Citiraj Nao Noa prvotno napisa
Lijep pozdrav svima
Malo se mučim sa svojom situacijom na poslu.
30 godina. prva trudnoća. tek na početku.
već nekoliko godina radim u istoj firmi na ugovore na određeno (može se, jer poslodavac jednostavno izmjeni naziv radnog mjesta, a ja uredno potpisujem ugovore- tko mi kriv, eto moram raditi.) I sada jednostavno skrivam trudnoću. I izgleda da ću morati sakrivati dokle ću moći. Sigurno mi neće produžiti ugovor o radu. Možda se to nekom čini pravedno, možda netko smatra da nije fer od mene što ne govorim istinu, al meni je to jadno. al to su možda i hormoni
Ti si poslodavcu dužna najaviti korištenje rodiljno dopusta 30 dana prije odlaska.
Ostalo nisi dužna.Trudnoća je tvoja privatna stvar.Naravno,ako se ukaže potreba za mirovanje u nekom trenutku to ne treba najavu jer su to nepredvidive okolnosti.Tako da nema potrebe da imaš grižnju savjesti.

Što se tiče rada u trudnoći i radnih mjesta.Kad je moja beba operirala srce u Njemačkoj njezina sestra je bila medicinska sestra u šestom mjesecu trudnoće.Što se tiče uvjeta rada i bolovanja u trudnoći postoji opcija otvaranja bolovanja ako ne postoji zamjensko radno mjesto sa boljim uvjetima.Ali treba biti jasno da trudnoća sama po sebi nije bolest i otvaranje bolovanja iz razloga meniseneidenaposao jest kršenje istog.