta sad hoces, sta si ono pitao jel smijes?? Ne smijes!!"Ma da, strah me jer i ja tu i tam dobijem neki anitbiotik pa da nebi bilo... :/
Evo da ne otvaram novu temu na ovu već prožvakanu problematiku.
Inače, pijem pilule već ... dugo... oko 8 godina minus trudnoća i dojenje. Nemam nikakvih nuspojava, ali sam sad primjetila da mi utječu na libido otkad sam ih ponovo nakon prestanka dojenja počela piti. Vjerujem da su mi utjecale i prije ali nisam imala s čime usporediti. Sada kad usporedim vrijeme dok ih nisam pila (imala sam želju usprkos dojenju, nespavanju i svim ostalim problemčićima koje donosi novorođenče), a sada kad ih pijem nemam želju iako je dijete već puno manje zahtjevno, spava od 20-6.30 ujutro bez buđenja i sve bi trebalo biti super što se tiče sexualnog života. A ja ... ne da mi se!
Jedna ginekologica mi je savjetovala da promjenim tablete. Sada pijem Triquilar, rekla mi je da uzmem Logest jer su slabije. Moja gin je na godišnjem pa čekam... Što vi mislite? Ne želim da mi jedna tako banalna stvar kao vrsta pilula utječe na bračni život.
I meni su utjecale na isti način i na mnoge druge načine. Ja na pilulama, nisam više ja i tada sam rekla nikad više.
Ja sam od cilesta kojeg nisam uspjela piti više od 5 dana (nenormalno sam povraćala), preko triquilara (izrazite mučnine tijekom pijenja onih prvih 5 crvanih tabletica) došla do Logesta kojeg sam solidno podnosila što se tiče mučnina, ali mi je libido bio totalno ubijen. Tek kad sam ih prestala piti (pila negdje 2-3 godine) skužila sam koliko je velika razlika u između "mog normalnog" libida i libida pod tabletama (tj. nema ga).
I zbog toga, i još nekih drugih razloga kontracepcijske mi više nisu opcija za zaštitu.
A opet, znam dosta cura kojima one nisu nimalno utjecale na libido...
Meni je na početku smetao Trinovum i onda mi je doc dala Triquilar. Nikakvih nuspojava nisam imala. Bar sam ja tako mislila. Sad sam primjetila razliku u libidu između vremena kad sam "pauzirala" i sada kad ih pijem. I mm je primjetio. Inače, ovo mi je najdraži oblik kontracepcije. Pitala sam gin za Mirenu, ali mi je rekla da ne preporuča ako želim imati još djece. :?
E da, i skužila sam upravo da dok ih nisam pila nisam imala problema s gljivicama, a prije dok sam ih pila i sada ponovo nikako ih se riješiti. :/
Meni su se kad sam pila pilule "aktivirale" gljivice, i sada, valjda 6 godina poslije još ih se nisam riješila.tibica prvotno napisa
![]()
Mirenu možeš izvaditi kad god želiš i već slijedeći mjesec možeš zatrudnjeti.tibica prvotno napisa
Problem je što je Mirena prilično skupa (1200 kn sam ja platila) i ne isplati se staviti pa vaditi za npr. 6 mjeseci. Ako pak želiš slijedeće dijete tek za 5-6 godina, onda ti je idealno staviti Mirenu.
A da li bi mi mirena mogla stvarati iste probleme kao pilule? Znači te glupe gljivice i smanjenje "želje". Je koliko sam upoznata i mirena otpušta neku dozu hormona.