misliteljica prvotno napisa
Ja upravo tako mislim - uvijek se ovo pretvori u divljanje onih koji su na bolovanju. Mislim da se razumijemo - i ja radim 11 godina, i sada dok sam trudna i zbilja mi nije lako, također idem na posao. Pa ne moram se valjda ispričavat što sam ostala trudna bez problema i što imam urednu trudnoću. Noćni rad je i opasna radna mjesta su tako i onako zakonom zabranjeni za trudnice i mislim da poslodavac ima obavezu rasporediti na drugo radno mjesto. Meni se samo ne sviđa generalni stav da netko "uzima ono što je njegovo". I ja bih mogla uzeti, ali nisam. Tako da mislim da opravdano očekujem malo poštovanja, s obzirom da nikog ne osuđujem, samo kažem da komplikacije postoje za one koji zbilja imaju komplikacije i za njih i ja radim, odnosno za to da ako budem ikad imala komplikacije, da na njih mogu otići.
A konačno, svatko postupa po svojoj vlastitoj savjesti, a ja sam se, zato što radim, svakakvih gluposti naslušala, uključujući to da će mi dijete nastradati ako budem radila. Umjesto da jedne s drugima budemo solidarne, kad već živimo u dominaciji muškaraca, mi se tu čerupamo oko gluposti.