Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: beba, trudnica i cijepiva

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno beba, trudnica i cijepiva

Zanima me cijepe li pedijatri bebe od godine i pol ili kad već trebaju po kalendaru MoPaRu-om ako imaju mamu trudnicu i koliko je navedeno opasno? :/

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Cijepe. I meni su pedijatri tvrdili da nije uopče opasno. Pronašla sam tu na forumu da postoji mogučnost zaraze, ali ne vjerujem jer bi se onda mogla zaraziti i dok si u kontaktu sa bilo kojom bebom koja se nedavno cijepila ili prvoškolcem. :/
    Ako možeš odgodi cijepljenje. Ja nisam mogla jer sam cijepila Erika pred školu i to je bilo obavezno.

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam trudna i moj sin jos nije cijepljen protiv rubeole - to je upitno, jel' da. nisam htjela, i to sam rekla pedici. ona me samo cudno gledala ali nije nista rekla. sad, kad udem u 5. mjesec trudnoce, dat cu ga cijepiti jer je rizik (tako sam citala) sve manji.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam cijepila no pripazila sam kod baratanja sa stolicom sljedeća 3-4 tjedna čisto preventivno radi. Pedijatrica mi je rekla da do sada nije zabilježena zaraza no ja mogu pripaziti pa sam pazila. Ali čekaj da ti se jave katastrofičari....

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ali ne prenose se virusi iz MoPaRu stolicom. U stvari, samo za virus mumpsa je dokazano da se može prenijeti sa cijepljenog djeteta na kontakte. Z ospice i rubeolu se vjeruje da nema prenošenja.
    A v. mumpsa se prenosi slinom i najvjerojatnije urinom.
    Tako da na to treba više paziti, ne na stolicu. No, dobro, na stolicu se ionako mora paziti da je ne bude posvuda....
    A rizik za trudnicu ako se zarazi cjepnim mumpsom je nepoznat. Ali se zna da ako se trudnica zarazi prirodnim virusom mumpsa (koji je kudikamo virulentniji), ne uzrokuje kongenitalne malformacije, osim ako majka oboli pred sam porod. Jer tada zarazi novorođenče, koje može imati vrlo težak oblik bolesti.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A ja pazila na krivu stvar Dobro ionako sam rekla mužu da ga sada on mora češće previjati pa sam malo iskoristila situaciju tako da sam pazila i na urin, jedino što slinu nisam pazila.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

....kao što mi u potpisu stoji: ssvejedno je....

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mujice, mene zanima rubeola, a ne mumps? Nije dokazano ili nije moguće?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nije dokazano

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

e zato ja nisam dala cijepiti sina, dok ne prodem "poluvrijeme"...za svaki slucaj - ne kosta me nista!

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Trudna sam 3 mjeseca, a mog I. su zvali prije više od mjesec dana (on ima skoro 2 godine) da se dođe docijepiti ali malo mu je curio nos pa smo odgodili, no sada bismo trebali otići.
    Molim vas tko zna, kakvo je to sada cijepljenje (mislila sam da nakon MOPaRu cjepiva više nema cijepljenja do 4. godine) i postoji li mogućnost zaraze za mene?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

najvjerojatnije docjepljivanje 5u1. Od toga nema nikakve opasnosti za trudnice.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •