Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Koja je najbolja zamjena riže za instant rižine pahuljice???

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Koja je najbolja zamjena riže za instant rižine pahuljice???

Voljela bih izbjeći rižine instant pahuljice i htjela bih znati da li ih adekvatno i prirodno zamjenjuje obična riža (smeđa ili koja već) il postoji nekakav niži sustav obrade riže u biomarketima koji bi se mogao davati bebačima od 6 mjeseci?
    Ako pripremate rižu, dal je miksate?Integralna?
    Rižine pahuljice iz biomarketa? U kojem su obliku i da li ih je teško pripremiti?

lollipop avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

upravo smo započeli s dohranom. naša prva klopa - riža. jadranka boban pejić u knjizi "za bebe i djecu" preporučuje smeđu rižu. predlaže i namakanje riže u hladnoj vodi (preko noći) kako bi bila probavljivija.

rižu skuhaš (ja sam je kuhala malo duže, da bude mekša) i propasiraš. nisam namakala. nisam kuhala smeđu, već basmati rižu, a pasirala sam po preporuci iz knjige. staviš par žlica riže u cjedilo i sa tučkom od mužara (ili nečim sličnim) gnječiš. dobiješ gustu bijelu masu, za koju ne znam što bih rekla... nije fina. ni meni, a ni lovru. pojeo je tek kad smo je oplemenili s malo jabuke. pod pojeo mislim progutao jednu mrvicu. priprema - neznatna zafrkancija.

probali smo i rižine pahuljice kuhane u rižinom mlijeku. pahuljice od smeđe riže od biovege. imale su nešto bolju prođu. priprema - turbo jednostavna (skuhaš ih u rižinom mlijeku).

mislim da za početak nije loše, iako još imamo zaljepljene riže na tjemenu.

sretno!

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Pikapolonca, o riži se piše jako puno, dovoljno je upisati RIŽA u pretražnik, dobiješ hrpu linkova, npr:

Riža

Riža i ostale žitarice

Reakcija na integralnu rižu

Kako pripremiti rižu?

Slobodno nastavi na nekom od ponuđenih. Hvala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •