Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 56

Tema: muke s kakanjem

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno muke s kakanjem

Od kraja 7 mjeseca muku mučimo s kakanjem, karlo ne kaki po 7 dana a onda kad više nemože izdržati plače, skriči, trče po stanu dok se ne pokaki. Tada obično bude puno i do 8 pelena.

Stolica mu nije tvrda pa da ga to može boliti. Bili smo kod doktorice, dala nam je sirup Portalak al njemu od toga ništa nije bolje. Jučer smo ponovno bili kod nje ona samo kaže da nastavimo piti sirup, al meni nije normalno da mi dijete ne kaki tako dugo.

Prehranu smo skroz promijenili, jede samo lešo, ništa pohano ni pečeno, puno variva, čokoladu ne jede ni grickalice...ne znam više šta da radim

Dal da tražimo još koje miščljenje??
    Smijem li mu dati donat mg?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Koliko je star?
    Ni H nije Portalak pomagao. Ni promjena prehrane. Jedino cepici.

Donat Mg - kad je imala oko godinu i pol, pedijatrica je rekla da joj mozemo probati dati 1/2 dcl ujutro nataste, ali ga H nije htjela piti.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ima 2 god i 2 mj.

pokušali smo i s čepićem, al ga izbaci i onda mu ga ponovno moram staviti a on jadničk plačemi plače.

Pitala ja jučer pedijatricu smije li piti donat jer sam na njihovim stranicama pročitala da može a ona kaže da ne smije jer da tu za njega ima previše magnezija i kalcija, i ja joj rekla šta sam pročitala i ona meni kaže "pa valjda ja znam bolje od njih"

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Bolje poslusaj pedijatricu, cak i mislim da ga tako mala kolicina koju smije popiti nece potjerati.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mali karlo, ima topica na ovu temu. I poslušaj pedijatricu, dobro ti govori.

Više o opstipaciji, listi namirnica, postupanju i portalaku imaš i na ovom topicu:

opstipacija i lista namirnica

Čepiće NE stavljati, jer osim što se može izazvati oštećenja na analnom otvoru i debelom crijevu, dijete se boji. Ujedno često korištenje čepića može utjecati na učestalost pražnjenja i njenu ovisnost o čepićima.

Portalak to ne izaziva. To je sintetski šećer. Moj malac ga je koristio 10 mjeseci (sada kaka bez toga).
    Molim te pročitaj što piše na topicu, a ukoliko ne vjeruješ svojoj pedijatrici, traži uputnicu na dr. pedijatra gastroenterologa (preporučujem Rebro).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: muke s kakanjem

Citiraj mali karlo prvotno napisa
    ...........Smijem li mu dati donat mg?
    Ne.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

hvala vam

Deaedi

mamma san

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kažeš da mu stolica nije tvrda. Onda nije problem u zatvoru stolice, već u njenom zadržavanju.
    Isti problem sam imala sa svojom kćerkom, kada je imala oko 2 godine.
    Nakon 2 mjeseca mučenja riješili smo homeopatijom.
    Od tada kaka svaki dan (ili skoro svaki) bez ikakvih problema.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Kažeš da mu stolica nije tvrda. Onda nije problem u zatvoru stolice, već u njenom zadržavanju.
    potpisujem!

i 'mi' smo imali istih problema. počelo je u identičnoj dobi, 2 god. 2 mj. :/

to je bilo početkom godine.
    pije hektolitre portalaka (u jednoj fazi čak 50ml dnevno), ništa nije pomagalo.

prije malo više od mjesec dana skinuo je pelenu. od onda je bolje, iako ne i dobro.

faza je grozna (i predugo traje), ali proći će...

držim fige!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

čudo koje je nama pomoglo, a nadam se i vama, ACIDOVERUS, pola litre = 100 kn, ali iz eko uzgoja jogurt, na dan samo mala žličica ujutro i naveče tako da ga imate oko 3 tjedna....
    regulira crijevnu floru a potpuno prirodno...
    nemojte im davati kemije, ovo vam je superrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, firma: Vals

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

nina je dok je imala par mjeseci isto imala jako puno problema sa kakanjem i probali smo dosta toga ali nam ništa nije puno pomoglo a onda nam je jedan dr u bolnici rekao da joj skuham kamilicu i na 2dc stavim 4 žličice šečera. znam da to zvuči jaaaako puno šečera za dijete ali to joj je stvarno pomoglo i bez problema bi se pokakala. nije to pila svaki dan nego samo po potrebi kad bi vidjela da je prošlo par dana a nije imala stolicu

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Adrijana66 prvotno napisa
    čudo koje je nama pomoglo, a nadam se i vama, ACIDOVERUS, pola litre = 100 kn, ali iz eko uzgoja jogurt, na dan samo mala žličica ujutro i naveče tako da ga imate oko 3 tjedna....
    Ovo, pretpostavljam, može dijete od 14 mjeseci? Dali je vama odmah pomoglo ili?
    I meni je nefrologica savjetovala jače zašećerenu kamilicu ali mi to nikako ne ide uz naš VUR?!?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

portalak nije kemija nego 100% mliječni šećer koji kroz organizam prolazi nepromijenjen (dakle, ne apsorbira se), a ima svojstva da veže vodu uz sebe pa stolicu čini mekanijom i teže 'zadržljivom'

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj miha prvotno napisa
    portalak nije kemija nego 100% mliječni šećer koji kroz organizam prolazi nepromijenjen (dakle, ne apsorbira se), a ima svojstva da veže vodu uz sebe pa stolicu čini mekanijom i teže 'zadržljivom'
    Točno.

I mi smo svoj problem sa zadražavanjme stolice riješili sa portalakom. Ne radi se o kemiji, već o mlijčenom šećeru.

I nismo ušli samovoljno u postupak lječenja Portalakom već nam je to prepisala dr. Dujšin, jedan od vodećih hr pedijatara - gastroeneterologa (inače voditelj je dječje gastroentereologije na Rebru).

O postupku primjene Portalaka kao i o popratnim postupcima napisala sam na linkanom topicu vlastitio iskustvo i upute doktorice Dujšin.

Preporučujem, jer za razliku od čepića i sličnih lijekova koji mogu naštetiti djetetu, njegovim crijevima i stvoriti ovisnost kod pražnjenja stolice, Portalak nema niti jednu od ovih neželjenih popratnih pojava.
    Ne izaziva napuhnutost niti ovisnost. Samo vezanjem vode na stolicu, istu omekšava, popunjava crijeva i djetetu onemogućava da je zadrži u sebi.

KOnstantnom terapijom (koja se ne prekida kod prvih znakova poboljšanja, već se nastavlja) omogućava se da dijete zaboravi neugodne osjećaje koji su uzrokovali zdražavanje stolice, te omogućava da pražnjenje postane normalna dnevna aktivnost i to ne neugodna.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Netočno .

Portalak nije mliječni šećer laktoza, nego laktuloza - sintetska molekula, disaharid kojeg tijelo ne apsorbira, nego djeluje u crijevu kao osmotski laksans. Srodan je laktozi, ali to nije laktoza. Znači nije priroda.

Može izazvati napuhnutost, i pojačane vjetrove. Djeluje samo uz dovoljan unos tekućine.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Netočno .

Portalak nije mliječni šećer laktoza, nego laktuloza - sintetska molekula, disaharid kojeg tijelo ne apsorbira, nego djeluje u crijevu kao osmotski laksans. Srodan je laktozi, ali to nije laktoza. Znači nije priroda.

Može izazvati napuhnutost, i pojačane vjetrove. Djeluje samo uz dovoljan unos tekućine.
    Tocno Voda igra najvecu ulogu u svemu ovome a odlican a tako prirodan lijek protiv zatvora ili teske stolice je upravo voda. Na prazan stomak odmah ujutro popiti za djecu pola case mlake vode i ponavljati to svaki dan i stolica ne da se regulira nego nikad vise nemas problema. Pisem ovo jer mi je Annabel imala velike probleme dok mi netko nije rekao za ovu mlaku vodu. Voda cuda cini.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mi trenutno ujutro na taste (a to je vrijeme kad obicno trazi piti oko 6h) dobije gustog (kašastog) soka od bilo kojeg voca. I super nam se to pokazalo. Jedemo i banane naravno kontrolirano, a cokoladu bas ne volimo...pokusaj to jedno vrijeme...

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a ne znam više šta da radim

danas je 8. dan kao nije kakao, dajem mu portalak, danas smo na 45ml, obično sve popije ujutro jer mu ja to ulijem u tetrapak od soka i ostavim mu malo soka unutra.

Jučer i danas ga nisam vodila u jaslice jer me strah ako tamo njima počne plakat i vikat, al opet ne mogu ga ni stalno doma ostavljat kad treba kakiti...

Pročitala sam onaj topic o opstipaciji, i nadam se da će se danas pokakit jer ga to stvarno muči

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi isto imamo te parade s nekakanjem. više sda otkad je u vrtić krenuo.
    to je puko privlačenje pažnje kod nas i ja nastojim ne dramit oko toga jer to on upravo želi. mi ćemo skoro 3, a počelo je prije oko pola godine.
    nije da se ne može pokakati, nego neće.
    kod nas nije tako drastično, bude max 3-4 dana da ne kaka, ali uglavnom svaki drugi ili svaki dan kaka, uz:mama, drži.
    trebalo mi je vremena da skužim da to 'mama drži' njemu kupuje vrijeme, pa ga više ne držim, samo ga zagrlim kad stoji na podu ako baš to želi jer kad ima uporište pod nogama mora kakati i nema izbjegavanja trenutka.
    inače, kad ga dignem nema šanse da bi kakao..
    neki dan mi dođe i kzapočne:mama, d.., predomisli se i kaže:ne, tata će držati i ode kod tatice
    zna da kod mene to ne pali

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

a da probate sa nekim probiotikom? Ujutro, natašte se popije, ili Prolife ili Feryzim junior, nama pomaže u reguliranje probave.
    I kruške, u većim količinama, uključivo i kompot od krušaka .....

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

nedavno prolazili isti problem, dr dala dva vrlo korisna savjeta:
    - sirup od smokve i šljive (ima ga za kupiti u svakj ljekarni)
    - malo maslinovog ulja u čaj od kamilice

kod nas se pokazalo vrlo učinkovito + naravno, prilagođena prehrana i dosta tekućine

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

kupili smo sirup "cotidierbe". Jel to taj sirup?

a on pije dosta tekućine, najčešće vode a soka mu sad dam samo ujutro kad mu dajem portolak jer plače kad piej sirup pa ga ovako malo zavaram.

Od voća hoće samo bananu al sad mu je ne dajem i malo jede mandarina... Jede puno povrća i nastojim mu svaki dan dat neke zelenjave (brokula, špinat, mahune...) al isto se muči sa stolicom.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

znam da je u ljekarni bilo više tih sirupa; ovaj naš se baš zove Sirup od smokve i šljive /proizvodi Herba Labaratorij, Zg/

e da, još sam se sjetila da sam mu (isto po savjetu dr) ujutro natašte davala piti onaj Juicy od naranče 100%

i taj čaj s kapi-dvije maslinovog ulja uopće nije bio loš

izbaci svježe mlijeko i zamijeni s Acedofilom, LGG-om, i sl.

ja sam davala i svježe smokve, šljive, kruške, jabuke; sreća da moje dijete obožava voće pa to nije bio problem. (a da možda probaš nuditi one kupovne kašice?)

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj mayda prvotno napisa
    Ovo, pretpostavljam, može dijete od 14 mjeseci? Dali je vama odmah pomoglo ili?
    I meni je nefrologica savjetovala jače zašećerenu kamilicu ali mi to nikako ne ide uz naš VUR?!?
    da, čak je i za dojenčad pogodno...

i mi imamo VUR...

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

kupi sjemenki lana(ima u biljnim apotekama) i miješaj po jednu žlicu u tekući jogurt. djeluje sjajno!! za velike i malene

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj miha prvotno napisa
    šta god da je , čim piše u uputstvima mjere opreza i nuspojave... ne davati ga s drugim lijekovima u razmaku od 3 sata, obavijestite liječnika ako uzimate druge lijekove itralalalal.....
    meni je sve to farmaceutski odbojno, mislim ima mliječnog šećera i u hrani.... bio to šećer il šta drugo dobiven je kemijski....

Meni su sa 14 godina u bolnici dali dijagnozu : Doživotno uzimanje portalaka zbog većeg debelog crijeva nego što je inače
    to mi je bilo toliko glupo.... čak i ko djetetu...
    sad pazim na zdravu prehranu i sve je redovito....

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

čim piše u uputstvima mjere opreza i nuspojave... ne davati ga s drugim lijekovima u razmaku od 3 sata
    pa, pretpostavljam da to piše zbog toga da portalak ne bi uz sebe vezao, npr. neki lijek (ako je sirup u pitanju) ili nekako drugačije utjecao na njegovo prebrzo 'napuštanje' organizma...

ne znam.
    ako moram birati davati mu portalak (koji je sladak i djeci prihvatljiv) ili stavljati maslinovo ulje u čaj (od koje pomisli mi se želudac okreće) - biram ovo prvo.

da je ne znam kakva kemija - bitna stavka je da se ne apsorbira i da NEPROMIJENJEN izlazi iz organizma

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U osnovi se treba paziti kad se uzima Portalac uz neke druge lijekove, jer i neki ljekovi imaju kao nus pojavu laksativni utjecaj. U tome je stvar.

Miha, slažem se sa tobom.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

evo da vam ja vim našu situaciju, sve je ne promijenjeno. Bili smo kod pedijatrice i ona nam je rekla da i dalje uzimamo portalak 5ml dnevno. Ja pitala možemo li mu davati više ona rekla ne da je karlo dosta 5 ml :/
    a on i dalje ne kaki po 7 dana.

Evo jučer i danas ga nisam vodila u jaslice jer cendra po cijele dane i plače da mu se kaki al neće nikako da se pokaki, zadnji put je kakio u nedjelju.

U četvrtak idemo u klaićevu kod gastro.....ne znam dalje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo da vam ja vim našu situaciju, sve je ne promijenjeno. Bili smo kod pedijatrice i ona nam je rekla da i dalje uzimamo portalak 5ml dnevno. Ja pitala možemo li mu davati više ona rekla ne da je karlo dosta 5 ml :/
    a on i dalje ne kaki po 7 dana.

Evo jučer i danas ga nisam vodila u jaslice jer cendra po cijele dane i plače da mu se kaki al neće nikako da se pokaki, zadnji put je kakio u nedjelju.

U četvrtak idemo u klaićevu kod gastro.....ne znam dalje
    odi na rebro na pedijatrijsku gastroentererologiju.

A 5 ml mu nije dosta.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

hoću, hvala ti puno.

Ja sam njoj odmah rekla da bi mi išli na rebro a ona mi je rekla da je kaićeva bolnica za djeci napisala mi uputnicu za tamo. Al mi ćemo samoinicijativno otić i na rebro jer njega to muči od 7 mj a ona samo govori ma proć će mu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hoću, hvala ti puno.

Ja sam njoj odmah rekla da bi mi išli na rebro a ona mi je rekla da je kaićeva bolnica za djeci napisala mi uputnicu za tamo. Al mi ćemo samoinicijativno otić i na rebro jer njega to muči od 7 mj a ona samo govori ma proć će mu
    nazovi na rebro i naruči se.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

nemojte se šopati lijekovima. lanene sjemenke

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moj sin je imao problema s tvrdom stolicom, zbog straha od kakanja dobio je opstipaciju i svjesnim zadrzavanjem stolice radio si jos vise problema.
    Portalak mu je omeksavao stolicu ali to nije pomagalo kada ju je on svjesno drzao.

Jedino sto je pomoglo je ucenje kakanja na sjedecki, bez pelene jer je lakse.
    Portalak smo izbacili i zamjenili ga kompotom od suhih sljiva i smokava.
    100gr jednog i 100gr drugog, vode tek toliko da pokrije, procjediti i piti 1dcl dnevno (najbolje ujutro).
    Ucinak kao i kod portalaka ali bez kemije
    Posljedica je da se s vremenom opustio i shvatio da kakanje ne boli, mekana stolica je pomogla kao i kakanje na tutu tako da smo se nakon godinu dana mucenja napokon rjesili opstipacije.
    To sto je s 18mj spontano skinuo pelenu je sreca u nesreci

Iskreno se nadam da cete uspjeti vratiti stolicu i kakanje u normalu

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mejra je imala dosta problema sa kakanjem untoc puuuuuuuno voca i povrca i kuhanja. Sada se stabilizovala. Mozda je i kod vas od nekog straha, pa zadrzavanje. Ja nju nisam mogla gledati po dvije sedmice kako se muci pa bi joj ponekad dala neki blagi laxativ... :/

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

u Portalaku nije 100% mliječni šećer - laktoza nego LAKTULOZA.

Citiram:
    Laktuloza je sintetski disaharid koji
    se ne apsorbira niti razgrađuje crijevnim
    enzimima, pa tako djeluje kao osmotski
    laksativ. Osim toga, laktuloza u debelom
    crijevu fermentira u mliječnu i octenu
    kiselinu koje inhibiraju rast mikroorganizama
    koji u debelom crijevu stvaraju
    amonijak, a sniženjem pH smanjuje
    nejonsku difuziju amonijaka iz debelog
    crijeva u krv. To je mehanizam korisnog
    učinka laktuloze u hepatalnoj encefalopatiji.

Kada se laktuloza uzima dugotrajno
    potrebno je povremeno kontrolirati
    elektrolite zbog popratne hipokaliemije i
    hipernatremije. Također postoji mogućnost
    nuzgrednog djelovanja sa simptomima:
    abdominalne distenzije, flatulencije
    i abdominalnih grčeva.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Bili smo kod pedijatrice i ona nam je rekla da i dalje uzimamo portalak 5ml dnevno.
    5ml?!

dr.jovančević (izuzetno cijenjen i tu, na forumu) propisuje do 50ml dnevno...

ne znam....

u svakom slučaju želim vam da što prije riješite problem

adrijana66 - ma imaš pravo! ni slučajno taj otrov od portalaka - bolje nek trpi tjednima

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mozda nebi trebala savjetovati, ali iz iskustva jedne mame iz susjedstava... maslinovo ulje. staviti po svemu sto se kuha leso, mrvicu vise nego mislis da bi trebalo..
    mislim da nemoze skoditi probati...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

jojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
    to pišem za dugotrajna rješenja.....

meni su doktori rekli cijeli život trošit Portalak, a super mi je i sa pažljivom prehranom...

naravno dok je najgore treba to riješit... i s Portalakom...

nego ja sam pričala za Acidoverus, jogurt koji ima zdrave bakterije i još je iz eko uzgoja i nama djeluje (cura 2.8 godina, samo žličica dnevno) ko Portalak...
    dok pijemo vodu iz pipe klor uništi dobre bakterije pa se taj jogurt pije s izvorskom vodom...
    čudesan je... da ne povjeruješ koliko...

s tim smoriješili sve muke o kojima vi pričate...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo nas problem rijesili acidofilus tbl za zvakanje (ima i tekucina) od lifetime

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Čitam ovu temu pa nikako da se nađem u njoj u potpunosti. Moja mala ima neredovitu stolicu i tako je bilo od početka . Kada je sisala kakala je svaki 5-6 dan, ali su to rekli da je normalno, apsobbira svo mlijeko. No sada ej ona 3 godine i još uvijek nemamo ritam. Kaka svaki 2. ili 3. dan i to bude zdrava mekana stolica, kaka bez bolova. No u zadnje vrijeme se to zna dogoditi da prijeđe u 4. dan i onda se zabrinem i tjeram ju da kaka.
    Šopam ju sirupima za kakanje i danas sam joj stavila i čepić i samo je njega nakon nekog vremena izbacila i ništ više. Jeli moguće da zaista nema potrebu svaki dan kakati? Jel griješim što ju s tim opterečujem i samo ću napraviti goru stavr?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pa 2 dana do 3 još može proći, ali ako je već na 4.... :/

ali to je dobar primjer dok mama primjeti unaprijed pa može malo izregulirati prehranom...

ja je nebi tjerala na wc... više mislim da treba kroz igru, ili tipa mama je uz tebe ali ćeš brzo kakit pa ćemo bit sretniji...

marmelada, probiotici, vlaknasta hrana, povrće, voće, probiotici, ibjegavat bijelo brašno, možda bi joj pomoglo da je usitnjeno pa se lakše probavi... integralni keksići.... sok/čaj od kipuće vode u koju stavite šljive il smokve... manje čokolade, banane, tvrde mrkve , ona zatvara...

jer ta opstipacije uzrokuje i druge probleme, npr. pritišće mjehur i sl.

redovito sjedenje na wc-u,
    ja svojoj dam knjige da čita i onda ona sjedi i sjedi i napuni kahlicu, i to je postala navika... onako ugodna navika...

puno sreće...

meni je isto kao dojenče kakila i u razmaku po 7 dana... rekli su da je normalno dok dijete doji :/
    pila je profilaksu antibioticima i to joj je normalno uništilo prirodnu floru, pa je nakon toga imala velike probleme, čak su joj se i fiskule (blaže od hemeroida) javile na guzi...
    sad s pažljivom prehranom i onim jogurtom o kojem pričam kaka i po 2 - 3 puta na dan... nekad rijetko i preskoči ali uglavnom je redovito...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

i palenta

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Puno hvala na ohrabrujućim riječima. Pokušat ću to izregulirati hranom. Javim se!

ivorka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

A s koliko godina može Donat Mg? Moj I. ima 4 g i povremeno ga popije - nisam znala da može biti štetno. :?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

to ne znam, ali se TOČNO sjećam da su ga reklamirali na BEBE sajmu na velesajmu, i bile su neke tablice koliko....

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

imaš na njihovoj stranici na interentu donatmg, ima dio za trudnice, dojilje i dijecu...

vjerojatno se misli da nije dobar jer je gaziran, ali ako se to želi izbjeći piše neka se ostavi u čaši preko noći da ishlape ti mjehurići...
    za zatvor bi se i trebao piti malo mlačniji, topliji...

inače piše da smiju i bebe i djeca... male količine se stave u čaj ili sok...

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

evo da vam javim situaciju, bili smo kod homeopatice grčić, karlo pije neke "bombončiće" i nakon 2 dana pokakio se bez puno plakanja, al onda mi ej počeo povraćati, ne znam jel od toga il ne al rekla mi je da mu prekinem davati na 3 dana i danas se opet pokakio. Uz to naravno pijemo i portalak.

svima!!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

moja beba od 8mj isto ima problema s kakanjem. uveli smo dohranu sa 6 mj i na pocetku je super kakala..a sad svakih 3 dana tvrdo i velicine oraha npr. nekad malovise.
    ne bih joj davala cepice ni nista..ne place aqli dosta se napinje kad ce kakati.
    jel ju trebam vodid dr?
    i kako joj mogu pomoci?
    hvala.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Probiotici, ima onih VIP Premium,

smije i dojenčad...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor