Stranica 3 od 6 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 298

Tema: Trudnice na poslu

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

imam je, evo kad sam kod kuce, kao sada, sedim na nju.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Cure, vi što radite,uistinu vas podržavam.ja sam u prvoj trudnoći išla na komplikacije u 8.tj trudnoće,a drugu sam odlučila raditi,pa do kad izdržim.
    radila sam do 32.tj.trudnoće na što sam vrlo ponosna.radim u jednom uredu i najveći problem mi je bilo...što obući za taj dan.Košulje nisam kupovala jer znam da ih neću više nositi tako široke,nego sam kombinirala sa finim majicama -tunikama.Stranke nisu ni znale da sam trudna dok se ne bi digla iz stola.(a dobila sam 15 kg). kako sam morala završiti sve svoje predmete prije odlaska,zvala sam stranke da mi donesu potrebnu dokumentaciju jer idem na porodiljni,i došli bi mi isti dan :D .a koliko puta sam ih zvala kad nisam bila trudna i obećali bi i nikad ne bi došli.kao da se boje trudnica.zato cure ..samo naprijed ako se dobro osjećate!!!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo i mene,u 19 tj i radim kao velika! Posao je terenski, prepješačim najmanje 3 km dnevno i dosad mi nije predstavljalo neki problem. Nasparam prve trudnoće preležane u bolnici sve je bolje. Doduše, kod kuće zato slabije funkcioniram jer sam nakon posla sposobna samo postavit se u horizontalu, pa nadoknađujem vikendom. Zasad funkcionira, da ne kažem kako sam na kilaži još uvijek na 0kg+

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

evo mene malo s novostima :D
    kolegice u kancelariji su skužile da sam trudna tek oko N.G.
    ili su čorave ili su se pravile da ne vide.
    jedna mi je rekla kako je mislila da sam tako malo čudno građena s povećim trbuhom
    sad sam 16tj., mislim radit dokle god budem mogla. nemam nikavih problema iako me nakon dužeg sjedenja počne malo zatezat trbuh. pa se dignem i malo prošetam i vratim se nazad.
    problem mi predstavlja poveće dobivanje kila. već sad sam na +6kg
    kolegicama je jako čudno zašto nisam odmah uzela bolovanje jer je to kao "praksa" u našoj firmi. čim zatrudniš odmah se ide na bolovanje. meni ne pada na pamet.

thara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

tu sam i ja, trenutno 27+3, još uvijek radim ali mislim da ću morati na bolovanje ako se pojavi gripa jer radim u školi. svim silam se nadam da se neće pojaviti, što je ipak malo vjerojatno. inače planirala sam raditi do onih 45 dana prije poroda, što bi bilo do 1.3. sama pomisao na bolovanje baca me u bad, jer ne znam kud ću sa sobom po cijele dane

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

aj em bek.bila doma s Marinom na bolovanju, eto me nazad šljakat
    znaju da ne smijem niš, nitko ne tlači, čekam slj.pregled, ako se posteljica diže, čitamo se ovde još koji mjesec...ako nee..

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

krumpiric, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da se posteljica podigne (kao što je kod mene) i da se čitamo još neko vrijeme tu...

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja sam u 29. tjednu i planiram raditi još 4 tjedna...prije nekih 3 tjedna sam baš imala neko teško razdoblje i činilo mi se da nema šanse da ću izdržati do 33. tjedna, ali nekako sam ponovno živnula i sad mi ništa nije teško, čak mi mozak nešto bolje funkcionira što je živo čudo.

Nadam se samo da se neću razboliti ili nešto jer je to zbilja muka kad ne smiješ piti nikakve lijekove.

Javit ću vam koliko dugo sam uspjela izdržati.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kod mene je pola firme pokosila gripa, nije da mi je svejedno...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam 9+6 i najveći problem na poslu mi je što se ne mogu maknuti sa 'Rode'

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    Grip uopšte nije bezazlen u trudnoći, pa je bolje da se makneš s posla na neko vreme, dok si zdrava

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Gripa je zbilja opasna u trudnoći. Ja sam se htjela cijepiti ali nakon par mišljenja prevagnulo je ono moje ginekologice i doktorice opće prakse kojima zbilja vjerujem, da ipak nema dovoljno podataka o cijepljenju u trudnoći.
    Dok mi je rekla da ako bude gripe u firmi da dođem i da će mi napisati bolovanje jer se zbilja nije za zekati s gripom u trudnoći.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja idem iskoristit godišnji-najvjerojatnije.
    bojim se,da.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A ja bih trebala pobjeći na posao, jer sve mi se čini da MM ima gripu. :/

Šalim se, naravno, što se zarazilo, zarazilo se, idem sad malo prosurfati o simptomima.

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj vanesax prvotno napisa
    Grip uopšte nije bezazlen u trudnoći, pa je bolje da se makneš s posla na neko vreme, dok si zdrava
    Curke, ali što da radimo??? Gripu isto tako, osim na poslu, možemo pokupiti na ulici, u čekaonici, u trgovini...Može pokupit muž pa vam donijet kući.... Jedino da se preventivno potpuno izoliramo od ostatka svijeta, što ja ne vidim kao opciju

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Superman, mozemo poraditi na imunitetu
    ja nisam za cjepljenje. Samo za prirodni imunitet.

thara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

što se imuniteta tiče, moja praksa je ta što po cijele dane pijem limunadu bez šećera, i naravno uz to pojeem još koju naranču ili jabuku, i iskreno se nadam da ću se uspjeti boriti protiv eventualne gripe....

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Arkana10 prvotno napisa
    Superman, mozemo poraditi na imunitetu
    ja nisam za cjepljenje. Samo za prirodni imunitet.
    Upravo to i radim. Prekjučer me počelo peckati u grlu i uhvatio me onaj poznati osjećaj "kao da me kamion pregazio".... Odmah sam se bacila na dodatne izvore vitamina C, čaj, med i sirup Propolisan... za sad uspješno odoljevam boleštini, pa se nadam da će tako i ostati.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Pozdrav! E ovako, u 17. sam tjednu trudnoće i trebala bih diplomirati ubrzo. S obzirom na to da sam redovito, u roku, obavljala obaveze na faksu, nikada nisam radila konkretan posao (ne računam ljetne i obiteljske posliće i praksu) i stvarno si želim naći neki privremeni, honorarni posao čim diplomiram. Želim to prije svega radi sebe, jer nemam baš samopouzdanja što se tiče faksa, tj. nisam sigurna da sam na faksu pokupila svu pamet svijeta koja mi je potrebna za posao
    Jednostavno, želim iskusiti kako je to tražiti posao, otići na razgovor, snalaziti se u novoj sredini, i sl. I želim ipak zaraditi svoju plaću (mada mi je financijska situacija ok), čisto radi osjećaja, da steknem neko iskustvo, praksu, samopouzdanje, da, kad se budem zapošljavala jednog dana nakon što rodim, ne dođem ko tuka. (p.s. izvan Hrvatske sam).
    Ne znam što da činim, ostati doma i s mirom privesti trudnoću kraju ili se zaposliti na tih nekoliko mjeseci?
    P.S. Dotaknuli ste i sport za trudnice na ovoj temi, pa da priupitam usput, nije li plivanje opasno zbog raznoraznih boleščina koje se mogu pokupiti na bazenu?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

teško da će te neko zaposliti u poodmakloj trudnoći, mislim, sretno, ali teško
    vježbanje u bazenu je jaaaako zdravo, ali istina, može se svašta skupit.Ovisi koliko si tome sklon, ja, npr.nikad nisam imala upalu mjehura, tako da, da smijem radi placente, sigurno bi išla vikendom na bazen

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Potpis. A ne bi bilo korektno da trudnoću prešutiš (možda sad još nije vidljivo, ali za koji tjedan će biti...). Čini mi se da ovo ipak nije trenutak za traženje posla. Uživaj u trudnoći i sa svojom bebicom, a za posao će biti prilike, ništa ti neće pobjeći...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Superman prvotno napisa
    Potpis. A ne bi bilo korektno da trudnoću prešutiš (možda sad još nije vidljivo, ali za koji tjedan će biti...). Čini mi se da ovo ipak nije trenutak za traženje posla. Uživaj u trudnoći i sa svojom bebicom, a za posao će biti prilike, ništa ti neće pobjeći...
    I ja sa slažem sa curama. Uživaj u trudnoći naradit ćeš se do penzije.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Potpis. A ne bi bilo korektno da trudnoću prešutiš (možda sad još nije vidljivo, ali za koji tjedan će biti...).
    O tome sam puno razmišljala kad sam se zapošljavala (Zaposlila sam se u 16 tjednu prve trudnoće) i nisam im rekla da sam trudna. Jer sigurno ne bih dobila posao da su znali da jesam. Glavni je faktor bio što nije bilo probnog roka ili nekog zapošljavanja na određeno, jer tu bih sigurno izvisila.
    Korektno ili ne, poslodavci misle na sebe pri zapošljavanju novih djelatnika pa i bi i mi trebali misliti na sebe.
    Oni nas ne smiju pitati ništa vezano uz trudnoću, a mi im ne moramo ništa govoriti.
    Ništa zapravo ne sugeriram jer je s trbuhom sigurno nemoguće dobiti posao, ali prešutjeti ili ne, nije samo stvar korektnosti.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa
    Pozdrav! E ovako, u 17. sam tjednu trudnoće i trebala bih diplomirati ubrzo. S obzirom na to da sam redovito, u roku, obavljala obaveze na faksu, nikada nisam radila konkretan posao (ne računam ljetne i obiteljske posliće i praksu) i stvarno si želim naći neki privremeni, honorarni posao čim diplomiram. Želim to prije svega radi sebe, jer nemam baš samopouzdanja što se tiče faksa, tj. nisam sigurna da sam na faksu pokupila svu pamet svijeta koja mi je potrebna za posao
    Jednostavno, želim iskusiti kako je to tražiti posao, otići na razgovor, snalaziti se u novoj sredini, i sl. I želim ipak zaraditi svoju plaću (mada mi je financijska situacija ok), čisto radi osjećaja, da steknem neko iskustvo, praksu, samopouzdanje, da, kad se budem zapošljavala jednog dana nakon što rodim, ne dođem ko tuka. (p.s. izvan Hrvatske sam).
    Ne znam što da činim, ostati doma i s mirom privesti trudnoću kraju ili se zaposliti na tih nekoliko mjeseci?
    kao "poslodavac" ja ti mogu reći da te ja primjerice ne bih zaposlila trudnu. prvenstveno iz tog razloga što nemaš prakse, firma bi trebala uložiti vrijeme u tebe da te nauči poslu, a vrijeme znači i novac, i taman kad se uhodaš odlaziš na porodiljni i onda firma treba opet tražiti tvoju zamjenu, nekoga na 1 godinu koga opet treba uhodavati u posao i učiti, da bi se na kraju toj osobi moralo dati otkaz kad se ti vratiš.

mislim da kad bi mi netko prešutio trudnoću, i nakon 2,3 ili 4 mjeseca rada otišao na porodiljni, ne bi se više mogao vratiti k meni u firmu, osim po radnu knjižicu po isteku porodiljnog.

poslodavci misle na sebe pri zapošljavanju novih djelatnika
    misle, ali na firmu u kojoj su direktori, vlasnici...i da bi firma pozitivno poslovala moraju u njoj imati pouzdane i korektne zaposlenike

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa
    P.S. Dotaknuli ste i sport za trudnice na ovoj temi, pa da priupitam usput, nije li plivanje opasno zbog raznoraznih boleščina koje se mogu pokupiti na bazenu?
    a koje si struke?

htjela sam pitati kako podnosiš trudnoću, ali očito ok dok ti pada na pamet tražiti posao

svejedno, ako ti financijski nije prebitno, a rekla si da nije, uživaj u trudnoći do kraja. jer ionako si iza svega na porodiljnom godinu dana, a tada ti ovih eventualnih par mjeseci staža i neće previše značiti.

(što se tiče bazena, evo tema o tome)

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj bleeda prvotno napisa
    kao "poslodavac" ja ti mogu reći da te ja primjerice ne bih zaposlila trudnu. prvenstveno iz tog razloga što nemaš prakse, firma bi trebala uložiti vrijeme u tebe da te nauči poslu, a vrijeme znači i novac, i taman kad se uhodaš odlaziš na porodiljni i onda firma treba opet tražiti tvoju zamjenu, nekoga na 1 godinu koga opet treba uhodavati u posao i učiti, da bi se na kraju toj osobi moralo dati otkaz kad se ti vratiš.

mislim da kad bi mi netko prešutio trudnoću, i nakon 2,3 ili 4 mjeseca rada otišao na porodiljni, ne bi se više mogao vratiti k meni u firmu, osim po radnu knjižicu po isteku porodiljnog.

misle, ali na firmu u kojoj su direktori, vlasnici...i da bi firma pozitivno poslovala moraju u njoj imati pouzdane i korektne zaposlenike
    Baš "divno" razmišljanje jedne žene i majke.
    Sva sreća pa se zakon bar fiktivno brine o tim stvarima, pa ti kao poslodavac nemaš pravo pitati potencijalnog zaposlenika o T ( da li se pridržavaš toga ?)
    I na osnovu čega bi dala otkaz ako bi ti neko prešutio T, a imao ugovor na neodređeno- rekla bi da je loš radnik????
    Jedna firma u toj situaciji će u svakom slučaju imati manji rashod, nego data porodica korist, jer na tako nešto žena vjerovatno i ako se odluči ( jer je prilično stresno naći se na novom poslu T) je zbog neophodne potrebe za novcem.
    Tebi kao poslodavcu, sigurno se ne buniš kada ti se od općine ili države nude razni poticaji ( za zapošljavanje pripravnika, ljudi preko 40 itd.).

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pouzdano i korektno i po zakonu. Niti ti imaš pravo pitati buduću zaposlenicu jel trudna ili planira ostati trudna u narednih godinu dana niti ti ona to mora po zakonu reći.
    Jedini je problem što takvi poslodavci zapošljavaju na određeno pa trudne zaposlenice uvijek nadrapaju.
    Sva sreća da ima i drugačijih firmi i drugačijih poslodavaca.

Da si moj poslodavac odavno bi bila u novinama.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da se vratimo na temu, ja sam mobilna i radim do godišnjeg/rodiljnog :D

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A zapravo je rješenje zapošljavati samo muškarce.

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa
    A zapravo je rješenje zapošljavati samo muškarce.
    Ma da, i kad to govore oni (muškarci)strašno je, ali kad žena tjera mlin na tu vodu
    Al znaš zašto smo mi Cubana u prednosti kod dobijanja posla, lakše nas zezati i mobingizirati u bilo kojem obliku nego nekog muškarca.
    Na današnjem vremenu retorika ima pogotovo kad izlazi iz tijela od 100 kg-muškog

thara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

iskreno, imam veliku sreću što sam zaposlena u državnoj firmi pa nemam problema sa nadređenim za vrijeme trudnoće, ravnatelj mi je jako susretljiv, čak zna biti i pomalo zabrinut za mene (radim u školi)
    a ne znam kako bih se ponašala da mi netko kaže da ne bi bilo u redu da ostanem trudna neko sljedeće vrijeme, kao što je npr. moja šogi imala slučaj, a planirali su to ove godine....malo mi je to jadno....

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

jako ti ovisi kod kakvog poslodavca radiš i ima li on sluha za tvoju trudnoću.

Nažalost moj poslodavac točnije moj šef nije imao sluha za moju prvu trudnoću , tako da sam bila izložena stresu svaki dan koji sam ublažavala normabelima a nisam išla na komplikacije iz straha.

I tako radila iz dana u dan, i kako je moj posao da dajem otkaze ljudima po nalogu drugih, da im pišem opomene pred otkaz, rješavam pritužbe proziv mobbinga i zlostavljanja ne mogu reći da je lagan i ne stresan.

Jer najteže i najlijepše je raditi sa ljudma.

Radila sam do zanjeg dana i sa posla otišla na rutinski UZV i sa posla otišla roditi mrtvo dijete...

Muž u USA ja sama, nisam imala ni četkice za zube, ni podrške..zvala sam frendice okolo, a roditelja nemam.

Stoga u ovoj trudnoći postala sam svjesna nečega što sam na vlastitoj koži platila i samo ću reći istinu :'cure drage, nemojte se mučiti na poslu kao što sam ja to radila, vaše dijete i vaša trudnoća je nešto najbitnije na ovom svijetu...to posteje prioritet...tih 1000 kuna manje na kompliacijama koje ćete dobiti neće vas obogatiti a tako vam može štete napraviti kao što je meni napravilo'

Odite na komplikacije ako možete, uživajte u svojim trudničkim danima, napravite sve ono što ste oduvjek htjele za sebe aniste imale vremena, upišite yogu za trudnice, šećite Botaničkim vrtom...isključite se iz problema.

Jer na poslu ako nisi raspoloživ 100% kapaciteta - nitko te neće štedjeti, ako nisi raspoloživ - odi na bolovanje... ovaj kapitalizam je okrutan.

Evo ovo je jedno samo moje skromno mišljenje da treba odraditi normalno, bez stresa svoju trudnoću koju nam je Bog dao... jer vaša beba to zaslužuje.

I kada vam na poslu Šef digne tlak ili kolega ili stranka sjetite se Petrove trudnionice : što osjeća mama, osjeća i bebe...i neka vam se samo grč na licu razvuče u osmjeh oči pune suza napune vedrinom... jer vaša bebica to zaslužuje od vas.

Sretno

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj mačkulina prvotno napisa
    ... Stoga u ovoj trudnoći postala sam svjesna nečega što sam na vlastitoj koži platila i samo ću reći istinu :'cure drage, nemojte se mučiti na poslu kao što sam ja to radila, vaše dijete i vaša trudnoća je nešto najbitnije na ovom svijetu...to posteje prioritet...tih 1000 kuna manje na kompliacijama koje ćete dobiti neće vas obogatiti a tako vam može štete napraviti kao što je meni napravilo'

Odite na komplikacije ako možete, uživajte u svojim trudničkim danima, napravite sve ono što ste oduvjek htjele za sebe aniste imale vremena, upišite yogu za trudnice, šećite Botaničkim vrtom...isključite se iz problema.
    Jer na poslu ako nisi raspoloživ 100% kapaciteta - nitko te neće štedjeti, ako nisi raspoloživ - odi na bolovanje... ovaj kapitalizam je okrutan.

Evo ovo je jedno samo moje skromno mišljenje da treba odraditi normalno, bez stresa svoju trudnoću koju nam je Bog dao... jer vaša beba to zaslužuje.

I kada vam na poslu Šef digne tlak ili kolega ili stranka sjetite se Petrove trudnionice : što osjeća mama, osjeća i bebe...i neka vam se samo grč na licu razvuče u osmjeh oči pune suza napune vedrinom... jer vaša bebica to zaslužuje od vas.

Sretno
    Mačkulina je sve ovo tako lijepo napisala da je mogu samo potpisati, suze su mi na oči došle dok sam čitala.
    I ja vjerojatno da nisam radila uredski posao do 24 tj. T. ne bih završila u Petrovoj na 5 dana zbog tromba (ugruška) u veni opasnog i za mene i za bebu i sada heparinu do kraja trudnoće. Cure, treba uživati u svojoj trudnoći u svakom trenutku, t oje nebo i zemlja razlika kadse lijepo ujutro laganini probudite u 10h, lagano doručkujete i živite bez ikakvog stresa, ma divota, radite sve one stavri za koje prije niste imale vremena-vježbate s trudnicama, birate dječju robicu i opremu, uživate u šetnjama, kavicama s prijateljicama,... !

Mačkulina, iskreno mi je jako,jako žao što si sve to proživjela!

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo da se i ja pohvalim... Radila sam do neki dan, tj. do redovnog rodiljnog dopusta (45 dana prije očekivanog termina). Posljednjih tjedan, dva mi je bilo malo napornije, ali mi je drago što sam svoje odradila do kraja. I ja radim u školi, pa mi nije bila nevažna stalna izloženost svim tim mikroorganizmima, kišućoj i kašljućoj djeci, ali mi je srećom imunitet u trudnoći toliko jak da se nisam razbolila!
    Svim trudnicama koje još uvijek rade želim da im bude što lakše i bez stresa na radnom mjestu!

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

od prvog dana stimulacije neradim i envjerujem da hoću.Mozda odem dan dva tek da vidim sta ima ali vise nise slučajno.
    15 godina radnog staza prije trudnoće je itekako dosta.sad ću se ipak posvetiti sebi

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moram se ipak nadovezati na priču: ako je trudnoća uredna, ne osjećate neke posebne tegobe, posao nije naporan niti stresan, kolege i nadređeni na poslu i više nego uviđavni i tolerantni, ako se svako jutro budite sretne i šapnete svom djetešcetu "sine, idemo raditi....", onda ne vidim razloga da se trudnoća najnormalnije ne provede i na radnom mjestu....
    Druga je priča što će se rijetko tko na svom radnom mjestu pronaći u prethodno opisanoj situaciji.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Moram se ipak nadovezati na priču: ako je trudnoća uredna, ne osjećate neke posebne tegobe, posao nije naporan niti stresan, kolege i nadređeni na poslu i više nego uviđavni i tolerantni, ako se svako jutro budite sretne i šapnete svom djetešcetu "sine, idemo raditi....", onda ne vidim razloga da se trudnoća najnormalnije ne provede i na radnom mjestu....
    Druga je priča što će se rijetko tko na svom radnom mjestu pronaći u prethodno opisanoj situaciji.
    E baš to zvuči preidealno,kao da ne postoji!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a o tome što zakon ima reći...hm.
    Ja potpisujem superman, nekad mi je koma i teško, ali radim, mogu i zdrava sam i napokon su me skinuli s terena....
    ok, cure, meni je drago da se vi odmarate doma, ali mi nije u redu da se to baš naglašava, ipak je biti na lažnom bolovanju-zabranjeno :/

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

molim da topic opet ne ode u smjeru u kojem je već par puta skrenuo. vaše odluke su na vašu savjest i svaka od vaših priča je dovoljno posebna da nema univerzalnog pravila o tome treba li ili ne raditi. ali postoje "univerzalni" zakoni države u kojoj živimo pa molim da ih u svojim postovima ne zaobilazite .

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj pinocchio prvotno napisa
    molim da topic opet ne ode u smjeru u kojem je već par puta skrenuo. vaše odluke su na vašu savjest i svaka od vaših priča je dovoljno posebna da nema univerzalnog pravila o tome treba li ili ne raditi. ali postoje "univerzalni" zakoni države u kojoj živimo pa molim da ih u svojim postovima ne zaobilazite .
    Potpisujem - mislim da je konačno bilo vrijeme da netko kaže da je lažno bolovanje u trudnoći i dalje lažno bolovanje i kršenje zakona.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Eto mene, u najtočnijim crtama opisana moja situacija od početka trudnoće, a tako će nadam se i do kraja.

Žalosno je što sam zaista vjerojatno jedna od rijetkih, ali eto ipak postoji...

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa
    Eto mene, u najtočnijim crtama opisana moja situacija od početka trudnoće, a tako će nadam se i do kraja.

Žalosno je što sam zaista vjerojatno jedna od rijetkih, ali eto ipak postoji...
    eto i mene u klubu sretnica

no, naravno da cu iskoristiti svoja prava koja su mi zakonom osigurana tako da je danas moj zadnji dan na poslu, preostalo mi je jos 12 tjedana do termina, od toga od sutra koristim 6 tjedana (29 radnih dana) godisnjeg odmora za 2009. godinu, a nakon toga redovni porodiljni dopust 45 dana prije termina.
    s krajem sijecnja zaokruzila sam jednu cjelinu na poslu, danas zavrsavam zadnje sitnice i ja sam svoje obavila i odlazim sretna i mirna.

MissMolly avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Meni je sada tako žao što nisam ranije otišla... No novac je bio faktor, plaća mi je dosta veća od muževe. Imala sam mučnine i trebala sam otati doma i ne mučiti se, ali ne, ja sam dušom i tijelom za svoj posao, blesača. Pokušavam se tješiti da ću stići valjda nešto obaviti sljedeća 3 mjeseca. Iako vrijeme leti neopisivo brzo.
    Rekla sam u firmi jako rano da sam trudna, nisu me baš štedili. Nije posao fizički naporan, ali je zahtjevan psihički i intelektualno, a prekovremeni se podrazumjevaju. Samo su me prestali zvati na edukacije i odobravati mi iste - i to žene, 99% kolegica mi je ženskog roda. Napominjem da firma nije mala i da ne ide taj novac iz njihovog džepa. No, sada dok sam doma, ne staju mi slati raznorazne zadatke. Nisu teški, sama nisam odlučno rekla ne, ali mislim da sam se zeznula.
    Nažalost, mislim da ću se morati vratiti nakon 6mjeseci. Onih 2550 nije mi dovoljno za ratu kredita. Ljuta sam jer sam do sada u mirovinski fond uplatila itekako novaca, no to je tema za drugi topic...

thara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

slažem se s MissMolly, naknada koju dobijemo drugih 6 mjeseci nikako mi nije jasna, iskreno malo me smeta što nas izjednačavaju(da se razumijemo, nemam ništa protiv cura koje imaju manje plaće), ali mislim da svatko treba dobiti naknadu primjerenu plaći koju je inače dobivala....
    to samo govori kako se u RH lijepo provodi pronatalitetna politika, naravno uključujući i što dulje dojenje

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ne znam iz kojeg ste se razloga digli na zadnje noge zbog mog odgovora, osobito što sam navela da ju prvenstveno ne bih zaposlila trudnu jer nema iskustva....zapravo mislim da uopće niste ni razmislile o svim troškovima koje firma ima pri zapošljavanju nekog, i vremenu koje je potrebno uložiti da se nekog nauči poslu, a ko nema nikakvog iskustva.

osim toga, upravo zato što i jesam žena i majka moram misliti i na sebe i svoju obitelj i samim time paziti koga ću i zašto zaposliti.

bila sam u situaciji da su mi trudnoj ponudili posao, na neodređeno, sa primamljivom plaćom, ali ga nisam prihvatila jer smatram nekorektnim to napraviti nekome i za par mjeseci otići a oni nek se gombaju i snalaze.

istina je da poslodavci misle na sebe, ali istina je i to da većina radnika u hrvatskoj uopće ne misli pozitivno o firmi u kojoj radi i cilj im je samo što prije otići kući, uz što manje moguće rada i što veću moguću lovu...

i ne, ne koristim ni poticaje i oslobođenje plaćanja doprinosa. imam dovoljan broj ljudi koji rade svoj posao i za njega su uredno plaćeni...i to često prije oni nego ja.

probajte biti vlasnik firme jedno godinu dana pa će vam biti jasno što to znači.

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sad sam u 20tom tjednu. Od kad sam saznala da sam trudna, znaju i moji na poslu (postojala je šansa da se nešto iskomplicira, pa da moram ostati doma). I dalje radim. Mada mi je sve teže.
    Ono što me muči je da više nisam učinkovita ko prije. Smanjena mi je koncentracija, umaram se lakše, teško mi sjediti dugo u komadu..
    Mislila sam odraditi cijelu trudnoću. Trenutno sam u fazi „još tjedan, još dva, samo da završim toito..“.

Podržavam da trudnice ostanu doma ako imaju opravdani medicinski razlog, al inače..

MissMolly avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

<cut>.
    Ako ti išta znači, ja se s tobom slažem. Ne uzbuđuj se previše oko kritika, mislim da trebaš biti u situaciji sličnoj tebi da bi se razumijelo - ne kaže se bezveze da čovjeka možeš suditi tek kada prođeš 1000 milja u njegovim cipelama.

Za moj posao, uvesti nekoga u isti, pa treba barem 3-4 mjeseca i to one osnove (ali samo osnove). I umara, jako umara stalno iznova učiti nekoga, no nije to najgore. Loše je po meni to skrivanje- ako mi je netko ne rekao za trudnoću, samo znači da me ne shvaća baš ozbiljno i da ga baš briga što ću ja opet tu istu priču i sav taj isti trud morati za x mjeseci ulagati u novu osobu.
    povjerenje kada se jednom naruši, teško se vraća.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja bih samo navela primjer iz moje blizine gdje je žena zaposlena upravo zato jer je iskreno priznala na razgovoru za posao da je trudna. Razgovor je tekao normalno (trudnoću ili djecu nisu spominjali) i kad su završili ona je izašla da bi se odmah vratila i rekla i rekla da ipak ne može otići a da ne kaže da je trudna. I dobila je posao baš zbog toga. Ima svakavih poslodavaca.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

a o tome što zakon ima reći...hm.
    Ja potpisujem superman, nekad mi je koma i teško, ali radim, mogu i zdrava sam i napokon su me skinuli s terena....
    ok, cure, meni je drago da se vi odmarate doma, ali mi nije u redu da se to baš naglašava, ipak je biti na lažnom bolovanju-zabranjeno :/
    Krumpirić, nijedna od nas koja je rekla da "treba znati kada stati" nije na lažnom bolovanju, mačkulina je nažalost prije ove trudnoće rodila mrtvo dijete (što se vidi iz potpisa), laky je teško došla do bebe potpomognutom oplodnjom i ne smije i ne želi riskirati, pa nijedan dr. joj ne bi preporučio da radi, ja sam nakon 3-god. borbe za bebačom došla do njega prirodnim putem ali sam dobila trombozu vena zbog svoje tvrdoglavosti da će svijet stati ako ja ne budem radila.

Mislim da su savjeti svih nas bili dobronamjerni u smislu da svaka od nas na vrijeme opazi signale koje joj šalje organizam i na vrijeme stane dok se ne dogode ružne stvari ili kobne posljedice te kombinacije trudnoće i rada, kao kod mene predugog sjedenja za uredskim stolom i onda hitna hospitalizacija u Petrovoj preko noći.

O stresu mislim da ne trebamo ni raspravljat jer kao što su cure rekle malo je vrlo malo onih sretnica koje rade nestresan posao s uviđavnim poslodavcima, blago im se, dok si na poslu onda na tebe računaju 100%, a ne sa 70% jer smo trudne, nažalost kod većine nema ni minimalne poštede.

Htjela sam samo razjasnit da poanta postova nije bila nikakvo lažno bolovanje već upravo sprječavanje možebitnih ružnih stvari.

Vama na poslu puno sreće želim, ali da sam znala ovo što sad znam da ću se svaki dan morati pikati injekcijama heparina do kraja svoje trudnoće, mislim da bi prije prestala raditi jer su me vene ionako ubijale na poslu,a ja budala trpila.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

i da, i dalje sam totalni freak, znam sve živo što se događa n psolu, apsolutno sam u tijeku

Stranica 3 od 6 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •