Evo da se i ja pridruzim s nasim iskustvom.
Upravo smo neki dan otkrili pomocu prick-testa da je moja starija cura, koja je oduvijek tamanila ribu, alergicna na svu zivu pelud, a od hrane na soju i bijelu ribu .
Nikad mi to ne bi palo na pamet, jer je kao mala uvijek burno reagirala na kravlje mlijeko i ljesnjak, ribu je pocela dosta rano jesti i nije bilo ociglednih reakcija, a kasnije ni na soju.
Ali je vrlo cesto imala suhu kozu koja bi se ponekad (obicno zimi) pretvorila skoro u ekcem.
Hocu reci da mi se cini iz vlastitog iskustva da alergijska reakcija ne mora cak biti ni jako ocita, a da ipak postoji i zato mislim da je stvarno bolje pricekat s uvodjenjem visoko alergenih namirnica (citrusi, kivi, jagode, orasasti plodovi, kikiriki, riba, kravlje mlijeko, soja, vjerojatno sam nesto zaboravila), a pogotovo ako postoji sklonost alergijama u obitelji.
U mojoj obitelji cak nije tako istaknuta ta sklonost direktno- ja sam alergicna samo na neke ljekove, MM nije na nista (bar ne da znamo), ali su zato s moje strane i brat i sestra, a izgleda i tata.

Ponekad bih se zbilja pojela sto nisam s nadohranom krenula kasnije od 5 i pol. mj., pogotovo s alergenim namirnicama, ali nisam tad znala sto sad znam...