Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 73 od 73

Tema: NUSPOJAVE PILULA

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..pozdrav..postoji li veza između uzimanja Trisequensa i hemangioma na jetri?....naime,uzimam taj lijek redovito i pojavio se( ili je tu oduvijek ?) kao mali hemangiomčić- na jetri oštro ograničena struktura promjera 6,4 mm...doktorica je rekla da to nije ništa i da je to čak urođeno i da hemangiom ima 10% odrasle populacije,više kod žena?....čitala sam da oralni kontraceptivi pospješuju pojavu hemangioma..kod mene je ili urođeno ili zbog trisequensa....-napominjem da sam inače perfektno zdrava i nikakvih nuspojava nemam.....

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..podižem.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

E da, osim toga, sad plaćam pilule 60 kn mjesečno što bi značilo da bi mi se mirena (ako je 1200 kn) isplatila za 20 mjeseci. To mi je sasvim ok.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kod mene - loš ten i slab libido.
    Ne koristim ih oko godinu dana i sve je se vratilo na normalno.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Jutro.
    Ne znam što je gore, da dižem staru temu ili da otvaram novu?
    Prošli mjesec sam prešla sa Triquilara na Logest i sve je bilo ok tih prvih mjesec dana, ali danas moram početi piti sljedeću turu a ja uopće nisam dobila krvarenje u međuvremenu. Popodne ću otići do gin da pitam što da radim, ali htjela sam vidjeti malo da li netko ovdje ima isto iskustvo.
    Što vi mislite?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mislim da provjeriš da nisi trudna...

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da provjeriš da nisi trudna...
    Bila sam jučer kod gin. Kaže da ne počnem piti nego da pričekam da dobijem pa onda počnem taj dan ispočetka piti da mi se malo izregulira. Ako ne dobijem za 15 dana da dođem na pregled. Sad čekam...

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Još čekam . Napravila sam test, nisam T. Jednostavno sam se valjda jako poremetila. Čini mi se da sam imala ovulaciju 4.3. što bi značilo da bi danas ili sutra trebala dobiti. Ne da mi se kod gin. Još ću malo pričekati.
    Posljednje uređivanje od tibica : 18.03.2010. at 12:02

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam pila trinovum oko 2 godine, jednom godišnje bih napravila pauzu prema savjetu ginekologa. Nikakvih simptoma nije bilo. Nakon druge pauze nisam imala menstruaciju mjesecima, pa sam počela ići po svakakvim pretragama. Trebalo je piti neke tablete da dobijem menstruaciju, na kraju sam ih prestala piti pa se po malo počela pojavljivati menstruacija sama od sebe, ali i danas, nakon bit će 8 godina otkad sam ih prestala uzimati, imam je otprilike svakih 3 mjeseca.
    Prve pretrage pokazale su da su hormoni jako poremećeni. Svako toliko sam išla na nekakve kontrole, ultrazvuke, pretrage, i na kraju je zadnja dijagnoza da su sad hormoni u redu, ali je ciklus i dalje takav kakav jest.
    Eto. Mislim da ja hormonske preparate više neću trošiti.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hmmm, zanimljivo. Ja sam se samo prebacila na blaže tablete pa sam mislila da mi to neće tako poremetiti ciklus.
    Razmišljam o Mireni. Ma ne znam. Za sad ću pričekat još dan dva da vidim jesam li dobro upikirala tu ovulaciju prije 14 dana. Inače, pila sam triquilar 8 godina (osim za vrijeme trudnoće i dojenja) i sve je bilo OK.

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Leeloo, meni je doktorica na sistematskom rekla da pilule mogu pospješiti razvoj tog h. na jetri kod osoba koje već imaju genetsku sklonost za to. Sad, on nije ginekolog već internist, ali evo za informaciju.
    Ako netko zna, mogu li pilule povećati kolesterol. Naime radila sam KKS prije pilula i kolesterol mi je bio 4,9 (dakle na gornjoj granici), sad 7 mjeseci poslije mi je 7,2. OK, bio je Uskrs, ali toliko povećanje??

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj mamaineven prvotno napisa Vidi poruku
    Leeloo, meni je doktorica na sistematskom rekla da pilule mogu pospješiti razvoj tog h. na jetri kod osoba koje već imaju genetsku sklonost za to. Sad, on nije ginekolog već internist, ali evo za informaciju.
    Ako netko zna, mogu li pilule povećati kolesterol. Naime radila sam KKS prije pilula i kolesterol mi je bio 4,9 (dakle na gornjoj granici), sad 7 mjeseci poslije mi je 7,2. OK, bio je Uskrs, ali toliko povećanje??
    Moze, ali nekako mi se cini da ne bi trebalo za toliko. Sto kaze doktor?

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam pila prvo Cilest pa triquilar, sve je bilo ok godinama i onda odjednom debljanje 10 kg u 2 mj.
    Hormoni se totalno sj..... i kad sam ih odlučila piti imala sam mengu svaka 2 tjedna tj.stalno sam krvarila.
    Onda sam hodala po doktorima i moj gin.me opet vratio na pilule kao da vidi da li će se tada smiriti sve to ili ne.
    Smirilo se i nakon 2-3 mjeseca se sve vratilo u normalu.
    Da ne govorim koji su to napadaju bijesa i tuge bili u razdoblju pms-a, ne ponovilo se više.

Sada ih više ne pijem.

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Doktorica mi je preporučila 2 mjeseca dijete, ponovno KKS, i ako ostane ovako visok kolesterol prekid kontracepcije pa opet kontrola. To je bio sistematski, a planiram ovih dana otići i do svoje doktorice da pitam nju za mišljenje i tražim uputnicu za vađenje krvi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a smjesno je ppisati o riizicima kod uzimanja pilule

pa farmaceutske industrije su uspjele izgurati cjepiva kao zastitu svekolikog pucanstva od bolstina i niko od vas nikad nije vidio papiric na kojem pisu side effects

rezultati su maksimalno fabricirani jer je to ipak samo proizvod koj donosi zaradu

pa kaj vam nije logicno da narusavate ravnotezu u organizmu ako se igrate saa ovulacijom i hormonima i da je rizik prisutan? kaj je vasim partnerima toliko nebitno vase zdravlje i ne odlucuju se za prezervative?

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Jooooj, poludit ću. Promjenim pilule, prvih par mjeseci sve ok i onda je počelo lagano krvarenje sve ranije u mjesecu. Sad sam na pol kutije a već imam iscjedak smeđe-krvavi. Morat ću na stare se vratiti ili Mirenu staviti.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    kaj je vasim partnerima toliko nebitno vase zdravlje i ne odlucuju se za prezervative?
    Kod mene se ne radi o partneru. Ja osobno ne podnosim prezervative. Žuljaju me, peku, uglavnom ne podnosim ih. Pilule su mi ok, samo sam se eto od dosade valjda sjetila da bi ih mjenjala za slabije pa mi evo sad problema. A ne pada mi na pamet nikakva druga kontracepcija koju bi htjela probati osim Mirene (samo da se oparim).

ive avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Znam da kontracepcijske pilule podižu kolesterol. I meni su ga podigle. A nakon prestanka nisam nekoliko mjeseci uopće dobila menstruaciju, sve dok nisam krenula s dabrastonom. Prije sam uvijek imala savršen, uredan i bezbolan ciklus. Ja ih više ne bih pila. To je stvarno igranje sa vlastitim tijelom.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Baš tražim sličnu temu.

Ja sam trenutno na cilestu, doduše ne radi kontrecepcije nego radi zaustavljanja menstrualnog krvarenja (trajalo je 15 dana).

Baš ga nešto loše posnosim-em mučnine, em glavobolje-a da o emocionalnim ispadima ni ne pričam! Toplo se nadam da će mi ova kutija biti prva i poslijednja u životu.

Nego, zna li tko postoji li koja blaža varijanta regulacije ciklusa?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mozda Yasmin (ili Yaz, ako je napokon dosao u Hrvatsku)?

Cilest nisam probala, ali moja sestra je i nakon njega je presla na Yasmin jer je, navodno, bolji. Ni ona ni ja nismo imali nuspojave od njega (kod mene samo dobre).

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Thx, Kaae!

Evo ciklus se unormalio pa za sad (a nadam se i za ubuduće) neću biti potrebe za nikakvim tableticama.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Yaz je došao u Hrvatsku.Ne može se dobiti putem recepta već se kupuje.Osobno ga koristim zbog raznovrsnih problema, ali mogu reći da za sada nisam primjetila nikakve nuspojave, a da problemi polagano nestaju.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •