upravo smo započeli s dohranom. naša prva klopa - riža. jadranka boban pejić u knjizi "za bebe i djecu" preporučuje smeđu rižu. predlaže i namakanje riže u hladnoj vodi (preko noći) kako bi bila probavljivija.
rižu skuhaš (ja sam je kuhala malo duže, da bude mekša) i propasiraš. nisam namakala. nisam kuhala smeđu, već basmati rižu, a pasirala sam po preporuci iz knjige. staviš par žlica riže u cjedilo i sa tučkom od mužara (ili nečim sličnim) gnječiš. dobiješ gustu bijelu masu, za koju ne znam što bih rekla... nije fina. ni meni, a ni lovru. pojeo je tek kad smo je oplemenili s malo jabuke. pod pojeo mislim progutao jednu mrvicu.priprema - neznatna zafrkancija.
probali smo i rižine pahuljice kuhane u rižinom mlijeku. pahuljice od smeđe riže od biovege. imale su nešto bolju prođu. priprema - turbo jednostavna (skuhaš ih u rižinom mlijeku).
mislim da za početak nije loše, iako još imamo zaljepljene riže na tjemenu.![]()
sretno!